Jump to content

Σοφία & Απόλαυση


Recommended Posts

"Το τσιγάρο είναι ο τέλειος τύπος απόλαυσης. Είναι εξαίσιο και μας αφήνει ανικανοποίητους. Τί παραπάνω να ζητήσει κανείς?"

Oscar Wilde

 

Ο σοφός όμως γνωρίζει ότι το τσιγάρο τον βλάπτει... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Ευελπιστώ πως θα ξέρετε ότι οι μεγαλύτεροι και σπουδαιότεροι εκπαιδευτικοί ακόμα και ψυχολόγοι λένε πως η εκπαίδευση πρέπει να γίνετε μέσω της διασκέδασης. Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα λογικό ιρμό στις σκέψεις μας. Ας δούμε....

Με την εκπαίδευση δεχόμαστε σοφία, μαθαίνουμε, γινόμαστε λήπτες γνώσης. Η διασκέδαση είναι απόλαυση. Άρα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη λέξη διασκέδαση με τη λέξη απόλαυση. Άρα ως αποτέλεσμα έχουμε το εξής: " Η λήψη σοφίας πρέπει να γίνετε μέσω της απόλαυσης". Η απόλαυση μια ενέργειας είναι το δυνατότερο κίνητρο που θα μπορούσε να ωθήσει κάποιον να κάνει κάτι, είναι το τέλειο ερέθισμα. Επίσης όταν απολαμβάνουμε να κάνουμε κάτι το δεχόμαστε καλύτερα και θέλουμε να το επαναλάβουμε όσες περισσότερες φορές γίνετε. Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου λοιπόν και θα σας φέρω κατά πρόσωπο το παράδειγμα του Sex, το οποίο είναι μια απόλαυση και έχει ας πούμε τη φιλοσοφία του και τη μαγεία του και αυτό. Το επαναλαμβάνουμε συνέχεια και το απολαμβάνουμε.

Έτσι και με τους καρπούς της σοφίας αν μας δοθούν τα σωστά ερεθίσματα ώστε να την απολαύσουμε θα γίνουμε ευκολότερα γνώστες της.

Άρα το ρητό «Η απόλαυση δίνει εκείνο που η σοφία υπόσχεται» ισχύει.

 

Μιχαηλ

Link to comment
Share on other sites

Ευελπιστώ πως θα ξέρετε ότι οι μεγαλύτεροι και σπουδαιότεροι εκπαιδευτικοί ακόμα και ψυχολόγοι λένε πως η εκπαίδευση πρέπει να γίνετε μέσω της διασκέδασης.

 

Πολύ σωστό. Το παιχνίδι, ειδικά, είναι ίδιον των θηλαστικών. Και υπάρχει ακριβώς για να μαθαίνουν τα μικρά των θηλαστικών.

 

Μια ακόμα απόδειξη: "μαθαίνουμε" στην νοοτροπία πως είναι ευχάριστο το να μην είσαι συγκεντρωμένος. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Όταν ο εγκέφαλος είναι συγκεντρωμένος, εκκρίνει "ευχάριστα" χημικά.

Link to comment
Share on other sites

«Η απόλαυση δίνει εκείνο που η σοφία υπόσχεται»

~ Francois Voltaire ~

 

Διαφωνω ...

Κατ'αρχας δεν οριζεται η υποσχεση της σοφιας, οποτε εχω στο νου μου κατι σαν

"θα ξερεις που πατας" με λιγα λογια...

 

ποιο ειδος απολαυσης σε οδηγει ~ σου προσφερει (σε) αυτη τη δυνατοτητα??

ελαχιστα, ασε που τα περισσοτερα σε οδηγουν στο αντιθετο..

Link to comment
Share on other sites

Η γνώση υπόσχεται ευχαρίστηση,έρωτα και ομορφία,όσο προσφέρει και δυσαρέσκεια,κενό και ασχήμια. Στόχος είναι μέσω όλων αυτών να μπορούμε να οδηγούμαστε στην απόλαυση. Η σοφία είναι το στοιχείο που κάνει όμορφο το ταξίδι από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα χαμηλά στα ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

το sex ειναι απολαυση? :offtopic:

 

φτου! :headb: :headb: :headb:

 

και εγω νομιζα οτι το καναμε μονο για αναπαραγωγη.. :018bleh:

Ναι απόλαυση είναι ίδιος όταν δεν είσαι και μόνος σου......και το φαΐ απόλαυση είναι αν δεν έχει καεί και να μην ξεχνάμε την μητέρα όλων τον απολαύσεων χέσ......ιμο :whistling::whistling:

Link to comment
Share on other sites

πολλά κάποτε δεν ήταν απολαύσεις.. Αλλά με τον καιρό τις κάναμε, γίνανε..

...ή απλά τα συνηθίσαμε :whistling:

 

Η απλώς πάντα το θέλαμε και όταν βρήκαμε την ευκαιρία εκδηλωθήκαμε δημιουργώντας την υπάρχουσα κατάσταση η οποία μας οδηγεία σε ένα προτόκολλο διαφόρων όμως συμπεριφορών ανά άνθρωπο και επειδή ακριβώς η ιστορία επαναλαμβάνεται ίσως κάποτε γυρίσουμε σε παλιές απολαύσεις. Τα πάντα είναι κύκλος. Θα σταματήσει να είναι κύκλος όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτοναται με την τετράγωνη λογική.

Παρολαυτά οι απολαύσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς και ο τρόπος πραγματοποίησης τοους ώστε ο ίδιος ως άτομο και ολότητα να οδηγηθέι στη γνώση.

 

Μιχαηλ

Link to comment
Share on other sites

«Η απόλαυση δίνει εκείνο που η σοφία υπόσχεται»

~ Francois Voltaire ~

 

Aπόλαυση σημαίνει ...πληρότητα. Καί η σοφία, επίσης, οδηγεί στήν πληρότητα.

 

Τελικά οι δρόμοι, είναι ...πολλοί!

 

:rose:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Aπόλαυση σημαίνει ...πληρότητα. Καί η σοφία, επίσης, οδηγεί στήν πληρότητα.

 

Τελικά οι δρόμοι, είναι ...πολλοί!

 

:rose:

 

 

Το πρόβλημα δεν είναι αν οι δρόμοι είναι πολλοί γιατί αυτό το ξέρουμε. Το πρόβλημα είναι ποιον πρέπει να ακολουθήσουμε. Το δρόμο που μέσω των απολαύσεων μας οδηγεί στη γνώση ή τον αντίθετο? δηλ αυτό που μέσω των δυσκολιών και κακουχιών μας παραπέμπει εκεί. Διότι και η δυστυχία αλλά και η απόλαυση καταλήξαμε να λέμε πως είναι μητέρες της ευτυχίας άρα και του προορισμού μας δηλ τη Γνώση.

 

Μιχαηλ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...