Jump to content

Αστικοί Θρύλοι


Recommended Posts

Οι παλιοί αστικοί θρύλοι ξαναγεννιούνται και γίνονται ακόμα πιο πειστικοί καθώς διαδίδονται μέσω των ΜΜΕ και κυρίως μέσω του Ιντερνέτ.

 

 

 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, τα κανάλια μετέδωσαν ότι απήγαγαν ένα πεντάχρονο παιδάκι σε κατάστημα παιχνιδιών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά από ώρες βρέθηκε κουρεμένο και φιμωμένο στις τουαλέτες του καταστήματος. Οι συνεντεύξεις των αυτόπτων μαρτύρων ξεκινούσαν με τις λέξεις "ακούσαμε", "μας είπαν", "φημολογείται". Η απαγωγή ενός πεντάχρονου παιδιού είναι μεγάλο θέμα, αρκεί να είναι αληθινό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ανακυκλώθηκε ένας αστικός θρύλος που κυκλοφόρησε για κάποιους μήνες και στον οποίο απλώς άλλαζε ο τόπος της απαγωγής. Πρώτα χτύπησε στο Μαρούσι, μετά στη Βουλιαγμένη κι από εκεί στην περιφέρεια. Ο ελληνικός αυτός αστικός θρύλος είναι πιθανότατα μετάλλαξη εκείνου που κυκλοφορεί κατά καιρούς στις ΗΠΑ περί απαγωγής ανηλίκων, είτε στην Ντίσνεϊλαντ είτε στα τεράστια εμπορικά κέντρα. Έτσι μεταδόθηκε ένα ρεπορτάζ που στηρίχτηκε αποκλειστικά σε φήμες και τρομοκράτησε πολλούς γονείς. Ανάλογες ιστορίες κυκλοφορούν καθημερινά και η διήγησή τους συνήθως ξεκινά ως εξής: "Ξέρεις, σ' ένα φίλο μιας συναδέλφου της γυναίκας μου συνέβη κάτι πραγματικά απίστευτο...". Οι αστικοί θρύλοι διαδίδονται χάρη στο Ιντερνέτ ταχύτερα και σε πιο ευρεία κλίμακα σε σχέση με το παρελθόν.

 

 

 

Μα πού πήγε;

 

 

 

Τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν έναν πραγματικό αστικό θρύλο είναι τρία: Πρώτον, πρόκειται για μια μπερδεμένη διήγηση. Δεύτερον, οι χαρακτήρες που εμπλέκονται στην ιστορία και τα μέρη όπου διαδραματίζεται είναι πάντα ανεξακρίβωτα. Τρίτον, υπάρχουν πολλές εκδοχές γιατί η ιστορία τροποποιείται αναπόφευκτα, καθώς μεταδίδεται από στόμα σε στόμα και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε εποχής και κοινωνίας. Τη δεκαετία του 1970, στην Ορλεάνη της Γαλλίας άρχισε να διαδίδεται η ιστορία μιας κοπέλας που μπήκε σ' ένα κατάστημα ρούχων και κλείστηκε μέσα στο δοκιμαστήριο δοκιμάζοντας καπέλα. Έκτοτε αγνοείται η τύχη της, αφού κάποιος έμπορος λευκής σαρκός υποτίθεται ότι την απήγαγε. Τη δεκαετία του 1990 ανάλογοι μύθοι προσαρμόστηκαν στην εποχή και αντικαταστάθηκαν από άλλους που αφορούσαν στο εμπόριο οργάνων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στα υπόγεια αυτών των μυστήριων καταστημάτων υπάρχουν χειρουργεία πλήρως εξοπλισμένα, πάντοτε έτοιμα να αφαιρέσουν τα όργανα του δύστυχου θύματος. Διόλου τυχαία, οι αστικοί θρύλοι αναμοχλεύουν τους πιο μύχιους φόβους μας.

