Jump to content

Περιοδικα...


Olympia
 Share

Recommended Posts

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με την άποψη του Johnny.

 

Έχω όμως να προσθέσω κάποια πραγματάκια... Η πλειοψηφία των συντακτών των περιοδικών αντλούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις πληροφορίες τους από το internet και σε μικρότερο ποσοστό από άλλες πηγές. Είναι φυσικό να μην παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικά αξιόλογο μιας και ο μέσος συντάκτης πληρώνεται 150 ευρώ (στην καλύτερη) το άρθρο. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά ελάχιστες. Με 150 ευρώ δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο που θα φας για να κατεβάσεις, μεταφράσεις, συνθέσεις και συνδυάσεις όλες τις πληροφορίες που θα ανακαλύψεις γύρω από ένα θέμα. Ούτε το ρεύμα του υπολογιστή σου δεν θα βγάλεις... Η πλειοψηφία των εκδοτών (με μία μοναδική εξαίρεση που δεν ανήκει στα γνωστά περιοδικά) ΔΕΝ πληρώνουν επαρκώς τους συντάκτες τους γι αυτό και τα άρθρα είναι κάτω του μετρίου. Επίσης μην τρώτε πρόλογο γιατί: σε ορισμένα περιοδικά (που τείνουν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής) οι ίδιοι που τα έχουν γράφουν πολλά άρθρα με διαφορετικά ψευδώνυμα. Πόση ποιότητα να μας προσφέρουν πια οι καψεροί κάθε μήνα;

 

Λοιπόν αυτά τα γράφω έχοντας γνώση από πρώτο χέρι και η συμβουλή μου είναι απλή: μην "τρώτε" πρόλογο, αναπτύξτε την κριτική σας ικανότητα και μην "τρώτε" μόνο design. Το design πουλάει - το ξέρω καλά μιας και είμαι του επαγγέλματος - αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

 

Προσωπικά επιλέγω να διαβάζω συντάκτες που μου αποδεικνύουν ότι έχουν προσωπική εμπειρία σχετικά με αυτά που γράφουν. Και αυτό για να το καταλάβει κανείς υπάρχει μόνο ένας τρόπος...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Φίλοι μου καλησπέρα σας.

 

Φιλη Olympia πιστεύω πως έθεσες ένα πολυ σοβαρό θέμα.

 

Πολλές φορές διάβασα σε περιοδικά αυτού του αντικειμένου ανακριβειες αλλά και

φράσεις του τύπου "εχουμε στοιχεια απο μυστικες πηγες" !!!!!!!!!!!!!!!!

 

Μακριά απο αυτα....

 

Η γνώση, η οποια γνωση "κατακτιεται" δεν χαρίζεται απο κανέναν.

Πρέπει να κάνουμε προσπαθειες.

 

Αποψη μου ειναι πως ο καθε αναζητητης να γνωριζει τι θελει να μαθει...

Ας ανατρέξει σε βιβλια...

Ας πάει σε βιβλιοπωλεία να ψαξει.....

 

Σίγουρα χαμένος δεν προκειται να βγεί κανένας απο αυτην την αναζητηση.

 

Πάντος για να ειμαι και δικαιος εχω διαβάσει μεσα σε περιοδικα του ειδους

που ομιλούμε αρκετά καλές αναφορες.

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα από τα περιοδικά που κυκλοφορούν έχουν βαρύγδουπους τίτλους στα εξώφυλλα τους και μόλις τα ανοίξεις και διαβάσεις τα άρθρα τους, τρως τη φόλα της ζωής σου. Καλύτερα να διαβάζεις λοιπόν μόνα τα εξώφυλλα και αν σε ενδιαφέρει κάποιος από τους τίτλους, βάλτον σε μια μηχανή αναζήτησης στο internet και θα βρεις τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά....

 

Όλα αυτά τα περιοδικά έχουν πολλά υποσχόμενους τίτλους τύπου "Όλη η αλήθεια για ...".

 

Και όταν τελειώνεις το άρθρο έχεις μια φάτσα σα χαμένος (τρως την φόλα της ζωής σου...).

