Jump to content

Αυγή

Νέα Μέλη
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Αυγή

  1. Ευχαριστώ outis. Όχι δεν έχω κάποιο υπόβαθρο, αλλά νομίζω οτι εαν δεν ξεκινήσεις απο κάπου δεν φτάνεις πουθενά. Εντάξει, είναι λογικό οτι δεν πρέπει να καταπίνεις ό,τι σου δείνουν, αλλά πρέπει να το μασήσεις πρώτα και μετά επιλέγεις: το φτύνεις ή το καταπίνεις. Πάντως ένα άλλο βιβλίο που πλέον είναι εξαντλημένο απο τις προτάσεις της ιστοσελίδας είναι: "Κρύσταλλοι - Το πλήρες εγχειρίδιο δύναμης" (ΕΣΟΠΤΡΟΝ)
  2. Λοιπόν, το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να κάνεις register σε ένα forum...το πιο δύσκολο είναι να βρεις πως γίνεται το quote!!!!! Θα μου επιτρέψεις να διαφωνωσυμφωνήσω αγαπητή Vi0Le... γιατί όντως έχει γίνει μεταφορά απο τα forums στο facebook...και ναι δεν υπάρχουν πλεον σελίδες και σελίδες συζητήσεων, αλλά εκεί μέσα (στο facebook) υπάρχουν ορισμένα groups που είναι γεμάτα απο ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν...δεν έχουν εκλήψει οι μαθητές, απλά έχουν μεταφερθεί. και μάλλον έχει γίνει αυτό για καθαρά πρακτικούς λόγους... Είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι σ' ένα group του facebook και να ενημερώνεσαι για διάφορα θέματα και να παρακολουθείς διάφορα events και άρθρα, απο το να μπαίνεις σ' ένα forum. Ναι, τώρα πλέον βρήσκεις ένα σωρό απαντήσεις στο διαδύκτυο...αλλά άντε να ξεχωρίσεις την σαβούρα ειδικά εαν είσαι "νέος" σ' ένα χώρο. Και ειδικά στον συγκεκριμένο χώρο, εννοώ της μαγείας, εαν δεν προσέξεις μπορεί άνετα να βρεθείς και μπλεγμένος με διάφορα.... Ξέρεις, υποθέτω, πολύ καλά οτι πολλές φορές αρχίζεις να διαβάζεις ένα θέμα σ' ένα forum που μπορεί να αποτελείται απο 30 σελίδες και τελικά αφού έχεις στραβωθεί να διαβάζεις ό,τι κουλαμάρα γράφει ο καθένας (πολλές φορές άσχετες με το θέμα) ανακαλύπτεις ότι η κουβέντα είχε εξαντληθεί στην ουσία στις 3 πρώτες σελίδες....κάτι που μαθαίνεις να αποφεύγεις σιγά σιγά μπαίνοντας στο κόσμο των forums. Καλώς ή κακώς είναι πιο εύκολο να το αποφύγεις όλο αυτό στα διάφορα φατσογκρούπς...αφού λίγοι αναπτύσσουν τόοσο πολύ μια συζήτηση....εντάξει...γενικά δεν αναπτύσσουν σχεδόν καμία συζήτηση. και για να μην λέω πολλά....προσωπικά μου αρέσουν τα forums (εγώ έχω μάθει πολλά απο εσάς) γιατί βρήσκεις διάφορους ανθρώπους και επειδή μιλάνε πολύ καταλαβαίνεις και τον χαρακτήρα τους, μερικές φορές...και είναι ωραία γιατί είναι σα να τον γνωρίζεις τον άλλον...αλλά θέλει χρόνο ρε παιδιά!
  3. Ίσωςνα μην είναι το κατάλληλο "μέρος" αλλά θα ήθελα να ρωτήσω...πως και το site δεν αναναιώνεται απο το 2013; Τα άτομα που το αποτελούν έχουν πει όλα όσα ήθελα να πουν ή απλώς είναι θέμα χρόνου; (Δηλαδή δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν;) Μιας και είμαι "νέα" εδώ μέσα είδα οτι τα πιο ενδιαφέροντα θέματα, καθώς και τα μέλη που έχουν κάποια γνώση έχουν να εμφανιστούν αρκετό καιρό. Έχει δίκιο ο "Φοίνικας"; Το occult αποσσύρεται; Εγώ δεν το πιστεύω....δεν θέλω να το πιστέψω και φυσικά δεν εννοώ το μαγαζάκι του αναφέρεται παραπάνω. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μάθουν ουσιαστικά, αλλά μάλλον είναι λίγοι. Οι περισσότεροι απ' ό,τι είδα εδω μέσα θέλουν τα πάντα έτοιμα...δεν θέλουν να μελετήσουν, όχι για να γίνουν Μάγοι ή Μάγισσες, αλλά για να βελτιωθούν οι ίδιοι...τίποτα. Όμως αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και οι άλλοι; Αυτοί που έχουν σεβασμό και αγάπη για την γνώση; Εγώ δεν το πιστεύω! Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που "απαιτούν" χωρίς κανένα δικαίωμα και σεβασμό, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι...και επίσης νομίζω οτι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται με κάθε τρόπο και απλόχερα....οχι μασημένη τροφή. Η Νεφέλη έχει γράψει κάπου μέσα στο site οτι όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να μάθει θα βρεί και τον δάσκαλο (ή κάτι τέτοιο...περίπου). Λοιπόν, απευθύνομαι σε όσους γνωρίζουν (οχι όλα...απλά περισσότερα απο κάποιους άλλους...). Επειδή ο καιρός της αφύπνησης έχει ηδη έρθει μην σταματάται τις αναζητήσεις σας (τις δημόσιες)...γιατί βοηθάτε ανθρώπους να ασχοληθούν , να μην αισθάνονται μόνοι και σιγά σιγά να εξελιγχθούν. Ούτε το occult αποσσύρεται, ούτε η συνεχή προσπάθειά μας για έρευνα. Τα διάφορα μαγαζάκια μπορεί να κλείσουν...εξάλλου υπάρχει πλέον το ιντερνετ, απ' όπου μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις χωρίς καν να βγεις απο το σπίτι σου....αυτή είναι η αρνητική του πλευρά, η θετική είναι οτι είσαστε/είμαστε εδω, ανταλλάσετε/ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες και αφήνετε τη γνώση να ρέει ή έστω προτρέπεται μερικούς να ερευνήσουν και να μάθουν. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους!!!!
  4. Γειά σας κι απο 'μένα...διάβαζα την ιστοσελίδα "Η Τέχνη των Σοφών" αρκετό καιρό πριν...τελευταία κάποιος την έβαλε μπροστά μου και είπα να έρθω να σας βρω γιατί τα θέματα που συζητάτε με ενδιαφέρουν πολύ. Εγώ μένω στο εξωτερικό...τελευταία βρίσκομαι στην Τσεχία...στην Ελλάδα είμαι απο Κόρινθο.
  5. "...Και φυσικά υπάρχουν τα προτεινόμενα βιβλία στην βιβλιογραφία της ιστοσελίδας: http://www.artofwise...vliografia.html" Έψαχνα πρόσφατα να βρω ορισμένα απο αυτά και δυστυχώς το "Αλχημεία - Το κλειδί των Μυστηρίων" εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ είναι εξαντλημένο...τί κρίμα και θα ήθελα πολύ να το διαβάσω! Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω...σιγά σιγά θα τα ξάψω και εαν βρω κάποιο άλλο που δεν είναι διαθέσημο θα σας το πω.
×
×
  • Create New...