Jump to content

ελενη σειριου

Νέα Μέλη
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

ελενη σειριου last won the day on September 25 2018

ελενη σειριου had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Female

ελενη σειριου's Achievements

Βαπτισμένος

Βαπτισμένος (1/7)

6

Reputation

  1. Ναι μιλησα μεσα απο την ηθικη μου. οση μπορω να εντοπιζω στην εργασια της αυτογνωσίας μου.Και οση μπορω να επαναπροσδιορίζω ως νεα. Το να <<προσφερω το καλυτερο σε μένα>> δεν ειναι ηθική. είναι δυσκολο πολύ γτ ειναι εντελως απλο. Να δω τι χρειαζομαι, τι ανάγκες εχω ωστε να μερωσω. Να μπορω να χαιρομαι, να εχω ευχαριστημενο τον εαυτο μου. Να νιωθω καλα, ισορροπημενη μεσα σε ολο το Συμπαν. Μεγαλη κατασταση αυτη. Να είμαι συμφιλιωμένος με τον εαυτο μου. Ουτε καλος ουτε κακός. Οχι συγκρίσιμος. Η ηθική συχνα εμποδίζει το άτομο να συνδεθει με την αναγκη του και να την ικανοποιησει. Διαχωρίζει το άτομο. Απ την μια μερια αυτο που είμαι κ απ την άλλη αυτο που πρέπει να ειμαι. Και δημιουργούνται κομπλεξ. η ηθικη ειναι ένα δαχτυλο που σου κουνιέται εσωτερικα. και θελει να σε κανει να παρεκλίνεις απο αυτο που θες.(προλαβαινω τωρα την άλλη μεγαλη κουβέντα. <<τί θες>> είναι προιον αντίδρασης. Λέγεται και απωθημένο) Σαν να ειναι κακο αυτο. Αν τσουγκριζει με τα καλύτερα των γυρω σου, είναι κ αυτο φυση. Και οι πλανητες τα έχουν αυτα κάποτε! Πολεμος πατηρ πάντων άλλωστε! Όσο για τα <<κενά>>, το ποια είναι η φύση μου, και πώς προσδιορίζω τον εαυτο μου και κατα πόσο αποκλίνω και πώς εναρμονίζομαι, φίλτατε, είναι η προσωπική δουλειά του καθένα μας να το παρατηρήσει και να το κάνει αυτο. Δεν ενδιαφερει η δική μου απόκλιση. Η δικη σου, ειναι το θεμα για σενα. Ουτε ελπίζω να εννόησες οτι εγω μιλώ απο την πλευρα του Θεού που δεν αποκλίνω! Προϋποθέτω οτι ήρθα να εξερευνησω την φύση μου. Αν δεν υπήρχαν πολλές πλευρες και ρόλοι , εαυτοι κλπ, δεν θα ειμασταν εδω να μιλαμε. Ειμαστε σε κατασταση διάσπασης και η δουλεια ειναι η επανενωση. Οι διαφημησεις, η αγορά και οι μόδες πουλάνε τα πάντα. Τ με νοιαζει αυτο; καλα κάνουν. εχει στοματα να θρέψει ο κοσμάκης! Το σανό καλώς πουλιέται. Συχνά αν δεν έχεις μπουκώσει απο αυτο, δύσκολα συνειδητοποιείς οτι θα μπορούσες και με νέκταρ! Μακρύς ο δρόμος. Μεγάλη και αχανής η φαντασία. Εχει τις δυσκολίες του ο δρόμος που διανύουμε. Αλλα οι πρόγονοι μου ψυθίρισαν, αν επιμεινω με όλες τις δυναμεις μου θα ανέβω στον Όλυμπο!! Δηλαδη αυτογνωσια, αυτογνωσια, .... και ο εκπεσών γίνεται Ανερχόμενος!
  2. Καλως σας βρήκα και καλή κίνηση εύχομαι εδώ!! Εκπαίδευση γτ παύεις να εισαι Θεός αμα δεν δημιουργεις με 100% συνείδηση. Εδω υλοποιείς ότι σκέπτεσαι και είσαι δημιουργος της πραγματικοτητας σου. Τα πάντα όμως. Για την ακρίβεια εσυ μαζι με την θεια συγχρονικότητα. Σκοντάφτεις πάνω στις δημιουργίες σου, μεχρι αναθεματίζοντας να στραφεις στον εαυτό σου. Γι αυτο μας ειπαν οι αρχαιοι να γνωρίζουμε τον εαυτό μας. να καταλάβουμε τον φόβο, που πήρε την θέση της αυτοδυναμίας μας. Ξανα κ ξανα. Ο ανθρωπος φοβαται την δυναμη του. Οταν η ψυχη χρησιμοποιεί την δύναμη για τα εγω της, μόνο, και βιωνει αποσυνδεση απο το Σύμπαν, πραγματώνει λάθος πράγματα. Αποτέλεσμα είναι να έχει φάει