Jump to content

SeaHawk

Mέλη
  • Posts

    888
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by SeaHawk

  1. Η τελειομανία συγκαταλέγεται και αυτή στα ελαττώματα.. Η μάλλον καλύτερα σε μια κατηγορία ελαττωμάτων που δεν είναι τόσο ?εξόφθαλμα? και βλαβερά όσο κάποια άλλα.. Βέβαια συνεχίζει να παραμένει ελάττωμα.. Οπότε το τι κάνει ο καθένας με τα ελαττώματα του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση..
  2. Όχι ρε γ :censored: ο και ειχα παντα αυτην την αμυδρη υποψια ότι δεν θα με δεχτουν στον παραδεισο.. Αλλα τωρα βεβαιωθηκα..
  3. Σωστά όλα αυτά και δεν υπάρχει καμία διαφωνία και είναι γνωστό πως οι Έλληνες γενικά υπέρ-καταναλώνουν φάρμακα.και οι φαρμακοβιομηχανίες είναι πρώτα από όλα εμπορικές επιχειρήσεις με κύριο γνώμονα το κέρδος.. Απλά νομίζω όμως πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.. Μιλάμε για μια κατηγόρια ανθρώπων που ουσιαστικά είναι σχετικά υγιείς, νέοι και κυρίως μπορούν να κάνουν αυτό που ονομάζουμε ?πρόληψη?.. Από την άλλη όμως υπάρχουν οι λεγόμενες ευπαθείς κατηγορίες ανθρώπων όπου μερικές φορές η χορήγηση των φάρμακων είναι ζωτικής και καθοριστικής σημασίας. Μιλάμε για χρόνια άρρωστους, υπερήλικες, πάσχοντα μικρά παιδία κλπ Άλλωστε μια κατάχρηση που γίνεται (κυρίως με αντιβιοτικά) είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, δηλαδή παίρνουμε φάρμακα για να μειώσουμε τον χρόνο ανάρρωσης, επειδή πρέπει να σηκωθούμε ?στο πόδι? γρήγορα.. Γενικά είμαι κατά των φαρμάκων και ορισμένες φορές και κατά των γιατρών είναι γνωστό πως μερικές φορές πας για να σου πουν αυτό που ήδη γνωρίζεις από μόνος σου. Όπως λέει και ένα γνωμικό ?Ο καλύτερος γιατρός είναι πρώτα από όλα ο εαυτός μας!?
  4. Δεν το είχα συνδυάσει έτσι αλλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες άκουσα πολλούς καθώς και μέλη της οικογένειας μου να κάνουν λόγο κυρίως για ανήσυχο ύπνο καθώς και απότομα ξυπνήματα ανάμεσα στην διάρκεια του ύπνου. Πιθανότατα με έντονα όνειρα (καλά η άσχημα), απλά δεν τα θυμούνται όλοι..
  5. Ένας σύγχρονος παραλληλισμός του ?Σπηλαίου? είναι η παρομοίωση του με μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου..
  6. Ναι αλλά κανονικά εάν ήταν ειλικρινείς με τον εαυτό του δεν θα έπρεπε να τον πειράζει, εφόσον θα το ήξερε και ο ίδιος ότι θα ήταν αλήθεια.. Άρα ?ξεγελάει? και ?παίζει? με τον εαυτό του.. Άλλωστε μιλήσαμε και για σεβασμό όποτε μια καλής θέλησης προτροπή για π.χ. αδυνάτισμα μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιο άτομο που ξέρεις ότι μπορείς να το έχεις εμπιστοσύνη.. Υπάρχουν βέβαια και τα όρια της απλής κοινής λογικής, δεν μπορείς να καταδεικνύεις συνεχώς τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του άλλου..
