Jump to content

alexander

Νέα Μέλη
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alexander

  1. http://www.krinaetos.gr/ ή www.eon.gr συνιστούν την επίσημη (όσον αφορά την διαδοχή) ιστοσελίδα του Τάγματος. Αν κάποιος έχει περαιτέρω απορίες (αφότου μελετήσει την σελίδα) είμαι στη διάθεσή του... ή μάλλον (γιατί όχι?), επικοινωνήστε απευθείας μαζί τους μέσω της ιστοσελίδας ( σύνδεσμος - επικοινωνία)...
  2. Ένας μυητικός τύπος που κρατάει απο τα αρχαία χρόνια: Απο την Ισημερία και κατόπιν έχουμε μετά την απόλυτη ισορροπία Σκότους και Φωτός, την απαρχή της επικράτησης του Φωτός επι του Σκότους με αποκορύφωμα την 21 Ιουνίου - Ηλιοστάσιο. Στην απαρχή αυτή την μέρα όπου και κατα το σκοτάδι θα έχει επικρατήσει το Φώς (πανσέληνος) δηλώνοντας την ολοκληρωτική νίκη του Φωτός (Ανάσταση) εορτάζεται η ανάσταση (και όχι το Πεσάχ , το πέρασμα σαν συμβολισμός νομίζω οτι εξηγήθηκε επαρκώς πιο πριν αν δεν κάνω λάθος), την απαρχή της επικράτησης δηλαδή (νίκης) της Ζωής επι του Θανάτου (σκότους).
  3. Κάπου εδώ, σύμφωνουμε απόλυτα και καταλήγουμε στα περι Φύσης...
  4. Ένα μαχαίρι κόβει το ψωμί αλλά μπορεί να πάρει και ζωές, το μαχαίρι είναι καλό ή κακό? Πρέπει να αστυνομεύονται όλοι όσοι έχουν μαχαίρια στην κουζίνα τους, να περνούν απο έλεγχο και να βγάζουν κάρτες έγκυρου μαχαιρο-χειριστή? Ένα μικρό παιδί λοιπόν, μπορεί να πάρει απο την κουζίνα το μαχαίρι και να τραυματιστεί? Αν οι γονείς δεν το προφυλάξουν, ενδεχωμένος ναι. Εφταιγέ το παιδί ή το μαχαίρι; Έτσι και το Διαδύκτιο είναι ένα μέσον (απρόσωπο) = ένα μαχαίρι που σχεδιάστηκε να κόβει το ψωμί = να φέρει κοντά ανθρώπους και υπηρεσίες, η χρήση του όμως μπορεί να ποικίλει... Το Διαδύκτιο εν τέλη δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια μικρογραφία της κοινωνίας μας έτσι λοιπόν οι προφυλάξεις και η παιδεία για τον χειρισμό και την ύπαρξη στο Διαδύκτιο πρέπει να γίνονται ατομικά και με υπευθυνότητα όπως και στην καθημερινότητά μας καθότι τα επίπεδα τρέλλας, βλακείας και διαστροφής είναι αναλογικά (με την κοινωνία) και εκεί.
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω, σαν να τα είπα κι εγώ , με την διαφορά οτι διάφορες "σχολές" δεν ζητούν χρήματα απο κάποιον που δεν έχει, αλλά και συνεισφορά εργασίας-έργου... Κατα δεύτερον όσον αφορά τις οργανωμένες σχολές, το βασικό κριτήριο για εμένα και το κομμάτι οπου μεγάλα κομμάτια του εσωτερισμού απέτυχαν παταγωδώς έγκειται στο εξής: Πρώτα πρέπει να καλλιεργηθεί η ηθική (του καθενός) και κατόπιν όταν είναι έτοιμος να περάσει στην γνώση της δύναμης (και χρήση αυτής), αλλιώς χρησιμοποιούμε ένα εργαλείο χωρίς συνείδηση της σκοπιμότητάς του. Μεγάλοι μύστες (και σύγχρονοι) απέτυχαν και πήραν στον λαιμό τους ολόκληρες κινήσεις εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης γνώσης και δύναμης χωρίς να έχουν ολοκληρώσει (να κατέχουν) το απλούστερο κομμάτι, το ηθικό. Εκεί ο εγωισμός οδήγησε σε διαστρεβλωμένες συμπεριφορές και σχίσματα εως και προσφάτως στις μέρες μας. Αν κάποιος δίνει φυλλάδια και κομμάτια γνώσης (πάρε πάρε κόσμε) δίχως να διδάσκει πρώτα την αυτογνωσία και την ηθική σε κάποιον για να τα χρησιμοποιήσει, τότε εκ του ασφαλούς μιλώντας υπάρχει πρόβλημα για το άτομο που τα δέχεται. Μιλάω για σχολές μυητικές και εσωτερικές , όχι για σχολές μαγείας οπού εκεί έτσι κι αλλιώς γίνεται του "κουτρούλη ο γάμος" δυστυχώς πλέον και στην Ελλάδα ...
