Jump to content

Τρόποι να ζεις την ζωή σου...


Recommended Posts

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου:

Ο ένας είναι να ζεις σαν τίποτα να μην αποτελεί θαύμα.

Ο άλλος είναι σαν κάθε τι να είναι θαύμα.

~ Albert Einstein ~

 

...Σχόλια;

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που υπάρχουν στιγμές που με ηρεμεί το να βλέπω μια σταγόνα νερού να πέφτει σε μια λίμνη,ή θέλω καμιά φορά όταν βρέχει λυσσαλεά να αρχίσω να χορεύω και να τραγουδάω μέσα σε άγνωστα δάση,επιλέγω να πω πψς όλα είναι θαύματα...πότε μικρά και πότε μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα υποκλίνονται σε κανόνες που ακόμη δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως ή καθόλου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τους κοιτάξεις. Αυτό είναι το σημείο επιλογής.

 

Προτιμώ να δέχομαι τα πάντα ως δεδομένα, για να είμαι ικανός να πράττω.

Link to comment
Share on other sites

....υπάρχουν και κάποιοι που ζουν σα να είναι οι ίδιοι θαύματα....(προσωπική εμπειρία απ'το σχολείο... :D )

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που μπορείς να σταματήσεις ότι κάνεις γα να κοιτάξεις τα αστέρια ή το φεγγάρι, να φανταστείς το σχήμα που πέρνει ένα σύνεφο.....να είσαι όσο μπορείς κοντα στην φύση............. νομίζω πως ζείς μέσα σε θαύματα και για θαύματα....

Link to comment
Share on other sites

θαύμα, θαύμα, θαύματα... :wacko:

Ας μου εξηγήσει κάποιος τί είναι τα θαύματα?! :huh:

Πάμε στίχημα ότι οι απαντήσεις του καθενός θα διαφέρουν?

Αποκαλείτε θαύμα τη ζωή, αποκαλείτε θαύμα τον άνθρωπο, αποκαλούν μερικοί θαύμα το μυαλό του Αινστάιν (κι εγώ μέσα σ'αυτούς :whistling: ).Αφού όλα είναι θαύματα, τότε γιατί χρειάζεται πάντα να το αναφέρουμε??!!...

Σιγά-σιγά, οι ερωτήσεις είναι πιο ουσιώδεις απ'όσο δείχνουν... :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Tα αναφέρουμε για να ρωτάνε περίεργοι σαν και εσένα...αλλά πέρα από αυτό,τα αναφέρουμε γιατί τα έχουμε ανάγκη.Θέλουμε να δούμε την θετική πλευρά των πραγμάτων και ειλικρινά πιστεύω πως δεν έχουμε λόγο να μην το κάνουμε.Συνεπώς θαύμα είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε ως όμορφο και ξεχωριστό.Κάτι που μας γεμίζει,ακόμα και αν για κάποιον άλλο είναι ασήμαντο.Απλά το ωραίο είναι πως όταν κάτι γεμίζει αυτούς που αγαπάμε, αυτόματα η χαρά τους γεμίζει εμάς... :):D:):D:)

Link to comment
Share on other sites

Ο άλλος είναι σαν κάθε τι να είναι θαύμα.

~ Albert Einstein ~

 

...Σχόλια;

13058[/snapback]

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!!!! :lol: Αλλωστε ετσι ειναι αν το εξετασεις..για το οτι δεν βλεπουμε σαν θαυμα τον κοσμο γυρω μας φταιει η ρημαδιασμενη η συνηθεια. :headb: Ας ριξουμε μια ματια λοιπον σαν μολις να βρηκαμε την οραση μας...Το εκανα και ειναι γ@μ@το!! :wow:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν πιστεύω στα θαύματα! Οσες φορές χρησιμοποιούμε τη λέξη θαύμα, για μένα υπάρχει μια άλλη λέξη που προσδιορίζει καλύτερα το περιεχόμενο της πρότασής μας. Ας πούμε, ο Αινστάιν δεν ήταν θαύμα, αλλά ευφυής ή ένα φαινόμενο. Η φύση δεν είναι ένα θαύμα (αυτό που λέμε χάρμα), αλλά μία τελειότητα. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ το θέμα... :019blush:

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε, ο Αινστάιν δεν ήταν θαύμα, αλλά ευφυής ή ένα φαινόμενο. Η φύση δεν είναι ένα θαύμα (αυτό που λέμε χάρμα), αλλά μία τελειότητα. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ το θέμα...
Το βρήκες! Αυτό θα πει "θαύμα"=φαινόμενο. Η λέξη αρχικά σήμαινε κάτι που σε κάνει το κοιτάς... Όσο λοιπόν θα υπάρχουν φαινόμενα που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, θα υπάρχουν και θαύματα.
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ "θαύματα" με την έννοια που δίνουν στα π.χ. "θαύματα του Χριστού". Δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα. Σα να μη δύναται να γίνει κάτι στην πραγματικότητά μας και κάποιος να καταφέρνει ένα θαύμα΄ ένα απίστευτο και αδύνατο..δεν ξέρω, αλλά πείτε μου αν η οπτική απ' όπου βλέπω τη λέξη θαύμα είναι αυτή που δίνει η Εκκλησία ή οι χριστιανοί "μη ψαγμένοι". :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ "θαύματα" με την έννοια που δίνουν στα π.χ. "θαύματα του Χριστού". Δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα. Σα να μη δύναται να γίνει κάτι στην πραγματικότητά μας και κάποιος να καταφέρνει ένα θαύμα΄ ένα απίστευτο και αδύνατο..δεν ξέρω, αλλά πείτε μου αν η οπτική απ' όπου βλέπω τη λέξη θαύμα είναι αυτή που δίνει η Εκκλησία ή οι χριστιανοί "μη ψαγμένοι".

Οτιδήποτε μας "αφήνει" μ' ανοιχτό στόμα είναι τυπικά θαύμα - όταν είναι κάτι που δεν μπορούμε να εξηγησουμε, ένας λόγος παραπάνω. Έτσι αυτά επικράτησε να θεωρούνται τα κατ' εξοχή θαύματα. Βέβαια το ότι για κάτι δεν έχουμε εξήγηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εξήγηση (ακόμα κι αν είναι "υπερφυσική").

(Όπως και κάθε φως που κινήται στον ουρανό είναι για εμάς Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο (ΑΤΙΑ / UFO) αφού μας είναι άγνωστο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εξωγίηνοι. Μπορεί να είναι το αεροπλάνο της γραμμής.)

Το ότι σε πολλούς ανθρώπους συμβαίνουν τέτοια πράγματα που τα θεωρούν θεωρητικά αδύνατα είναι γεγονός.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...