 

 

 

Ο ύποπτος σκύλος

 

 

 

Οι πιο επιτυχημένες ιστορίες ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και προσαρμόζονται αναλόγως. Για παράδειγμα, κυκλοφορεί ο θρύλος του τουρίστα που επισκέπτεται μια ξένη χώρα, βρίσκει ένα όμορφο ζωάκι που μοιάζει με σκυλάκι αλλά όταν επιστρέφει στο σπίτι του ανακαλύπτει ότι πρόκειται για ένα φρικτό αρουραίο, εξηγεί ο συγγραφέας Γιαν Χάρολντ Μπρούνβαντ. Αν διηγηθούν αυτή την ιστορία στις ΗΠΑ, η πλοκή προσαρμόζεται αναλόγως: Ο τουρίστας είναι ένας Αμερικανός πολίτης που πηγαίνει στο Μεξικό και υιοθετεί ένα τσιουάουα το οποίο μεγαλώνει και γίνεται σούπερ πόντικας. Επίσης υπάρχει η εκδοχή του Άγγλου τουρίστα που επισκέπτεται τη Γαλλία, του Ρώσου που πηγαίνει στο Πακιστάν και του Ολλανδού στην Αίγυπτο ή εκείνη του Έλληνα που επισκέπτεται την Ταϊλάνδη και περνάει τον αρουραίο για γιόρκσαϊρ τεριέ - λεπτομέρειες με κοινό παρονομαστή μια ρατσιστική βάση.

 

Οι μητροπολιτικοί θρύλοι δεν αποτελούν σύγχρονο φρούτο. Ο σχετικός με το "υιοθετημένο" ζώο στο εξωτερικό πρωτοεμφανίστηκε σ' ένα βιβλίο που εκδόθηκε στο Λονδίνο το 1852. Ένα άλλος, εξίσου διαδεδομένος, ανάγεται στο Μεσαίωνα. Κάποιος περνά μια νύχτα σ' ένα νεκροταφείο και το επόμενο πρωί τον βρίσκουν νεκρό με μια έκφραση τρόμου στο πρόσωπο. Σε αρχαιότερες εκδοχές ο θρύλος εκτυλίσσεται σε δάσος νεράιδων.

 

 

 

Παρ' ολίγον αληθινοί

 

 

 

Γιατί "τσιμπάμε" έτσι εύκολα; Γιατί κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν κροκόδειλοι στους υπονόμους της Νέας Υόρκης, ότι κάποιοι εραστές "κόλλησαν" ενόσω έκαναν έρωτα ή ότι το κρέας των McDonald's προέρχεται από μεταλλαγμένα μοσχάρια που δεν έχουν κόκαλα ή πόδια; Οι αστικοί θρύλοι αποτελούν προϊόν μείξης τριών στοιχείων: Βασίζονται σ' ένα αληθινό γεγονός, είναι αληθοφανείς και γίνονται πιο πικάντικοι ή μεγαλοποιούνται ανάλογα με τη διάθεση του αφηγητή.

 

Άλλωστε ορισμένες φανταστικές ιστορίες θα μπορούσαν να είναι πραγματικές... Όπως εκείνη με τον άντρα που πηγαίνει σε μια ιερόδουλη και ανακαλύπτει ότι πρόκειται για την κόρη ή τη σύζυγό του. Άλλες φορές, πάλι, στηρίζονται σ' ένα αληθινό γεγονός που μεγαλοποιήθηκε από τις διηγήσεις. Είναι ο θρύλος σχετικά μ' έναν άντρα που ξεχνάει τη γυναίκα του σε κάποιο εστιατόριο της Εθνικής Οδού και το συνειδητοποιεί μετά από 500 χιλιόμετρα δρόμο! Σήμερα, εποχή του Ιντερνέτ, μια ιστορία μπορεί να διαδοθεί με ταχύτατους ρυθμούς σ' ολόκληρη τη χώρα, πριν προλάβει κάποιος να επιβεβαιώσει αν το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος είναι αληθινό ή ψεύτικο. Επιπλέον, όταν η ίδια είδηση επισυνάπτεται από πολλά διαφορετικά άτομα γίνεται πιο αληθοφανής.

 

Το Ιντερνέτ και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο άλλαξαν τον τρόπο διάδοσης αυτών των ιστοριών. Ο αποστολέας, σαν σύγχρονος παραμυθάς, έχει τη δυνατότητα να συνοδεύσει την ιστορία του με εικόνες, εισάγοντας φωτογραφίες στο μήνυμά του. Αρκεί να θυμηθούμε την εικόνα του τουρίστα που απεικονιζόταν στους Δίδυμους Πύργους την ώρα συντριβής του αεροπλάνου, η οποία κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Επρόκειτο για χονδροειδές ψέμα που έκανε το γύρο του κόσμου.

