Jump to content

Αrtzuna

Αποκλεισμένοι
  • Posts

    1,170
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Αrtzuna

  1. Φίλε Βηλφεγωρ, διάβασα και το αρχικό σου ποστ εχτές και το καινούριο καθώς και την αγανάκτηση σου στο τόπικ "περι μαγείας". Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά πρέπει να αναλογιστείς και κάτι άλλο. Στις σημερινές εποχές που ζούμε πρέπει να αισθάνεσαι και λίγο ευγνωμοσύνη που ακόμα υπάρχουν κάποιες συζητήσεις σε φόρουμ όπως αυτό,την στιγμή που πολλοί ίσως έχουν μείνει άνεργοι ή στον δρόμο. Το ότι υπήρξαν καλύτερες εποχές σε αυτό εδώ τον χώρο,με πιο έντονη φλόγα, ρομαντισμό και διάθεση,ναι υπήρξαν. Τι να πουν και μέλη που είναι από το 2005-04 εγεγραμμένα και έχουν δει συζητήσεις με πολύ αξιόλογα άτομα που δεν γράφουν πιά, Εσύ είσαι και σχετικά καινούριος. Το ότι κάποιος δεν γράφει πια συμβαίνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.Κάποιοι ίσως βαρέθηκαν,άλλοι μπορεί να μην έχουν χρόνο,άλλοι μπορεί να μην έχουν διάθεση,άλλοι έδωσαν ο,τι ήταν να δώσουν και πήραν και προχώρησαν παρακάτω και άλλοι επιλέγουν την σιωπή. Το θέμα είναι για αυτόν που γράφει είναι κατά πόσο είναι χρήσιμη για αυτόν η αλληλεπίδραση του με τους άλλους. Κάπου θα βρεις την "μαγεία" σου/
  2. Aν είναι η γιόγκα και η τάντρα για σένα όπως λες ο ορθότερος τρόπος αντίληψης ακολούθησε τον. Δεν παύει η γιόγκα να είναι ένα πολύπλοκο σύστημα για πολύπλοκους ανθρώπους και κομμάτι του ξεπερασμένου Ινδουισμού. Ακολούθησε λοιπόν τον δρόμο σου χωρίς τυμπανοκρουσίες και έμμεσα διαφημιστικά σποτ και άσε τους χριστιανούς και τους ορθόδοξους μοναχούς στην ησυχία τους και αυτοί ας αφήσουν εσένα στην ησυχία σου. Το ποιός είναι καρμικά ανώτερος ή κατώτερος δεν σε αφορά ούτε μπορεί να κάνεις συγκρίσεις,που μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να αποδειχτεί το αντίθετο απ'ότι πας να ισχυριστείς. Για το αν θα εξαλειφθεί ο Χριστιανισμός ή ποιός -ισμός θα μείνει θα το αποφασίσουν οι μελλοντικές γενιές. Για την ώρα 2000 χρόνια καλά κρατεί. Από τα λεγώμενα σου πάντως προκύπτει πως η γνώση σου για τον χριστιανικό ορθόδοξο μοναχισμό είναι στην καλύτερη περίπτωση πλημμελής. Καλή συνέχεια επίσης..
  3. O μοναχισμός ιδιαίτερα,ο ορθόδοξος μοναχισμός δεν είναι για όλους. Το λεγώμενο κάλεσμα από τον Θεό αν είναι αυθεντικό προυποθέτει 'οτι έχει γίνει υπέρβαση σε προηγούμενη ζωή των κατωτέρων τσάκρας. Άρα κατώτερη ενσάρκωση όπως είπες πριν δεν υφίσταται. Γιόγκα δεν χρειάζεται να κάνει κανένας μοναχός,πολύ απλά γιατί η φιλοσοφία της προσευχής και του διαλογισμού είναι διαφορετική. Η νοερά προσευχή όμως πλησιάζει πολύ στον διαλογισμό. Αλλά ακόμα και σε βουδιστικές σχολές η γιόγκα δεν είναι απαραίτητη. Η γιόγκα είναι ινδική φιλοσοφία,πολύπλοκη η όποια προυπηρχε του Βούδα και στην ουσία απερίφθει από την βουδιστική διδασκαλία. Η φύση σε ρωτάει καθώς η ενσάρκωση σου,ο τόπος,ο χρόνος είναι δική σου επιλογή.
