Jump to content

Nanuki

Νέα Μέλη
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nanuki

  1. Εντάξει..αν υποθέσουμε ότι όντως είχε αυτή την εμπειρία και όντως είδε τα φωτεινά όντα κλπ...τότε καλά έκανε και μίλησε γι'αυτά. Τι θα 'πρεπε να κάνει δλδ, να πει κάτι άλλο μόνο και μόνο για να μην είναι πολύ mainstream και λέει τα ίδια με άλλους που είχαν παρόμοιες εμπειρίες? Αν όντως είχε κι αυτή κι άλλοι άνθρωποι, τέτοιου είδους εμπειρία λογικό είναι να υπάρχουν στις μαρτυρίες τους και κοινά σημεία που θα επαναληφθούν... Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τόσο καχύποπτοι για το παραμικρό..
  2. Τι να σου πω,γνώμες είναι αυτά.Εγώ τη τακτική της επιλογής την έχω δει να οδηγεί πολλές φορές σε καλά αποτελέσματα,άλλοι πάλι όχι. Άλλωστε για να καταλήξεις σε ποια ομάδα θες να ανήκεις,αν θες φυσικά να ανήκεις, πρέπει να έχεις πολλές εμπειρίες και γνώσες οι οποίες θέλουν και το χρόνο τους για να αποκτηθούν. Εννοείται ότι το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτουν το ουσιώδες είναι ύποπτο γι'αυτό και το ανέρτησα εδώ,απλά μη ξεχνάμε ότι είναι και μια υποτειθέμενη μυστική κοινωνία και οι μυστικές κοινωνίες ποτέ δεν αποκαλύπτουν τα μυστικά τους έτσι απλά. Όπως επίσης ούτε κι εμείς ως ανεξάρτητα άτομα που όμως ασχολούνται με κάτι που για τη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είναι αποδεκτό..ακόμα.
  3. Ναι συμφωνώ μαζί σου ότι το τι λέγονται σε κάθε ιστοσελίδα είναι αμφισβητήσιμα και αμφίβολα. Σίγουρα θα μπορούσαν να είναι ένα άσχετο γκρουπ ανθρώπων που επειδή ασχολούνται με διάφορα θέματα το χουν δει 'πεφωτισμένοι'. Όπως και να 'χει όμως η περίπτωση τους έχει αρκετό ενδιαφέρον.
  4. Βασικά νομίζω ότι έχουμε αναλύσει το θέμα με διαφορετικό τρόπο ο καθένας ή εννοούμε άλλα πράγματα.Συμφωνώ με αυτό που λες ότι όταν θες να ονομάζεσαι Ζαινιστής τότε θα πρέπει να φέρεσαι και σαν Ζαινιστης αλλιώς δεν έχει νόημα. Αλλά αυτό στο οποίο αναφερόμουν εγώ είναι στις περιπτώσεις που απλώς παίρνεις πληροφορίες από κάθε τι χωρίς να ονομάζεις τον εαυτό σου ή να τον εντάσεις απαραίτητα σε κάτι. Αν θες όντως να ενταχθείς σε μια ομάδα και να πάρεις το όνομα της εννοείται ότι θα πρέπει να τηρείς και να πιστεύεις τα πιστεύω της ομάδας αλλιώς δεν έχει νόημα και να 'ανήκεις' σ' αυτήν. Εν τέλει όσον αφορά τους Illuminati, δεν ξέρω κατά πόσο έχεις διαβάσει αναλυτικά όλα τα άρθρα τους ή οχι,ούτε προσπαθώ να τους υποστηρίξω εννοείται (διαφωνώ με πολλά απ, 'οσα λένε), αλλά σε πολλά άρθρα τους ξεκαθαρίζουν το πως πρέπει κάποιος να γίνει 'θεός' όπως λένε και το μυστικό εδώ είναι φυσικά το ότι πρέπει πρώτα να γίνεις μέλος τους.