 

Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν σου προσφέρουν και τίποτα... Μαθαίνεις πράγματα και μάλιστα πολλά... αλλά δυστυχώς τα ίδια και τα ίδια συνεχώς επαναλαμβάνονται........

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Προσωπικά επιλέγω να διαβάζω συντάκτες που μου αποδεικνύουν ότι έχουν προσωπική εμπειρία σχετικά με αυτά που γράφουν. Και αυτό για να το καταλάβει κανείς υπάρχει μόνο ένας τρόπος...

Συμφωνώ μ αυτό καθώς κ με τα δύο τελευταίο ποστς. Τώρα αν αρχίσω να λέω άλλα θα θεωρηθεί ότι δυσφημώ ή διαφημίζω κλπ. Στην ενότητα λογοτεχνία κινηματογράφος θέατρο μουσική κλπ ζητήθηκε η γνώμη μας για τον Π Γιαννουλάκη με αφορμή το βιβλίο του MEGAPOLISOMANSY. Έγραψα εκεί δυο λόγια μιας κ ζητήθηκε συγκεκριμένα. Και στην ενότητα των ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ''Επιστήμη μυστήριο κ θεωρίες'' στο θέμα ΝΕΡΑΙΔΕΣ αναφέρω με αφορμή τις νεράιδες το μικρό αλλά αξιόλογο περιοδικό ΛΥΚΑΟΝΕΣ που κυκλοφόρησε για κάνα χρόνο αλλά τα μεγαθήρια με τα φανταχτερά εξώφυλλα κ τα φλέγοντα θέματα δεν το άφησαν να συνεχίσει. Θα επανέλθει όμως ευτυχώς! Εγώ το συνιστώ. Η θεματολογία του καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα που αναπτύσσονται στο φόρουμ μας.

Κάτι που θέλω επίσης να επισημάνω είναι ότι κάθε περιοδικό ανήκει κ σ έναν εκδοτικό οίκο, οπότε σίγουρα από το αντίστοιχο περιοδικό υπάρχει διαφήμιση προώθηση στο υλικό του εκδοτικού οίκου που ανήκει! (αυτό σημαίνει περιορισμένη αντικειμενικότητα). Μερικές αντιστοιχίες που ξέρω είναι:

ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ: ΕΣΟΠΤΡΟΝ

STRANGE: ΑΓΝΩΣΤΟ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ)

MYSTERY: αν δεν κάνω λάθος ΑΡΧΕΤΥΠΟ

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ: ΔΕΝ ΞΕΡΩ

ΑΒΑΤΟΝ : ΔΕΝ ΞΕΡΩ

 

Διαλέγετε κ παίρνετε! Εγώ πάντως προσέχω πολύ που δίνω λεφτά κ κυρίως δεν πείθομαι από ελκυστικά εξώφυλλα κ τίτλους σε βιβλία κ περιοδικά. Ίσα ίσα όταν βλέπω τέτοια φεύγω! Όταν ο άλλος κάνει την έκδοσή του φανταχτερή προσπαθεί να σε τραβήξει να το πάρεις. Κι όταν το πάρεις κ το ανοίξεις κ διαβάσεις...μετανοιώνεις αλλά είναι αργά. Το έχεις ήδη αγοράσει!

Link to comment
Share on other sites

Και στην ενότητα των ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ''Επιστήμη μυστήριο κ θεωρίες'' στο θέμα ΝΕΡΑΙΔΕΣ αναφέρω με αφορμή τις νεράιδες το μικρό αλλά αξιόλογο περιοδικό ΛΥΚΑΟΝΕΣ που κυκλοφόρησε για κάνα χρόνο αλλά τα μεγαθήρια με τα φανταχτερά εξώφυλλα κ τα φλέγοντα θέματα δεν το άφησαν να συνεχίσει. Θα επανέλθει όμως ευτυχώς! Εγώ το συνιστώ. Η θεματολογία του καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα που αναπτύσσονται στο φόρουμ μας.

Μήπως λοιπόν η γνώμη σου προς τα περιοδικά που αναφέρονται δεν είναι και τόσο αμερόληπτη, λόγω εγωισμού? Τί εννοείς "δεν το άφησαν να συνεχίσει"?

