Jump to content

tanipteros

Νέα Μέλη
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

tanipteros last won the day on May 8 2018

tanipteros had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

730 profile views

tanipteros's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

1

Reputation

  1. δεν ήξερα που είναι καλύτερο για αυτό το νήμα. Το έβαλα στην Φιλοσοφία-Θρησκεία....αν και κάνει και για τις Επιστήμες.
  2. Η θεωρεία του "Πολυδιάστατου σύμπαντος" αναφέρει 10 βασικές διαστάσεις στο Παν. Εδώ είναι μια περίληψη του βίντεο των 10 διαστάσεων. ΟΙ 10 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ εκτός διαστάσεων το Σημείο-Κενό. Χωρίς διαστάσεις, το μη Ον φιλοσοφικά 1η -- Η ευθεία μεταξύ 2 σημείων 2η -- Πλάτος, Μήκος. 2 Ευθείες που τέμνονται 3η -- 3 Ευθείες με κοινή αρχή, κοινό σημείο. 3 Σημεία Χ,Ψ,Ζ. Ύψος,Πλάτος,Μήκος 4η -- Η μεταβολή του 3διαστατου όντος στον χρόνο. Ο Χρόνος, Διάρκεια 5η -- Όλες μαζί οι εναλλακτικές μεταβολές μέσα στο χρόνο. Το σύνολο του χρόνου που ορίζει το άχρονο πεδίο. Ταξίδι στον χρόνο μπρος πίσω. 6η -- Μετακίνηση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Από χρονικό σημείο σε άλλο χρονικό σημείο. 7η -- Η 6η διάσταση σαν σημείο. Παράλληλες χρονικές στιγμές. Το σύνολο όλων των εξελίξεων ενός 6διάστατου όντος. Το άπειρο είναι το σημείο της 6η διάστασης 8η -- Η 7η διάσταση σαν σημείο. Πολλά σημεία 7ης διάστασης, παράλληλα συμπαντα. Πολλές δημιουργίες συμπάντων 9η -- Η 8η διάσταση σαν σημείο. Μετακίνηση σε παράλληλα σύμπαντα από σημείο σε σημείο. 10η -- Όλα τα σύμπαντα, όλες οι δημιουργίες, όλα τα χρονικά σημεία, όλα τα άπειρα. Το Παν ως σημείο. https://www.youtube.com/watch?v=p4Gotl9vRGs Επίσης ξέρουμε από τον μικρόκοσμο της κβαντομηχανικής ότι η σκέψη του παρατηρητή καμπυλώνει τον χώρο ως προς τον χρόνο. https://www.youtube.com/watch?v=KQv-ZReveL4 Θέλω να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα... Ποια είναι λοιπόν η σκέψη εκείνη που καμπύλωσε τον δικό μας χωροχρόνο? Μήπως στις άλλες διαστάσεις υπάρχει ζωή και η σκέψη εκείνων των όντων μπορεί και καμπυλώνει τον δικό μας αισθητό χωροχρόνο και δημιουργεί ύλη? Μήπως αυτά τα όντα τα αποκαλούμε Θεούς ή Θεό?
  3. σε μεγάλο ποσοστό ναι...πχ ένας πετυχημένος γιατρός χειρούργος έχει επάγγελμα που προσφέρει στην κοινωνία. Αν είναι πετυχημένος στην εργασία του θα νιώθει ικανοποίηση μεγάλη. Το ίδιο και στις ερωτικές του σχέσεις με τις γυναίκες.... Εάν έχει δίπλα του μια γυναίκα πετυχημένη πλούσια κτλ και κει θα νιώθει ικανοποίηση....
  4. συνήθως η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι αυτή που προέρχεται από τις σχέσεις με τους συνανθρώπους του. Έχουμε ικανοποίηση στις σχέσεις τις ερωτικές, τις επαγγελματικές.
  5. μπορεί να είσαι ικανοποιημένος σε ορισμένα πράγματα στην ζωή, δεν θα έλεγα σε όλα.
  6. Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει την ύπαρξη βίας αλλά όχι της κακης βίας είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες καράτε όπου εκεί υπάρχει το ευ αγωνιζεσθαι και η ευγενής άμιλλα. Οι δύο αθλητές δεν είναι απαραίτητα ο καλός και ο κακός. Απλά είναι δύο μαχητές.
  7. η βία δεν είναι απαραίτητη η "κακή" πχ δες πως αναπτύχθηκε η έννοια της πολεμικής τέχνης στην Ασία για να κατανοήσεις ότι περιέχει μέσα και σεβασμό και άτυπους κανόνες μεταξύ των μελών που οι καλοί ωφήλουν να ακολουθούν...