γερες σφαλιάρες ως συνέπειες απο λάθος επιλογές. Αιτια κ αποτέλεσμα. Μην ξεχνιόμαστε! Και έτσι προτιμάει να απαρνηθει την δύναμη της. Ερχεται ανήμπορη κ ανίξερη, με γερά μαθηματα που θα την ταρακουνήσουν κ θα την αφυπνίσουν. Κατα την γνωμη μου πάλι, η ψυχη φτιάχνει το επόμενο σχέδιο (αστρολογ. χαρτης δηλ) συμφωνα με την διάνοια που κουβαλάει. Γτ οι αρχαιοι μας είπαν οτι την κουβαλάει την διάνοια που καλλιέργησε. Ενω τα πάθη την κρατουν στα πεδία αυτα. Εκπεσων ειναι με μια λέξη η πτωση του Θεού σε άνθρώπινο ον.
  3. Δεν θα γραψω οτι εχω διαβασει. Γενικα εννοω. θεωρω μπουλσιτς! Αλλα θα γραψω οπως το βιωνω. Μιας και έχω τόσο Κρόνο στον χάρτη μου! Ηθική! Ενας χαρακας που ξεκινάει απο την εγγραφη της παιδικής ηλικίας και επιρροής κηδεμόνα, μπαμπα ή μαμας, και καταλήγει στις επιλογές μου σημερα. Δηλαδη, ότι έγραψα στον σκληρο μου δίσκο ώς καλο ή κακο μικρη, θα με ελέγχει σημερα σε όλες μου τις επιλογες!. Δεν ξερω τι ειναι καλο ή κακο , προφανως δυο πλευρες ενος νομίσματος. Δεν υπαρχει δηλαδη μονο το ένα ή το άλλο. Μια εσωτερικη ευθεια που ενώνει τις πεποιθησεις με τις επιλογές. Αυτή ειναι η περασμενη απο άλλους ηθικη σε μένα. Υπάρχει και η ηθική που επαναπροσδιορίζεται! Ηθική για μένα είναι να συντονίζομαι με την φύση μου, γτ διαφορετικα η υβρις δεν ξερω που θα με οδηγησει, να σεβομαι απολυτα τον εαυτο μου, και να μου προσφερω το καλυτερο που μπορω να έχω. Σωμα και πνευμα. Αναλογα το επιπεδο αντιληψης η ηθική αλλαζει. Λογικό. Οσο πιο ψηλα αγναντευεις = τόσο πιο πολλά βλέπεις ενωμενα σε ένα τοπίο = τόσο πιο καλά φυλλάγεσαι (απο το μάταιο, το άχρηστο, άρα δεν χάνεις τον χρόνο σου) = τόσο πιο άνετα κάθεσαι μέσα στο Συμπαν. έχεις την θέση σου ! Γνωμη μου, αυτα ολα!
  4. ο φοβος/ ανασφαλεια κλπ είναι συναισθηματα απο εγγραφες, σε πολυ μικρη ηλικία. Κατι συνεβει που δεν μπορουσε να το διαχειριστει το άτομο. Πρεπει να γίνει φορματ στον εγκέφαλο. Νεες εγγραφες κ δηλώσεις απο εμπιστοσυνη. Πρεπει να πάψει το μικρο εσωτερικο παιδι να φοβαται. Για να μην ελκει ξανα κ ξανα επειρίες που επιβεβαιωνουν την ανασφαλεια κλπ... που ήδη ενεργοποιει μεσα του. Νομιζω πως αυτο που φοβασαι εκδηλώνεται πιο εύκολα κ γρηγορα απο αυτο που επιθυμεις, γιατι απλα έχεις εξοικειωθει περισσοτερο με τον φοβο απ οτι με την εμπιστοσύνη. Και εχει να κανει με απειλες απο μικρη ηλικια. Ο μεσημερας, ο κακος, ο μπαμπούλας, τα αρνητικα παιδικα σχεδια, οι φοβιστικες σκηνες στην τβ κλπ... Ολα αυτα μας έκαναν να νιωθουμε πιο οικεια στον φοβο. Οσο κουφο κ αν ακούγεται...! Το ασυνειδητο εχει πολυ περισσοτερο μαγνητισμο απο το συνειδητο. Η αυρα μας ελκει η απωθει καπως ετσι,...
  5. καλησπερα!! καλως σας βρίσκω. Και καλως να ανταλλαξουμε τα μνμ! νομίζω πιο σημαντικο απο αυτο το θεμα δεν υπάρχει. Ελεύθερη βούληση. !! Εχω την πεποιθηση οτι το ανθρωπινο πεδιο ενσάρκωσης κάνει ακριβως αυτην την εκπαιδευση σε μας. Αναπτυσσει εδω το ον, την ελευθερη βούληση. Καθοτι ο ανθρωπος είναι εκπεσων Θεός κατα Εμπεδοκλη, και μπορει να έχει ενεργοποιημένη την θεϊκη του υπόσταση, αλλα και υπευθυνη δράση, συμμετοχη στο γίγνεσθαι. Οσο πιο πολύ αναλαμβανει ευθυνη του Εαυτου του, τοσο πιο πολύ ασκει αυτην. Και φερεται ως Θεος.
×
×
  • Create New...