Μήπως ο κόσμος θεώρησε ότι δεν ήταν και τόσο ενδιαφέρουσα η θεματολογία του σε σχέση με αυτή που έβγαζαν "τα μεγαθήρια με τα φανταχτερά εξώφυλλα κ τα φλέγοντα θέματα"? Μήπως η διανομή του περιοδικού που λες δεν ήταν τόσο μεγάλης κλίμακας όσο θα 'πρεπε?

Δε μου φαίνεται και τόσο σωστό να κατηγορούμε κάποια περιοδικά επειδή κάποια άλλα δεν πήγαν καλά, οποιαδήποτε και αν είναι τα μεν ή τα δε... Από τη στιγμή που ο κόσμος που τα αγοράζει είναι ο κριτής, και από τη στιγμή που -όπως κι εσύ- είναι πολύ προσεκτικός ως προς το πού θα δώσει τα 5? του, αυτός αποφασίζει για το ποιό περιοδικό θα συνεχίσει να υπάρχει και ποιό όχι.

Αυτό είναι και κάτι που με οικονομικούς όρους ονομάζεται "δημιουργική καταστροφή", αν θυμάμαι καλά.

 

Όσο για τις αντιστοιχίες, αν και οι περισσότεροι τις ξέρουμε, αναφέρω τυπικά... το περιοδικό Άβατον όντως ανήκει στο αρχέτυπο, όπως και το mystery και ένα άλλο καινούριο με τίτλο "απαγορευμένη ιστορία". Στο "Άγνωστο" ανήκουν τα περιοδικά strange, ΖΕΝΙΘ, μυστική ελλάδα και yoga, ενώ το περιοδικό "ανεξήγητο" ανήκει στις εκδόσεις "Ωρίων".

 

Όλα έχουν κάτι να προσφέρουν στον οποιονδήποτε, το θέμα είναι ο καθένας να διαλέξει τί είναι αυτό που θέλει περισσότερο και τί λιγότερο...

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατηγορώ τους πάντες κ τα πάντα φίλε Τζόνι, σίγουρα υπάρχουν κι αξιόλογες προσπάθειες. Και δεν είμαι κ ο πιο αντικειμενικός εγώ το χω ξαναπεί. Προσπαθώ όμως. Φαίνεται απλά ότι παίζεται πολύ δυνατά το παιχνίδι του εξωφύλλου. Το περιεχόμενο κάποιες φορές δεν είναι αντάξιο του εξωφύλλου... Όσο για τη δική μου αναφορά-επιλογή πιστεύω ότι αν παρουσιάζονταν τα ίδια ακριβώς θέματα κ άρθρα σε διαφορετικό περιτύλιγμα θα πούλαγε τρελά. Αληθεύει αυτό που είπες με τη διανομή του. Ηταν μικρή όντως. Δεν ήταν καλοστημένη επιχείρηση γι αυτό δεν έγινε κ γνωστό στους πολλούς άλλωστε. Κάποιοι τα καταφέρνουν στο επιχειρείν καλύτερα από άλλους. Σαν επιχείρηση ήταν μικρό. Από περιεχόμενο κατά τη γνώμη μου ήταν μεγάλο. Σε κάποια μελλοντική μας συνάντηση (έχω γράψει ότι θέλω να γίνει) θα σου δείξω ή δανείσω κάποια τεύχη να έχεις γνώμη κ ο ίδιος. Πάντως ότι υπάρχει κ πόλεμος υπάρχει. Είχα μάθει κάποια στιγμή ότι όσα τεύχη είχαν σταλεί στη Θεσσαλονίκη δε βγήκαν ποτέ από τις αποθήκες κ όλα επιστράφησαν... Επίσης θα ήθελα αν γνωρίζεις (κ αν θέλεις φυσικά) να μου απαντήσεις αυτό που σε ρώτησα πιο πάνω για την προέλευση του τίτλου ''Μυστική Ελλάδα'' . Έχω μια άποψη αλλά αν είναι λανθασμένη να πάψω να την έχω.

