Jump to content

Dragonove

Νέα Μέλη
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dragonove

  1. Χαίρομαι για την ευδαιμονία που σας προσέφερα. Όμως νομίζω πως ξεπεράστηκαν κάποια όρια. Προσωπικά μπορεί να μην γνωρίζω πράγματα ή και να λέω :censored:.. αλλά νομίζω πως ακόμα και ο πιο αδαής, δικαιούται ένα στοιχειώδη σεβασμό. Εξ? άλλου για να μάθω ήρθα. Κάποιες στιγμές στενοχωριέμαι, γιατί αυτό το site είναι για να μαθαίνεις και όχι να γελάς με τα σφάλματα του άλλου. Πολλές φορές ήθελα να ρωτήσω πράγματα μα δεν τον έκανα, γιατί υπάρχουν πάντα οι "ξερόλες του νηπιαγωγείου" που είναι έτοιμοι να χλευάσουν ή να σε προσβάλλουν. Εύχομαι να εκλείψει κάποια στιγμή αυτή η κατηγορία ανθρώπων από αυτό το site, γιατί αξίζει περισσότερα. Καλή συνέχεια σας εύχομαι
  2. Τέλειο κορίτσια!!! Θεές Θεές
  3. Το Nifelheim με παραπέμπει σε Νεφελίμ και το Hel σε Ελοχίμ. ΕΛ (λαμπερός, θεϊκός) + ΛΑΑΣ = (λίθος, πέτρα). ΕΛΛΑΣ= η χώρα των Ελλήνων του ουράνιου θεϊκού γένους. Το Ελ, συγγενεύει με το φθόγγο Ηλ, όπως Ήλιος, Ήλεκτρον και Ηλεκτρισμός Το Ελ μόνο φως μου φέρνει στο μυαλό, όπως: Ελλάδα, Άγγελος Αγγελιοφόρος Ελοχίμ Ήλιος, Ηλύσια Πεδία κ.α.
  4. Η φιλία είναι ο έρωτας χωρίς τα φτερά του. (ΒΥΡΩΝ) Όταν συναντιούνται τέτοιες δυνάμεις, τα πάντα είναι δυνατά.
  5. Ναι τη Δευτέρα τελειώνει. Τυχαία βρέθηκα. Δεν το ήξερα νωρίτερα. Αλλά είναι ο μήνας της Ιρλανδίας φαίνεται. Εννοείται θα πάω και στο γυάλινο.
  6. 14-17 Μαρτίου (εορτασμός γιορτής Saint Patrick για 4 μέρες) Όσοι είναι fun τις Ιρλανδέζικης μουσικής θα την καταβρούν. Το μαγαζί έχει live παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική από τους Slainte (στα κέλτικα σημαίνει στην υγεία σας), οι οποίοι θα σας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους (βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα και κάτι σαν ντουπερλέκι) για περίπου μία ώρα αλλά σίγουρα θα πάρετε μια γεύση από Ιρλανδία. Έτσι και αλλιώς και το ίδιο το μπαρ είναι ιρλανδέζικο και σας βάζει στο κλίμα. Ο τύπος με το βιολί είναι θεότρελος και σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε με την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με το βιολί του. Η μπαντα θα βρίσκετε στο μαγαζί μέχρι τη Δευτέρα που είναι και η μέρα του Αγ. Πατρικίου. Το μαγαζί λέγετε Mikes (Irish Bar) και βρίσκετε στους Αμπελόκηπους πίσω από το Πύργο Αθηνών (οδός Σινώπης 6). Το Σάββατο (χτες) που πήγα πέρασα υπέροχα και ειλικρινά με ταξίδεψαν. Καλή διασκέδαση.
  7. Κάθε θρησκεία έχει και από μια άμωμη σύλληψη. Γιατί;
  8. Όντως και ο ναρκισσισμός όπως και η έλλειψη αυτοπεποίθησης, στην ανασφάλεια στηρίζονται. Ο νάρκισσος μάλιστα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα, αφού δεν παραδέχεται (σχεδόν) ποτέ την ανασφάλεια του.
  9. Inferiority complex=Κόμπλεξ κατωτερότητας
  10. Ο Θάνατος έχει επιστροφή... Άλλο να επιδέχεται ένα πρόβλημα λύση και άλλο να βρίσκεις τελικά τη λύση που επιδέχεται το πρόβλημα.
  11. Στην Αγγλία το άκουσα και μου άρεσε... Κάτι σαν παροιμία ή ρητο όπως είπε και ο Sucore. Σωστό και αισιόδοξο μήνυμα...
  12. "Πρόβλημα που έχει λύση, δεν είναι πρόβλημα"
  13. "Οι Θεοί της Παλαιάς Θρησκείας, γίνονται οι εχθροί της καινούριας θρησκείας." Ο Διάβολος έχει τα κέρατα (κέρας= ακτίνες= φωτοστέφανο) του Κερασφόρου Θεού Πάνα ή τη τρίαινα του Ποσειδώνα κ.α.
