Jump to content

ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ - ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑ


Recommended Posts

:):)

 

Η καλή διάθεση σταματά το χρόνο !!

Κι αν μέχρι τώρα αναζητούσατε το φάρμακο για τα γηρατειά σε θαυματουργές κρέμες, ορούς ή στο νυστέρι ενός καλού πλαστικού μάλλον ψάχνατε...σε λάθος μέρος Το μυστικό για να νιώθετε και να φαίνεστε νεότερες και νεότεροι, όσο κι αν περνούν τα χρόνια βρίσκεται στην καλή διάθεση και την αισιοδοξία. Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας μετά από επτά χρόνια μελετών, οι άνθρωποι, που διατηρούν μια αισιόδοξη στάση ζωής, αργούν να εμφανίσουν σημάδια γήρατος σε σχέση με τους απαισιόδοξους. Οι μελετητές υποστηρίζουν, ότι το πόσο γρήγορα θα υποκύψουμε στα σημάδια του χρόνου, ορίζεται από την αλληλεπίδραση ψυχολογικών και γονιδιακών παραγόντων. Η έρευνα δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό "Psychology and Aging".

 

Η καλή διάθεση σταματά το χρόνο

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.558 από την αμερικανομεξικανική κοινότητα, η υγεία των οποίων αρχικά βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

Οι επιστήμονες στη διάρκεια των επτά χρόνων της μελέτη, εξέταζαν το πόσο γρήγορα γερνούσαν οι συμμετέχοντες μετρώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα το βάρος, την κόπωση και τις σωματικές τους αντοχές. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

 

Όπως αποδείχτηκε, οι αισιόδοξοι συμμετέχοντες είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια γήρατος σε σχέση με εκείνους, που δεν είχαν τόσο θετική στάση ζωής.

 

Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να βρεθεί πως συνδέεται η καλή διάθεση με την καθυστέρηση της γήρανσης.

 

Οι ίδιοι, θεωρούν, ότι πιθανότατα τα θετικά συναισθήματα επηρεάζουν ευεργετικά τη χημική ισορροπία του οργανισμού.

 

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Γκλεν Όστιρ δήλωσε σχετικά: πιστεύω, ότι το πνεύμα και το σώμα μας συνδέονται και πως οι σκέψεις και οι συμπεριφορές ή τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη λειτουργία του οργανισμού μας".

 

Όλα είναι στο μυαλό μας

 

Μια δεύτερη μελέτη, που επίσης φιλοξενείται στις σελίδες του "Psychology and Aging", ισχυρίζεται, ότι η σωματική μας δραστηριότητα επηρεάζεται από την πνευματική μας κατάσταση.

 

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διεξήγαγετεστ μνήμης σε 153 άτομα διαφορετικών ηλικιών, τα οποία προηγουμένως είχαν ακούσει θετικές ή αρνητικές περιγραφές των γηρατειών.

 

Στις αρνητικές περιγραφές περιλαμβάνονταν οι όροι: μπερδεμένος, ιδιόρρυθμος, εξασθενημένος, γεροντικός, ενώ στις θετικές οι λέξεις: επιτυχής, δραστήριος, αξιοπρεπής διακεκριμένος.

 

Τα πορίσματα έδειξαν, ότι η ικανότητα της μνήμης ήταν ασθενέστερη στους μεγαλύτερους ενήλικες, που είχαν δεχτεί αρνητικά ερεθίσματα. Αντίθετα, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά ως προς την ικανότητα μνήμης ανάμεσα σε νεότερους ή ηλικιωμένους, που είχαν δεχθεί θετικά ερεθίσματα.

 

Αναλύοντας τα αποτελέσματα οι ερευνητές υποστηρίξαν, ότι αν συμπεριφερόμαστε στους ηλικιωμένους σαν να είναι ανταγωνιστικά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας τότε και η απόδοσή τους θα είναι ανάλογη.

 

Όπως και να 'χει κι από τις δυο έρευνες προκύπτει ένα και μοναδικό συμπέρασμα γερνάμε πρώτα με το μυαλό ...οπότε το καλύτερο, που έχουμε να κάνουμε, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι ν' ντιμετωπίσουμε τη ζωή με όσο πιο θετική ματιά γίνεται.

 

ΠΗΓΗ www.eportal.gr

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το άρθρο... Μια άποψη που ακούγεται συχνά είναι ότι "Από τη στιγμή που αφήσεις τον εαυτό σου, σε αφήνει κι αυτός!". Δεν έχω παρά να συμφωνήσω καθώς ισχύει.