Γιατί ο τίτλος αυτός υπήρχε πάνω σε άλλο έντυπο άλλων εκδόσεων (δεν το αναφέρω για να μην επαναλαμβάνομαι συνεχώς) και είχε προαναγγελθεί σαν τίτλος βιβλίου που θα εκδοθεί από άλλες εκδόσεις κ άλλο συγγραφέα... Άλλος δηλαδή το προανήγγειλε κ άλλος πρόλαβε(;) κ το έβγαλε κ μάλιστα ακολούθησε κ το ομώνυμο περιοδικό. Σφάλλω φίλε; ειλικρινά αν ναι, πες μου το σε παρακαλώ. Μπορείς να το δεις με τα ίδια σου τα μάτια όπως το βλέπω κ γω με τα δικά μου...

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θα ήθελα αν γνωρίζεις (κ αν θέλεις φυσικά) να μου απαντήσεις αυτό που σε ρώτησα πιο πάνω για την προέλευση του τίτλου ''Μυστική Ελλάδα'' .

 

Ναι δε στο είχα ρωτήσει εδώ αλλά στην ενότητα κινηματογράφος κλπ στο MEGAPOLISOMANSY μπερδεύτηκα σόρι. Απάντησες εκεί οκ, σου απάντώ κ εγώ εκεί αλλά απ ότι φαίνεται δεν έχεις υπόψιν σου τι εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα όπως είπα και στο άλλο τόπικ δεν είναι τόσο η κατάντια των περιοδικών και αυτών που συγγράφουν σε αυτά. Είπα ότι κάποιος που γνωρίζει έστω και λίγα μπορεί να διακρίνει ένα "μπουρδολόγημα" (πιο επιστημονικά brainfart) απο μια ειλικρινή έρευνα. Το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση των πιο νέων που συνεπαίρνονται απο τους φανταχτερούς τίτλους. Επειδή αναφέρθηκε η "Μυστική Ελλάδα" θα παραθέσω ξανά το λινκ για να δούμε τι είχε παικτεί πριν κάποια χρόνια όταν ο ερευνητάρας Ρίζος έκλεψε ασύστολα απο το site του Ίρανον και έγραψε το άρθρο σχετικά με την Πεντέλη

 

http://www.iranon.gr/NEWSANDMORE/news6.htm

 

Τώρα ο διαδικτυακός χώρος που φιλοξενούσε το Ρίζο (έστω και με 3-4 πόστ) πήρε συνέντευξη απο τον "μεγάλο" αυτόν ερευνητή που ακόμη υπάρχει στο site με θέμα τι άλλο... την Πεντέλη :lol: Ακόμη η τραγική ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι ο τύπος αυτός στην αρχή της συνέντευξης αποκαλεί κάποιον (άγνωστο ποιον) ώς ""κάκιστο ερευνητή"! Κοίτα ποιός μιλάει δηλαδή...

 

http://www.metafysiko.gr/interviews.php?id=6 (Προσοχή εδώ κάποιος χρυσώνεται απο pop-ups και ads.)

 

Στους χώρους αυτούς και εγώ και άλλοι διαβάζουμε πράγματα τα οποία προκαλούν γέλιο (ειδικά με λίγο κρασάκι και καλή παρέα, να δείτε τι γίνεται διαβάζοντας κάποιες "έρευνες" και "αποκαλύψεις" :lol: ). Για παράδειγμα ότι οι Γκρίζοι έχουν καταφέρει να χρησιμοποιούν το 94% του εγκεφάλου τους, βέβαια, όχι το 93% ούτε το 95% αλλά το 94%! Μιλάμε για ΤΙΣ αποκαλύψεις. Σίγουρα είναι συγκλονιστικότατες οι αποκαλύψεις αυτές, όπως αναφέρει και ο αδίστακτος ερευνητής της Αλήθειας, αφού μπορεί να προκαλέσουν απο νευρώσεις μέχρι και εγκεφαλικά (Cheth τα χάπια μου!). Και με ποιό όργανο και τι εργαλείο το μετρήσανε; Κάποιος απο εμάς, ("κυκλοφορούν ανάμεσα μας"!) ανακάλυψε φαίνεται το εγκεφαλόμετρο! Πόσο στοιχίζουν οι μετρήσεις; Ακόμη να μάθουν κάποιοι το ότι οι ανθρώποι χρησιμοποιούν το 10% του εγκεφάλου τους είναι απλά ένας μύθος. Δεν άκουσαν φαίνεται ακόμη για το natural selection. Σαν δεν έφτανε αυτό μετέφεραν την ανιδεότητα τους και πάνω στους Γκρίζους :lol:

 

Είναι πολλά, πάρα πολλά και... μαζεύονται...κάποτε θα ξεχυλίσουν..."when the stars are right" :angel: Όπως ακριβώς γίνεται μια έκρηξη όταν φτάσουμε στην Κρίσιμη Μάζα. Για να μην επεκταθώ και στην δημιουργία των Μαύρων Τρύπων όπου παρουσιάζεται συσσώρευση άπειρης μάζας σε ελάχιστο χώρο ...(Ναι, η επέκταση αυτή είναι καθαρή απειλή)

 

Ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι (γνωστότατοι και διάσημοι "του χώρου") σε κάποια βιβλία τους (πολύ πολύ διάσημα, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα τα έχετε ήδη) μεταφράζουν ολόκληρα αγγλικά κείμενα στα ελληνικά χωρίς να το αναφέρουν (βάζουν το εν λόγω κείμενο στη βιβλιογραφία στο τέλος του βιβλιου, αλλά όχι στο κείμενο) και παρουσιάζουν ολόκληρες παραγράφους ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ μεταφρασμένες απο τα αγγλικά στα Ελληνικά σαν να ήταν δική τους έμπνευση ή συγγράφουν εξειδικευμένα και τεράστια βιβλία στα οποία ξεκινούν με "πρόθεση" να μιλήσουν για ΟΛΑ αλλά τελικά δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ (μιλάμε για ΤΟΥΣ Ζεν Μάστερς :lol: )

 

Αλήθεια τι το κακό υπάρχει στη μετάφραση; Ντρέπονται για το τι και πώς το μετάφρασαν; Ή ντρέπονται για αυτόν που το έγραψε; Σίγουρα ντροπή να διαβάζεις "Άλιστερ Κρόουλυ" στην "Εκκλησία". Ή να μιλάς για τον "Σπέαρ" στο "Abbey of Thelema" Αλλά όχι να μεταφράζεις περιγραφές για "Φορτεανά φαινόμενα" και να ντρέπεσε για τον Πρώτον Διδάξαν (Ο τελευταίος για να αφήσει έργο απόρριψε και εγκατέλειψε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Οι εν λόγω μεγάλοι εξερευνητές τι αντίτιμο πλήρωσαν; Το αντίθετο μάλιστα, γέμισαν τις τσέπες τους...

 

Κάποιος πολύ σοφός μου είπε ή πληρώνεις το αντίτιμο σε κόπο ή αγοράζεις αυτό που δεν μπορείς να κάνεις. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ. Τι θα μάθουμε σήμερα; Να δούμε τι άλλες αποκαλύψεις (σανός) θα ξεχυθούν προς τα πλήθη αυτό το μήνα...

 

Κάποιος παλαβός δίπλα μου φωνάζει ότι αυτοί που πραγματικά θέλουν να μάθουν θα κάνουν την έρευνα μόνοι τους, χωρίς να προσπαθούν να πουλήσουν μούρη με τις δήθεν "Απαγορευμένες Γνώσεις" τους... Δεν πιστεύω να σας "ικανοποιεί" το να σας περιγράφουν απλώς το σεξ όσο θα σας ικανοποιούσε να το κάνατε (Αλήθεια τι διαφορά έχει το IX απο το ΧΙ "ειδήμονες" συγγραφείς;) Who may drink from the cup of Babalon? (Άγρια γυναίκα αυτή!)

 

Αφήνω όλους τους ειδήμονες και ηθικολόγους να τον κατακρίνουν, άλλωστε παλαβός είναι....

 

 

"Never too old to learn, always too old be taught"

 

"We are dimensionally caged, but nothing prevents our looking through the bars - imagination has fewer bars than reasoning"

 

Austin Osman Spare, The apostate and the last of the Stoics...

 

 

Μια ωραία πεταλούδα...μια ωραία πεταλούδα...