  4. Μήπως ισχύει το αντίθετο? Ένας μοναχός δουλεύει από το ηλιακό πλέγμα και πάνω και ο ταντρικός παλεύει με το σεξουαλικό του κέντρο. Μάλλον ο ταντρικός θέλει πολλές ενσαρκώσεις για να το υπερβέι αλλιώς δεν θα ασχολιόταν. επίσης. Ποιός σου είπε ότι η Χριστιανοί δεν βλέπουν την αύρα? Τα φωτοστέφανα γύρω από τους Αγίους τι είναι? Απλά δεν την ονομάζουν έτσι. Έχεις διαβάσει τίποτα από το γεροντικόν? Θα έβλεπες πολλά εκεί.Αιωρήσεις,σκεπτομορφές,αστρικά,θαύματα...περίεργες ιστορίες. Κάποιος που εξασκεί τον χριστιανισμό στην αυθεντική του μορφή πίστεψε με έχει όλα τα απαράιτητα εργαλεία χωρίς να χρειάζεται θεωρίες εισαγωγής.
  5. Xμμ, Υποννοείς πως όλοι οι Χριστιανοί καθολικοί,ορθόδοξοι και μη είναι κατώτερες ενσαρκώσεις επειδή δεν παραδέχονται τι? Τα ταντρικά ίσως ζευγάρια? Λίγο άκυρο όλο αυτό που λες.Είναι δικιά σου οπτική,δεν έχει να κάνει κάτι με την "αντικειμενική" αλήθεια. Ο χριστιανισμός δεν έχει να μάθει τίποτα, είναι ενας δρόμος που αν τον βαδίσεις με αγάπη και πίστη φτάνεις εκεί που πρέπει να φτάσεις.Η αγάπη και η αφοσίωση στην όποια εργασία είναι το κριτήριο και όχι το "'οχημα" που θα σε περάσει απέναντι. Ένα απο τα παραδείγματα είναι ο Αγιος Κυπριανός που αναφέρθηκε πιο πάνω, Η αγάπη του και η αφοσίωση του για την μαγεία και τον Σατανά αν θέλεις.ήταν το όχημα που τον έκανε να αγαπήσει και να αφοσιωθεί στο Θεό,,δηλαδή να πάει στην άλλη πλευρά. Αν είσαι ικανός να αγαπήσεις ακόμα και τον διάβολο,τότε είσαι ικανός να αγαπήσεις και τον Θεό. Για αυτό λοιπόν αυτός που είναι αφοσιωμένος και αγαπάει πραγματικά τον δρόμο του δεν έχει ανάγκη γνώσεις τον άλλων δρόμων και δογμάτων. Πολύ απλά δεν του είναι ωφέλιμοι.Εκεί έρχεται το διαιρεί και βασίλευε που σου είπα. Αν είσαι αποφασισμένος να αφοσιωθείς λοιπόν σε κάτι θα πρέπει να αφοσιωθείς μέχρι το τέλος,να ρουφήξεις και την τελευταία σταγόνα χωρίς παλλιδρομήσεις. Αν πάλι θέλεις να ψάχνεις και να αμφισβητής,πάλι θα πρέπει να αμφισβητής μέχρι το τέλος,να αρνηθείς τα πάντα μέχρι να μην μείνει κάτι για να αρνηθείς.. Αυτός είναι ο δρόμος/
  6. Θα μπορούσε. Η οπτική γωνία που το βλέπει ο καθένας όμως διαφέρει και εν τέλη μπορεί να μην το ωφέλει. Είναι πολύ εύκολο έτσι να πέσεις στην παγίδα του "διαιρεί και βασίλευε" και άντε να ξεμπερδέψεις μετά με αυτήν την πλάνη...
  7. Mια που το ανέφερες, για ποιόν άλλον "μεγάλο" μύστη ή δάσκαλο εμπνέεσαι από την σεξουαλικότητα του?
  8. #fireandice# Kαλωσήρθες, Η πρόθεση σου φαίνεται καλοπροάιρετη,όμως ειλικρινά δεν λες κάτι καινούριο στους συνομιλητές σου. Δεν νομίζω κανείς να λέει πως το όρθοδοξο δόγμα είναι υπέρ της μαγείας. Άρα λοιπόν όλοι γνωρίζουν. Αυτοπροσδιορίζεσαι χριστιανός ορθόδοξος άρα έχεις ασπαστεί πλήρως το ελληνόρθοδοξο δόγμα. Με αυτήν την έννοια δεν υπάρχει λόγος συζήτησης την στιγμή που έχεις καταλήξει και όρθος έχεις κάνει να ανήκεις κάπου. Δεν μπορείς δηλαδή να αντιπροβάλλεις επιχείρημα ότι η Αγιά γραφή λέει αυτό,άρα όλα τα υπόλλοιπα είναι λάθος καθώς εδώ είμαστε υπο συζητηση και ερευνα. Ακόμα και πέρι Αγιά γραφής και δευτερονομίου που προβάλλεις υπάρχουν πάρα πολλά κομμάτια προς συζήτηση.Ήδη βρήκες πολλά κομμάτια να προβληματιστείς που σου παρουσίασε ο Outis. To ερώτημα μου είναι το εξής. Ο λόγος της παρουσίας σου στο φόρουμ ποιος είναι? Είσαι σε αμφισβήτηση και θέλεις να συζητήσουμε 2-3 πράγματα ή θεωρείς πως έχεις βρει τον σωστό δρόμο και θέλεις να τον μεταδόσεις και στους άλλους?