  5. Και κάτι άλλο. Λες ότι τα περισσότερα θρησκευτικά συστήματα έχουν δοκιμαστεί από πολλούς ανθρώπους κι έχουν κρατήσει στο χρόνο...νομίζω ότι είναι αυτονόητο το ότι τα περισσότερα θρησκευτικά >συστήματα< έχουν κρατήσει μέσα στο χρόνο επειδή χρησιμοποιούν έναν ρητό και ισχυρό παράγοντα..το φόβο. Η ισλαμική θρησκεία για παράδειγμα όπως επίσης και ο Χριστιανισμός (για αυτούς που δε το πολυψάχνουν), είναι θρησκείες που καταδικάζουν τους ανθρώπους σε αυτούς που πάνει στον παράδεισο και αυτους που πάνε στη κόλαση,χρησιμοποιώντας σαν όπλο τους το πανίσχυρο συναίσθημα του φόβου για τον έλεγχο. Αυτο σημαίνει ότι επειδή αυτή η συνταγή έχει δοκιμαστεί στους αιώνες και έχει πετύχει,θα πρέπει κάποιος να την ακολουθήσει έτσι ακριβώς όπως είναι και όχι επιλεκτικά?
  6. Παίρνεις μία μία τις φράσεις μου χωρίς να βλέπεις την ουσία αυτού που είπα. Πρώτα απ' όλα μιλάς για υποκειμενικότητα και αντικειμενικότητα στην ίδια φράση για ιδεολογίες. Για να μιλήσεις για αντικειμενικότητα πρέπει πρώτα απ' ολα να σαι σίγουρος ότι αυτό στο οποίο πιστεύεις είναι 100% σωστό και αληθινό. Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει αποδειχτεί 100% σωστό και αληθινό σε κάθε πτυχή. Επομένως ξαναγυρνάω στην ουσία που είναι ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει υποκειμενικά το τι είναι σωστό και τι όχι. Αυτός που ψάχνει τη φώτιση ξέρει ότι μέχρι να τη βρει δε μπορεί να είναι για τίποτα 100% σίγουρος μέχρι εντοπίσει και να βιώσει την αλήθεια ξεκάθαρη και χωρίς περιτυλίγματα. Τώρα για το αν η επιλεκτικότητα είναι κάτι καλό ή κάτι το συμφέρον διαφωνώ με αυτό που λες. Έχω διαπιστώσει πολλές φορές ότι όταν συγκεντρώνεις τα πιο λογικά και σωστά (με βάση τα πρότυπα της λογικής και της συνείδησης),στοιχεία από κάθε θρησκεία/ιδεολογία, είσαι σε θέση να τα αναλύσεις,να εντοπίσεις τα κοινά που έχουν όλες αυτές οι θρησκείες/ιδεολογίες, να βρεις τη κοινή πηγή τους και να αποκλείσεις τα στοιχεία εκείνα που είτε φτιάχτηκαν για συγκεκριμένα συμφέρονται είτε είναι προιόν φτωχών αντιλήψεων/δεισιδαιμονιών,κλπ των ανθρώπων. Επίσης η ιστορία έχει αποδείξει άπειρες φορές το ποιες είναι οι συνέπειες που υπάρχουν όταν δέχεσαι ως αλήθεια μόνο μία ιδεολογία χωρίς να αφήνεις χώρο για την αλήθεια κάποιας άλλης ή για την εξερεύνεση και απόδειξη αυτής της ιδεολογίας που δέχεσαι ρητά και αμετάκλητα. Για παράδειγμα,από την ισλαμική θρησκεία θα μπορούσε κάποιος να εκτιμήσει και να συμφωνήσει με πολλές από τις ιδεολογίες τους σχετικά με τη δικαιοσύνη αλλά οι περισσότεροι δε θα μπορούσαν να συμφωνήσουν με τις ιδεολογίες που έχουν για παράδειγμα για θέματα όπως η σεξουαλικότητα,η μοιχεία,κλπ. Εννοείται λοιπόν ότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η επιλεκτικότητα όχι μόνο είναι συμφέρουσα αλλά και μέχρι στιγμής το πιο λογικό και 'έξυπνο' για κάποιον που θέλει να βρίσκει όσο γίνεται πιο σωστά στοιχεία. Τα ηθικά διδάγματα του Ιησού για παράδειγμα είναι πολύ σωστά και διαχρονικά και ακόμα και άτομα που δεν έχουν σχέση με το Χριστιανισμό το παραδέχονται αυτό. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι μαζί με την όλη θρησκεία του Χριστιανισμού πρέπει κάποιος με κοινή λογική,να αποδεχτεί και όλη τη πληθώρα από όλους εκείνους τους αδιανόητους κανόνες της Παλαιάς Διαθήκης..
