Jump to content

Απ? την Αφροδίτη και τον Άρη


Νεφέλη
 Share

Recommended Posts

Όλοι έχουμε ακουστά το «οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη, οι άντρες από τον Άρη»... Πρόκειται για έναν πολύ εύγλωττο τίτλο βιβλίου, που αναφέρεται στον αιώνιο πόλεμο των φύλων.

 

Αλήθεια, εσάς ποια η γνώμη σας;

Υπάρχει πράγματι «πόλεμος» μεταξύ των φύλων;

Αν ναι, ποια νομίζετε ότι είναι η ρίζα/αιτία αυτού του πολέμου;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Οι γυναίκες.

λολ

 

Σοβαρά τώρα.

Η αιτία του κακού είναι η μογγολίαση που πιάνει και τους άνδρες και τις γυναίκες στο θέμα φύλου. Δηλαδή, μπορεί να είμαι εγώ με την νεφέλη και τον σπίντι πχ και να συζητάμε για κάτι και εγώ να διαφωνώ με τον σπίντι..αν η συζήτηση γυρίσει στα 2 φύλα ξαφνικά θα νιώσω τον σπίντι σαν αδερφό μου και θα αρχίσω την συζήτηση πόλεμο απέναντι στην γυναίκα-νεφέλη.

 

Οι άντρες, υποστηρίζουν ότι είναι εξυπνότεροι.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν οτι αυτές είναι εξυπνότερες απλά δεν μας αφήνουν να το καταλάβουμε.

 

Στην ουσία τίποτα από τα 2 δεν ισχύει. Παλαιότερα υπήρχαν πολλοί περισσότεροι έξυπνοι άνδρες αλλά αυτό συνέβαινε επειδή οι άνδρες είχαν πρόσβαση στην μόρφωση ενώ οι γυναίκες όχι.

Τώρα που έχουν και οι γυναίκες νομίζω πως τα πράγματα εξισσοροπήθηκαν.

 

Βέβαια εδώ θα πεταχτεί η γνωστή σπαστική φεμινίστρια, βγαλμένη και δημιουργημένη από τηλεοπτική σειρά, και θα πει οτι τώρα που οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στη μόρφωση, είναι εξυπνότερες σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό βέβαια δεν ισχύει.

Ίσως να ισχύει το αντίθετο, για λίγο όμως και αυτό γιατί η πρόσβαση των γυναικών στη μόρφωση δεν έχει πολύ καιρό που εφαρμόστηκε.

Σταδιακά οι αριθμοί θα εξισοροπούνται.

Link to comment
Share on other sites

Οι γυναίκες υποστηρίζουν οτι αυτές είναι εξυπνότερες απλά δεν μας αφήνουν να το καταλάβουμε.

16798[/snapback]

:clapping::worthy:

 

Εγώ εντοπίζω μια μικρή διαφορά, αλλά κατά τ'άλλα συμφωνώ με τον Αυγερινό... Η διαφορά είναι η διάθεση για εκδίκηση.

Αν η γυναίκα βάλει στο μυαλό της την εκδίκηση, δεν πρόκειται να τα παρατήσει πριν πετύχει τον στόχο της! Αντίθετα, οι άντρες (κατά τη γνώμη μου πάντα) θα το ξανασκεφτούν - επιστρατεύοντας την κοινή λογική - και στο τέλος μπορεί και να εγκαταλείψουν, σκεπτόμενοι "δεν πα' να :censored: , τί έχουμε να χωρίσουμε?!". Το παράπάνω ίσως να μη γίνεται απόλυτα κατανοητό, αλλά γενικά νομίζω ότι ισχύει. Αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους οι γυναίκες, δεν θα τα παρατήσουν αν δεν το πετύχουν, αλλά θα παθιαστούν με τον στόχο τους! :unsure: Κι αυτό φυσικά είναι κακό στην περίπτωση της εκδίκησης (ή αντίστοιχα άλλων αρνητικών συναισθημάτων και εμμονών)...

