Jump to content

Πασχαλιά

Νέα Μέλη
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Πασχαλιά

  1. On 15/10/2018 at 4:11 AM, Aqua Marine said:

    και την αγελάδα μπορείς με διάφορους τρόπους να τη ταϊσεις κρέας

    Εχεις ακουστα τον συνδρομο των τρελων αγελαδων; Αυτο, ξεκινησε οταν προσπαθησαν να ταισουν τις αγελαδες σκονη απο οστα ψαρικων ειτε αλλων ζωων οπως γουρουνια και αιγοπροβατα , καθαρα για συμφεροντολογικους λογους, τοτε οι αγελαδες κυριολεκτικα τρελαθηκαν (επαθαν μια κακοση στον εγκεφαλο τους η οποια σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια εφερε ολα τα επομενα) . Οποτε λοιπον δεν ισχυει, οι αγελαδες δεν μπορουν να καταναλωσουν κρεας αν παρεις παραδειγμα αυτο.

  2. On 9/10/2018 at 8:42 PM, Νεφέλη said:

    Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι οι συνθήκες ζωής των ζώων που προορίζονται για τροφή, είναι άθλια, και γι’αυτό τον λόγο πολλοί στρέφονται προς την χορτοφαγία. Δηλαδή για λόγους ηθικούς. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε αυτό

    Οχι σε ολες τις εταιριες π.χ. η Μιμίκος που ειναι ελληνικη εταιρια δεν μπορει να συγκριθει με μια αμερικανικη εταιρια οπως την Tyson foods, σε τιποτα ομως! Δεν ειναι ολες οι εταιριες ιδιες, η καθε μια εχει διαφορετικο κεφαλαιο.

  3. 7 hours ago, Νεφέλη said:

    Σύμφωνα πάντως με την παρακάτω ανάλυση, ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι φτιαγμένος για να τρώει κρέας:

    http://living-animals.blogspot.com/2007/11/blog-post.html

    Σχόλια;

    Δεν νομιζω να προσπαθει να μας "περασει" πως πρεπει να τρεφομαστε μονο με φυτικες ουσιες και αν το προσπαθει αυτο εγω δεν το υποστηριζω γιατι οι χορτοφαγοι αναγκαζονται να εισαγουν στην διατροφη τους επεξεργασμενα προιοντα.  Αυτα που λεει περι ανατομιας ειναι γεγονος ομως ο ανθρωπος με χοτροφαγικη διατροφη σε μεγαλη χρονικη διαρκεια μπορει να αποκτυσει προβληματα υγειας λογω ελειψης βιταμινων (αν δεν διατηρησει μια συγκεκριμενη διατροφη κατα την οποια θα χρειαστει βοηθεια απο διατροφολογο). Αυτο συμβαινει γιατι το κρεας, το οποιο ο χορτοφαγος θα κοψει τελειως, σου δινει πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες συγκεκριμενων βιταμινων (π.χ. σιδηρου) σε αντιθεση με την οποια φυτικης προελευσης βαση. Ο ανθρωπος καταναλωνει κρεας γιατι  πρακτικα  τον συμφαιρει. Γιαυτο και οι χορτοφαγοι πρεπει να καταναλωνουν συγκεκριμενες βιταμινες σε οτι μορφη, ειτε συμπυκνωμενες ειτε μη, για λογους υγειας. Πρακτικα, αν καποιος προσπαθησει να παρει οσες βιταμινες χρειαζεται ο οργανισμος του στην φυσικη μορφη αυτων απο φυτικη βαση θα σκασει κυριολεκτικα το στομαχι τους λογω ελειψης χωρου οποτε για να μην συμβει αυτο θα αναγκαστει να καταναλωσει αυτες τις βιταμινες σε καποια μορφη συμπυκνωσης. Πραγματικα, λογο της εξελιξης του, ο ανθρωπος μπορει να ζησει ειτε ως χορτοφαγος ειτε οχι. Ειναι, για μενα, καθαρα θεμα αντιληψεων και επιλογης, πλεον, το πως θα επιλεξει να τρεφεται ο καθενας μας.

  4. 11 hours ago, Τιτάνια said:

    Και μόνο το γεγονός ότι έχουμε κυνόδοντες επιβεβαιώνει ότι είμαστε και σαρκοφάγοι, μεταξύ άλλων, αν προσεγγίσουμε το θέμα κατασκευαστικά! :P

    Επίσης, η δυσαρέσκειά μας απέναντι στην κακομεταχείρηση των ζώων είναι κάτι διαφορετικό από την αρέσκειά μας στην κατανάλωση κρεατικών. Η βιαιότητα της φύσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και, όταν πρόκειται για θέμα επιβίωσης, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

    Τέλος, η @Πασχαλιά το διατύπωσε πολύ σωστά: το υγιές είναι να λαμβάνεις με μέτρο τα θρεπτικά συστατικά από το κάθε τι. Τώρα, για να βρει κανείς το δικό του μέτρο, μάλλον θα πρέπει να γνωρίζει τον εαυτό του και την σωματική του υγεία, αλλά να γνωρίζει και τι θρεπτικό υπάρχει τελικά στο κάθε τι. :)

    Συμφωνω απολυτα ετσι το βλεπω και εγω το συγκεκριμενο θεμα.

  5. 17 hours ago, Τράγου Κέρατο said:

    Εντάξει, κι οι μεταλλάξεις μέσα στην κατασκευή είναι διότι, αν τις βγάλουμε από το παιχνίδι, είμαστε υπερβολικά αφύσικες αμοιβάδες.

    Και για να μη γίνομαι υπερβολικός, ο άνθρωπος, εδώ που τα λέμε, δεν είναι κατασκευασμένος ούτε να ζει 80 χρόνια.

    Αυτο που λες για τον ανθρωπο εγω το βλεπω αλλιως. Θεωρω πως παει αναλογα με τις συγκυρίες και συνθηκες ζωης του καθενος. Ας σκεφτουμε οτι ανθρωποι που ζουν στην πολη με τοσο στρες αλλα και φαρμακα δεν φτανουν ουτε στην ηλικια των 70 ενω αλλοι που ζουν σε επαρχεια χωρις πολυ αγχος και σχεδον καθολου φαρμακα μπορουν και φτανουν τα 100 χρονια. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο standard ζωης του ανθρωπου εξαρταται απο το πως ζει ο καθενας.

    • Like 1
  6. Γενικα παντως, με βαση γνωσεων, ο ανθρωπινος οργανισμος ειναι δημιουργημενος ετσι ωστε να αντεχει στην καταναλωση τοσο κρεατος οσο και λαχανικων αλλα και φρουτων επειδη ειμαστε βιολογικα παμφαγα, εξαλλου αυτο δεν ανακαλυφθηκε τωρα αλλα εδω και εκατονταδες χρονια. Επισης το υγειες ειναι ολα οσα τρωμε να τα τρωμε με μετρο. 

    • Like 2
×
×
  • Create New...