  7. Ναι είναι διαφορετικές έννοιες αλλά πολύ ταυτόσημες.. Ουσιαστικά όμως στην πράξη δεν μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο.. Άρα πάνε χέρι-χέρι.. Στο συγκεκριμένο θέμα παρόλο που μπορεί να είναι πολύπλοκο ουσιαστικά μπορούμε να το ανάγουμε σε μια λέξη εμπιστοσύνη και κατά επέκταση σεβασμός.. Σκεφτείτε π.χ. έναν ?φίλο? σας που ενώ είναι κλεφτής, δεν έχει την ειλικρίνεια και το θάρρος να σας το ομολογήσει (άρα να σας σεβαστεί) και του εμπιστεύεστε τα κλειδιά του σπιτιού σας η του αυτοκινήτου ενώ εσείς απουσιάζετε ήσυχος.. Άρα από ένα πολύ απλό παράδειγμα φαίνεται ότι οι αρετές εντιμότητα, ειλικρίνεια αλλά και θάρρος πάνε μαζί καθώς βέβαια και τα αντίθετα π.χ δειλία, ψέματα, υποκρισία κλπ. Μπερδεύουμε την καπατσοσύνη και την εξυπνάδα με την ψευτιά και την απατεωνιά π.χ. σε ξεγέλασα άρα είμαι πιο έξυπνος? Το να είσαι έντιμος σημαίνει ότι έχεις επιλέξει και υιοθέτηση ένα ηθικό κώδικα τιμής σαν τρόπο ζωής, στο αντίθετο απλά δεν έχεις επιλέξει τίποτα.. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι πειράζει μόνο αυτούς που δεν είναι έντιμοι και είναι πολύ αργά για να αλλάξουν και να γίνουν?
  8. Καλά ρε παιδιά τι ψάχνεται να βρείτε λογική μέσα στο όνειρο? Έχουν βέβαια μερικές φορές την δική τους σημασία η συμβολισμό αλλά τις πιο πολλές φορές δεν είναι δυνατό να εξηγηθούν με κανένα «κλειδί » της καθημερινής η απλής λογικής.. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση να είναι το όνειρο «προφητικό» η εξήγηση που θα δώσουμε μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα..
  9. Προεκτείνοντας και εμβαθύνοντας αυτόν τον συλλογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ανάπτυξη των επιστημών κυρίως στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με τη υγειά είτε του ατόμου είτε της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα κάποιου προηγούμενου συλλογικού κάρμα? Η απλά ήταν μια επιλογή σε κάποια κρίσιμη ιστορική καμπή? Η πιθανόν και τα δυο αφού θα υπήρχαν φανερές εξωτερικές αιτίες ενώ οι καρμικες θα λειτουργούσαν πιο εσωτερικά άρα και λιγότερο φανερά..
  10. Και κάτι Τελευταία λένε πως η τα πρωτεία του αρχαιότερου ?επαγγέλματος? τα έχει πάρει η κλεψιά.. και όχι η πορνεία..
  11. ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ..
  12. Αυτό που με τρομάζει δεν είναι ο θάνατος αυτός κάθε αυτός ούτε και το άγνωστο.. Άλλωστε από εκεί πέρασαν όλοι όσοι έφυγαν και εάν πιστεύεις στην θεωρία της μετενσάρκωσης τότε μόνο άγνωστο δεν είναι.. Αυτό όμως που με τρομάζει είναι να αφήσω πίσω ξαφνικά καταστάσεις και κυρίως ανθρώπους που βασίζονται από πολλές πλευρές αποκλειστικά σε μένα.. Το κενό και η απώλεια της επόμενης του χάμου είναι που με τρομάζει.. Η απώλεια η δική μου δεν θα πρέπει να σημαίνει και απώλεια η υποβάθμιση της ζωής αυτών που είναι κοντά μου.. Υπάρχει ένα κλασσικό ανέκδοτο που δείχνει μια τέτοια κατάσταση. (δεν το θυμάμαι ολόκληρο) Λένε δυο που βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο την ώρα που πετάει. λέει ο ένας.. «..άμα είναι να πεθάνεις, θα γίνει όταν έρθει η ώρα σου..» και απαντάει ο άλλος.. «..η δική μου μπορεί να μην έχει έρθει αλλά εάν έχει έρθει η ώρα του πιλότου?» η γιαγιά μου χαρακτηριστικά έλεγε: «..όσο μας δίνει ο θεός το καντήλι μας να καίει, τόσο θα ζούμε..» γιαυτο πολύ σωστά αναφέρθηκε από ορισμένα μέλη ότι όλα έχουν μια σκοπιμότητα.. γιαυτο σίγουρα η αυτοκτονία δεν είναι λύση.. άλλωστε ίσως και να αποτελεί μια ?παραβίαση?.. μια εκτροπή αυτού που πραγματικά πρέπει να γίνει..