Link to comment
Share on other sites

Εσένα η γνώμη σου για το iranon.gr ποια είναι ακριβώς; είναι έγκυροι; έχεις κάνα στοιχείο γι αυτούς; Γιατί κατηγορούν ανοιχτά γενικώς κ μάλιστα για μια συγκεκριμένη περίπτωση τους ζητάω αποδεικτικά στοιχεία γι αυτά που λένε τα οποία προσβάλλουν κ αποτελούν χλευαστικά σχόλια κ μέχρι στιγμής δεν έχω ικανοποιηθεί, ενώ εγώ έχω στοιχεία ικανά ώστε να μην πιστέψω τα γραφόμενά τους, άρα για μένα συμπερασματικά δεν είναι έγκυροι.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για τις αντιστοιχίες, αν και οι περισσότεροι τις ξέρουμε, αναφέρω τυπικά... το περιοδικό Άβατον όντως ανήκει στο αρχέτυπο, όπως και το mystery και ένα άλλο καινούριο με τίτλο "απαγορευμένη ιστορία". Στο "Άγνωστο" ανήκουν τα περιοδικά strange, ΖΕΝΙΘ, μυστική ελλάδα και yoga, ενώ το περιοδικό "ανεξήγητο" ανήκει στις εκδόσεις "Ωρίων".

 

Όλα έχουν κάτι να προσφέρουν στον οποιονδήποτε, το θέμα είναι ο καθένας να διαλέξει τί είναι αυτό που θέλει περισσότερο και τί λιγότερο...

 

Παρέλειψες τον "Αλχημιστή" των ΑΡΧΕΤΥΠΟ.ΟΚ μικρό το κακό... :angel:

 

Όσο για..."Ανεξήγητο",λοιπόν,υπάρχουν άσχημα νέα:μέχρι πριν 3 μήνες το έντυπο συνεργαζονταν με συντάκτες και ανθρώπους των εκδόσερων ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ(έδινε τον τόνο στα εσωτεριστικά άρθρα). Όμως, προφανώς η ιδιοκτήτρια εταιρία εζήλεψε τις δόξες των "ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ","Άστρα&Όραμα" και συναφών του "θέλω-να-μάθω-τη-μοίρα-μου" τομέα και...είπε να αλλάξει τα"φώτα" στο εν λόγω έντυπο. Το αποτέλεσμα; Κάτι παραπάνω από εμφανές -φτάνει να αγοράσετε πρόσφατο τεύχος από γειτονικό περίπτερο...(το ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ πρίν μήνες μίλαγε για πτώση των πωλήσεων των ειδικών αυτών εντύπων...ίσως να'χει σχέση για τη δρομολόγηση των αλλαγών αυτών...)

Link to comment
Share on other sites

πάντως,το πρόσφατο "ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" ήταν -να το πω έτσι- ένα σοκ για μένα,καθότι απογοήτευσε. Ίσως έπρεπε να το περιμένω...Καθόλου αντικειμενικό,πολύ μεροληπτικό και εν μέρει πλήν σαφώς μισαλλόδοξο. Αναφέρομαι στο...χμμ, "αφιέρωμα"(ο θεός/θεά να το κάνει) περί Εν Έλλαδι Μασονίας. Τα ίδια αντι-τεκτονικά τερτρίπια με περισπούδαστο ύφος, προσπαθώντας να εξαντλήσει ένα τεράστιο κεφάλαιο εντός...ολίγων αράδων+σελίδων! Λες και είμαστε τίποτε αμαθή κορόϊδα :headb: :yuk:

Link to comment
Share on other sites

Άντε, μιας και βγάζουμε το άχτι μας στα περιοδικά, να πω κι εγώ... :lol:

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα περιοδικό με τίτλο "εξωγήινο"... το οποίο από μόνο του ως τίτλος δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή νομίζω. Απο γραφιστικής πλευράς ήταν άσχημο, αρκετά ορθογραφικά λάθη στα άρθρα και μια απαίσια (απ'όσο μου 'παν γιατί εγώ δεν την είδα) ταινία ως συνοδευτική του περιοδικού.

Και το σημαντικότερο όλων, τα άρθρα δεν είχαν απολύτως τίποτα καινούριο, αλλά ήταν μια στείρα επανάληψη/ανακύκλωση παλαιότερων θεμάτων άλλων περιοδικών.

