Jump to content

everfrost

Νέα Μέλη
  • Posts

    145
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by everfrost

  1. Perdition City..Δισκάρα! Επίσης αγαπημένο το shadows of the sun.
  2. Εχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να ρίχνει το επίπεδο και το κατάλαβα μέρες αργότερα. Εύκολα Παρασύρεσαι. Γενικά αυτά που λέμε ισχύουν για την πλειοψηφία, σίγουρα μπορείς να κάνεις σωστή χρήση, ο περισσότερος κόσμος δεν κάνει όμως..
  3. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτά που λες. Δεν θα αναφερθώ στο φακέλωμα, αλλά στην αλλοίωση που έχει υποστεί ο τρόπος ζωής μας. Η ανάπτυξη των social network και συγκεκριμένα του facebook, πέρα από κάποια -λίγα- καλά που προσφέρει σε επαγγελματίες (ευκολίες προώθησης της δουλειάς μας) έχει δημιουργήσει και μεγάλη αλλοίωση -ηθική πολλές φορές- στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Η ιδέα του facebook έχει ξεφύγει από τον αρχικό σκοπό που ήταν να δικτυώσει ένα μικρό αριθμό φοιτητών για ευκολίες επικοινωνίας και έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο τέρας παρακμής και αποξένωσης. Εχει χαθεί η μαγεία. Χάσαμε την μαγεία της αληθινής επικοινωνίας-η μαγεία του τηλεφώνου και της επικοινωνίας από κοντά-. Η αξία σου μετριέται με "likes", όσο περισσότερα είναι, τόσο μεγαλύτερη κοινωνική αξία έχεις (social value/status/proof). Πέρα απ'όλα τα άλλα έχει αλλοιωθεί και η οπτική που βλέπουμε τους γύρω μας. Έρευνες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί η κατάθλιψη λόγο του facebook αφού οι χρήστες θεωρούν ότι οι Υπόλοιποι χρήστες που βλέπουν στο facebook "περνάνε καλά". Συν τις άλλης, παρατηρώ ότι στο facebook υπάρχει ένας καταιγισμός σκουπιδιών είτε αυτά είναι σε μορφή ειδήσεων(ψεύτικων πολλές φορές) είτε viral ιδεών που με κάποιο τρόπο διαμορφώνουν συνειδήσεις. Γράφω ένα άρθρο στο blog μου γιαυτό ακριβώς το πράγμα. Ο άνθρωπος αντί να εξελίσσεται πνευματικά λόγο περισσότερης και ελεύθερης γνώσης, παρακμάζει, γίνεται πιο χαζός και διασκεδάζει με ανούσια, βλακώδη πράγματα. Το χιούμορ έχει αντικατασταθεί με το trolling, την μάστιγα του διαδικτύου. Μια μορφή κακοπροαίρετων αηδιαστικών αστείων/αλλοιώσεων πάνω σε μια ιδέα. Που οδεύουμε? Αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη: στην απόλυτη κατακρεούργηση του πνεύματος, στον απόλυτο ξεπεσμό και στην ηλιθιότητα, άλλωστε ένας ηλίθιος ελέγχεται ευκολότερα.
  4. Εγώ απο μικρός είχα την τάση να γυρίζω όλα τα αντικείμενα προς την δύση..ειτε αυτό ήταν παντόφλες ειτε τηλεκοντρόλ, στα πάντα έβαζα την μύτη τους να κοιτάει δύση..προφανός πρόκειται για OCD..τώρα το έμαθα..πλέον δεν το κάνω, μου έχει φύγει αυτό το συνήθειο κατά 70%..
  5. Τι θυμήθηκα και εγώ τώρα..ο son of sorrow δεν είχε και το magick.cjb.net? Θυμάμαι και ένα meeting που είχαμε κάνει τότε στα flo cafe στα εξάρχεια..είχαμε πει τότε ότι ολοι θα έχουμε ένα τριαντάφυλλο μαζί μας για να αναγνωρίσει ο ένας τον άλλο..ωραία εποχή..αναρωτιέμαι αν ήταν κάποιος απο εδώ σε αυτό το meeting τότε..
  6. Τελικά έχει διαφορά η αλήθεια απο τον σκοπό μας? Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο? Τελικά ο σκοπός μας είναι να βρούμε την αλήθεια ή η αλήθεια είναι να βρούμε τον σκοπό μας?