 

Ένας άλλος "βραχνάς" που εμφανίζεται περιοδικά στα εισερχόμενα e-mail θυμίζει τις παλιές επιστολές που βρίσκαμε στην πόρτα μας κι έγραφαν ότι "η κα Μαίρη που το αντέγραψε και το έστειλε σε τρεις, πέντε ή δέκα φίλους της, κέρδισε ένα λαχείο, ενώ ο κ. Γιώργος που αμέλησε να το στείλει πέθανε μέσα σ' ένα μήνα". Τα περισσότερα έκαναν λόγο για τον Θεό. Σήμερα αναφέρονται σε υλικά αγαθά όπως ρούχα, αυτοκίνητα ή μπίρες. Οι υποσχέσεις περί αιώνιας ζωής αντικαταστάθηκαν με προσδοκίες περί T-Shirt και ευρώ. Ένα e-mail με το όνομα της GAP υποσχόταν ένα μπλουζάκι για κάθε μήνυμα που στέλναμε. Συμπέρασμα; Οι ηλεκτρονικές φάρσες είναι το νέο είδος των αστικών θρύλων. Θα μπορούσαν κάποιοι απ' αυτούς να υποβληθούν σε "αυτοψία" για να αποδειχθούν αληθινοί;

 

 

 

Ποταμός από κάρτες

 

 

 

Μερικοί είναι αληθινοί. Είναι αλήθεια ότι η Coca-Cola έχει σπερματοκτόνο δράση, όπως απέδειξε σχετική έρευνα. Επίσης έγινε πραγματικότητα ο μύθος γύρω από ένα παιδάκι σοβαρά άρρωστο το οποίο, για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ζήτησε να του στείλουν ευχετήριες κάρτες. Το 1968 ο γιατρός ενός παιδιού από την Αγγλία, το οποίο έπασχε από καρκίνο, ζήτησε να του σταλούν κάρτες, έχοντας πιθανόν ακούσει το μύθο που κυκλοφορούσε. Το αγοράκι έλαβε δεκάδες εκατομμύρια γράμματα και μέχρι σήμερα, που είναι ολόκληρος άντρας και χαίρει άκρας υγείας, εξακολουθεί να δέχεται ευχετήριες κάρτες. Νέοι αστικοί μύθοι γεννιούνται και πεθαίνουν καθημερινά, συμβάλλοντας τόσο στη μετάδοση κάποιου συνήθως συντηρητικού διδάγματος όσο και στον εξορκισμό μεγάλων ή μικρών φόβων. Όλοι έχουν πάντως ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι υπερβολικά ωραίοι ή υπερβολικά φρικτοί για να είναι αληθινοί.

 

Πηγή Focus

www.focusmag.gr

Link to comment
Share on other sites

http://urbanlegends.about.com

 

Πολύ καλή πηγή για urban legends.

 

Εμένα πάντως μου φαίνεται ως μια παρηκμασμένη έκφραση της ανάγκης του ανθρώπου για μυθοπλασία, κι άμεσος απόγονος των... αληθινών ιστοριών που ακούμε από παππούδες, κυνηγούς, ψαράδες κι άλλους παραμυθάδες!

Link to comment
Share on other sites

http://urbanlegends.about.com

 

Πολύ καλή πηγή για urban legends.

 

Εμένα πάντως μου φαίνεται ως μια παρηκμασμένη έκφραση της ανάγκης του ανθρώπου για μυθοπλασία, κι άμεσος απόγονος των... αληθινών ιστοριών που ακούμε από παππούδες, κυνηγούς, ψαράδες κι άλλους παραμυθάδες!

16019[/snapback]

 

:nocoment: :nocoment: :nocoment:

 

:4_1_7v[1]:

Link to comment
Share on other sites

Όταν είχα πρωτοακούσει την ιστορία με τις αγελάδες των Μάκντοναλτς αν και δε το πολυπίστεψα δεν έτρωγα για πολύ καιρό χάμπουργκερ. Πάντως το φοβερό με τους αστικούς μύθους είναι πως αν πας να τους αμφισβητήσεις, αυτός που διηγήτε θίγετε και προσπαθεί να το υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια... Πάντως ομολογώ ότι με το ανάλογο κοινό το ευχαριστιέμαι πολέ να διηγούμαι τέτοιου είδους ιστορίες. Μάλιστα πριν πολλά χρόνια είχα κυκλοφορήσει μια φήμη για κάτι δαιμονισμένα κοκόρια ( :063laugh::063laugh: ) και είχε φοβερή επιτυχία. Όλοι οι φίλοι μου είχαν πανικοβληθεί και στο τέλος το πίστεψα ακόμα κι εγώ...