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η "πάλη" των δύο φύλλων είναι πολύ παλιά από καταβολής κόσμου θα μπορούσαμε να πούμε :)

 

Η γνώμη μου όμως είναι ότι δεν έχει καμμία σημασία το φύλο του ανθρώπου για την εξυπνάδα του ή την ευφία του.

Πιστεύω ότι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο έξυπνο οξυδερκή κλπ έχει να κάνει πρώτα από όλα με την προσωπικότητά του , με την μόρφωσή και παιδεία που έχει λάβει καθώς και με τις επιρροές του περιβάλλοντος που έχει μεγαλώσει.

 

Τώρα όσον αφορά τον χαρακτηρισμό "Οι γυναίκες είναι απο την Αφροδίτη και οι άνδρες απο τον Αρη πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την φύση του κάθε φύλου. Δλδ. η Αφροδίτη είανι ο πλανήτης της αγάπης και του έρωτα - άρα μπορεί να χαρακτηρίζει καλύτερα την γυναίκα , ενώ ο Αρης είναι επιθετικός και πολεμοχαρής άρα χαρακτηρίζει τον άνδρα.

 

Και πάνω σ' αυτό ακόμη δεν συμφωνώ γιατί ίσως αυτοί οι συνδιασμοί να έχουν γίνει βάση της αντίληψης και της άποψης που επικρατούσε παλιότερα σχετικά με την φύση των δύο φύλων.

Οπότε και πάλι εμμένω και επιμένω ότι όλα είναι θέμα προσωπικότητας, χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας .

 

:)

Link to comment
Share on other sites

:clapping:  :worthy:

 

Εγώ εντοπίζω μια μικρή διαφορά, αλλά κατά τ'άλλα συμφωνώ με τον Αυγερινό... Η διαφορά είναι η διάθεση για εκδίκηση.

Αν η γυναίκα βάλει στο μυαλό της την εκδίκηση, δεν πρόκειται να τα παρατήσει πριν πετύχει τον στόχο της! Αντίθετα, οι άντρες (κατά τη γνώμη μου πάντα) θα το ξανασκεφτούν - επιστρατεύοντας την κοινή λογική - και στο τέλος μπορεί και να εγκαταλείψουν, σκεπτόμενοι "δεν πα' να  :censored: , τί έχουμε να χωρίσουμε?!". Το παράπάνω ίσως να μη γίνεται απόλυτα κατανοητό, αλλά γενικά νομίζω ότι ισχύει. Αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους οι γυναίκες, δεν θα τα παρατήσουν αν δεν το πετύχουν, αλλά θα παθιαστούν με τον στόχο τους! :unsure: Κι αυτό φυσικά είναι κακό στην περίπτωση της εκδίκησης (ή αντίστοιχα άλλων αρνητικών συναισθημάτων και εμμονών)...

16802[/snapback]

 

 

Αν και γυναίκα φίλε Τζόνυ , και άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι σου παραθέτω κάτι που μου είχε πει μια σοφή γυναίκα

 

"Ο χειρότερος άνδρας είναι καλύτερος από την καλύτερη γυναίκα".

 

Εγώ και πάλι δεν συμφωνώ σε τέτοιες ακρότητες αλλά απλά το παραθέτω σε σχέση με τα όσα αναφέρεις πιο πάνω

 

:zipped:

Link to comment
Share on other sites

Αν και γυναίκα φίλε Τζόνυ , και άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι σου παραθέτω κάτι που μου είχε πει μια σοφή γυναίκα

 

"Ο χειρότερος άνδρας είναι καλύτερος από την καλύτερη γυναίκα".