  6. Φίλε Γιάννη, αν άκουγες μόνο Βιβάλντι (λόγου χάρη) ,να πω ναι έχει δικαίως το απόλυτο, αλλά επειδή φαντάζομαι εσύ και όλοι μας έχουμε κατα διαστήματα ακούσει πολλά και διάφορα είδη μουσικής δεν πιστεύω οτι κανείς είναι σε θέση να κρινει την μουσική αξία ενός ή άλλου συγκροτήματος, βάζωντας ευατόν σε θέση του "γνώστη" καθότι αυτό οφείλει κατόπιν να το φέρει "βαρέως" μαζί του. Τίθεται θέμα γούστου, ναι δεν τους γουστάρω ή ναι τους γουστάρω, τους θεωρώ καλούς ή καραγκιόζηδες, αυτό είναι αποδεκτό σε θέμα γούστου. Δεν δέχομαι όμως "αυθεντίες" και "αφορισμούς" ειδικά σε θέματα τέχνης, αυτό το κάνει εξάλλου πολύ καλά η ελληνική εκκλησία ...(τρομάρα τους)
  7. Καλώς ήρθες Έλσα (LADY MORGANA), χαίρομαι που πήρες το μήνυμά μου και ήρθες, αιρετική, παλιομάγισσα... Σου αφιερώνω με αγάπη, το MALEFICUM MALEFICARUM (το οποίο στο πακετάρω τώρα για δώρο μιας κι έχεις γενέθλια τώρα κοντά) μπας και θυμηθείς τι έπαθες την τελευταία φορά απο την Ιερά Εξέταση (κάτι παπικά σκουλίκια σαν κι εμένα) :angel: και βάλεις μυαλό αυτήν την φορά.
  8. Βεβαίως φαντάζομαι το παραπάνω συνιστά προσωπική άποψη του johny θέλω να πιστεύω και ως έτσι εκλαμβάνεται καθότι δυστυχώς η ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν την "ντροπή της μουσικής" αυτή...
  9. " See things as they are, not as you wish them to be" Έλεγε κάποιος φιλόσοφος σχετικά με τις ψευδαισθήσεις του καθενός. Καταρχάς μιλάω για επιλογές, αν δεν έγινε κατανοητό, όχι για διαχωρισμό. Ο διαχωρισμός ξεκινάει μια άρνηση και μια ανάλυση δίχως να συνθέτει, όπως πχ. εσύ φίλε μου και συνομιλητή μου ξεκίνησες τον διάλογο μαζί μου , με μια ενάντια πάγια θέση ως αυταπόδεικτη (κατα εσένα πάντα αλλά ούτε αυτό προβάλεις), δεδομένου οτι δεν ήθελες την σύνθεση με τον λόγο μου αλλά την ανάλυση. Γνωρίζεις την διαφορά του "εν δυνάμει" φιλοσόφου με του ώντας φιλοσόφου? Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα κεφάλι, δύο πόδια, δύο χέρια, ένα μυαλό, είμαστε όλοι εν δυνάμει Αινσταίν, πρωταθλητες του στίβου, καλλιτέχνες, θα γίνουμε όμως όλοι? Αυτό τονίζω εγώ, την επιλογή. Η διαφορά που τόνισα είναι διαφορά επιλογής να μην αναζητήσουν την αιτία, και όχι διαφορά ικανοτήτων. Για αυτό και μέσω αυτών των επιλογών μπορούμε να το διακρίνουμε με παρατήρηση χωρίς να αυθαιρετούμε. Όχι παρατήρηση διαχωρισμού, με την έννοια οτι είμαστε καλύτεροι, με την έννοια της διαφοροποιήσεως της θέσης ως κατανόηση της δικής μας θέσης, κάτι το απολύτος φυσικό. Για να παρατηρήσης το μπουκάλι, βλέπεις το αντικείμενο, το ξεχωρίζεις απο τον περιβάλλοντα χώρο και αφού βρείς την σχέση του με τον χώρο, προσδιορίζεις το αντικείμενο, απλή νοητική διεργασία. Αν όλοι μας ψάχναμε μόνο το κόκκινο μπουκάλι π.χ. και όχι ένα μπουκάλι, δεν θα το βλέπαμε ακόμη κι αν ήταν όντος μπροστά μας ένα μπουκάλι διάφανο ή άλλου χρώματος. Αν το κόκκινο μπουκάλι (το θέλω μας) τώρα είναι μια εν δυνάμει ιδιότητα που έχουμε όλοι μέσα μας και την θεωρούμε γενικά και αόριστα ως κεκτημένη και το μπουκάλι μπροστά μας (η πραγματικότητα) είναι η επιλογή αξιοποίησης της ή μη τότε οι επιλογές και η πραγματικότητα γίνονται αόρατες σε εμάς. Ψευδαίσθηση και πραγματικότητα (βλέπε τίτλο αρχή του μηνύματος).