  13. Αλλά ακόμα και αν δεν το παραγγείλεις από το συγκεκριμένο site , δεν νομίζω πως τα υλικά στοιχίζουν τόσο πολύ για να τα παραγγείλεις μόνος σου από κάπου αλλού..
  14. Φίλε Nwish καταρχάς να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου.. Έχουν ειπωθεί πολλά όποτε δεν θα επεκταθώ περισσότερο.. απλά θα συμπληρώσω.. στο θέμα με το λαμπάκι του κουδουνιού θα πάρω περισσότερο σκεπτικιστική στάση και θα κλείνω περισσότερο σε αυτό που λέει ο johnny για πτώση τάσεως ρεύματος μια και είναι πολύ συχνό φαινόμενο.. όσον αφορά το αυτοκίνητο η δική μου πρόταση είναι να ξαναπάς στο συγκεκριμένο σημείο και αυτή την φορά όσο πιο προετοιμασμένος μπορείς.. και όταν λέω σημείο εννοώ ακριβώς στο ίδιο σημείο και μια παρόμοια χρονική στιγμή εάν δεν επαναληφθεί το φαινόμενο τότε ήταν κάτι τυχαίο και παροδικό και δύσκολα μπορείς να κανείς κάτι.. (τυχαίο μπορεί σημαίνει από το ότι να μην είχε δεθεί καλά το χειρόφρενο μέχρι να πέρασε κανένα Α.Τ.Ι.Α. από πάνω σας κ.λ.π. δεν το περιορίζω.. ) από την άλλη εάν έχει κάτι σε σχέση με το μέρος η με το χρόνο κάτι θα φανεί οποτε και θα έχεις περισσότερο χρόνο γι παρατήρηση.. καθώς και μια μάτια τριγύρω δεν θα έβλαπτε (περίεργες εγκαταστάσεις κλπ) όπως επίσης και λίγο ιστορικό ?ψάξιμο? για την περιοχή ίσως να έδειχνε κάτι η μπορεί να έβρισκες αναφορές και από άλλους για παρόμοια περιστατικά.. από εκεί και πέρα θα μπορείς να εξάγεις τα πρώτα συμπεράσματα.. ελπίζω να βοήθησα..
  15. Αυτό είναι το θυμήθηκα!! ?Η Αυτοκρατορία Των Αισθήσεων? δεν ξέρω εάν ήταν η τελευταία του είδους της αλλά σίγουρα ήταν η πρώτη και είχε κάνει αρκετό ντόρο.. johnny το περιγράφεις ακριβώς και το ζευγάρι ήταν παράνομο γιατί τελικά αυτή που του τα κόβει είναι η ερωμένη του και όχι η γυναίκα του, γιαυτο άλλωστε και η ζήλια..
  16. Πως την έλεγαν εκείνη την παλιά ταινία? Με ένα ζευγάρι Γιαπωνέζων που το εφάρμοζαν αυτό.. Και στο τέλος δεν φτάνει που πεθαίνει ο άνδρας εκείνη την ώρα αλλά του τα κόβει κιόλας, από την ρίζα.. Πως την έλεγαν γ :censored: ο
  17. Δηλαδή αυτοί που δεν κάνουν τίποτα τι παθαίνουν? Τυφλώνονται?.. Εμάς στην εποχή μας κάτι άλλο μας έλεγαν ότι τυφλώνει..
