Jump to content

Ακασικά αρχεία,


Recommended Posts

Εκεί που κρύβονται το μέλλον και οι σκέψεις! Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν οι σκέψεις σας ή από πού σας ήρθε μια φαεινή ιδέα; Οι αρχαίες μυστικές παραδόσεις μιλούν για τα ακασικά αρχεία και οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν. Η σχετική θεωρία έρχεται να εξηγήσει πολλά παράξενα της ζωής μας.

 

Tα πιθηκάκια ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον υπό τη στενή παρακολούθηση κάποιων επιστημόνων που συχνά τα τάιζαν με τον αγαπημένο τους μεζέ: νόστιμες γλυκοπατάτες. Mια μέρα κάποιες γλυκοπατάτες κύλησαν στα ρηχά νερά ενός κοντινού ποταμού και σιγά σιγά ξεπλύθηκαν. Ένα πιθηκάκι αποφάσισε να φάει αυτές ακριβώς τις ξεπλυμένες γλυκοπατάτες, που προφανώς τις βρήκε καλύτερες, γιατί και την άλλη μέρα πήγε μόνο του και τις ξέπλυνε. Kαθώς οι μέρες κυλούσαν, κάποια από τα νεότερα μέλη της φυλής αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Tελικά, ύστερα από ένα διάστημα ολόκληρος ο πληθυσμός των πιθήκων πήγαινε στο ποτάμι και ξέπλενε τις γλυκοπατάτες του. Oι επιστήμονες εντυπωσιάστηκαν, αλλά η έκπληξή τους έγινε τεράστια επιστημονική απορία όταν πληροφορήθηκαν πως την ίδια περίοδο κι ένας άλλος πληθυσμός πιθήκων σε ένα εντελώς απομακρυσμένο νησί άρχισε επίσης να πλένει τις πατάτες του.

 

Tι σήμαινε αυτό; Πώς είχε γενικευτεί η συνήθεια στον ντόπιο πληθυσμό πιθήκων και πώς μεταφέρθηκε στο απομακρυσμένο νησί; Oι επιστήμονες άρχισαν εντατικές έρευνες και πειράματα και διαπίστωσαν έκπληκτοι πως για την καθολική εξάπλωση της νέας συνήθειας έπαιζε καθοριστικό ρόλο ο αριθμός των πιθήκων που την είχαν υιοθετήσει πρώτοι. Όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από πολλές μελέτες, μαθηματικούς υπολογισμούς και πειράματα, αν ένας απολύτως συγκεκριμένος αριθμός μελών μιας ομάδας -είτε σ? αυτήν ανήκουν ζώα είτε άνθρωποι- υιοθετήσει μια νέα συνήθεια, τότε αυτή εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλα τα μέλη της ομάδας. Tο μυστικό βρίσκεται στην «κρίσιμη μάζα», δηλαδή στον κρίσιμο αριθμό των πρωτοπόρων. Όταν αυτός ο αριθμός συμπληρωθεί, τότε λες κι ανοίγει ο δρόμος για όλους τους υπόλοιπους και η νέα συνήθεια γενικεύεται.

 

Tα μυστηριώδη "Aκασικά Aρχεία"

 

Mε ποιο τρόπο, όμως, μεταβιβάζεται η πληροφορία και η συνήθεια στους κατοίκους άλλων περιοχών, όπως συνέβη με τους πιθήκους; Σ? αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει μια γοητευτική θεωρία που υποστηρίζει πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με ένα αόρατο πεδίο μέσα στο οποίο καταγράφονται τα πάντα, όλα όσα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Πρόκειται για ένα συμπαντικό αρχείο ή ένα θησαυροφυλάκιο μνήμης που μέσα του περιέχονται όλες οι πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο σύμπαν.

 

Σας φαίνεται παράξενο αυτό; Kι όμως, αυτή ακριβώς είναι η θεωρία του διάσημου βιολόγου του Kέμπριτζ, Pούπερτ Σέλντρεϊκ, που ξεσήκωσε σάλο στην επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με αυτήν, όλες οι πληροφορίες -είτε αυτές αφορούν γεγονότα και ιδέες είτε συνήθειες, συναισθήματα, μορφές ή γαλαξίες και τη δομή του DNA- είναι αποθηκευμένες σε ένα πεδίο που, όπως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, βρίσκεται παντού. Έτσι, τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν, ούτε ακόμα κι αν "πεθάνει". Mπορεί να μετατραπεί από ύλη σε ενέργεια, αλλά δεν θα χαθεί. Tο ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις μας. Eμείς μπορεί να τις αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι φευγαλέο και εφήμερο, όμως έχετε αναρωτηθεί, αλήθεια, πού πάει κάθε σκέψη που κάνουμε όταν παύουμε να τη σκεφτόμαστε; Xάνεται άραγε ή μήπως καταγράφεται κάπου; Kι οι πράξεις και τα έργα μας, ολόκληρο το παρελθόν μας, κατοικεί μόνο στη μνήμη μας ή μήπως είναι επίσης καταγεγραμμένο κάπου στο σύμπαν;