  7. Αυτό που λες έγκειται στις γενικές συνέπειες που υπάρχουν όταν άνθρωποι εκμεταλλεύονται στοιχεία κάποιας θρησκείας για τα δικά τους συμφέρονται και καταλήγουν να την αλλοιώνουν και να τη καταστρέφουν (βλεπε,χριστιανισμο,ισλαμ,κλπ). Αυτό γίνεται κυρίως όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους πάνω σε άλλους μέσω των πνευματικών/θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Αυτό στο οποίο αναφέρθηκα εγώ όμως είναι η πολύ απλή και έμφυτη ικανότητα του κάθε ανθρώπινου μυαλού να αποσπά συγκεκριμένα στοιχεία από κάθε πληροφορία που δέχεται,ανάλογα με το τι του φαίνεται λογικό,και να τα αξιοποιεί για δική του και μόνο χρήση. Όταν διαβάζεις τα κείμενα μια θρησκείας/ιδεολογίας,κανένας δεν σε αναγκάζει να πιστέψεις ντε και καλά όλη τη κοσμοθεωρία της συγκεκριμένης θρησκείας/ιδεολογίας. Άλλωστε το τι είναι σωστό σε ιδεολογικά θέματα είναι πολύ υποκειμενικό. Εσύ επιλέγεις τι θα πιστέψεις και τι σου ακούγεται πιο λογικό και 'αληθινό'. Απο κει και πέρα το αν θα προσπαθήσεις να επιβάλλεις τις ιδεολογίες σου στους άλλους είναι άλλο θέμα. Η επιλεκτικότητα είναι επιλογή όπως και το να διαλέγεις όλο το πακέτο. Τίποτα από τα δύο δεν είναι λύση ή λάθος.Όσο υπάρχει ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο θα υπάρχουν και άπειρες επιλογές εννοείται.
  8. Μα δεν είπα εγώ ότι οι Illuminati έχουν σχέση με τον τεκτονισμό. Ό,τι ανέφερα,είναι παρμένο από τη σελίδα τους και τα δικά τους κείμενα. Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους ο Βαισχαουπτ, ναι μεν ανήκε στην ομάδα τους αλλά δεν ήταν ο ίδρυτής' τους. Υποστηρίζουν ότι υπήρχε η οργνάνωση τους από την αρχαιότητα. Ο,τι στοιχεία έχω αναφέρει είναι από τη δική τους σελίδα,το τι ισχύει και τι όχι είναι άλλο θέμα. Άλλωστε με τις λεγόμενες μυστικές οργανώσεις,ποτέ δε βρίσκεις άκρη..αλλιώς δε θα υπήρχε και λόγος να είναι μυστικές..