 

Εγώ και πάλι δεν συμφωνώ σε τέτοιες ακρότητες αλλά απλά το παραθέτω σε σχέση με τα όσα αναφέρεις πιο πάνω

16805[/snapback]

Ενδεχομένως ο χειρότερος άνδρας να είναι καλύτερος από τη χειρότερη γυναίκα... :lol:

 

Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Η παραπάνω διαφορά δεν είναι κάτι το φαλλοκρατικό, απλά μια προσωπική διαπίστωση που ενδεχομένως και να είναι λάθος (καλά, για τολμήστε να το αρνηθείτε και θα σας πω εγώ..! :018bleh: )..

Link to comment
Share on other sites

Έχω από χθες που σκέφτομαι ποιος ξεκινησε όλη αυτή την ιστορια αλλα δε μπορω να βρω κατι σχετικό σε κανένα βιβλιο... Έχω διαβασει αρκετα για την ιστορια των γυναικών και τα φεμινιστικά κινηματα, αλλά το πως άρχισε η όλη φάση...

Πάντως από τα προϊστορικά χρόνια μονίμως ο άντρας τραβούσε τη γυναίκα από τα μαλλιά κρατώντας ένα ρόπαλο... :015annoyed:

 

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ!!! :018bleh:

 

Και οι γυναίκες και οι άντρες είναι εξίσου απο τον Άρη και την Αφροδίτη...

Link to comment
Share on other sites

Ερμαφρόδιτος... :018bleh:

(θόρυ...off topic...)

16832[/snapback]

:4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]:

 

Έχει δει καμιά κοπελιά φωτογραφίες από την Αφροδήτη; Χίλιες φορές να είσαι από τον Αρη, άντε κι απο τη Σελήνη να εισαι, παρά από εκεινη τη κόλαση που τη θεωρούμε και πλανήτη! ΛοΛ

 

:4_1_210[1]:

Link to comment
Share on other sites

Και σχετικά με το θέμα συζητήσεώς μας παρθέτω ένα άρθρο που βρήκα σχετικό στο διαδύκτιο

 

:)

 

Νέα: Χιούμορ γένους θηλυκού!

 

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι εδώ και πολλά χρόνια μια πλούσια πηγή πειραγμάτων και χιούμορ. Κατά πως φαίνεται όμως, το χιούμορ στην ουσία του είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά.

 

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απολαύσουν ένα καλό ανέκδοτο από ότι οι άνδρες, κυρίως γιατί εκείνες δεν περιμένουν πάντα να είναι αστείο.

 

"Ένα ταξίδι στον Άρη και την Αφροδίτη μάλλον δεν είναι απαραίτητο για να διαπιστώσουμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τον κόσμο διαφορετικά," επισημαίνει η ερευνητική ομάδα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Stanford, με επικεφαλής τον Dr. Allan L. Reiss.

 

Μελετώντας το πώς οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν στο χιούμορ, οι ερευνητές εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο αναλυτικές στις αντιδράσεις τους και ένιωθαν μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν κάτι τους φαινόταν πραγματικά αστείο.

 

"Οι γυναίκες φαίνεται να προσδοκούν λιγότερο κάποια ανταμοιβή, που σε αυτή την περίπτωση είναι η φράση κατακλείδα, η τελευταία ατάκα ενός αστείου," αναφέρει ο Reiss. "Έτσι όταν ακούν την τελευταία ατάκα ενός καλού αστείου, εντυπωσιάζονται και το απολαμβάνουν περισσότερο."

Σχολιάζοντας το θέμα σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, ο Reis υποστηρίζει ότι οι γυναίκες αναλύουν περισσότερο κάθε ανέκδοτο, ή όποια άλλη έκφραση του χιούμορ, με σκοπό να προσδιορίσουν αν όντως είναι αστείο. Οι άνδρες χρησιμοποιούν μεν την ίδια διαδικασία στον εγκέφαλό τους όμως σε μικρότερη κλίμακα και λιγότερο αναλυτικά.

 

"Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερα αναλυτικός μηχανισμός για να καταλάβει κανείς ότι το χιούμορ που παρουσιάζεται στο Τρίο Στούτζες, για παράδειγμα, είναι όντως καλό."