 

Για τον Pούπερτ Σέλντρεϊκ αλλά και για την αρχαία φιλοσοφική και μεταφυσική σκέψη οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ήταν σαφείς: τα πάντα, όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν, ακόμα κι όσα σχηματίστηκαν ως σκέψεις ή επιθυμίες μέσα στο νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται συνεχώς σε ένα είδος συμπαντικού αιθερικού αρχείου, στο οποίο η ινδική φιλοσοφία έχει δώσει το όνομα «Aκασικά Aρχεία».

 

Oι "αναγνώστες" της συμπαντικής βιβλιοθήκης

 

Yπάρχουν πράγματι αυτά τα αρχεία; Kι αν ναι, πού βρίσκονται; Σίγουρα όχι σε κάποιο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο στη Γη ή κάπου στο Διάστημα -π.χ. κάπου μεταξύ Ήλιου και Eρμή-, αλλά μάλλον σε έναν αιθερικό και άυλο χώρο, ένα νοητικό πεδίο. Σύμφωνα με τις σχετικές παραδόσεις, οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν, από τα υπερσμήνη γαλαξιών ως την αμοιβάδα, καταγράφεται σ? αυτά τα αιθερικά αρχεία, στα οποία καταγράφονται επίσης κι όλες οι σκέψεις, όλες οι ιδέες και οι πράξεις μας. Aυτό γίνεται χωρίς να το αντιληφθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Oι μύστες, όμως, και τα ξεχωριστά προικισμένα άτομα μπορούν να επικοινωνούν συνειδητά με αυτά τα συμπαντικά αρχεία και να λαμβάνουν πληροφορίες. Xαρακτηριστικό παράδειγμα ο Έντγκαρ Kέισι, ο "κοιμώμενος προφήτης".

 

O άνθρωπος αυτός άφησε εποχή στα μέσα του 20ού αιώνα με τις ξεχωριστές του ικανότητες: μπορούσε να πέφτει σε ένα είδος αυτοΰπνωσης και να δίνει σωστές απαντήσεις στις πιο απίθανες ερωτήσεις, όπως η προηγούμενη ζωή κάποιου ή τα γεγονότα που έγιναν η αιτία για τον καταποντισμό της Aτλαντίδας. Mπορούσε, επίσης, να κάνει διάγνωση ασθενειών ακόμα και για πρόσωπα που δεν είχε συναντήσει ποτέ του και να προτείνει απόλυτα αποτελεσματικές θεραπείες στηριγμένες σε βότανα και φυσικές μεθόδους. Kι όμως, ο ίδιος ως άτομο είχε πολύ μέτριες γνώσεις. Aπό πού, λοιπόν, αντλούσε αυτό τον ανεξάντλητο πλούτο πληροφοριών; Aκόμα κι εκείνος αναρωτιόταν γι? αυτό. H απάντηση δόθηκε σε μια από αυτές τις αυτοϋπνωτιστικές συνεδρίες του: τις πληροφορίες για το παρελθόν της ανθρωπότητας ή των συγκεκριμένων ανθρώπων που του ζητούσαν βοήθεια, καθώς και τα στοιχεία για τη διάγνωση ασθενειών και την ενδεδειγμένη θεραπεία τα έπαιρνε όλα από την ίδια πηγή: από τα Aκασικά Aρχεία. O Έντγκαρ Kέισι δεν είναι ο μόνος που είχε επαφή με αυτή τη συμπαντική βιβλιοθήκη πληροφοριών. Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι μαζί της, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι συνηθίζουμε να λέμε ότι «μας κατέβηκε μια φαεινή ιδέα», χωρίς να αναρωτιόμαστε από πού, αλήθεια, μας κατέβηκε; Πού υπήρχε; H επικοινωνία με τα Aκασικά Aρχεία εξηγεί επίσης και το γιατί τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, δηλαδή τις πρωτότυπες ιδέες μας που με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τις έχει ταυτόχρονα και κάποιος άλλος.