Παρατηρούμε συχνά ανθρώπους σχετικά νέους που όμως έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι γέρασαν κι έτσι γερνάνε πιό γρήγορα (μαζί με το μυαλό, είναι μοιραίο να ακολουθήσει και το σώμα), ενώ παράλληλα παρατηρούμε και ανθρώπους πολύ μεγαλύτερης ηλικίας που δεν τους έχει περάσει καν από το μυαλό ότι γέρασαν! Οι πρώτοι μπορούν να είναι ηλικίας 45 χρονών για παράδειγμα, αλλά να δείχνουν 70+ (ψυχικά+σωματικά), έχοντας εγκαταλείψει ουσιαστικά τον εαυτό τους, ενώ οι δεύτεροι μπορεί να είναι 80+ χρονών και να κάνουν καθημερινό jogging σε αποστάσεις που εμένα προσωπικά θα μου έβγαινε η γλώσσα (καταραμένο τσιγάρο... :019blush: )!

Συνεπώς, το παν είναι να μην εγκαταλείψεις ποτέ τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις πάντα, κάθε μέρα και με ότι χρειάζεται, ενώ παράλληλα να σκέφτεσαι και να πράττεις θετικά! :)

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει και μια κινέζικη (νομίζω) παροιμία: «η ευτυχία χτυπά τις χαρούμενες πόρτες!» :cheerful:

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η θετική σκέψη επηρεάζει άμεσα την ζωή και την υγεία μας.

...Ή μάλλον, να το θέσω σωστότερα: δεν το πιστεύω -το γνωρίζω! Το βλέπω καθημερινά. Όπως βλέπω καθημερινά και το αντίθετο -δηλαδή η αρνητική σκέψη, να επηρεάζει την ζωή και την υγεία του ατόμου.

Όπως ορθά ειπώθηκε ήδη: αν αφήσεις τον εαυτό σου, θα σ? αφήσει κι αυτός.

 

 

 

Παρατηρούμε συχνά ανθρώπους σχετικά νέους που όμως έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι γέρασαν κι έτσι γερνάνε πιό γρήγορα

Τι μπηχτούλα ήταν αυτή, βρε;; :015annoyed:

 

:018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Στο τζοκινγ θα απέχω :headb: , στο τσιγάρο παρασυμμετέχω :crying: , αλλά όσον αφορά τον θετικό τρόπο σκέψης νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει όλοι να τον υιοθετήσουμε πάραυτα αν δεν το έχουμε ήδη κάνει :clapping: .

Πιστεύω πως πραγματικά αυτό το άρθρο απεικονίζει - εξηγεί και όλες τις τάσεις που πιθανόν να έχουμε σε διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες :angel: και που αυτές με την σειρά τους απεικονίζονται πάνω μας.

:019blush: Μου φαίνεται τα μπέρδεψα λίγο αλλά πιστεύω ότι έγινα κατανοητή.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρούμε συχνά ανθρώπους σχετικά νέους που όμως έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι γέρασαν κι έτσι γερνάνε πιό γρήγορα

Τι μπηχτούλα ήταν αυτή, βρε;; :015annoyed:

 

:018bleh:

16271[/snapback]

Παρακαλείται η Νεφέλη να παραδώσει την μύγα πίσω, καθώς δεν είναι σε θέση να μυγιάζεται ακόμη... :018bleh::063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει και μια κινέζικη (νομίζω) παροιμία: «η ευτυχία χτυπά τις χαρούμενες πόρτες!» :cheerful:

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η θετική σκέψη επηρεάζει άμεσα την ζωή και την υγεία μας.

...Ή μάλλον, να το θέσω σωστότερα: δεν το πιστεύω -το γνωρίζω! Το βλέπω καθημερινά. Όπως βλέπω καθημερινά και το αντίθετο -δηλαδή  η αρνητική σκέψη, να επηρεάζει την ζωή και την υγεία του ατόμου.

Όπως ορθά ειπώθηκε ήδη: αν αφήσεις τον εαυτό σου, θα σ? αφήσει κι αυτός.

 

 

 

16271[/snapback]

 

 

Πολύ ωραία παροιμία Νεφέλη και να είσαι σίγουρη ότι είναι αληθινή :clapping::clapping:

Και εγώ το γνωρίζω από πρώτο χέρι το αποτέλεσμα της θετικής ή της αρνητικής σκέψης και γι' αυτό τον λόγο προσπαθώ να είμαι συνεχώς :lololol:

(Στην κοσμάρα μου δλδ.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...