Κι ενώ σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος που οι γυναίκες και οι άνδρες επεξεργάζονται το χιούμορ συμφωνεί, οι διαφορές βοηθούν στο να εξηγήσουμε το γιατί οι άνδρες έλκονται από αστείες ατάκες και «άκομψες» φάρσες ενώ οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο μια αστεία αφήγηση ή ιστορία.

 

Παρακολουθώντας κάποιο cartoon (κινούμενα σχέδια), όσο πιο αστείο είναι αυτό καθώς εξελίσσεται η ιστορία, τόσο περισσότερο ανταποκρίνεται το κέντρο ανταμοιβής στο γυναικείο εγκέφαλο. Αντίθετα, οι άνδρες θεωρούν από την αρχή ότι το cartoon είναι αστείο.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση παθήσεων όπως η κατάθλιψη.

"Το συμπέρασμα αυτού νομίζω ότι συνεισφέρει στην κατανόηση των μοναδικών διαφορών ανάμεσα στους ανθρώπους," υπογραμμίζει ο Reiss. Το χιούμορ χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν το άγχος τους και άλλες δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους και για να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Η ομάδα του Reiss μελέτησε τις αντιδράσεις 10 ανδρών και 10 γυναικών ενώ αυτοί παρακολουθούσαν 70 ασπρόμαυρα κινούμενα σχέδια και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν το πόσο αστείο ήταν κάθε ένα από αυτά. Ενώ οι εθελοντές παρακολουθούσαν τα cartoon, η δραστηριότητα στον εγκέφαλό τους καταγραφόταν μέσω μαγνητικής τομογραφίας.

 

Σε μεγάλο βαθμό, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είχαν παρόμοιες αντιδράσεις στο χιούμορ, χρησιμοποιώντας μέρη του εγκεφάλου τους που είναι υπεύθυνα για τη δομή και το περιεχόμενο της γλώσσας καθώς και για την κατανόηση της σειράς των λέξεων.

 

Στις γυναίκες ωστόσο, παρατηρήθηκε μεγαλύτερη δραστηριότητα σε κάποια μέρη του εγκεφάλου που δίνουν περισσότερη έμφαση στη γλώσσα και στον μηχανισμό ανταμοιβής.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι επειδή οι γυναίκες ήταν πιο αναλυτικές δεν περίμεναν απαραίτητα να είναι τα cartoon διασκεδαστικά όπως έκαναν οι άνδρες. Όταν όμως στο τέλος διαπίστωναν ότι αυτό που έβλεπαν ήταν όντως αστείο, ο εγκέφαλός τους ενεργοποιούνταν με τέτοιο τρόπο που τις έκανε να νιώθουν αναπάντεχα πολύ ευχάριστα.

 

Ο Arnie Cann, καθηγητής ψυχολογίας στα πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας σχολιάζει: "Δεδομένων των αποτελεσμάτων της παρούσας έρευνας, φαίνεται ότι οι γυναίκες εξετάζουν προσεκτικά αυτό που τους προσφέρεται ως αστείο για να δουν αν ταιριάζει με αυτό που οι ίδιες θεωρούν αποδεκτό χιούμορ. Μόλις αποφασίσουν ότι είναι αποδεκτό, τότε νιώθουν ανακούφιση και απολαμβάνουν πραγματικά το αστείο."

 

Πηγή: Pathfinder.gr

Link to comment
Share on other sites

Oντως..φαλλοκράτες και φεμινίστριες! Λες και είμαστε στο μεσαίωνα! Βέβαια δεν το συζητάμε ότι οι γυναίκες είναι εξυπνότερες, γι'αυτό στην ουσία δεν υπάρχει θέμα! :018bleh::018bleh: χεχεχε...μ@%&$%*ς!

Link to comment
Share on other sites

Aχ... ο καθείς με τη χάρη του μωρέ!

16873[/snapback]

Ετσι!! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...