Jump to content

'Η με το θηρίο ή εναντίον


Sucore
 Share

Recommended Posts

Τα πράγματα είναι σοβαρότερα απ' ό,τι δείχνουν! Αυτοί έχουν βαλθεί να τα βγάλουν όλα στο σφυρί. Φαίνεται, πια, καθαρά πως οι άνθρωποι έχουν αναλάβει δεσμεύσεις. Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν είναι μια, ακόμα, κυβέρνηση που πουλάει. Είναι η κυβέρνηση, που θα ξεπουλήσει. Οριστικά!

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αμυντικά. Μετά την «Ολυμπιακή», και των άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, θα προχωρήσουν στο οριστικό ξεπούλημα του αιγιαλού, των ακτών, των όρμων, των νησιών, των λιμανιών, των ποταμών, των χειμάρρων, των δρόμων... Σε κάθε τι, που ανήκει στο κράτος!

Δεν έχει, λοιπόν, νόημα και δε χρησιμεύει, πλέον, σε τίποτα, να κάνουμε χαρακτηρισμούς! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν απλώσει τα πανέρια και πωλούν όσο όσο. Και είναι φυσικό αυτό, αφού, δεν είναι δική τους η πραμάτεια. Από κακή «μοίρα» της ιστορίας έπεσε στα χέρια τους η χώρα και όλη η δημόσια περιουσία. Αυτή που ξεπουλούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Γιατί δεν κόπιασαν ποτέ, για να τη δημιουργήσουν. Τη σπαταλούν, λοιπόν, όπως τα πλουσιόπαιδα σπαταλούν την περιουσία που απόχτησε κλέβοντας ο πατέρας τους.

Η σημερινή ιστορία, ωστόσο, δεν είναι καινούρια. Το σημερινό ξεπούλημα είναι η συνέχεια άλλων άνομων πράξεων. Πράξεων, όπως η παραχώρηση ελληνικών εδαφών για ξένες βάσεις. Πράξεων όπως η ενσωμάτωση του στρατού, και της χώρας ολόκληρης, σε στρατιωτικά δόγματα, σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας. Να θυμίσουμε, λέτε, το αίμα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός παλεύοντας να εμποδίσει αυτές τις αθλιότητες; Νωπά είναι ακόμα τα σημάδια των εκτελέσεων, των φυλακίσεων και των εξοριών.

Οποιος δε συνδέει το ξεπούλημα της εθνικής ανεξαρτησίας, την έκπτωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δε θα καταλάβει ποτέ το μέγεθος του εγκλήματος. Η χώρα, για να οριστικοποιήσει τα σύνορά της, έχυσε αίμα. Για να αποκτήσει δημόσια περιουσία έχυσε ιδρώτα, και αίμα! Και οι δυο παραπάνω αξίες έχουν βγει στο σφυρί. Και ξεπουλιούνται, χωρίς να κρατηθούν ούτε καν τα προσχήματα.

Ορίστε, λοιπόν, για όσους θέλουν να λένε ότι είναι σοβαροί -και να είναι, πράγματι, σοβαροί! Δεν είναι η «Ολυμπιακή» που πουλιέται. Είναι ο Ελληνας, ο εργαζόμενος Ελληνας, αυτός που δημιούργησε τη δημόσια περιουσία, αυτός που στήθηκε στον τοίχο για την εθνική ανεξαρτησία, που εκποιείται! Αυτός κόβεται φέτες και αυτός παραχωρείται. Δεν κόβεται φέτες ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ. Φέτες κόβεται ο ανθρώπινος ιδρώτας και οι πατριωτικοί αγώνες!

Μην στενεύουμε το ζήτημα αν θέλουμε να βρούμε άκρη. Η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι η «κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων» των εργαζομένων στις δημόσιες εταιρίες που εκποιούνται. Αυτό δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είναι ανόητο να κοιτάζουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των ζωτικών επιχειρήσεων, της Υγείας, της Παιδείας, των συγκοινωνιών, του εδάφους και του υπεδάφους, είναι το ζητούμενο! Το μερικό δεν πρέπει να γίνει το κυρίαρχο. Το προσωπικό δεν μπορεί να καταπιεί το γενικό.

Καμία κουβέντα, λοιπόν, για «κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων», όταν περάσουν στους ιδιώτες οι δημόσιες εταιρίες και οι δημόσιοι οργανισμοί. Αυτή η συζήτηση προϋποθέτει ότι έχεις αποδεχτεί και συμφωνείς με τη μεταβίβαση! Προϋποθέτει ότι έχεις ηττηθεί, πριν ακόμα δόσεις τη μάχη. Προϋποθέτει ότι τσίμπησες το δόλωμα που σου πέταξαν.