Εννοείται ότι δεν έχω κάτι εναντίον του περιοδικού, ούτε γνωρίζω αυτούς που το εκδίδουν, απλά περίμενα μια πρωτότυπη κίνηση... την οποία τελικά δεν είδα. Ελπίζω αυτά τα σχόλια να λειτουργήσουν ως κίνητρο για περαιτέρω βελτίωση του εν λόγω περιοδικού.

 

Και για να μη γκρινιάζουμε μόνο, να αναφέρω (πάλι) και ένα διμηνιαίο περιοδικό το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη του, κοινωνικού/πολιτικού/οικολογικού περιεχομένου με σύνθημα τη δημιουργική αντίσταση: το ΖΕΝΙΘ. Αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο να του ρίξετε μια ματιά...

 

Εσένα η γνώμη σου για το iranon.gr ποια είναι ακριβώς; είναι έγκυροι; έχεις κάνα στοιχείο γι αυτούς; Γιατί κατηγορούν ανοιχτά γενικώς κ μάλιστα για μια συγκεκριμένη περίπτωση τους ζητάω αποδεικτικά στοιχεία γι αυτά που λένε τα οποία προσβάλλουν κ αποτελούν χλευαστικά σχόλια κ μέχρι στιγμής δεν έχω ικανοποιηθεί, ενώ εγώ έχω στοιχεία ικανά ώστε να μην πιστέψω τα γραφόμενά τους, άρα για μένα συμπερασματικά δεν είναι έγκυροι.

τους έχεις στείλει e-mail ζητώντας στοιχεία και δεν σου απάντησαν? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

τους έχεις στείλει e-mail ζητώντας στοιχεία και δεν σου απάντησαν? :unsure:

 

Τους έστειλα ένα 1ο email στο οποίο καν δεν απάντησαν σε ένα ένα όσα τους παρατηρούσα αλλά κατηγορήθηκα ως οπαδός. Βέβαια τους απάντησα ότι μίλησα σαν οπαδός επειδή αυτά που διάβασα ήταν αδιανόητα για μένα δεν έστεκαν κ έκανε μπαμ ότι κατηγορούσαν έντονα με τεράστια εχθρότητα χωρίς να βασίζονται κάπου στο 95% των κατηγοριών τους. Είχαν κ ένα 5% δίκιο σε κάτι που έιπαν αλλά κ αυτό σίγουρα έχει μια εξήγηση. Λοιπόν τους ζήτησα αν έχουν στοιχεία για τις κατηγορίες κ τον εξευτελισμό που εξαπέλυσαν να μου παρουσίασουν κάτι ώστε αν εγώ είμαι αυτός που έχω λάθος να διορθώσω την άποψή μου γιατί απλά όπως κ αυτοί αναζητώ την αλήθεια κ απεχθάνομαι την κοροϊδία κ το παραμύθι. Τους παρακάλεσα να μου αλλάξουν τη γνώμη αν κάνω λάθος κ τόνισα ότι περιμένω κάτι αποδεικτικό. Εχουν περάσει αρκετές μέρες κ δεν έχω πάρει απάντηση. Τους είπα ότι εγώ έχω στοιχεία που στηρίζουν την άποψή μου κ είδαν ότι γνωρίζω κάποια πράγματα που αυτοί ίσως δε γνωρίζουν. Αν θέλουν να μάθει την αλήθεια ένας αναγνώστης τους με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ όμως κ όχι με πληροφορίες ειρωνικές του στυλ εμείς αυτά λέμε κ αν θέλετε πιστέψτε μας τότε ας μου απαντήσουν. Τώρα αν δεν έχουν τι να απαντήσουν τότε κ πάλι συμπερασματικά έχω δίκιο.

ΣΗΜ. Δε θέλω να τα πω πιο συγκεκριμένα με ονόματα κλπ γιατί ούτε αυτοί αναφέρουν όνομα κ τέλος πάντων δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά αν αυτά που λένε δε στέκουν όπως υποστηρίζω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