  14. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΈΛΛΗΝΑ "Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το ?21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την θάψει. Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήσετε να τον ταξινομήσετε..."
  15. Πνιγμένοι άγγελοι (Τα δάκρια της λιακάδας) Στίχοι: Μ. Ξυδούς, Π. Σταθόγιαννης, μουσική: Φ. Πλιάτσικας Κρύος αέρας, το στόμα της ξερό Ψηλά οι γιακάδες και τα χέρια στο σακάκι Όποιος κοιτάει και δεν φοβάται το κακό Χάνει τον κόσμο αλλά βρίσκει την Ιθάκη Μοιάζει με θάλασσα ετούτη η σιωπή Άδειο προάστιο σαν παλιό σπασμένο ντέφι Όποιος αγγίζει τα ξυράφια θα κοπεί Κι όποιος ξεχνιέται μέσά του δεν επιστρέφει Έχει στα μάτια της βαθιά μια προσευχή Την έκλεισέ σε μια παγίδα από παιδάκι Ισορροπώντας τη δική της διαστροφή Σκαλίζει γράμματα κι ελπίδες στο παγκάκι Ήταν μεγάλη κι ας φαινότανε μικρή Γύρω απ? την έρημο μια όαση ξυπνούσε Μονάχα αστέρια που να πέφτουν έχω δει Το είπε τότε που γι αστέρια της μιλούσε Πνιγμένοι άγγελοι κοιμούνται στους βυθούς Μα οι ουρανοί είναι γεμάτοι με ναυάγια Ξύπνα τους έρωτες που έχεις μυστικούς Μ? ένα σου νόημα λύσε όλα μου τα μάγια Μ? ένα σου νόημα λύσε όλα μου τα μάγια... (Όποιος το έχει ακούσει live από τον Φ. Πλιάτσικα, θα καταλάβει ότι είναι από τα καλύτερα και πιο συγκηνιτικά τραγούσια των Πυξ Λαξ)
  16. Όταν απαντάς στις προσβολές ενός "άσχετου" (που δε σε γνωρίζει), που σε βρίζει χωρίς κάποιο λόγο, είναι σαν να αποδέχεσαι τους ισχυρισμούς του. Ο παππούλης δεν αναγνώρισε τον ευατό του, στις βρισιές του άλλου , οπότε δεν είχε λόγο να του μιλήσει ή να του δικαιολογηθεί;
  17. Πτώση των Τιτάνων? Πτώση του Φαέθοντα? Πτώση του Βελλερεφόντη? Πτώση του Ίκαρου? Πτώση των Αγγέλων? Πτώση του Εωσφόρου? Πτώση των Πρωτόπλαστων?
  18. Από τα λατινικά της "θεωρητικής" κατεύθυνσης θυμάμαι τα εξής: consolatio=ενθάρρυνση veni=να έρθει ad me=εννοώ vertui=περιστροφικά cantor = τραγουδώ omnipotentis=παντοδύναμος creo=δημιουργώ montem= βουνό vel= ακόμη, ή, στην πραγματικά prestantibus= ανωτερότητα suicibus=τον ευατό του/ της passium=παντού fieri=ολοκληρώθηκε suicibus=τον εαυτό του. fieri=ολοκληρώθηκε
  19. Ναι, ήταν λίγο φλου η συζήτηση. Ίσως και γιατί η έννοια του Θεού ήταν λίγο φλου στο μυαλό μας. Εδώ σε άτομα "ψαγμένα" κάνεις αυτή την ερώτηση και δυσκολεύονται, δεν ξέρουν ή δε τολμούν να απαντήσουν.
  20. Εμάς ένας καθηγητής μας ρώτησε: "αν υπάρχει Θεός και γιατί πιστεύουμε στο Θεό;". Οι περισσότεροι απαντήσαμε ότι πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη απο εμάς, που όμως είναι αδύνατον να αποδείξουμε ότι υπάρχει. Μετά μας ρώτησε: "αν ο Θεός ήταν μια κατώτερη δύναμη από εμάς, θα συνεχίζατε να πιστεύετε σ' αυτόν;" "Όχι βέβαια". απαντήσαμε όλοι Μετά μας ρώτησε "γιατί θέλουμε να πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη από εμάς και όχι σε μια κατώτερη;" Και απαντήσαμε ότι "πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη απο εμάς, γιατί από αυτήν τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε κάτι..." "Από τη κατώτερη δύναμη δεν μπορείτε να πάρετε κάτι;" "Όχι, γιατί θα έπρεπε εμείς να δώσουμε...κάτι."