  9. Μιά φορά πήγε ένας αυτοκράτορας στο τζαμί να προσευχηθεί στον Θεό. "Κύριε,είμαι ένας αμαρτωλός,είμαι ένας απάνθρωπος,ένας τιποτένιος,είμαι ο χειρότερος των χειροτέρων......" Διπλα του μπήκε ένας λαικός ο όποιος αρχισε και αυτός την προσευχή. "Κύριε είμαι ο πιο αμαρτωλός άνθρωπος του κόσμου,είμαι ένα τίποτα,είμαι ένας απατεώνας,είμαι ο πιο ποταπός άνθρωπος στον κόσμο....δέξου την συγνώμη μου" Τον ακούει ο βασηλιάς από δίπλα και του λέει "Πως τολμάς να ξεπερνάς με τα λόγια σου τον ίδιο τον αυτοκράτορα που στέκετε διπλα σου..¨" To "ego" παίζει διάφορα παιχνίδια. Απλά πρέπει να το παρατηρείς. Ό,τι και αν δοκιμάσεις ταπεινότητα,σεμνότητα δεν ωφελεί αν δεν προέρχεται από μέσα σου. Μετά η ταπείνωση θα γίνει το "εγώ" σου με άλλη φορεσιά..
  10. A ξεχασα, Ο καθαρισμός των λίθων και των κρυστάλλων βασίζεται σε παγανιστικές και σαμανικές παραδόσεις./
  11. Λίγο απ' όλα.. Βηλφε μην ελπίζεις σε συνδικαλιστές και πουλημένους/ Θάνατοοοοοος http://www.youtube.com/watch?v=jrR_OxFxc1Q
  12. Πρωι -μεσημέρι Outis posts Mεσημέρι-βράδυ Dimulator posts Να ποια είναι η τελειότητα του γιν-γιανκ// Namaste :7_5_134[1]:
  13. Η συνωμοσιολογία έχει συνδεθεί ίσως όχι και τοσο άδικα με του τέκτονες,τους μασώνους,ιλλουμινάτι κτλ. Ωστόσο αυτές οι οργανώσεις αποτελλούνται από μεμονωμένα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες. Από εσωτεριστική πλευρά ωστόσο το μοντέλο που θέλουν να προβάλλουν δεν είναι λάθος.Ίσα Ίσα. Πολλές απόψεις ταυτίζονται με το new age όπως η παγκοσμιοποιηση,ο έλεγχος των γεννήσεων αλλά ακόμα και η διατροφή,η φυσική κατάσταση. Το έχω ξαναπει. Έστω ότι αυτή η ελίτ κυβερνάει τον κόσμο.Αν ο απλός κόσμος θέλει να απαλλαγεί και να πάρει τα ηνία θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι "ανώτερο" ως προς την ποιότητα αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητα. Αν κάποιος ποντάρει στην αυτοκαταστοφικότητα σου δεν φταίει αυτός αλλά εσύ που του το επιτρέπεις. /
  14. Με μιά ματιά το 80 με 85% από την λίστα δεν δείχνει να είναι συνωμοσιολογία ή τουλάχιστον είναι προς συζήτηση αν είναι η όχι.
  15. Αυτό είναι άλλο θέμα που ίσως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Προσωπικά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι κάτι το είπε ο Βούδας ή ο Χριστός ή ο Σωκράτης.Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι υπήρξαν καν.Ειδικά για τον Χριστό και τον Βούδα. Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την ιστορικότητα και την ύπαρξη πολλών "ιδρυτών" δογμάτων. Στην βουδιστική παράδοση τα λόγια του Βούδα αναπαράγονταν προφορικά επι 200 χρόνια περίπου http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82#.CE.97_.CE.B9.CF.83.CF.84.CE.BF.CF.81.CE.AF.CE.B1_.CF.84.CE.BF.CF.85_.CE.92.CE.BF.CF.85.CE.B4.CE.B9.CF.83.CE.BC.CE.BF.CF.8D Τα gospels όπως σου είπα και σε άλλο θρεντ ακόμα και να υπάρχουν δεν εξασφαλίζουν την αυθεντικότητα. Πολλές φορές έχω κάνει επίμονα της εξής ερώτηση και δεν έχω λάβει καμία απάντηση σε συνομιλητές μου."Που είναι τα προτότυπα ευαγγέλια του Χριστού,που είναι τα προτότυπα του Βουδισμου,που είναι τα προτότυπα έπη του Ομήρου?Ποια είναι η πιο αρχαία κόπια?/ Ίσως θα έπρεπε να ανοιχτεί ένα καινούριο θρεντ που να αφορά την αυθεντικότητα για να εξετάσουμε αν μπορούμε τι είναι και πως είναι. Όπως επίσης δεν έχει νόημα να βλέπουμε σε 7-8 διαφορετικά θρεντ την ίδια στιχομυθία που έχετε ανοίξει με τον Dim.