  9. Τι εννοείς ακριβώς? Εννοείται ότι ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάθε πράγμα. Έβαλα αυτό το post εδώ γιατί θέλω να δω γνώμες από άτομα που ασχολούνται με αυτά, δε θα έμπαινα στη διαδικασία να ρωτήσω ένα σωρό άτομα γι' αυτό έτσι κι αλλιώς μόνο και μόνο για να δω πως το αντιλαμβάνονται
  10. Είναι επιλογή σου το τι πιστεύεις από κάθε θρησκεία. Μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένα στοιχεία από κάθε θρησκεία να πιστεύεις ανάλογα με το τι σου φαίνεται εσένα αποδεκτό και λογικό. Οι θρησκείες,η γνώση, οι μύθοι και τα παραμύθια είναι εκεί και περιμένουν κάποιον να τα διαβάσει, να τα πιστέψει ή απλά να τα διαδώσει. Το τι παίρνει ο καθένας από αυτά είναι άλλο θέμα. Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι επιλέγουν να είναι 'περιορισμένοι'. Το να ζεις με βάση κάποιους κανόνες που βελτιώνουν τη ζωή και την ηθική σου δεν είναι κακό ούτε περιορίζει, απλά σε κάνει πιο πειθαρχημένο. Αν κάποιος τώρα επιλέγει να πιστεύει ολοκρηρο το πακέτο χωρίς να το αμφισβητεί ή να το ψάχνει, αυτό είναι που περιορίζει.
  11. Για μένα μαγεία είναι η δυνατότητα του ανθρώπου να μετατρέπει σε φυσικά γεγονότα αυτά που κατά τ΄άλλα θεωρεί υπερφυσικά και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του εγκεφάλου και την ενέργεια του σε συνδυασμό με την ενέργεια που υπάρχει γύρω μας για να το πραγματοποιήσει αυτό. Για να είμαι ειλικρινής όταν πρωτο-μυήθηκα στη μαγεία,ήμουν πολύ μικρή κι έγινε πολύ επιπόλαια από κάτι φίλους μου. Αυτοί όπως κι εγώ τότε θέλαμε να ασχοληθούμε με τη μαγεία καθαρά για εγωιστικούς λόγους. Επειδή έγιναν διάφορα δυσάρεστα που με τρόμαξαν, έφυγα από το ΄γκρουπ', μη ξέροντας τότε τι εστί μαγεία κι όλες τις πτυχές της. Όμως επειδή πάντα κάτι με 'τράβαγε' στη μαγεία, πέρασαν 6 χρόνια πνευματικής έρευνας μου, έμαθα διάφορα κι ακόμα μαθαίνω, αλλά η διαφορά είναι ότι τώρα ασχολούμαι εν γνώσει μου για το τι κάνω και γιατί. Υ.Γ Νιώθω πολύ noobaki σε σχέση με όλους εσάς πάντως
  12. Ναι είναι και το 'φιλότιμο' απέναντι στη πατρίδα, που τους έπιασε, αυτό που το πας..
  13. Βασικά σε κάποια άρθρα τους, αναλύουν μία μία τις θρησκείες και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δε συμφωνούν και τις βγάζουν με λίγα λόγια όλες άκυρες. Κάποια απ' αυτά που λένε είναι πολύ καλά φιλοσοφημένα, σε άλλα κομμάτια όμως που έχω διαβάσει, διαφωνώ κάθετα μαζί τους γιατί εκτός του ότι είναι υπερβολικά απόλυτοι (θεωρόυν ότι είναι τέλειοι στις απόψεις τους κι ότι ο περισσότερος κόσμος εκτός από αυτούς είναι ανόητος), λένε και κάποια πράγματα τα οποία τα στηρίζουν μονόπλευρα οπότε δε μπορώ να είμαι σίγουρη για το πόσο αντικειμενικά είναι. Όσο για το αν ξεκίνησαν από τον Πυθαγόρα, εγώ τους πιστεύω, κι εγώ ας πούμε είμαι η συνέχεια του Confucius αλλά δε το αποκαλύπτω συχνά λόγω ανταγωνιστικότητας :p
  14. Υπάρχει μια ιστοσελίδα που λέγεται 'Illumination the secret religion', και είναι υποτίθεται από το γκρουπ που εδώ και αιώνες αυτοονομάζεται illuminati, κι όπως έχω διαβάσει (όλα τα άρθρα τους), υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ο κόσμος και τα media και οι θεωρίες συνομωσίας παρουσιάζουν ως illuminati, ότι η μασωνία ξεκίνησε απο αυτούς, αλλά λόγω διαφθοράς στα στρώματα της, μετα διασπάστηκε από τους illuminati, και πλέον δεν έχει καμία σχέση μαζί τους, και μεταξύ άλλων 'παραδέχονται' ότι επαναστάσεις όπως η Γαλλική και η Αμερικάνικη υποκινήθηκαν και υποστηρίχτηκαν από αυτους για να καταργηθούν τα τότε συστήματα (βασιλείας κυρίως), για το καλό του κόσμου. Τι πιστεύετε γι' αυτούς? Λένε επίσης ότι ξεκίνησαν από τον Πυθαγόρα..
