Jump to content

Νέδα

Νέα Μέλη
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Νέδα

  1. Αγαπητή μου Μοργκάνα φίλο μπορείς να πείς αυτόν που θα έπερνες την θέση του στο θάνατο, που θα ζούσες τον μεγαλύτερο τρόμο αντί για αυτόν, και που αυτός θα έκανε το ίδιο.

    Σε αντίθετη περίπτωση δέν είνια φίλος είναι ίσως μια εξαιρετική συμπάθεια ή μια όμορφη παρέα.

    Πόσους φίλους έχετε εσείς δηλαδή που θα μπορούσατε να τους πείτε το πιό σκοτεινό μυστικό σας και

    να νοιώθετε ασφαλείς?

     

     

     

    Θα συμφωνήσω απόλυτα.Η πραγματική φιλία έχει εμπιστοσύνη,ειλικρίνεια και αυτοθυσία.Καλούς γνωστούς που θα σου συμπαρασταθούν σε μια δύσκολη στιγμη νομίζω όλοι έχουμε.Το κεφάλι σου στον ντουρβά για ποιόν το βάζεις? Για ποιόν διαδινδυνεύεις κεκτημένα? Σε ποιόν έχεις αυτήν την εμπιστοσύνη που όταν θα σου πει "Βάλε το χέρι σου στην φωτιά και δεν θα καείς" εσύ να το βάζεις. Σε μια φιλία μπορεί να μην σου ζητήσει κανείς να πάρεις την θέση του στο θάνατο ή να ζήσεις τον μεγαλύτερο τρόμο αντί για αυτόν αλλά οι συνθήκες καμιά φορά μπορεί να τα φέρουν έτσι που θα πρέπει αν όχι να πάρεις την θέση του, να πρέπει να επιλέξεις αν είσαι διατεθειμένος να τα ζήσεις μαζί του.

  2. Μαγεία είναι ότι μπορείς να κλαίς χωρίς να έχείς πληγή,Μαγεία είναι η πρώτη ανάσα ενός μωρού, Μαγεία είναι αυτό το μούδιασμα που νιώθεις σε ένα βλέμμα, Μαγεία είναι πολλά πράγματα.Μαγεία είναι η πίστη οτι μπορείς να αλλάξεις κάτι προς το καλύτερο,Μαγεία είναι να μην έχεις τίποτα αλλά και όλα στο τώρα αλλά και στο ποτέ.Μαγεία είναι αυτό που εσύ θέλησες να κάνεις ή να γίνεις και το κατάφερες. Η Μαγεία ακόμη και στην πρακτική της μορφή έχει κάτι πολύ όμορφο. Ας θυμηθούμε λίγο τους Μύστες του Στοουνχετζ όταν συγκεντρώθηκαν για να "εμποδίσουν τον Χίτλερ να μπεί στην Αγγλία.Περίπου 35 Μύστες νοσηλεύτηκαν εκείνη την νύχτα.Η διαγνωση ήταν εξάντληση.Ο Χίτλερ δεν κατάφερε να μπεί στην Αγγλία. Αν δεν κάνω λάθος 7 άτομα έχασαν την ζωή τους γιατί δεν κατάφεραν να ανακτήσουν την χαμένη ενέργεια.Αυτό είναι Μαγεία.Αυτό λέγεται ανιδιοτέλεια.

  3. Καλό!Αν και νομίζω οτι αυτό γίνεται γιατί το συγκεκριμένο σκίτσο είναι κάτι σαν "αρνητικο φωτογραφίας" του προσώπου που εμφανίζεται μετέπειτα στον τοίχο.Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να "διαβασει" μόνο τις κουκίδες και ας επικεντρώνεσαι μόνο σε αυτές.Βασικά "σκανάρει" την εικόνα.