  18. Τώρα τέθηκε σωστά «Όταν».. Εγώ βάζω και ένα «Άμα» έτσι για πιο ολοκληρωμένα.. ..και σταματάει εδώ πριν ξεφύγουμε τελείως.. Initiate4 Πολύ σωστά και το είχα ξεχάσει τελείως αυτό..
  19. Εγώ δεν αναρωτήθηκα εάν υπάρχει επαναγέννηση.. Αυτό το θεώρησα αυτονόητο.. Εκείνο που αναρωτήθηκα είναι εάν υπάρχει επιλογή από την ίδια την ψυχή αφού πεθάνει.. Και από ότι γνωρίζω δεν δίνεται κάποια τέτοια επιλογή στις διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις.. Εκτός και αν έχει «ωριμάσει» το κάρμα σου για κάτι τέτοιο η έχεις σπάσει τον τροχό των επαναγεννήσεων έφτασες δηλαδή σε κάποιο επίπεδο φώτισης.. Αλλά όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε δεν υπάρχει σιγουριά καμία και στην τελική κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει.. Το μόνο που έχουμε είναι τα παραδοσιακά κείμενα κάποιων θρησκειών που έγκειται περισσότερο στο θέμα προσωπικής πίστης.. Μια και ανακατέψαμε την Βουδιστική θρησκεία, που η μετενσάρκωση αποτελεί βασικό ακρογωνιαίο λίθο της, υπάρχει η Θιβετανική Βίβλο Των Νεκρών (Μπάρντο-Ντοτόλ?) που χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η ψυχή αμέσως μετά τον θάνατο «ζει» ένα διάστημα με τα καλά και τα άσχημα που έχει κάνει, σε στυλ βιωμάτων η οραμάτων.. Τα άσχημα τα βλέπει τελευταία καθώς και τις θεότητες η οντότητες που είναι ουσιαστικά αυτοί από θα αποδώσουν τιμωρία η αλλιώς Οι Κύριοι Του Κάρμα. Αναφέρεται ότι κυριολεκτικά η ψυχή τρομάζει αυτά που βλέπει γιαυτο και βρίσκει καταφύγιο σε μια νέα επαναγενηση Αλλά sorry γιατί έχω ξεφύγει τελείως..
  20. Εντάξει αυτό με τις δυνάμεις κατανοητό.. Αλλά δεν έχει αναφορά για ταξίδια, ούτε και τις αντίστοιχες ερωτήσεις η τις αντίστοιχες διηγήσεις του Ιησού.. Πχ. «που ήσουν?», «που έλειψες όλα αυτά τα χρόνια?», «ταξίδεψα σε μακρινές χώρες..»κλπ Τώρα για μετέπειτα τον 19ο αι. που αναφέρεις είναι πολύ πιθανό μια και εγώ είπα ότι εξαιρώ τις μετέπειτα σκοπιμότητες.. Αλλά νομίζω πως τελικά η πλάστιγγα δεν γέρνει πουθενά.. Απουσίασε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ταξίδευε κιόλας.. Γιαυτο έπλασα ένα σενάριο και πολύ πιθανό να μπορούν να γίνουν και αλλά δέκα?
  21. Είχαμε τέτοια επιλογή και δεν την ήξερα? Από ότι γνωρίζω μόνο στη Βουδιστική θρησκεία οι Μποντισατβα έχουν τέτοια επιλογή.. Οι υπόλοιποι θνητοί είναι ότι μας έχει ετοιμάσει το κάρμα μας..