  10. Αρχάγγελε θα πιάσουμε το θέμα αυτό μαζί να δούμε που θα μας βγάλει, οκ? Αν ο Θεός περικλείει την δημιουργία και δεν είναι ξέχωρος απο αυτήν η δημιουργία αποτελεί κατα κάποιον τρόπο την προέκτασή του έτσι? Δηλαδή συνιστά ιδέα του, που πήρε μορφή και νόμους για να εκπληρώσει ένα σκοπό, αλλιώς δεν είμαστε προέκταση Θεού αλλά τυχαία δημιουργία σε ένα χαοτικό και δίχως αρμονία σύμπαν, που είναι μια άλλη σεβαστή διατύπωση, παρόλο που εγώ δεν μπορώ να συμφωνώ με αυτήν όσον αφορά το σκέλος αρμονία (κάπου εδώ χαμογελάει ο παππούς Πυθαγόρας). Μέσα στην Δημιουργία η Φύση και μέρος της Φύσης εμείς. Αν δεν είχαμε τα μέσα, την τεχνολογία, την γνώση για να μάθουμε τον Θεό, θα είμασταν εκτός δημιουργίας η εντός? Μάλλον παραμένουμε εντός, άρα κατα την προηγούμενη σκέψη το Θείον ξεδιπλώνεται απλούστερα απο φυσικομαθηματικούς τύπους και γίνεται κατανοητό μέσο απλών μηχανισμών, ώστε με την παρατήρηση να εξάγουμε συμπεράσματα για αυτό και τον σκοπό μας σύμφωνα με την σκέψη οτι Θεός στο επίπεδό κατανόησης μας (ύλη) είναι το αποτέλεσμα Φύση. Κάπως έτσι λοιπόν εξισώνω το Θεός = Φύση, εκεί βλέπεις ποικιλομορφία, ιδέες, φαινόμενα και σκοπό. Και τώρα στο "ρεζουμε" των παραπάνω: Η διαφορά ενός απλού καθημερινού ανθρώπου με έναν αναζητητή ή μύστη είναι τεράστια ή απλή? Για εμένα μπορεί να απλουστευτεί στο γεγονός οτι ο απλός πρακτικός νους παρατηρεί και μετράει το αποτέλεσμα ενό ο αναζητητής μέσω του αποτελέσματος σκιαγραφεί την Αιτία. Αν αλλάξουμε την λέξη αποτέλεσμα=Φύση και Αιτία=Θεός , κάπου πάμε...μάλλον :smilewink:
  11. Πιστεύω οτι αν στο αρχικό ερώτημα Θρησκεία. Σκοπός ή μέσον για την εξέλιξη του ανθρώπου?, ο Θεός μας βοηθάει να εξελιχθούμε ή απλώς επιβάλλει την τάξη?? αλλάξουμε την λέξη Θεός με την λέξη Φύση ( χρησιμοποιώντας τον καμβά-έργο για να καταλάβουμε τον καλλιτέχνη ή αλλιώς το πιο αμεσο παράδειγμα νομοτέλειας, μορφών και φαινομένων σε εμάς αν δεχτούμε οτι η Φύση είναι προέκταση του Θεού), απαντάμε στο πρώτο σκέλος, οτι οι θρησκείες δεν βρίσκονται στην Φύση, αν και κάποιες εμπνεόνται απο αυτήν, είναι δικές μας προσθήκες άρα και ατελείς σε σχέση με την λειτουργία της και τις αναδιπλώσεις της, και στο δεύτερο σκέλος , η Φύση όντως αποτελεί μέσον για την εξέλιξη του ανθρώπου ( κάπου εδώ ξεκινάει μια μεγάλη κουβέντα για το πως και γιατί..).
  12. Παρόλο που η φίλη μου Νεφέλη δεν πρόλαβε να με καλωσορίσει μέσα απο το Φόρουμ, καλώς σας βρήκα, έχετε κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια (σε σχέση με το παρελθόν θα έλεγα μέρα με την νύχτα), χαρά στο κουράγιο σας (που πρέπει να είναι μεγάλο) και ευχαριστώ δια την πρόσκληση ( παρόλο που ως γνωστόν είμαι δογματικός, ισχυρογνώμων, απόλυτος, κτλ). Καλά να πάθετε :blblbl: ... Υ.Γ. που είναι ο Speedy? :headb:
  13. Το alexander φυσικά και φαίνεται ως το υπάρχον όνομά μου (και όχι άδικα, έτσι είναι) παρά ως ψευδώνυμο. Κατ'εμέ όμως , μιας και θεωρώ την υπόσταση Αλέξανδρος ως όχημα του ανώτερου εαυτού μου, πιστεύω χαριτολογώντας οτι καλύτερο ψευδώνυμο και για το εδώ Φόρουμ, είναι το ίδιο "ψευδώνυμο" που χρησιμοποιεί και η πραγματική (?) μου υπόσταση :angel: (στο μεγαλύτερο Φόρουμ που ονομάζεται Ζωή), και που την παρούσα χρονική στιγμή έγινε γνωστή ως Αλέξανδρος (για όσο διαρκέσει)...
×
×
  • Create New...