Jump to content

clara

Νέα Μέλη
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by clara

  1. Πολύ ωραίο κείμενο, με συγκίνησες... Έτσι είναι...Και το μουσικό κομμάτι...καταπληκτικό...
  2. Συμφωνώ μαζί σου, συγκρίνουμε, κρίνουμε και επιλέγουμε. Επίσης, η εμπειρία παίζει μεγάλο ρολό. Τα μαθήματα που παίρνουμε μέσα από τη ζωή και τις σχέσεις μας.
  3. Ναι έχεις δίκιο, βρίσκω όμως σωστό αυτό που λέει, ότι δηλαδή ο άνθρωπος δεν πρέπει να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο για να βαδίσει στη ζωή του, εξ άλλου ο ίδιος έχει αποποιηθεί το ρόλο του δάσκαλου ή του καθοδηγητή, μάλλον συζητητής ήταν, δεν έθεσε κανόνες. Δηλαδή δεν τον θεωρώ αυθεντία. Εγώ δεν πιστεύω στην ύπαρξη ενός Θεού, ως ανεξάρτητη οντότητα από τον άνθρωπο. Πιστεύω στον ίδιο τον άνθρωπο και στις δυνατότητες του.
  4. Γενικά πιστεύω, αν κοιτάξουμε από κοντά τους διάφορους πολέμους στο διάβα των αιώνων, ότι στηρίζονται από τη θρησκεία, και όλοι "στο όνομα του θεού", όποιος θεός και να είναι αυτός, ο καθένας, έχει δηλαδή τον δικό του θεό που τον στηρίζει για να βρει το δίκιο του, ή να υποστηρίξει την επιθετική του συμπεριφορά. "Ο θεός είναι μαζί μας!" Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει αυτό! Και πόσα εγκλήματα έχουν γίνει στην ανθρωπότητα στο όνομα του θεού!!! "Θέλημα θεού!" Παραθέτω κάτι που μου αρέσει ως προς την εγκυρότητα των θρησκειών: "Η άνετη σιγουριά με την οποία γνωρίζω ότι η θρησκεία των άλλων είναι ανοησία, με κάνει να υποπτεύομαι ότι το ίδιο είναι και η δική μου". Mark Twain Και κάτι από ένα ντοκιμαντέρ πάνω στη θρησκεία: " Δεν χρειαζόμαστε τη θρησκεία για να εξηγήσουμε την ηθική. Η θρησκεία μπερδεύει τα πράγματα. Η ηθική είναι πολύ πιο παλιά από τη θρησκεία. Οι άνθρωποι έχουν έμφυτες ηθικές αισθήσεις, είναι η μετεξέλιξη των κοινωνικών ενστίκτων που βλέπουμε σε χιμπατζήδες και άλλα κοινωνικά είδη". Προσωπικά, το σύστημα από το οποίο θα μπορούσα να αντλήσω θετικά πράγματα, είναι ο Βουδισμός, όχι σαν οργανωμένη θρησκεία, αλλά περισσότερο σαν φιλοσοφικό σύστημα, αν και ο αγαπημένος μου φιλόσοφος Κρισναμούρτι, υποστηρίζει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ο ίδιος ο δρόμος για την αναζήτηση της αλήθειας και ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του στο δρόμο της εσωτερικής ανάπτυξης. Οι θρησκείες χωρίζουν τους ανθρώπους και οι αυθεντίες είναι περιττές σ' αυτούς που αναζητούν.
  5. Εγώ πιστεύω ότι οι διάφορες θρησκείες δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο για να αντιμετωπίσει το φόβο του ενάντια στον θάνατο. Έτσι δικαιολογείται και η πληθώρα τους. Ο άνθρωπος πάντα έψαχνε ένα στήριγμα απέναντι στο φόβο του άγνωστου, τι γίνεται δηλαδή μετά το θάνατο. Πιστεύω εν τούτοις, ότι μέσα από όλα αυτά τα θρησκευτικά συστήματα, αν ψάξει ο άνθρωπος σωστά μπορεί να βρει πράγματα που μπορούν να τον βοηθήσουν να βιώσει καλύτερα την καθημερινότητά του. Θα ήθελα να συζητήσουμε επίσης τη συμβολή των θρησκειών στη εξέλιξη της ανθρωπότητας, αν δηλαδή έχουν ενωτικό ρόλο, η διχαστικό μεταξύ των ανθρώπων.
  6. Γεια σας! Είμαι χαρούμενη που είμαι μαζί σας! Είμαι αρχάρια αλλά θα μάθω σιγά-σιγά να κινούμαι στο χώρο σας! Έχετε πολλά ενδιαφέροντα θέματα! Καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Create New...