:4_1_210[1]:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Θα ομολογήσω ότι ως πιτσιρίκι υπήρξα τρελή urbanlegendού! Με πλήρη συνείδηση των πράξεων μου καθότι υπήρχε αυτοσκοπός:

Για να μην μου «καταπατούν» το σπιτάκι-οχυρό που είχα φτιάξει στο εγκαταλελειμμένο ακατοίκητο, διέδιδα την ιστορία του πνιγμένου καπετάνιου και της απαρηγόρητης αρραβωνιάρας που το στοίχειωνε.

Για να μη με βρίσκουν και να κερδίζω στο κρυφτό, διέδιδα την ιστορία με τους αδικοσκοτωμένους εργάτες που στοίχειωναν το σκοτεινό μέρος από το δασάκι που κρυβόμουν.

Και άλλα πολλά χαριτωμένα?

Το απίθανο είναι ότι σχετικά πρόσφατα άκουσα την ανακύκλωση της πρώτης ιστορίας από ενήλικους και έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

 

Πάντως με τους σύγχρονους urban legends έχω φάει μεγάλη ήττα, όπως τότε που «κυκλοφορούσε» ότι George Clooney και Brad Pitt εθεάθησαν σε parking του Μαρινόπουλου κι είχα πάρει σβάρνα τους Μαρινόπουλους επί ένα μήνα :018bleh::018bleh::018bleh:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

 

ΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ "KFC" ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ....

 

ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

(ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΠΟΥΛΑ) ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

(ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΘΡΥΛΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ..

 

ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΡΥΛΟΙ (ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ

ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ.

 

ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ

ΠΡΙΣ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

 

ΒΡΑΔΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ.

ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ.

 

ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΠΝΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΜΕΡΙΑ.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΙΧΛΗ...

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΡΥΛΟΙ (ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ

ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ.

 

ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΠΡΙΣ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

 

ΒΡΑΔΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ.

ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ.

 

ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΠΝΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΜΕΡΙΑ.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΙΧΛΗ...

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.

 

Ίσως κάποιος να έκαιγε τίποτα εκεί κοντά και ο καπνός να πέρναγε μπροστά από την πόρτα του νεκροταφείου...; :unsure:

 

Ειδικά με τα επαρχιακά νεκροταφεία έχουν ακουστεί τόσα πολλά που πλέον αρκετοί πιτσιρικάδες το εκμεταλλεύονται για να κάνουν πλάκες στους συγχωριανούς τους.

 

Πριν κάποια χρόνια (νά ?τανε καμιά 15αριά;...) σε νεκροταφείο κοντά σε χωριό, πήγανε βράδυ 3 φιλαράκια και περάσανε από δέντρο σε δέντρο σχοινί (αντίκρυ και στις 2 πλευρές του δρόμου που περνούσε ακριβώς έξω από το νεκροταφείο) με δεμένο κομμάτι σεντόνι έτσι ώστε τραβώντας από την μια μεριά γρήγορα το σκοινί, το σεντόνι να φτάνει στην άλλη διανύοντας κατά πλάτος τον δρόμο.

...Και περιμένανε για κάποιον ταλαίπωρο συγχωριανό τους να περάσει από κει.

Πράγματι, κάποια στιγμή πέρασε κάποιος. Αμέσως τραβήξανε το σχοινί και το σεντόνι πέρασε με ταχύτητα από την μια άκρη στην άλλη, μόλις ακουμπώντας το καημένο το ανθρωπάκι στο κεφάλι... ο οποίος παραλίγο να πάθει έμφραγμα!

