Jump to content

Pasifay

Νέα Μέλη
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

About Pasifay

 • Birthday 05/27/1965

Contact Methods

 • MSN
  Pasifay@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Pasifay's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

0

Reputation

 1. Ο πίθηκος είναι παππούς μας, ή όχι; Ο Άρθουρ Κλάρκ μάλιστα φαντάστηκε, (ίσως η σωστή λέξη είναι οραματίστηκε),την αναβάθμιση του εγκεφάλου του με την παρέμβαση...θεών από το διάστημα οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα είδος τηλεόρασης για να πετύχουν το έργο τους...Ηθικόν δίδαγμα; Προσέχετε τι βλέπετε για να παραμείνει ο δέκτης σας νοήμων άρα ανθρώπινος... Καλή Κυριακή σε όλους μας Άνθρωποι!!!!!!!!!!
 2. Το μηδέν θα κάνω κύκλο...Τετράγωνο, ποιός το έκανε; Ο ουροβόρος όφις μήπως; Ποιός και πότε τετραγώνισε τον κύκλο και που είναι ο Πυθαγόρας βρε παιδιά; Μ' αρέσουν οι ερωτήσεις σου Νεφέλη μου και ένα περισσότερο όταν είναι τόσο ολοκληρωμένα εύστοχες...
 3. Κομμάτια αιωρούμενα οι λέξεις Εκτοξεύονται άναρχα Αυτός ο φόβος Δεμένος είναι Στον κυκλικό στρόβιλο Της αέναης επανάληψης Αυτός ο φόβος Γίνεται πόνος Στο βασίλειο των αισθήσεων.
 4. Σ' ευχαριστούμε πολύ κούκλα μου
 5. ωωω... 6366[/snapback] χίλια συγνώμη καλή μου, αλλά αν και το έχεις καταλάβει, προσπαθώ... Όσο μπορώ πάντα...και δεν ξέρω πως να το φτιάξω το ρημάδι. Νέα βλέπεις κι εγώ στην αγορά... :headb: :headb: :headb:
 6. Δεν είναι εμπορεύσιμο είδος ο εαυτός μας. Η ψυχή μας...Πόσο μάλλον ο Υψηλός...
 7. Σκέφτηκα ότι μια καλή απάντηση στο θέμα είναι κάτι που έχω γράψει στο παρελθόν. Είναι όμως η πρώτη φορά που δημοσιεύω κάτι προσωπικό σε τόσο ευρή κοινό και..................... ΑΛΗΘΕΙΑ Σημάδια οδηγούν τα χρόνια μου Σημάδια που μου χάρησε, μια μοίρα κατεργάρα Γελά μαζί μου, φτιάχνοντας στιχάκια Καθώς περιπλανιέμαι στα σοκάκια Με παραμύθια μ' είχε μεγαλώσει Πριν στους ανθρώπους μα παραδώσει Όπως τους είδα μπρος μου, τους φοβήθηκα Πίσω στα παραμύθια κρύφτηκα Σε ιστορίες χιλιοειπωμένες Μ' αρχαία μάγια υφασμένες Κοίταξα πίσω μιαν αυγή και αλαφιάστηκα Να βρω την άκρη και να φύγω βιάστηκα Στάθηκα κι είδα τη ζωή των διπλανών Αυτών που θά 'πρεπε να λέω, αδελφών Μια ιστορία μόνο ο καθένας μας Το τέλος της, δεν έμαθε κανένας μας Έτσι, προχώρησα και παρακάτω Και δεν συνάντησα κανένα δράκο Δράκοι, υπάρχουνε στα παραμύθια Τρανή ασπίδα, είν' η αλήθεια.
 8. Αυτός που αφέθηκε να τον εξαπατήσεις, σε γνωρίζει (William Blake)
 9. Δύσκολο θέμα παιδιά. Δύσκολο, γιατί πιστεύω ότι όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει λίγο πολύ στη ζωή μας. Όσο περνάνε τα χρόνια ωστόσο πληγωνόμαστε λιγότερο και το αντιμετωπίζουμε ευκολότερα, το θέμα των τριάκοντα αργυρίων, οποιασδήποτε μορφής. Προσωπικά, όταν νοιώσω προδομένη,με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, προσπερνώ. Δεν μου βγαίνει εκδικητικότητα. Δεν μου έβγαινε ποτέ απ' ότι θυμάμαι. Αυτό που μου έβγαινε και βγαίνει ακόμα, είναι ένα είδος υπαρξιακής κρίσης. Τάση για εκδίκηση, δεν έχω ίσως, λόγω ενός σοφού παππού μου, του πατέρα της μητέρας μου, από τον οποίο έχω κληρονομήσει πολλά. Είχα από μικρή μάθει λοιπόν ότι όσο κι αν αργεί η δικαίωση, έρχεται πάντα. Η Δικαιοσύνη των Ταρό. Τώρα ως προς τι η υπαρξιακή κρίση...Αυτοκριτική. Οι άνθρωποι που τελικά μας προδίδουν, μας δίνουν τα μηνύματα εξ αρχής. Εμείς ηθελημένα τα αγνοούμε, για λόγους που έχουν να κάνουν με καθαρά εσωτερικές ή ας το πούμε απλά προσωπικές, εκκρεμότητες. Στο σημείο της τελείας σε μια σχέση λοιπόν βάζω τον εαυτό μου στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Έχω μάθει πια να μην είμαι πολύ σκληρή μαζί του και να του αναγνωρίζω λίγα ελαφρυντικά. Στόχος ουσιαστικά είναι να απαντηθεί το γιατί στα λάθη μου. Μέσω αυτής της τακτικής μας βοηθούν ακόμα και αυτοί που μας προδίδουν. :cat:
 10. Αυτός που αφέθηκε να τον εξαπατήσεις, σε γνωρίζει
 11. Αν τώρα εγώ σας πω ότι δεν εορτάζω και δεν δέχομαι επισκέψεις πως θα το πάρετε; :evilbl:
 12. Οι Κάρλ Γιούνγκ και Βόλφγκανγκ Πάουλι,πρότειναν στα 1952,μια συμπληρωματική αρχή,οργάνωσης της πραγματικότητας:τη συγχρονικότητα.Οι σχέσεις συγχρονικότητας,είναι κάτι διαφορετικό από τις σχέσεις αιτίου-αιτιατού.Συγχρονικότητα είναι η <<σύμπτωση με νόημα>>:η αρχή που συνδέει δυό συμβάντα ασύνδετα φαινομενικά,τα οποία όμως σχετίζονται εννοιολογικά. Απόσπασμα από ένα παλιό κείμενο του Θανάση Βέμπου στο περιοδικό Ανεξήγητο,το οποίο κατά...σύμπτωση διάβαζα σήμερα το πρωί
 13. Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι η βία αυτή καθαυτή αλλά η ακραία μορφή της όπως και κάθετι ακραίο άλλωστε.Ακραία κατάσταση είναι και η απόλυτη μή βία.Δεν αποκλείουμε κάτι λογο της λάθους χρήσης του.Έχω ασχοληθεί αρκετά με την εκπαίδευση σκυλιών και εκεί είδα καθαρά πόσο λάθος είναι η θεωρία της μη βίας.Σε γενικότερο επίπεδο πιστεύω ότι ο αποκλεισμός οποιουδήποτε στοιχείου από τη ζωή μας θα επιφέρει ανισορροπία.
×
×
 • Create New...