Jump to content

Ενώχ

Νέα Μέλη
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

Ενώχ's Achievements

Βαπτισμένος

Βαπτισμένος (1/7)

0

Reputation

  1. Μπερδεύεις πολλά θέματα και κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα έχει ένα κάρο τρύπες. Θα απαντήσω με αρίθμηση για εύκολη περαιτέρω συνεννόηση και αναφορά. 1. Στην περίπτωση που κουβεντιάζουμε ξέρουμε ακριβώς πως κατέληγαν σε τέτοια συμπεράσματα. Ο λόγος των περισσότερων από αυτούς που έμειναν τα κείμενά τους είναι σχεδόν απόλυτα μαθηματικός και δομημένος. Άρα, εάν κανείς διαβάσει όλο το κείμενο, και όχι μόνο αποσπάσματα που μπορεί να βολεύουν το όποιο συμπέρασμα, θα δει ακριβώς την συλλογιστική πορεία του εκάστοτε συγγραφέα. Άρα, αυτό το επιχείρημα περί μη ύπαρξης σαφής σύνδεσης αιτίας και αποτελέσματος (αναφορικά με τα γραφόμενα) καθώς και το επιχείρημα της διαστρέβλωσης των δεδομένων και της υποκειμενικότητας δεν ισχύει. 2. Αναφορικά με την τέχνη της ρητορικής. Για το NLP απλά αντιγράφω από Wikipedia: Άρα δεν ισχύουν τα περί αρχών και ανακαλύψεων. Επίσης, με την δήλωση ότι "ξανά-ανακαλύπτουν" αυτομάτως υποβιβάζεις όλες τις φιλοσοφικές σχολές που έχουν γίνει και είναι λίγο αδικία... (εάν όχι πολύ αδικία). Εκτός και εάν έχεις εντρυφήσει στην φιλοσοφία και μπορείς να δώσεις μία εμπεριστατωμένη άποψη για την μη εξέλιξη της διαλεκτικής και της ρητορικής. 3. Σχετικά με τις δεξιότητες... Μπορούσε ένας αρχαίος να λειτουργήσει κάποια ηλεκτρική συσκευή; Όχι, γιατί δεν είχαν. Μπορούσε κάποιος αρχαίος να οδηγήσει ένα αεροπλάνο; Όχι, γιατί δεν είχαν. Μπορούσε ένας αρχαίος να κάνει στην πλειοψηφία ό,τι κάνουμε σήμερα; Όχι, γιατί η πλειοψηφία των πραγμάτων δεν υπήρχε τότε. Όμως, και σήμερα κυνηγάμε, και σήμερα οργώνουμε και σήμερα μαζεύουμε καρπούς. Εκτός και εάν με τον όρο "δεξιότητες" εννοείς κάτι άλλο... που δυστυχώς δεν μπορώ να μαντέψω. Άρα, όπως βλέπεις, τίποτα από αυτά που έγραψες δεν ισχύει. Εάν έχεις διαφορετική άποψη με χαρά θα διαβάσω τα επιχειρήματα σου.
  2. Μα το όλο point είναι ότι κρατάς στο μυαλό σου μόνο ό,τι όνειρα θεωρήσεις πως όντως έχουν σημασία να τα κρατήσεις... και συνήθως αυτά είναι που δημιουργούνται από έννοιες για πράγματα που "τρέχουν" την εκάστοτε περίοδο. Άρα, και αυτομάτως, έχεις ένα biased δείγμα και άρα τα όποια συμπεράσματα είναι κάθε άλλο παρά σωστά και αντικειμενικά.
  3. Ενδιαφέρουσα άποψη... Θα ήθελα όμως να ρωτήσω. Από όσους λένε για επικοινωνία μέσω ονείρων, πόσες φορές έχετε δει κάποιον άνθρωπο στο όνειρό σας και τελικά ήταν απλά ένα όνειρο; Ήταν περισσότερες από αυτές που είδατε κάποιον άνθρωπο και όταν ξυπνήσατε κάτι "συνδεόταν" με το όνειρο; Εάν ήταν περισσότερες αυτές που δεν έγινε κάτι, που σίγουρα ήταν περισσότερες εκτός και εάν δεν βλέπετε ανθρώπους σχεδόν κάθε βράδυ ή σχεδόν κάθε βράδυ κάποιος "επικοινωνεί" μαζί σας, τότε τι σας κάνει να θεωρείται (πέρα από την πίστη, που είναι απλά πίστη και όχι γνώση/γεγονός κτλ) ότι δεν είναι σύμπτωση; Με τι κριτήρια το κρίνετε;
  4. Καταρχάς, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ικανότητα να αντιλαμβάνεται κανείς το πλήθος των συγγραμμάτων που έχει διαβάσει κάποιος κρίνοντας από μία απάντηση σε ένα forum. Είναι κάποια κληρονομική ικανότητα; Anyway... οι αρχαίοι κάνανε έρευνες. Επιστημονικές. Με λίγο διαφορετικά πρότυπα και λίγο διαφορετικές μεθόδους από ό,τι στις μέρες μας.. αλλά κάνανε. Σχετικά με το κείμενο μου, είχε ένα point. Για να απαντήσεις έτσι, δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε το αντιλήφθηκες είτε όχι. Εάν όχι, τότε δεν το έγραψα καλά για να το αντιληφθείς (με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό). Οπότε, θα μπορούσες να ρωτήσεις το point μου. Εάν το αντιλήφθηκες τότε δεν σε τιμά το γεγονός ότι απάντησες όπως απάντησες. Σε κάθε περίπτωση, το point είναι πως δεν είχαν μία ικανή επιστημονική γνώση για να μην ονομάζουν έτσι όπως ονομάζανε κάποια πράγματα τα οποία τους "βγαίνανε" όταν σκεφτόντουσαν τα περί κόσμου. Οπότε, τους δώσανε κάποιες ονομασίες. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά και παραπάνω γνώση να είχαν από ό,τι σήμερα, πάλι οδηγούμαστε σε άτομο γιατί μετά από τόσα χρόνια θα είχε, έστω και στο ελάχιστο, ξεπεραστεί αυτή η γνώση. Άρα, δεν είναι θέμα του ότι καταλάβαιναν παραπάνω... μάλλον ξέρανε λιγότερα. Αυτό όμως δεν μειώνει στο ελάχιστο τα όσα ανακαλύψανε ή/και επινοήσανε. Ίσα - ίσα, κάνανε τρομερή, φανταστική και αξεπέραστη δουλειά δεδομένων των εργαλείων τους.
  5. Ή απλά οι αρχαίοι ξέρανε λιγότερα από εμάς και δίνανε υπερφυσικές ιδιότητες σε έννοιες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Εκτός και εάν κανείς έχει αποδείξεις και στοιχεία από έρευνες που κάνανε οι αρχαίοι και είχανε αποτελέσματα τα οποία είναι παραπάνω από τα δικά μας. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί εάν ίσχυε τότε θα τα είχαμε εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια. Άρα, είναι άτοπο ότι ξέρανε παραπάνω και άρα δεν ξέρανε παραπάνω και άρα η πρώτη πρόταση είναι σωστή. Άρα, ξέρανε λιγότερα από εμάς.
×
×
  • Create New...