  4. Σε αυτήν την φράση ταιριάζει μια Αρχη απο το Κυμβάλειον. Η Αρχή της Πολικότητας."Όλα είναι διπλά, όλα έχουν δύο πόλους, όλα έχουν το δικό τους ζευγάρι αντίθεσης: το όμοιο και το αντίθετο είναι το ίδιο, τα αντίθετα είναι όμοια στη φύση τους αλλά διαφορετικά στο Ρυθμό, στα άκρα συναντώνται όλες οι αλήθειες, όλα τα παράδοξα μπορούν να συνδιαλλαγούν". Νομίζω οτι ο άνθρωπος συνήθως θεωρεί ενστικτωδώς οτι μπορεί να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω του, και των γεγονότων που συμβαίνουν στην ζωή του. Την ευτυχίας σου μπορεί να την διαδεχτεί η δυστυχία σου, την ασφάλεια σου η αναφυλαξία κ.λ.π και θεωρώ οτι έτσι πρέπει να συμβαίνει γιατί αν δεν φας αλάτι πως θα μπορέσεις να καταλάβεις οτι η ζάχαρη είναι γλυκιά? Νομίζω οτι όταν πονάς το χειρότερο σε μια ανάμνηση ευτυχίας είναι η φράση "Αν... Αν δεν είχα κάνει αυτό τώρα μπορεί να μην ήταν έτσι τα πράγματα.Αν... Αν...Αν..." Θεωρώ οτι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, το παρόν στο παρόν και το μέλλον στο μέλλον.Οι αναμνήσεις ανήκουν στο παρελθόν και σκοπός τους είναι να σε μάθουν κάποια πράγματα.Ακόμα και όταν σε πονάνε. Το "αν" δεν θα σε βγάλει απο κανένα αδιέξοδο και απο κανένα πόνο. Εκτός απο τις αναμνήσεις υπάρχουν και τα όνειρα, και οι στόχοι που ανήκουν στο μέλλον.Όταν λοιπόν πονάς αντι να αναπολείς,βάλε ένα στόχο.Στην προκειμένη περίπτωση να κερδίσεις ξανά την ευτυχία σου.

     

    Γιατί το όμοιο και το αντίθετο είναι το ίδιο απλά έχουν διαφορετικό ρυθμό. :smilewink:

  5. Η μουσική είτε λέγεται σκυλάδικα, είτε metal, είτε έντεχνο,είτε rock, είτε οτιδήποτε άλλο δεν παύει να λέγεται και να είναι μουσική.Ένα είδος μουσικής δεν μπορεί να αναιρέσει κάποιο άλλο, ούτε και να το αμφισβητήσει.Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακούει όποιο είδος μουσικής θέλει χωρίς βέβαια να πρέπει να λογοδοτήσει ή να κρίνεται για αυτή την απόφασή του. Η μουσική μπορεί να κάνει κάτι που μόνο καποιος άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει.Να δημιουργήσει συναισθήματα!Νομίζω οτι αυτό είναι και το ποιό σημαντικό σε αυτή την λέξη που λέγεται μουσική.

  6. Υπάρχει ένα πάρα πολύ σωστό ρητό πάνω σε αυτό το ερώτημα.

     

    "Κάνεις δεν μπορεί να ανέβει στην πλάτη σου αν εσύ δεν σκύψεις"

     

    Η αλήθεια είναι πάντα εκεί.Κάνεις δεν μπορεί να στην πάρει ή να στην κρύψει.Απλά ο κάθε άνθρωπος συνήθως έχει την ανάγκη της απόδειξης του Εγώ του.Αυτος είναι ο λόγος που έχει ανάγκη να ακούσει απο κάποιον ένα "παραμύθι". Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού του μπορεί να αναγνωρίσει την αλήθεια απο το ψέμα.Αν παραδεχτεί οτι γνωρίζει το ψέμα και συνεχίζει να το αφήνει να κυλάει αυτόματα μειώνεται το Εγώ του και έτσι προτιμά να το θάβει ελπίζοντας οτι όταν θα αποκαλύφθεί το ψέμα θα μπορέσει να δικαιολογήσει τον εαυτό του με την φράση "Δεν ήξερα, δεν είχα καταλάβει" και έτσι να αποστασιοποιηθεί απο κάθε ευθύνη για να μπορέσει ύστερα με καθαρή συνέιδηση πλέον να πιαστεί στο επόμενο παραμύθι.Κάπως έτσι νομίζω οτι έχουν τα πράγματα.Κανείς όμως δεν μπορεί να σου πουλήσει το "παραμύθι" του, αν εσύ δεν έχεις την ανάγκη του "παραμυθιού".Κανείς δεν μπορεί να σε παραμυθιάσει αν εσύ δεν θέλεις και δεν έχεις ανάγκη να παραμυθιαστείς.

  7. " Ο μόνος τρόπος να δεχτείς μια προσβολή είναι να την αγνοήσεις.Αν δεν μπορείς να την αγνοήσεις,απάντησέ της.Αν δεν μπορείς να της απαντήσεις ,γέλα με αυτήν.Αν δεν μπορείς να γελάσεις,προφανώς σου αξίζει."

     

    RUSSEL LYNES

×
×
  • Create New...