Και, επειδή, οι καιροί ου μενετοί, και κανένας δεν είναι ανεύθυνος, πρέπει ο καθένας να αποφασίσει, όχι μόνον με ποιον είναι, αλλά και με ποιες θέσεις - και από ποιες θέσεις - θα δώσει τη μάχη. Οι αγώνες έχουν σκληρύνει, και ας φαίνεται ότι επικρατεί νηνεμία. Η αντιπαράθεση είναι, πια, μετωπική. Στην παλαίστρα έχουν ήδη πάρει θέσεις το μέλλον και το παρελθόν. Χωρίς φτιασιδώματα. Δεν υπάρχουν, πια, οι «ενδιάμεσες» λύσεις. Αυτές που συσκότιζαν. Οι σοσιαλδημοκρατίες, και όλες οι άλλες «εναλλακτικές» εφευρέσεις, αχρηστεύτηκαν. Ο καπιταλισμός τους εξέθεσε όλους αυτούς!

Σήμερα, πια, είναι καθαρό. 'Η είσαι εναντίον ή είσαι με το θηρίο!

Του

Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

 

 

Αν και λιγο κομουνιστικο(σχετικα φασιστομουτρο χαρακτηριζομαι) εχει βασεις,

ομως δεν ξεκαθαριζει τις κινησεις που πρεπει να γινουν

 

Κατα την γνωμη σας ποιες ειναι αυτες??

Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθουσα να το αναλυσω αλλα ειναι παρα πολλα που μπορουν να ειποθουν σε αυτα γενικος τα θεματα.

Γι αυτο και δε θα μακρυγορισω.

Πιστευω πως οτι γινεται, δεν ειναι τυχαιο. Αυτος που κυβερναει και ολοι οσοι κυβερνησαν και θα κυβερνησουν ( :censored: ) δεινουν λιγα και επιφανειακα πραγματα, ισα ισα για να μπορεσουν να ξανακυβερνησουν. Ο αποτερος τους σκοπος, ειναι η προσωπικη τους θεση και ευημεροια. Γι αυτο το λογο και δε σεβονται τιποτα. Απο παντου περικοπες, δαπανες ψευδεις, καταχρηση χρηματων, γενικα.... καταχρηση εξουσιας.

Γενικα η εξουσια χαλαει τον ανθρωπο, τον διαφθειρη. Δε ξερω πια, εχω παψει να ασχολουμαι απο τοτε που ειδα αυτα που δεν επρεπε να δω (ναι, ειμουν σε πολιτικη οργανωση, τους σηχαθηκα. Ενας χρονος ηταν αρκετος να δω τη διαφθορα των πιστευω τους).

Link to comment
Share on other sites

Τι να πεις για αυτο το θεμα. ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Δυστυχως παει η καλη παλια εποχη οπου η πολιτική χρειαζοταν πολιτικους και οι κυβερνησεις αποφασιζανε μεσα στο κοινοβουλιο. Πλεον οι αποφασεις ερχονται απο την EU και η πολιτική ασκειτε απο τεχνοκρατες και creative accountants. Αντε να δουμε που θα καταλειξουμε τωρα που θα μπουνε τα Βαλκανια στην EU και θα χαθουνε και οι επιδοτησεις. ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μα γιατι να περιμενουμε απο τις επιδοτησεις?

Μπορουμε να δουλεψουμε για εμας, οσο καλυτεροι γινομαστε τοσο περισοτερες πιθανοτητες εχουμε να βγουμε και στην international πιστα...

 

Η πολιτικη δεν υπαρχει πια, πονταρετε στον καπιταλισμο!!!

(ουτος η αλλως ΔΕΝ μπορεις να τον νικησεις απο εξω,θελει σαμποταζ απο μεσα)

Link to comment
Share on other sites

Μα γιατι να περιμενουμε απο τις επιδοτησεις?

Μπορουμε να δουλεψουμε για εμας, οσο καλυτεροι γινομαστε τοσο περισοτερες πιθανοτητες εχουμε να βγουμε και στην international πιστα...

 

Η πολιτικη δεν υπαρχει πια, πονταρετε στον καπιταλισμο!!!

(ουτος η αλλως ΔΕΝ μπορεις να τον νικησεις απο εξω,θελει σαμποταζ απο μεσα)

 

Ξεχνας το χρεως (ελλειμα το λεμε τωρα να μην καταλαβαινει και πολλα ο κοσμακης) της Ελλαδας. Να λεμε και παλι καλα που πεσανε και μερικα χρηματα δανεικα και αγυριστα και καναμε και μερικα εργα αναπτυξης και δωσανε και λιγα στις μικρομεσαιες επιχειρησεις (οτι δηλαδη εμεινε απο αυτα που φαγανε, ολες οι κυβερνησεις τα τελευταια χρονια). Λογω επαγγελματος βλεπω την αγορα απο μεσα. Χρηματα δεν υπαρχουν, ο ενας στον αλλον επιταγες τουλαχιστον 3μηνιας δινουν (πολλες ακαλυπτες). Οι επιχειρησεις η μια μετα την αλλη κλεινουν. Υπαρχει φοβερη κριση στην αγορα. Εχουν βγει στην γυρα για χρημα ολοι. Εχουν δωσει σημα στο ΣΔΟΕ και ελεγχουν ολο των κοσμο βαζουν παραλογο προστοιμα για ηλιθιους λογους και τα "μεγαλοκαρχαριες" ουτε που τους ακουμπανε. Το οτι ξεπουλαν την περιουσια του Ελληνικου κρατους ειναι το λιγοτερο....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...