  21. Φλογερή μου, ωραίο το πείραμα σου. Με βάση αυτό, μου ήρθαν κάποιες απορίες. Μήπως τελικά γνωρίζεις?ενδόμυχα, ότι έχεις τον έλεγχο σε αυτό το μέρος; Μήπως γι΄ αυτό συνεχίζεις και επικεντρώνεις τις προσπάθειες σου για έλεγχο στο συγκεκριμένο «χώρο»; Μήπως οι καθημερινές εξετάσεις σου (στην καθαριότητα, την οργάνωση, την τελειότητα και τον έλεγχο) μέσα στο σπίτι είναι μια καλή επιβεβαίωση, ότι μπορείς να ελέγξεις τα πάντα; Ναι, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις. Χωρίς βέβαια να έχουμε διαρκώς το μυαλό μας στις αυριανές δύσκολες ή εύκολες καταστάσεις, που μπορεί και ποτέ να μην έρθουν. Έτσι και αλλιώς τα πάντα απρόβλεπτα γίνονται μετά την ηλικία των 17-18 που αποχωριζόμαστε τη ρουτίνα «σχολείο-σπίτι». Την έκφραση να μας «έρθει το αβγό στον?» δεν τη ξέρω. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι εννοείς κάποια ατυχία ή κάποιο τυχαίο γεγονός που μόνο χαρά δε φέρνει. Αλλά αν ξεκινάμε τη μέρα μας περιμένοντας και έχοντας στο μυαλό μας, ότι μπορεί να έρθει κάποια ατυχία, δεν είναι σίγουρο ότι θα μας επισκεφτεί, η άτιμη; Μήπως όσο περισσότερο πιέζεις να «ρυθμίσεις» τον εαυτό σου και τη ζωή σου τόσο περισσότερο απρόβλεπτη γίνεται αυτή και τόσο περισσότερο τρέχεις πίσω της; Με το να γίνεσαι πιεστική με τον εαυτό σου, αισθάνεσαι ότι ανεβάζεις το πήχη των δυνατοτήτων σου ή τον εμψυχώνεις;
  22. Πήγαινε στην Ενότητα «Εσωτερισμός και Πρακτική». Είναι το 7ο θέμα ξεκινώντας από την αρχή. Κάτω από τον Διαλογισμό, ευθεία μπροστά. "The key of Solomon" είναι το θέμα. :smilewink:
  23. Ευχαριστώ πολύ LordAeon που κατάλαβες την ερώτηση, μου απάντησες και ήσουν συγκεκριμένος. Καλά εγώ μια ερωτησούλα έκανα μόνο, αλλά αναγκαστικά μια παρένθεση κρίνεται απαραίτητη, γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι και στον αγαπητό Sucore που στάθηκε η αφορμή για αυτή την παρένθεση αλλά και γενικά προς όλους μας. 1) Διευκρίνισα ότι στον LordAeon, απευθυνόταν η ερώτηση αυτή. Γι? αυτό και η αναφορά στο όνομα του και η χρήση του τρίτου ενικού προσώπου στην υποβολή των δύο συγκεκριμένων απαντήσεων. Τον ρώτησα γιατί ήξερα ότι μπορώ να έχω μια σαφή απάντηση από αυτόν. Και είχα. 2) Τώρα, στην ερώτηση μου σχετικά με το τι αξίζει: Δεν ρώτησα για το τι αξίζει γενικά σε αυτή τη ζωή, ούτε έθεσα σε κάποιον αυτό το φιλοσοφικό ερώτημα. Αν ήθελα να μάθω θα άνοιγα άλλο τόπικ ή θα ρωτούσα το Θεό. Αφορούσε το βιβλίο και μόνο το βιβλίο. Ήθελα να μάθω μήπως λέει κάτι μέσα στο βιβλίο από περιέργεια. Τόσο απλά και τόσο συγκεκριμένα. Μου φάνηκε ενδιαφέρον αυτό που διάβασα από τον LordAeon και ρώτησα να μάθω απλά για το βιβλίο. Γι΄ αυτό θέλησα να μάθω τίτλο, συγγραφέα, εκδόσεις, χωρίς να θέλω να πλατειάσω το θέμα. 3) Τους συνειρμούς σου για μασημένη τροφή, τους αντιπαρέρχομαι γιατί μου ανοίγούν την όρεξη. 4) Όντως, σε κάποιο βιβλιοπωλείο θα υπάρχουν πολλά παρόμοια, ίδια ή άσχετα βιβλία. Ευχαριστώ. 5) Αν όμως, καμιά φορά δεν ξέρετε να απαντήσετε σε κάτι συγκεκριμένο που ρωτάει ο άλλος, ή δεν έχετε καταλάβει την ερώτηση που θέτει ο άλλος, ή σας φαίνεται ανούσια η ερώτηση, λέμε, αν ρε παιδί μου, αν, καλό θα ήταν να ξαναρωτάτε για διευκρινήσεις ή και ενδεχομένως να μην απαντάτε καθόλου. Δεν παρεξηγούμε και να μην μου απαντήσετε. Τέλος παρενθέσεως Ευχαριστώ και Συγνώμη.
  24. Καλησπέρα LordAeon ήθελα να σε ρωτήσω: 1) Αυτός ο θιβετιανός μοναχός γράφει παρακάτω, ποιά είναι τα ουσιαστικά πράγματα, με τα οποία αξίζει κάποιος να ασχοληθεί; 2) Έχει κυκλοφορήσει κάποιο βιβλίο, αν ναί, μήπως έχεις τίτλο, συγγραφέα ή εκδόσεις; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...