Jump to content

«Φυσιολογικός Άνθρωπος»...;


Recommended Posts

Και τη ζωή μου θα έδινα για να γινόμουνα αληθινός επαναστάτης...

 

Αν γίνεις αληθινός επαναστάτης, μάλλον θα χρειαστεί πράγματι να δώσεις τη ζωή σου... :(

Link to comment
Share on other sites

θεωρειται μια επανασταση αληθινη η ψευτικη οτι αλλαζει πολλα πραγματα..

 

πχ στην ιστορια αποδεικνυεται οτι πολυ περισσοτερα στην ζωη του ανθρωπου αλλαξαν οι εφευρεσεις παρα οι εκαστοτε επαναστασεις..

 

οι εφευρέσεις είναι επαναστάσεις

 

μπορείς να γίνεις , ξεκινόντας απο την προσωπική σου επάνασταση... θαρρείς πως είναι εύκολο?

 

martina :):)

 

ολες απο εκει πρωτα ξεκινανε, αλλιως δεν γινετε τιποτα..

 

απο εκεί θα έπρεπε αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος οτι ισχύει παντα ..

Link to comment
Share on other sites

Αν μια κοινωνία είναι ανώμαλη, πως θα προσδιοριστεί το φυσιολογικό σε αυτήν??!! :whistling:

Μα έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ομαλή κοινωνία...το ομαλό είναι σα να λες "φυσιολογικό" και το "φυσιολογικό" δεν ανιχνεύεται! Αν τη χαρακτηρίσουμε, όμως, ανώμαλη, τότε το "φυσιολογικό" θα ήταν το ανώμαλο.

Φυσιολογικός άνθρωπος είναι -για μένα- αυτός που ναι μεν είναι αυτό που η κοινωνία θέλει, αλλά όχι και δογματισμένος με τα προπαρασκευασμένα πιστεύω. Κοινώς, μια πληθώρα ανθρώπων... :(

 

Τώρα, ο επαναστάτης της ζωής μπορεί να είναι διαφορετικό πρόσωπο απ'τον επαναστάτη της κοινωνίας. Ο επαναστάτης της κοινωνίας αν επιτελέσει το έργο του, μάλλον "δε θα καταφέρει να επιβιώσει" (για να το πω συνετισμένα) ή θα έχει την αμέρριστη υποστήριξη του λαού και θα καταφέρει να ζήσει....για λίγο ακόμα!

Ο επαναστάτης της ζωής θα έχει δυσκολίες ανάλογα με το έργο και τις κινήσεις του..

Link to comment
Share on other sites

  • 16 years later...

Καλησπέρα.Παρατηρώ πως την έννοια του "φυσιολογικού ανθρώπου" την έχουμε πάει προς την φιλοσοφική προσέγγιση. Όμως, άλλο τι θεωρεί ο καθένας υποκειμενικά ως "φυσιολογικός" και άλλο τι αντικειμενικά βασίζεται το φυσιολογικό πλαίσιο του ανθρώπου, σωστά;

(Τώρα αν ο άλλος θεωρεί είναι φυσιολογικό να βλέπεις απλά μπάλα και αφύσικο να μην βλέπεις, είναι καθαρά άποψη του. Και εγώ θεωρώ πως φυσιολογικό είναι να αυνανίζεται κάποιος. Άλλο εγώ, άλλο κυρ. Μήτσος με το ποδόσφαιρο και άλλο τι παρατηρεί ένας ειδικός.)

Στο επιστημονικό και αντικειμενικό πλαίσιο, φυσιολογικός ορίζεται κάποιο άτομο ο οποίος βρίσκεται σε ομαλό επίπεδο των πλαισίων του ο καθένας ατομικά άσχετα  με τα γούστα και χόμπι του καθενός. Δηλαδή, από άποψη υγείας,νόησης, πνεύματος και συμπεριφοράς. Αν ας πούμε πως κάποιος κουράζεται πιο εύκολα απ'τι συνήθως ( συνήθως λυτοδιαιτος ή παχύσαρκος), από άποψη υγείας είναι αφύσικο και απαιτεί αντιμετώπιση ή αν κάποιος δεν έχει εμπάθεια με τον συνάνθρωπο του και θέλει να τον σκοτώσει ή να κάνει σεξουαλική επίθεση (ψυχοπαθής,κοινωνιοπαθης στην καλύτερη αυτισμός ) επίσης είναι αφύσικο από άποψης νόησης και ψυχολογίας ή αν κάποιος δεν μπορεί για κάποιο λόγο να μετρήσει μέχρι το 100 και να θυμάται τι του έλεγε ο άλλος  πριν 5 λεπτά και δεν ακολουθεί κάποια ροή , από άποψη καθαρής νόησης είναι αφύσικο ή αν κάποιος νευριάζει όταν ακούει ένα κομπλιμέντο για τον ίδιο ή δεν συνεργάζεται όταν πρέπει να εργαστεί με τους υπόλοιπους, από άποψη συμπεριφοράς είναι αφύσικο. Νομίζω πως το επεξήγησα αντιληπτά.

Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι ομοφυλόφιλος ή όχι ή αν είσαι "gamer", βιβλιοφαγος,αριστερός, δεξιός,λάτρης του αθλητισμού, να ακούς την ίδια μουσική, να ακολουθήσεις την ίδια τάση μόδας δηλαδή από άποψη καθαρού χαρακτήρα, έχει να κάνει με το τι συμβαίνει με εσένα (στα δικά σου πλαίσια) υπό κάποιες συνθήκες. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι,δεν είναι αυτό το φυσιολογικό αλλά να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...