Έφυγε τρεχάλα και αλαλάζοντας προς το χωριό, όπου τους ξεσήκωσε όλους και τρέξανε στο σημείο να δούνε το... ?φάντασμα?. Ψάχνανε από δω, ψάχνανε από κει... φυσικά δεν βρήκανε τίποτα (οι πιτσιρικάδες στο μεταξύ, μέχρι να πάει ο άλλος στο χωριό και να γυρίσει με τους υπόλοιπους, είχανε φύγει)

Επί 2 ολόκληρες εβδομάδες κάθε βράδυ κάνανε πλάκα στους συγχωριανούς τους. Είχε ξεσηκωθεί όλο το χωρίο! Τι παπάδες φέρανε, τι αγιασμούς κάνανε, τι ειδικές λειτουργίες στο εκκλησάκι του νεκροταφείου... χαμός! :lol:

...Αλλά όπως λέει και η λαϊκή παροιμία «ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη»... Ένα βράδυ λοιπόν, καθώς άλλος ένας χωρικός πέρναγε από το σημείο, οι πιτσιρικάδες τον χαβά τους με το σεντόνι... έλα όμως που ο συγκεκριμένος ήταν θαρραλέος και αρπάζει το σεντόνι τη στιγμή που πέρναγε από μπροστά του... Καταλαβαίνει τι συνέβαινε και αρχίζει τις φωνές τσαντίλας.

Πανικοβάλλονται οι πιτσιρικάδες πάνω στα δέντρα, μπουρδουκλώνονται με τα κλαδιά στην προσπάθειά τους να την κοπανήσουνε και πάρ? τον έναν κάτω, φαρδύ πλατύ σαν ώριμο φρούτο... :063laugh:

Το μυστήριο λύθηκε! :lol:

 

...Περιττό να πω τι ξύλο φάγανε οι πιτσιρικάδες. :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

...ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΠΝΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΜΕΡΙΑ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΙΧΛΗ...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.[/b]

Πραγματικά οι φάρσες μάλλον αποτελούν μεγάλο ποσοστό των "θεάσεων". Αλλά και χωρίς φάρσες, αυτό είναι φυσιολογικό για νεκροταφείο, και μάλιστα είναι μια από τις αρκετά τεκμηριωμένες υποθέσεις που απομυθοποιούν τα φαντάσματα αλλά και που εξηγούν τον θρύλο τους:

Το σώμα κατά την αποσύνθεση απελευθερώνει ευφλεκτα αέρια αλλά και φώσφορο. Καθώς αυτά βρίσκουν το "δρόμο" τους προς τα "πάνω" ο φώσφορος αναφλέγεται (με την επαφή με τον αέρα) και η στιγμιαία ανάφλεξη (με τη βοήθεια και των άλλων εύφλεκτων ή και χωρίς) παράγει μικρές ποσότητες καπνού. Κατά τη μέρα με το φως αυτός ο καπνός ούτε που φαίνεται, αλλά τη νύχτα, "την ώρα των φαντασμάτων" και όταν το λιγορστό φως είναι κι από την κατάλληλη γωνία....

 

ΥΓ. Και μια παρένθεση: δεν χρειάζεται να "φωνάζεις", ακούμε...

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

 

ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.

 

ΕΠΙΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ (Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ) ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΓΕ

(ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΙΔΕΑ ΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟΣ

ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΣ.(ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΑΝΗΣ)

 

Η ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΓΥΡΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ (ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΒΑΘΜΟ) ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΑΛΤΟΥΣ.....

 

ΦΙΛΕ outis ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ (ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜΣ) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΟΥ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΣ)

ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

 

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ....

ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Link to comment
Share on other sites

..... ΦΙΛΕ outis ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ (ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜΣ) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΟΥ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΣ)

ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

 

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ....

ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

:offtopic: Τότε θα γνωρίζεις ότι bold και κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις, κι όταν φωνάζεις, ότι κι αν λες (ή γράφεις) κάνει τ' αφτιά να πονούν. (Κι εγώ του επαγγέλματος είμαι αλλά δεν είχα ποτέ λόγο να χρησιμοποιώ κεφαλαία, ούτε να μην ακολουθώ (πάνω από 10 χρόνια τώρα) τις λογικές συμβάσεις καλής συνενόησης του internet (netiquette).

http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

 

ΦΙΛΕ outis ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....

 

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΟΥΦΑΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ....

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ COBOL RPG PL1 ASSEΜ κλπ ΟΛΕΣ

ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

 

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.........

 

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ

ΤΟΠΙΚ.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΧΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΝΟ...

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΧΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΝΟ...

 

Πότε καλέ;

Έχω την Ιερή γραφή των Ελλήνων (που ακόμα δεν έχω τελείωσει) αλλά εώς τώρα δεν γράφει κάτι τέτοιο...

 

Αλήθεια;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...