Jump to content

ΕλρικJ

Νέα Μέλη
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ΕλρικJ

  1. ΕλρικJ έχεις δύο ενδιαφέρουσες ιδέες για θέματα. Θα ήταν πολύ καλό να τα ξεκινήσεις εσύ ο ίδιος. Έχουμε και προσφορά αυτή την περίοδο. Στα δύο θέματα που ανοίγεις, δώρο το τρίτο :P

    Καλό ξεκίνημα λοιπόν :)

     

    Ευχαριστω πολυ!!Απλα πρωτου ξεκινησω εγω κατι προτιμω να διαβασω σιγα σιγα οσα ηδη υπαρχουν..Ε μην επαναλαμβανομαστε :P

    Ναι οι αρχετυπικοί είναι που έχουν δύναμη που μπορεί να φανεί χρήσιμη - οι άλλοι (ρεαλιστικοί ή μη) ρουφάνε δύναμη και πρέπει να του ξεφορτωνώμαστε) αλλά εννοώ ακριβώς *να είναι* κάτι που θα μας πιάσει πανικός - κι όσο πιο τέτοιο είναι τόσο πιο αποτελεσματικό (αν και υπάρχουν όρια ασφαλείας, μην κλειστείς σε φέρετρο χωρίς να υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να βγάλει, αν και οι μάγοι του παλιού καιρού προτιμούσαν το "η ταν η επι τας" - δηλ αν δεν μπορέσω να βγω μόνος ας μη βγω ποτέ, που ασφαλώς έχει περισσότερη δύναμη αλλά με θανάσιμους κινδύνους.) no pain - no gain

    Μπορω να πω με καλυψες με τις απαντησεις σου..Συμφωνω,με μια παρατηρηση μονο στο θεμα ασφαλειας και αυτο μονο και μονο διοτι δεν γνωριζω τα ατομα του φορουμ και ποιος μπορει να τα διαβαζει..Με λιγα λογια πρωτα η ασφαλεια παιδες,μετα ολα τα αλλα.!

    (αυτο το no-pain gain μου θυμισε μια διαφημιση για Bodybuilders :P )

  2. Αυτό με τους δεδομένους φόβους εννοεις αρχέτυπα;Θα έλεγα ναι πάντως απλά με πολύ προσοχή και φυσικά να μπορείς να ελεγξεις τον εαυτό σου και να μη σε πιάσει πανικός.Έτσι κ αλλιώς σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους εργασία θα ήταν ψεύτης κάποιος αν έλεγε ότι δε φοβάται ;ρ.απλά είπαμε όχι σε κάτι που θα μας πιάσει πανικός ε ;) .(θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο τοπικ αν άνοιγε)

  3. Σορρυ που δε μπορώ να κάνω quote αλλά είμαι από κινητό και δεν βρίσκω την επιλογή αυτή.Στο θέμα μας όμως ;ρ..

    Αν δε σας πειράζει ας το πάρουμε από την αρχή μιας και εθεσες τον Ιώβ και αρκετά πιο πίσω.Σε όλους τους χώρους εσωτερισμού,μαγείας ακόμα και πολλών θρησκειών υπαρχει ή έννοια της σκεπτομορφης(αν το λέω και σωστά).Ακόμα και ένας μόνος αν διοχετεύει ενέργεια συχνά προσπαθώντας να δημιουργήσει κάτι στο τέλος αυτό γεννιέται.Σκέψου τώρα γέννες γεννεων να πιστεύουν σε κάτι τέτοιο και διοχετεύουν ενέργεια σε καθημερινή βάση.Αυτό το κάτι λοιπόν αποκτάει πραγματική υποσταση(σύνδεση για θεό και διάβολο).Οπότε ναι οι φόβοι του Ιώβ προσκάλεσαν αν θέλεις τον διάβολο σε εκείνον.Ακούγεται αρκετά φιλοσοφικό αυτό το κομμάτι αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.θα μπορούσαμε να το συζητησουμε άλλου γτ πιστεύω χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο για να γίνει αυτή ή κουβέντα.

  4. Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

    Αγαπητέ Ελρικ η αλλαγή παραλίας είναι η επικρατέστερη και λογικότερη συμπεριφορά. Αλλά σε αυτό το θέμα δεν συζητούμε την εύκολη λύση που μας σερβίρει ο λογικός νους, κάνουμε κάποια βήματα παραπέρα, έξω από την λογική πλευρά και πιο κοντά στη μαγική πλευρά του νου μας.

    Και βέβαια μπορούμε να κάνουμε χρήση του φόβου μας ή των αντιδράσεων που ο φόβος πυροδοτεί μέσα μας, όπως είπε παραπάνω ο Ούτις, για πνευματική εργασία.

    Ε νομιζω αυτο με την αλλαγη παραλιας το λεμε χαριτολγοντας.Στο θεμα μας τωρα,αναφορικα με την ελκτικη δυναμη του φοβου,πιστευω κ εγω οτι ελκυονται καποιες οντοτητες,οχι ομως του φυσικου μας κοσμου..Σιγουρα ολοι εχουμε ακουσει για τις οντοτητες που τρεφονται απο συναισθηματα οπως ο φοβος.Θα ηθελα να ακουσω περισσοτερες αποψεις πανω στο θεμα.

