Jump to content

KoRoBaS

Νέα Μέλη
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

KoRoBaS's Achievements

Βαπτισμένος

Βαπτισμένος (1/7)

0

Reputation

  1. Αν κ έπρεπε να scrollaro λίγο πιο κάτω πρίν απαντήσω μιας κ με έχει ήδη καλύψει ο Αυγερινός. Με την Νεφέλη κ τον Αυγερινό εδώ δεν θα χρειάζετε σε λίγο να διασταυρώνουμε τίποτα. Θα καραδοκούμε το στραβοπάτημά σας Α.Σ.Τ (Ανόνυμοι Σπιλωτές Τελειότητας ) :blblbl:
  2. Dear Sucore είναι ρητή η απάντηση των ειδικών για το τι γίνετε όταν ύλη κ αντιύλη έρθουν σε επαφή. Κανένα αέριο δεν μπορεί να την μονώσει παρα μόνο, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Επιστήμονες έχουν ήδη καταφέρει να "αποθηκεύσουν" ποσότητα αντιύλης για μικρό χρονικό διάστημα (μερικές ώρες). Όταν γίνει πλήρης χαλιναγώγησή της τα ταξίδακια στο διάστημα θα γίνουν πτήση ρουτίνας (φτάσαμε κιόλας?). Επίσης όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε η διαφορά ύλης κ αντιύλης έγκειτε στο φορτίο κ μόνο.Επιστήμονες αναφέρουν οτι αν κυριαρχούσε η αντιύλη δεν θα υπήρχε η παραμικρή διαφορά τουλάχιστον για το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα,αν ήταν όλα απο αντιύλη θα συμπεριφερόντουσαν ακριβώς το ίδιο με μόνη διαφορά το πρόσημο στα φορτία των υποατομικών σωματιδίων.
  3. ΄ Όχι το φως δεν είναι ύλη. Η ύλη έχει "μάζα" ενώ το φως δεν έχει. Σε σχέση με το φως, η ύλη μπορεί να είναι διαφανής ή αδιαφανής, δηλαδή μπορεί να διαθλά ή να απορροφά το φως. Το φως μπορεί να περάσει μέσα στην ύλη, να την διαπεράσει, να ανακλαστεί από αυτήν, ή να απορροφηθεί από την ύλη. Όταν περνάει μέσα στην ύλη το φως επιβραδύνεται ενώ το μήκος κύματός του ελαττώνεται. Όταν το φως ανακλάται αλλάζει η πορεία του. Όταν το φως απορροφάται, ηλεκτρόνια των ατόμων ή των μορίων διεγείρονται σε στάθμες υψηλότερης ενέργειας και συχνά προκαλούνται νέοι μοριακοί συνδυασμοί. Αλλά όταν το φως περνάει μέσα από την ύλη τα άτομα και τα μόρια ταλαντώνουν το χωροχρονικό συνεχές και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, μπορεί να ελαττωθεί η συχνότητα του φωτός. Μπορούμε και βλέπουμε, ακριβώς επειδή κάτι που ονομάζεται φως, αλληλεπιδρά με κάτι που ονομάζεται ύλη μέσα σε κάτι που ονομάζεται χωροχρονικό συνεχές. (πάντα με μπέρδευε η φυσική αλλά μου άρεσε!!) Το φώς δεν είναι ούτε σωματίδιο ούτε κύμα ή είναι κ τα δύο ταυτόχρονα.Έχει μάζα ηρεμίας = 0 αλλα μπορεί να υπακούει στις αρχές της κυματικής και ταυτόχρονα να έχει ορμή άρα κ μάζα (P = m*V ). Η απόδειξη της σωματιδιακής φύσης του φωτός (ερμηνεία φωτοηλεκτρικού φαινομένου) χάρησε στον Α. Einstein το Νόμπελ Φυσικής το 1921. Μπορεί να τα μάθατε στο λύκειο αλλα ίσως όχι καλά άλλωστε το φώς προβληματίζει πολλούς αιώνες του επιστήμονες για να εικάζει ο οποιοσδήποτε οτι έχει αρκετές γνώσεις επι του θέματος αλλά θα ήθελα να θέσω κ εγώ μια απορία προς προσιτή εξήγηση για το απλοικό μυαλουδάκι μου. Γιατί το φώς έχει σταθερή ταχύτητα για οποιονδήποτε παρατηρητή ανεξάρτητα αδρανιακού συστήματος? Πιθανός η απάντηση να απαιτεί μεταφορά του post σε άλλη θεματική ενότητα άς κάνει κάποιος ενα σχετικό άρθρο
  4. Απο αυτό το 10% που ελέγχουμε πιο ποσοστό χρησιμοποιήτε για επικοινωνιακούς σκοπούς? Μήπως έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε για εμάς? Μήπως ότι κάνουμε ή λέμε πλέον έχει να κάνει με τον κοινωνικό μας περίγυρο? Ακόμα κ η σκέψη μας βασίζετε στην γλώσσα η οποία αποτελεί καθαρά επικοινωνιακό εργαλείο. Άραγε πώς σκέφτετε κάποιος που δεν έχει μάθει καμία γλώσσα? Θα μπορούσε ίσως ο εγκέφαλος μας να αναπτύξει άλλες λειτουργείες η ακόμα κ αισθήσεις αν δεν τον αυτοπεριορίζαμε με την ταύτηση των λειτουργειών των γύρο μας? Πόσα μυστικά ακόμα μας κρύβουμε?
  5. Ελπίζω να μην κορέστικες απο τον μεγάλο κ να συνέχισες και με την γεννεαλογία της ηθικής.Πολύ καλός ο Νίτσε για Χριστιανοαναρχομηδενιστής κομμουνοφασίστας
  6. Ξεκίνησε απο την ανάγκη του Αμερικανικού στρατού για ένα σύστημα πλοήγησης μεγάλης ακρίβειας.Απο τότε έχει γίνει πολύτιμο εργαλείο για ορειβάτες ναυτικούς κ γενικότερα όποιου κινδυνεύει να χαθεί.Τελευταία μόδα είναι η τοποθέτηση του σε ι.χ για χαρτογραφική πλοήγηση. Το GPS (Global Posiotioning System) απετεί συγκεκριμένη συσκευή λήψης καθώς λαμβάνει αλλα κ στένει πληροφορίες για την θέση,ταχύτητα,υψόμετρο σου απο ειδικούς δορυφόρους (ναι Αμερικάνικους) με ΠΟΛΥ μεγάλη ακρίβεια. Μέχρι πρότεινος ήταν αρκετά ακριβές οι συσκευές λύψης, αλλα πλέον έχει ενσωματωθεί κ σε μοντέλα κινητών τηλεφώνων η δυνατότητα αυτή. Προς το παρόν όλοι έχουν κινητό τηλέφωνο (80% min :Ρ) αλλα ελάχιστοι δέκτη GPS οπότε μάλλον είναι πιο ανησυχιτική η αυξανόμενη ακρίβεια με την οποία μπορεί να εντοπιστεί η θέση ενός κινητού τηλεφώνου. Πειράματα στο Πανεπιστίμιο Κρήτης πέτυχαν ακρίβεια κάτω των 10 μέτρων (όχι κ πολύ καλά αν σκεφτείς οτι το GPS έχει απόκλιση εκατοστών)
×
×
  • Create New...