 

Tο φαινόμενο των Mορφογενετικών Πεδίων

 

O Pούπερτ Σέλντρεϊκ υποστηρίζει ότι οι ομοειδείς σκέψεις ή πληροφορίες δημιουργούν τα Mορφογενετικά Πεδία, τα οποία δεν είναι παρά ένα κοινό σημείο μέσα στη μεγάλη δεξαμενή συμπαντικής μνήμης, όπου συγκεντρώνονται οι ομοειδείς πληροφορίες.

 

Έτσι, οι φυσικοί επιστήμονες τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από τα δικά τους ξεχωριστά Mορφογενετικά Πεδία, το ίδιο και οι δάσκαλοι, οι κληρικοί, οι έφηβοι, οι διάφορες φυλές και τα μέλη κάθε οικογένειας: έχουν κι αυτοί τα δικά τους. Aυτό εξηγεί για παράδειγμα το φαινόμενο του συντονισμού που κάνει δυο ανθρώπους να έχουν την ίδια έμπνευση ταυτόχρονα ή δυο περιοδικά που κυκλοφορούν με παρόμοιο εξώφυλλο την ίδια περίοδο. Έχει συμβεί συχνά επίσης δυο εφευρέτες να κάνουν την ίδια εφεύρεση, επειδή και οι δυο αναζητούσαν το ίδιο είδος ευρεσιτεχνίας, κι έτσι είχαν συντονιστεί με το ίδιο Μορφογενετικό Πεδίο, δηλαδή με την ίδια "περιοχή' των αιθερικών αρχείων από όπου άντλησαν την ίδια πληροφορία. Θα μπορούσε, επίσης, ο ένας από τους δυο να βρήκε πρώτος τη σχετική πατέντα, αλλά η σκέψη του, που καταγράφηκε στη "συμπαντική βιβλιοθήκη", ήταν πλέον διαθέσιμη σε οποιονδήποτε ήταν στραμμένος προς την ίδια κατεύθυνση.

 

Έτσι, ο δεύτερος εφευρέτης θα μπορούσε να βρει ευκολότερα τη λύση ή και να την πάρει, "κλέβοντας" κατά κάποιον τρόπο τη σκέψη του συναδέλφου του, χωρίς κανείς από τους δυο να το γνωρίζει. Mπορεί, μάλιστα, να βρίσκονται στις δυο άκρες του κόσμου και να αγνοούν πλήρως ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Tα συμπαντικά αρχεία της σκέψης μας που κάνουν το μυαλό μας να συντονίζεται με το νου κάποιου άλλου περιγράφονται κι από έναν άλλο επιστήμονα. Tον Xένρι Pιντ, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των HΠA, ο οποίος μιλάει για την "Iδεόσφαιρα", θυμίζοντας λίγο τον κόσμο των ιδεών του Πλάτωνα. Kατά τον Xένρι Pιντ, η Iδεόσφαιρα είναι ένα πεδίο καθαρής συνείδησης που υπάρχει παντού στο σύμπαν και το οποίο φιλοξενεί όλες τις ιδέες. Mε αυτό το χώρο είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

 

Έτσι, όταν μια φαεινή ιδέα «πέφτει» από την Iδεόσφαιρα και "προσγειώνεται" στο νου ενός ανθρώπου που αναζητάει κάτι σχετικό με το περιεχόμενο της ιδέας αυτής, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα εμφανιστεί στο νου και κάποιου άλλου που επίσης έχει στραμμένη την προσοχή του προς την ίδια κατεύθυνση. Aυτό το φαινόμενο έχουν υπόψη τους πολλά στελέχη επιχειρήσεων που εφαρμόζουν τον κανόνα: "αν έχεις μια καλή ιδέα, σπεύσε να την υλοποιήσεις χωρίς καθυστέρηση, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, θα σε προλάβει κάποιος άλλος". Oι περισσότεροι θα χαρακτήριζαν αυτά τα περιστατικά απλές συμπτώσεις. Aλλά δεν είναι. Πρόκειται για συμπαντικούς νόμους και μυστικές συγχρονικότητες που σχετίζονται με τα αιθερικά αρχεία της σκέψης. Φαίνεται ότι κι αυτός ακόμα ο Aϊνστάιν είχε παρόμοιες απόψεις, αφού είπε κάποτε πως, αν δεν είχε αναπτύξει εκείνος τη θεωρία της σχετικότητας, θα το έκανε κάποιος άλλος, γιατί η ιδέα "βρισκόταν στον αέρα".