To site πάντως παραθέτει αρκετά στοιχεία νομίζω για να καταλάβει κάποιος τι έγινε. Εξ'άλλου ο Ρίζος έκανε και άλλα δεν είναι μόνο απο τον Ιράνον που έκλεψε. Αφού τον διώξανε απο την "Μυστική Ελλάδα" επειδή το κλέψιμο του έβγαζε μάτια και είχε αποδεικτεί πέραν κάθε αμφιβολίας (κάποιοι άλλοι το κάνουν πιο...έντεχνα, αυτός ξεθάρρεψε πολύ και γι'αυτό πιάστηκε επ'αυτοφόρω). Ήταν ο... πιο αδύναμος κρίκος, έπρεπε να διωκτεί για να μην δεκτεί άλλα πλήγματα το "image" του "περιοδικού". Ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος, αλλά δεν ήταν ο μόνος κρίκος. Κάποιοι άλλοι "γλίτωσαν" (έτσι νομίζουν :018bleh: ) ρίχνοντας όλο το φταίξιμο σε αυτόν. Αυτοί κυκλοφορούν ακόμα και συνεχίζουν το επικοδομιτικότατο έργο τους, πολύ πιο προσεκτικοί απο πρίν, αλλά ο κάλπικος είναι κάλπικος και όσο και να προσπαθεί να γυαλίζει το image του μέσω της σοβαροφάνειας (που δεν έχει καθόλου σχέση με τη σοβαρότητα) δεν μπορεί να ξεγελάσει, στο τέλος θα φανει.

 

"The chain is no stronger than its weakest link, and life is nothing but a chain"

William James

 

Φιλική συμβουλή πρός αντιγραφείς-wannabies:

Yπάρχει μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι χαρτογράφοι. Πάνω στο χάτη τους βάζουν ένα χωριουδάκι ας πούμε που δεν υπάρχει. Όταν κάποιος αντιγράψει το χάρτη τους (χωρίς να έχει κάνει πραγματική/εμπειρική έρευνα) θα συμπεριλάβει και το ανύπαρκτο χωριουδάκι (που σημαίνει ότι αντίγραψε). Είναι ενδιαφέρον να συναντά κάποιος τέτοια "χωριουδάκια" στα κείμενα κάποιων "ερευνητών", που "ταξιδεύουν" στο ίντερνετ ή σε κάποια περιοδικά και βιβλία, πέφτει πολύ γέλιο, αλλά σε κάποια φάση θα πέσει και πέλεκυς :whistling:

 

Όσο αφορά τον Ίρανον βρίσκω αρκετά καλό το site και τη δουλειά που κάνει αρκετά ειλικρινή. Φαίνεται να αγαπά αυτό που κάνει και δεν το κάνει για λεφτά (όχι ότι είμαι ενάντια στο κάποιος να αμοίβεται για τους κόπους του, φτάνει οι κόποι να είναι κόποι και όχι copy), σε αντίθεση με αυτούς που τον κλέβουν επανειλημμένα. Όσο για το σαρκαστικό και χιουμοριστικό ύφος του, προσωπικά το βρίσκω πολύ καλό και πετυχημένο. Άλλωστε ο όποιοσδήποτε καταπιάνεται ουσιαστικά με ένα θέμα και όχι απλώς επιφανειακά , δεν τον ενδιαφέρει ποσώς το image του απέναντι στον όποιοδήποτε, τον ενδιαφέρει μονάχα η ουσία. Προσέξτε το αυτό διότι είναι και ένα απο τα πολλά στοιχεία που μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος τον κάλπικο απο τον γνήσιο. Κάποιος που ΓΝΩΡΙΖΕΙ εμπειρικά το θέμα με το οποίο καταπιάνεται δεν έχει ούτε νοιώθει την ανάγκη να κρύβεται πίσω απο φανταχτερές λεξούλες και "χαίδεμα των αυτιών" του όποιου αναγνώστη του. Αν χρειαστεί να πάει κόντρα σε "όλους και σε όλα", στην περίπτωση που αυτά είναι κάλπικα, θα το κάνει χωρίς να τον ενδιαφέρει το "image" του ή αν στην "απέναντι πλευρά" βρεθούν "φίλοι" ή "εχθροί" ή τα ίδια του τα οικονομικά ή μη συμφέροντα (θυμήθηκα τώρα την υπογραφή του φίλου Artzuna :) ). Αυτή είναι και η τραγικότητα κάποιου ανθρώπου που κυνηγά την ουσία, αλλά και ένα απο τα πιο χρήσιμα "μαθήματα" που έχει να μάθει...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...