  15. Πωωω πως γίνεται να είναι κάποιος μάγος, και ταυτόχρονα να υποστηρίζει ρατσιστικές θεωρίες? Εμένα μου φαίνεται παράλογο. Οι μάγοι ειδικά, πιο πολύ από κάθε άλλο άνθρωπο υποτίθεται ότι έχουν κάποιο ανώτερο επίπεδο γνώσης και σκέψης το ίδιο και οι αποκρυφιστές, δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος αποκρυφιστής θα υποστήριζε τον χίτλερ ( δε βάζω κεφαλαίο στο ονομά του).
  16. Ίσως γι'αυτό και ακούγονται στο μυαλό και στ' αυτιά τόσων ανθρώπων λογικά όσα λέει, γιατί ενστικτωδώς ξέρουμε ότι αν όχι όλα όσα λέει σίγουρα τα πιο πολλά πρέπει να είναι αλήθεια.
  17. Υπάρχει μια ταμπέλα στο προφίλ που λέει user tools-name change history, αλλά δε βλέπω πουθενά την επιλογή για αλλαγή του username, που το βρίσκω αυτό? :/
  18. @ Ιχώρ σου έκανα quote γιατί δε ξέρω πως αλλιώς να κάνω reply εδώ. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εκτός από το quote?
  19. 'Οντως και είναι και απόλαυση να βλέπεις τα βίντεο της, εγώ όταν την ανακάλυψα, εθίστηκα με τα βιντεάκια της όπως και πολλοί άλλοι γιατί τα λέει μ' έναν τρόπο που ενώ είναι πολύ διαφορετικός από τα όσα ξέρει ο κόσμος από τις θρησκείες , και πολύ πιο λεπτομερής από άλλες περιγραφές από μεταθανάτιες εμπειρίες, είναι ταυτόχρονα και τόσο απλός, λες και είναι αυτό ακριβώς που είχαμε 'μπροστά' μας και δε συνειδητοποιούσαμε τόσο καιρό. Και οι εμπειρίες της έτσι όπως τις περιγράφει, έχουν πολλή λογική για κάποιο λόγο που δε μπορώ να εξηγήσω γιατί δε μου' ρχεται. :p
  20. Ποια είναι η γνώμη σας για τη Nanci Dannison και τις μαρτυρίες της για την 'μεταθανάτια' εμπειρία της? Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ήδη ακούσει διάφορες τέτοιες μαρτυρίες, όμως νομίζω ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι η μόνη που δίνει μία τόσο λεπτομερή, σαφή και ενδιαφέρουσα περιγραφή για την εμπειρία της και τον κόσμο, όπως τον είδε ενώ ήταν υποτίθεται νεκρή. Έχει γράψει βιβλία στα οποία περιγράφει αναλυτικά όσα έζησε και είδε. Δε ξέρω αν όλα αυτά που λέει είναι η φαντασία της ή όχι αλλά νομίζω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον. Όσοι δε τη ξέρουν, ψαξ' τε στο youtube ' Nanci Dannison', και θα σας βγάλει όλα τα βιντεο της στα οποία περιγράφει τις εμπειρίες της.
×
×
  • Create New...