  16. Δεν ξέρω Οutis, η αλήθεια είναι πως μόλις προχτές το διάβασα σε ένα τοίχο στο fb χωρίς να τσεκάρω πηγές. Μου άρεσε σαν προσέγγιση και μου θύμισε το στόρυ "Βούδας και Μαλουκανπούτρα" που έχω ποστάρει πολλάκις σε τούτο εδώ το φόρουμ.
  17. To μπέρδεμα ξεκινάει όταν διαπιστώσεις πως και είσαι ταυτόχρονα και "δάσκαλος" των άλλων. Εκεί μπαίνει η "εγωιστική" φύση και τα χαλάει λίγο. Το ότι είσαι δάσκαλος των άλλων όμως δεν σημαίνει πως είσαι ανώτερος,,,, θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι το "παράδειγμα προς αποφυγή" και αυτό είναι μέρος μιας διδασκαλίας. Όπως και να έχει η αλληλεπίδραση με τον "ορατό" κόσμο σε όλες τις προεκτάσεις του είναι μέρος της διδακτικής μας ύλης. Η σοφία έρχεται από την διάκριση. Κάτι σαν το τέστ "τριπλής διύλησης" του Σωκράτη(το διάβασα πρόσφατα).
  18. Και βέβαια δεν είναι για όλους.. και μάλιστα αυτοί που τις προσφέρουν είναι πολλές φορές είναι σε πιο βαθειά νερά χαμένοι,οπότε θέλει προσοχή στις επιλογές. Μην ξεχνάμε ότι οι θεραπευτές και οι όμάδες τους είναι κατά βάση πρώην ή νυν καταθλιπτικοί σε εφόρου ζωής θεραπεία.. http://www.artofwise.gr/forum/index.php?/topic/5281-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85/
  19. Δεν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα. οπότε Deva εντάξει δεν θα της πεις να καθαρίσει τα σακχασάρα γιατί από την διπολική και το λίθιο θα πέσει στα ναρκωτικά... αλλά μπορείς να ωθήσεις κάποιον προτείνωντας του να προσθέσει κάτι πιο εναλλακτικό στην "θεραπεία" του. Π.χ να πάρει και λίγες βιταμίνες ωμέγα-3 καμιά b-complex ακόμα και φυσικά συμπληρώματα λιθίου υπάρχουν./ καμιά άσκηση γιογκα ή πιο απλές μεσημβρινών,αεροβικη γυμναστική κτλ.. αργότερα ίσως έρθει και η ώρα να είναι έτοιμη να καθαρίσει και την σακχασάρα..γιατί όχι
  20. Έχεις όρεξη να το διαβάσεις? είσαι σε φάση? Σου κινεί το ενδιαφέρον? Όπως και να έχει οι "άλλοι" πάντα με τον έναν τρόπο ή τον άλλον σε καθρεφτιζουν.Είναι πάντα οι δάσκαλοι σου και εσύ είσαι ο μαθητής.
  21. Κανείς δεν λέει εύκολα για κάτι. Η απλή λογική το λέει για αυτούς που ήδη έχουν κάνει την βουτιά στην παρανομία. Για αυτούς μιλάμε όχι γενικά.
  22. Μιας και η κουβέντα σε διπλανά θρεντς στριφογυρίζει προς τα εκεί, παραθέτω δύο λινκς που είδα από τον ΤραγοΚέρατο στο φημισμένο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.... http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/ και http://moufbusters.blogspot.gr/
  23. Εαν ζει εδώ στις ήδη διπολικές κοινωνίες δεν έχει πιθανότητα να καθαρίσει..όπως π.χ θα μπορούσε με dynamic meditation για κανένα 6μηνο. Οπότε το λίθιο αποτελεί μια εύκολη και αποτελεσματική επιλογή..τόσα τραγούδια έχουν αναφερθεί άλλωστε σε αυτό. :whistling2:
  24. dim, Noμίζω πως πρέπει να γράψεις βιβλίο φίλε μου και δεν κάνω πλάκα.. Είναι λίγο δύσκολο στα πλαίσια ενος φόρουμ να βγάλεις έναν ειρμό καθώς προβάλλεις πολλές πληροφορίες μαζεμένες και κατά συρροή / Γιατί δεν δοκιμάζεις ενα blog για αρχή
×
×
  • Create New...