  22. Οι ερωτήσεις καλές είναι αλλά υπάρχουν σε πληθώρα.. Οι απαντήσεις είναι που δεν φτάνουν.. Και sorry για το
  23. Ακόμα διαβάζουμε.. Δεν γνωρίζω το θέμα αλλά διαβάζοντας, σκέφτηκα κάποια πράγματα.. Εάν είχε ταξιδέψει και έλλειπε μερικά χρόνια, όχι όλα, απλά μερικά και κατόπιν γυρνούσε δεν θα υπήρχε κάτι έστω και μια αναφορά? Δεν θα συμπεριλάβω τις μετέπειτα σκοπιμότητες που μπορεί να έγιναν δηλαδή να υπήρχαν αναφορές και να αφαιρέθηκαν.. Η Ναζαρέτ όπως αναφερθεί είναι μικρή πόλη, σε ένα τέτοιο μέρος όλοι σχεδόν γνωρίζονται. Για να τον θυμούνται όπως σωστά αναφέρθηκε άρα ακόμα και να έλειψε δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια (αυθαίρετη υπόθεση 8-12 περίπου το ανώτερο) Φαντασθείτε έναν άνθρωπο σε μια τέτοια μικρή πόλη, να χαθεί μερικά χρόνια και να εμφανιστεί ξαφνικά.. Θα έπεφταν ?βροχή? οι ερωτήσεις από αυτούς που θα τον αναγνώριζαν και πιθανότατα θα υπήρχαν και οι ?ανάλογες? διηγήσεις από τον Ιησού.. Άλλωστε θα ήταν και ένα καλό πρόσχημα για να ξεκινήσει και την διδασκαλία του. Αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά..(από ότι ξέρω δηλαδή και δεν ξέρω πολλά) Άρα πιθανολογείται το εξής: η δεν πήγε η τελικά δεν ήθελε να αποκαλύψει το τι έγινε.. Από την άλλη από τα καραβάνια θα μπορούσε να ακούσει τις φήμες για μυστικές κοινότητες όπως και ειπώθηκαν για την κοινότητα των Εσσαίων.. Ο νεαρός Ιησούς θέλει να ξεφύγει από το ?στίγμα? του ξυλουργού, και να κάνει κάτι καλύτερο. Το έχει άλλωστε μέσα του όπως σωστά αναφέρθηκε και ξεκινάει για την αναζήτηση της μοίρας του.. Αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο που ?δένει? όλα τα αλλά (ευνοϊκές συνθήκες κλπ) αλλά ταυτόχρονα δίνει και ένα κίνητρο και ίσως δικαιολογεί από την μια απουσία και από την άλλη την απώλεια οποιασδήποτε δικαιολογίας.. Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του.. Νιώθετε ότι πρέπει να αναζητήστε την μοίρα σας , περιπλανιέστε μερικά χρόνια , βρίσκετε μια μυστικιστική κοινότητα, γίνεστε μέλος ,ορκίζεστε να μην την βάλετε σε οποιαδήποτε κίνδυνο αποκαλύπτοντας πράγματα και στο τέλος πρέπει να επανέλθετε και να μεταφέρεται μια διδασκαλία . Τι θα λέγατε? ψέματα? Αυτό ίσως να μην μπορούσε να το κάνει.. Επισημαίνω πάλι ότι εξαιρώ τις διάφορες μετέπειτα σκοπιμότητες. Ένα σενάριο έκανα..
  24. Πολλά μπορείς να βρεις, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.. Όπως π.χ. του αριστερού τα ποδιά είναι ανοιχτά με το ένα του πόδι να πατάει στο κέντρο από το πλακάκι ενώ του αλλουνού είναι μαζεμένα κ.α. Σε τελική ανάλυση τι ψάχνουμε? Γιατί πιθανότητα έτσι κάνουμε κύκλους και δεν οδηγούμαστε πουθενά.. Κάπου είχα ακούσει για έναν παρόμοιο πίνακα που προειδοποιούσε έναν απεικονιζόμενο άρχοντα για μια συνομωσία και μια απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες..
  25. Ουπς, sorry και εγώ το ίδιο επίσης... Τις καλύτερες ευχές για να αποφύγει την κρίσιμη ώρα και γρήγορη ανάρρωση.. Να γιατί χρειάζεται να είμαστε όλοι εθελοντές αιμοδότες..
×
×
  • Create New...