  7. Μήπως τα πέρι πεπερασμένης αντίληψης είναι μια φτιαχτή πλάνη? Μια πλάνη με σκοπό να μας αποθαρύνει απο την αναζήτηση της αλήθειας? Υπάρχει μια αλήθεια ή πολλές? Μήπως υπάρχουν εμπόδια/φύλακες που πρέπει να νικήσουμε πριν βρούμε την αλήθεια μας?
  8. Όνειρα βλέπουμε όταν φτάσουμε σε κατάσταση REM όπως αναφέρανε πολλοί, απλά και κατανοητά, προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένη ώρα και το λέω απο την ελάχιστη εμπειρία που έχω στα διαυγή όνειρα και στην προσπάθεια μου κάποτε να φέρνω τον εαυτό μου σε κατάσταση ύπνου διάφορες ώρες την ημέρα, να σημειώσω ότι κάποιες φορές όντως κατάφερνα να δω κάποιο όνειρο και κάποιες φορές είμουν σε μια περίεργη κατάσταση μεταξύ ξύπνιου και ύπνου χώρις όνειρο..παρ'όλα αυτά όνειρο πετυχαινα και θυμόμουν όλες τις ώρες της ημέρας..
  9. Ναι άντε να βρεις ηχείο που να σου βγάζει τόσα hz στα χαμηλά..και μάλιστα hifi?? no way..χρειάζεσαι καλό subwoofer..και καλά ηχεία..
  10. Ποιο ηχείο θα βγάλει τέτοιες συχνότητες? απλή ερώτηση..και αν τις βγάλει..ποιο αυτί θα τις ακούσει? ότι νάνε.. Και επειδή είμαι περίεργος θα το κατεβάσω αυτό το προγραμματάκι να δω τι στο καλό παίζει..
  11. Όποιος το θέλει ολόκληρο...ξέρει που θα το βρει..αν όχι pm me.
  12. Αν και δεν ξέρω για ποιό θεό μιλάνε..προφανώς το χριστιανικό θεό..μόνο τα λουλούδια της φωτογραφίας θα έπρεπε να τους πείσει για το αντίθετο..
  13. έχω και ωραίο wallpaper της ταινίας αν θες!
  14. Τελείως υποκειμενικό, παρ'όλα αυτά είναι κοινό ρητό.. "Carpe Diem.."
  15. Εγώ θα πρότεινα την πηγή της ζωής. Πάντως καλύτερα να αναρωτηθούμε αν αυτό που ονομάζουμε αγάπη υφίσταται. Μια γρήγορη απάντηση είναι ΝΑΙ, μπορούμε να την δούμε άλλωστε, στο πρόσωπο μιας μάνας ή ενός πατέρα. Αλλάζει ποτέ? Μπορεί η αγάπη να μετατραπεί σε μίσος? Εχει διάρκεια? Υπάρχει αγάπη στις σχέσεις μας σήμερα? Μήπως τελικά όλοι αγαπάμε στα λόγια και όχι στις πράξεις..ή ακόμα, μήπως παραπλανούμε τον εαυτό μας? Τελικά η αγάπη είναι 1 και μοναδική ή την χωρίζουμε σε κατηγορίες? Ανιδιοτελής αγάπη? Αμοιβαία αγάπη? Η άποψη μου είναι πως ο σκοπός μας είναι η αγάπη, στην ουσία χωρίς αγάπη δεν μπορούμε να ζήσουμε, μήπως όμως την προσεγγίζουμε με τον λάθος τρόπο? Εγώ ξέρω ότι η αγάπη είναι τα πάντα για τον άνθρωπο αυτό που δεν ξέρω είναι αν αυτή τελικά υπάρχει..άλλωστε ο άνθρωπος χωρίς αγάπη είναι μόνος..
  16. χεχε για εμένα μέχρι εδώ ήταν υπάρχουν τόσα όμορφα θέματα στο forum
  17. Θεωρώ τη τελευταία πρόταση του post σου αρκετά προσβλητική.
  18. Μην πιστεύετε τους αμερικανούς
  19. Εγώ πάντως δε θα την έλεγα καν φόρμα τη φαντασία..
  20. Ο τύπος που έγραψα ισχύει σε για χώρους χωρίς εμπόδια δηλαδή ανεμπόδιστη διάδοση και μάλιστα σφαιρική και ισοκατανεμημένη σε όλη την επιφάνεια του μετώπου του κύματος. Γενικότερα ακόμα και το -6dB για κάθε διπλασιασμό απόστασης ισχύει για ελεύθερα πεδία και για ήχους με ευρύ φάσμα συχνοτήτων. όμως εδώ κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση γιατί εχτός του ότι γίνεται κουραστική για τους υπόλοιπους αύριο φεύγω διακοπές και για 1 βδομάδα θα με χάσετε (τι απώλεια). Καλά να περνάτε λοιπών..
×
×
  • Create New...