    Οσων αφορα αυτο που ειπε ο Ουτις,νομιζω μιλησε για ''μαγικη'' εργασια,οχι πνευματικη..Δεν ξερω αν εννοειτε το ιδιο εγω τα διαχωριζω παντως..Και οπως ειπα παραπανω,για οποιαδηποτε μαγικη εγασια να χρησιμοποιησεις εναν δικο σου φοβο μπορει να οδηγησει πραγματικα σε πολυ ασχημα αποτελεσματα.Εκτος απο την αποτυχια της εργασιας κινδυνευει και η ψυχικη και πνευματικη σου υγεια..Πώς θα χρησιμοποιησεις κατι που γνωριζεις απο την αρχη οτι δεν μπορεις να το ελεγξεις?(Βεβαια να κανεις μια πνευματικη εργασια προσπαθωντας να κατανοησεις τους φοβους σου και να διοχετευσεις την ενεργεια σε κατι για να τους ξεπερασεις συμφωνω κ εγω :P )

  5. Τωρα για καποια θεματα που προαναφερατε..

    1.Αμα περπαταω στο δρομο και σκεφτομαι θα πεσω θα πεσω..Ε θα πεσω ναι..Οχι γιατι το φοβαμαι,αλλα γτ στην ουσια αυθυποβαλλω τον εαυτο μου να φοβηθω μην πεσω..Και τελικα μπλουμ!!Με λιγα λογια εμεις το προκαλουμε σε εμας και οχι ελκυοντας καποιες αλλες δυναμεις..Βεβαια εχω παρατηρησει καποιες φορες κοιταμε καποιον στο δρομο και λεμε ''κοιτα που θα πεσει'' και τελικα πεφτει..Ενεργεια??προμηνυμα??σε αυτο δεν ξερω ουτε εγω να απαντησω..

    2.Καποιος ειπε για τσουχτρες..Δε νομιζω ο φοβος(φοβια στην προκειμενη) να τις ελκυει,..Οταν φοβαται καποιος εκκρυει μια ορμονη..Ισως ετσι ελκυονται..Πιο πιθανο ειναι ομως να ειναι και θεμα τυχης(ή ατυχιας).Συμφωνω με την αλλαγη παραλιας :D .

    3.Οσων αφορα το θεμα αν μπορουμε να κανουμε πνευματικη εργασια με τροφοδοτη την ενεργεια του φοβου...Αν ειναι δικος μας ο φοβος αυτος,θα ελεγα οχι..Αυτο διοτι ΔΕΝ μπορουμε να τον ελεγξουμε.Ετσι οχι μονο θα αποτυχουμε στην εργασια μας,αλλα κινδυνευουμε να βλαψουμε και τον ιδιο μας τον εαυτο..(εκτος αν εργαστουμε για να νικησουμε καποια φοβια μας..αυτο ειναι διαφορετικο).

  6. Καλησπερα παιδια,ας δουμε τα πραγματα λιγο πιο απλα..

    Αρχικα, ας εξετασουμε τα ειδη του φοβου(οχι φοβιες προς το παρον.θα εξηγησουμε παρακατω).

    1ον υπαρχει ο φοβος του συνειδητου μας.Παραδειγμα μου επιτιθεται καποιος στο δρομο,φοβαμαι και αντιδρω(ή οχι :P )..Νομιζω δε χρειαζεται περαιτερω επεξηγηση πανω σε αυτο.

    2ον υπαρχει ο φοβος του υποσεινηδητου.Πραγματα τα οποια εχουν ''χαθει''στην πορεια της ζωης μας,αλλα εχουν αφησει το στιγμα τους μεσα στο μυαλο μας(διαμορφωνοντας ακομα και το χαρακτηρα μας)..Παραδειγμα η κακοποιηση ενος παιδιου σε πολυ μικρη ηλικια..Το ιδιο του το ''ειναι'' θαβει το συγκεκριμενο βιωμα,αλλα μενει παντα στο υποσεινηδητο.Και φυσικα οταν καποιος του φερθει πιο επιθετικα για οποιονδηποτε λογο,του προκαλει φοβο στη μετεπειτα ζωη του.(αυτος ο φοβος ειναι υπολλειμα απο τοτε και εμφανιζεται με τη μορφη αυτη)

    3ον υπαρχει και ο φοβος του ασυνηδητου(το συλλογικο ασυνειδητο).Δυσκολη εννοια αλλα ολοι μας ως ανθρωποι εχουμε κατι κοινο(γονιδιωμα).Πολλοι πιστευουν οτι με το γονιδιωμα ''περνανε'' και μνημες στις μετεπειτα γεννιες..Σιγουρα μεσα σε αυτες υπαρχουν φοβοι(ή φοβιες) χωρις απαραιτητα να ειναι καποιο βιωμα του συγκεκριμενου ατομου..

    4ον υπαρχει ο φοβος του ασυνειδητου(ατομικα).Ποσες φορες ειδικα οταν ειμαστε μικροι και μας αφηνουν μονους στο σκοταδι δε φοβομαστε.?Τι φοβομαστε ομως ακριβως..?Ασυνειδητος φοβος..Η πιο απλη εξηγηση ειναι ατομικα ο φοβος του αγνωστου..Οταν μεινουμε σε ενα δασος ή καπου που δεν εχουμε συνηθισει?Φοβομαστε το αγνωστο παλι,αλλα εδω εχουμε κατι διαφορετικο,α)υποσεινηδητος φοβος γτ το αγνωστο μπορει να ειναι κατι επικινδυνο και β)ασυνειδητος φοβος για το αγνωστο που μπορει να μας κανει κακο..

×
×
  • Create New...