  8. ναι διότι αν είσαι ο καλός δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το κακό μη βιαίως εκτός και αν είσαι ο Γκάντι.
  9. κατα νου έχω τους αθλητές που όταν νικήσουν και τερματίσουν νιώθουν ηθική ικανοποίηση...μπορεί να κρατά μια στιγμή έως και μερικές μέρες...ή και χρόνια, αν η τιμή που έγινε στο πρόσωπο ήταν μεγάλη
  10. η βία υπάρχει διότι πρώτος την χρησιμοποιεί ο κακός και αναπόφευκτα μετά την χρησιμοποιεί και ο καλός.
  11. Γιατί να είναι ανέφικτο ;;; Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ικανοποίηση όταν πετυχένουν τους στόχους τους.
  12. Θυμάμαι ένα περιστατικό.... ο πάτερ Παϊσιος φοβοταν τα νεκροταφεία και για να το ξεπεράσει πήγε κοιμήθηκε σε ένα...
  13. Τώρα για το αν ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό των αλλων όντων και εδώ θα διαφωνήσω και θα πω ότι ξέρει αρκετά πράγματα για τα άλλα όντα. Μήπως ο γεωργός δεν ξέρει το ωφέλιμο και το βλαβερό για τα φυτά του; Όσοι χρησιμοποιούν βότανα μήπως δεν ξέρουν το ωφέλιμο και το βλαβερό για αυτά; Οι κτηνοτρόφοι μήπως δεν ξέρουν τις αρρώστιες των ζώων τους και τι τα ωφελεί και τι τα βλάπτει; Ακόμη και οι μάγοι του μεσαίωνα στα γριμμόρια τους γράφουν τι αρέσει και τι όχι στους δαίμονες.... Επομένως έχουμε μια γνώση για το ωφέλιμο και βλαβερό των άλλων όντων παρόλο που υποτίμησες το ανθρώπινο γένος ως μια μίξη στοιχείων με ατελείς αισθήσεις. Από την άλλη ο άνθρωπος αυτό το ατελές είδος όπως λες έβγαλε επιστήμες, φιλοσοφία και πήγε στα υπερβατικά πεδία που βρίσκεται ο Θεός και περιέγραψε με την λογική του τι συμβαίνει εκεί. Ο Ηράκλειτος για τους Θεούς και τον άθρωπο λέει.
  14. ναι αλλά εγώ δεν λέω αυτό. Εγώ λέω ότι την άποψη για το ωφέλιμο ή το βλαβερό το βγάζει το ίδιο το ον και όχι κάποιος παρατηρητής άνθρωπος. Δηλαδή το αν ωφελείται ο Δαίμονας την βγάζει την άποψη αυτή ο Δαίμονας όχι ο άνθρωπος. Επομένως δεν είναι ανθρωποκεντρικό είναι οντοκεντρικό. Αλλά για να απαντήσω και στην ερώτηση της Νεφέλης, η καταστροφή απαιτεί ελάχιστο χρόνο μπροστά στην οικοδόμηση της αρετής. Αυτό σχετικά με τον χρόνο του καλού και του κακού. Όσο αφορά την φύση του ανθρώπου κατά την γνώμη μου είναι μικτή και καλή και κακή. Άλλωστε μέσα από τις θρησκείες αυτό το κακό μέρος της φύσης του ανθρώπου προσπαθούμε να μετουσιώσουμε σε καλό.
  15. ε και; Άνθρωπος είμαι με σκέψη εγώ θα βγάλω το συμπέρασμα. Από την άλλη ξέρω να ξεχωρίζω πότε κάποιος άλλος παθαίνει κακό ή όχι. Ακόμη και για τους Δαίμονες αυτοί που τους επικαλούνται τους βάζουν περιορισμούς και δεσμά για να μην τους πειράξουν. Ακόμη και εγώ να μην ξέρω πότε ένας Δαίμονας παθαίνει κακό το ξέρει ο Δαίμονας που το παθαίνει. Για αυτό είπα το ον βλάπτεται το ον ωφελείται. Όταν ο Δαίμονας πχ ωφεληθεί το ξέρει ο ίδιος και σιγά μην δώσει αναφορά σε μένα που λέω το ον ωφελείται. Εδώ όπως βλέπεις υπάρχει απουσία ανθρώπου. Για αυτό είπα ότι είναι οντοκεντρική η άποψη καλό = το ον ωφελείται κακό = το ον βλάπτεται όπου ον ανθρωπος, ζώο, φυτό, Δαίμονας, εξωγήινοι κτλ.... Όταν ένα φυτό ωφελείται από το νερό δεν χρειάζεται να το σκεφτεί άνθρωπος για να είναι ανθρωποκεντρικό το ώφελος.
×
×
  • Create New...