Jump to content

Κρυσταλλένια

Νέα Μέλη
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Κρυσταλλένια

  1. Καλησπέρα σας, δεν πιστεύω ότι η λύπηση είναι κακό συναίσθημα, δυσάρεστο ναι με την έννοια ότι όταν λυπόμαστε κάποιον τον συμπονάμε για κάτι άσχημο που του συμβαίνει. Έχει επικρατήσει βέβαια η φράση "σε λυπάμαι" να είναι υποτιμητική και προσβλητική και είναι εν μέρει σωστό αυτό. Όταν λυπάσαι κάποιον θες να τον βοηθήσεις και αν μπορείς το κάνεις, δεν του λες όμως "σε λυπάμαι".Τότε μάλλον ούτε τον λυπάσαι ούτε τον συμπονάς. Είναι άσχημο έτσι κι αλλιώς για αυτόν που το ακούει, αλλά είναι άσχημο και για αυτόν που το νιώθει αν το νιώθει πραγματικά. Προσωπικά μου έχει τύχει να λυπηθώ άτομα και καταστάσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν τους είπα κάτι τέτοιο.Απλά στάθηκα δίπλα τους.Η λύπηση για μένα είναι ένα από αυτά τα συναισθήματα που δεν θέλω να νιώθω για κανέναν και ποτέ.
  2. Συμφωνώ! Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολλά χρήματα και όσες ανέσεις τους προσφέρουν αυτά,αλλά δεν είναι ευτυχισμένοι!Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν έχουν τιμή και δεν μπορείς να τα αποκτήσεις με τα χρήματα. Τώρα μπορεί ευτυχία για τον καθένα να σημαίνει διαφορετικά πράγματα και διαφορετικές καταστάσεις.Δεν είναι όμως ο μοναδικός παράγοντας το εκκαθαριστικό του! Το θέμα είναι να δει ο καθένας τι πραγματικά χρειάζεται και να προσπαθήσει να το αποκτήσει και όχι,όπως ειπώθηκε και παραπάνω,να μετρά την ευτυχία του με αυτή του διπλανού του!
  3. :welcome: κι εγώ θα έλεγα να διαβάσεις πρώτα...Σιγά σιγά όλα γίνονται
  4. Πιστεύω ότι δεν είναι αναγκαίο να πέσει κάποιος πολύ χαμηλά για να καταλάβει ότι είναι ευτυχισμένος,δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι μόνο έτσι συνειδητοποιούμε και εκτιμάμε κάποιες καταστάσεις..Σε ένα τραγούδι είχα ακούσει : "η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει" Καμιά φορά η απληστία μας μάς κάνει να μην βλέπουμε την ευτυχία,παρά μόνο να γκρινιάζουμε για όσα δεν έχουμε.Έτσι μόνο όταν χάνουμε και αυτά που ήδη έχουμε,καταλαβαίνουμε και τα εκτιμούμε. Όταν,όμως,υπάρχει πνευματική ισορροπία το μυαλό βλέπει πιο καθαρά και ίσως τότε να μην είναι αναγκαίο να πέσει κανείς χαμηλότερα ώστε να εκτιμήσει ως ευτυχισμένη κάποια παλιότερη κατάσταση. Συμφωνώ στο ότι διαφορετικά πράγματα κάνουν τον καθένα ευτυχισμένο,όμως υπάρχουν και κάποια standard ιδανικά που συνθέτουν την ευτυχία για όλους (υγεία,οικογενειακή γαλήνη,ηρεμία,ειρήνη,ελευθερία κλπ).Επίσης συμφωνώ και στο ότι σημαντικός παράγοντας είναι και η ισορροπία όλων αυτών που θέλουμε.
  5. All alone am I,ever since your goodbye all alone with just the beat of my heart People all around but I don' t hear a sound just the lonely beating of my heart.. No use in holding other hands for I 'd be holding only emptiness No use in kissing other lips for I 'd be thinking just of your caress All alone am I,ever since your goodbye all alone with just the beat of my heart People all around but I don' t hear a sound just the lonely beating of my heart.. No other voice can say the words my heart must hear to ever sing again The words you used to whisper low No other love can ever bring again All alone am I,ever since your goodbye.. :001almostcry:
  6. Θα μπορούσα να κάνω ένα "μικρο" κακό για να αποτρέψω ένα πολύ μεγαλύτερο(κάνοντας έτσι μεγάλο καλό),όμως θα έπρεπε να είμαι απόλυτα σίγουρη πρώτα.Πράγμα δύσκολο γιατί σε όλες τις περιπτώσεις οι παράμετροι είναι πολλές κι έτσι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ σε ποσοστό 100%.Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει θεία δίκη και σε φυσικό και σε μεταφυσικό επίπεδο.Τις περισσότερες φορές,όμως, το τίμημα που πληρώνουμε μπορεί να είναι πιο άμεσο και από όσο πιστεύουμε..Μάχαιραν έδωσες..Υποτίθεται,βέβαια,πως όλα βρίσκονται σε ισορροπία,καλό και κακό.Αυτά τα δύο συνυπάρχουν και συμπληρώνει το ένα το άλλο.Κάτι που είναι για μένα καλό,για κάποιον άλλον ίσως να είναι το χείριστο..
  7. Καλώς σας βρήκα!Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!
×
×
  • Create New...