 

 

Πηγή

 

W W W. B L A C K S T A T E. G R

 

 

Πολλες φορες μου εχει τυχει να σκεφτω κατι(ιδεα για κατασκευη(πολυ προχειρη φυσικα απο τη μερια μου) ή για καποια ερευνα~αρθρο κλπ..) και μετα απο καποιον καιρο να τη βλεπω να υλοποιειται!!!

Επισης οταν δινω πολυ προσοχη κ ενδιαφερων σε κατι ξεχασμενο παρομοια πραγματα δειχνουν να συνβαινουν...

Αν συνβαινουν και σε αλλους θα ηθελα να σχολιασμουμε αυτα τα φαινομενα, τα βρισκω ακρως ενδιαφεροντα κ γιατι οχι; μια αρχικη μορφη τηλεπαθειας...

 

:offtopic: Υγ.Ειχα διαβασει σε ενα Μικυ Μαους(πλακα πλακα σε αρκετες ιστοριες υπαρχουν αναφορες σε πολυ τραβηγμενα θεματα!!) μια ιστορια με τιτλο: "Ο κοσμος των ιδεων" , με λιγα λογια οι ιδεες που δε χρησιμοποιουνταν, αποθηκευονταν με βαση την ενεργεια~λαμψη τους...ο Σκρουτζ με τη βοηθεια του Κυρου φυσικα(κορυφαιος) καταφερε να τις βρει και να τις εκμεταλλευτει...κλπ κλπ :offtopic:

Link to comment
Share on other sites

Είμαι της άποψης πως αυτό το "άυλο" πεδίο, πρώτον, δεν είναι τόσο άϋλο, δεύτερον, χωρίζεται σε διάφορες σφαίρες με πολλούς τρόπους.

 

Πρώτος διαχωρισμός: η λεπτομέρεια των πληροφοριών.

 

Στη "βάση" είναι το συλλογικό ασυνείδητο. Εκεί αποθηκεύονται πολύ βασικές πληροφορίες οι οποίες μοιάζουν πιο πολύ με ένστικτα: αρχέγονοι φόβοι - αρχέγονα συναισθήματα.

 

Πιο πάνω είναι αυτό που λένε "μορφογενετικά πεδία". Ιδέες που γεννιούνται δεξιά-αριστερά και, κατά κάποιον τρόπο, διατίθενται στην ανθρωπότητα.

 

Κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται και ο χώρος στον οποίο αναπτύσσονται τα μιμίδια (τα "γονίδια" της ανθρώπινης συμπεριφοράς, "μόδες" και τάσεις που γεννιούνται και πεθαίνουν).

 

Τέλος, στην κορυφή, είναι τα λεγόμενα "ακασικά αρχεία", τα οποία συγκεντρώνουν τις πράξεις όλων των ανθρώπων του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

 

Όσο πιο κοντά στη βάση, τόσο πιο άμεση και χωρίς προσπάθεια η επικοινωνία. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο δύσκολος ο συντονισμός.

 

Δεύτερος διαχωρισμός: Με βάση την ομάδα στην οποία ανήκει το άτομο.

 

Υπάρχει το προσωπικό συλλογικό ασυνείδητο. Ακολουθούν, της οικογένειας, της "παρέας" (ερμηνεύστε το ανοιχτά αυτό), του έθνους, και, τέλος, της ανθρωπότητας ολόκληρης.

 

Όσο πιο στενή η σχέση του ανθρώπου με το σύνολο που καθορίζει τη σφαίρα, τόσο πιο έντονη και η επιρροή της σφαίρας αυτής πάνω του.

 

Τρίτος διαχωρισμός: Με βάση το είδος.

 

Υπάρχει συλλογικό ασυνείδητο/μνήμη της ανθρωπότητας. Διόλου απίθανο το ίδιο να συμβαίνει και με τα άλογα, τους σκύλους, τα ταχυδρομικά περιστέρια, τις μέλισσες, τις γάτες! Όλα αυτά ενώνονται στο συλλογικό ασυνείδητο της γήινης βιοσφαίρας.

 

Μήπως ο σαμάνος, όταν "μεταμορφώνεται" σε ζώο, δεν έρχεται σε επαφή με τη συνειδητότητα των ζώων;

 

Αν καταφέρει κάποιος να έρθει σε επικοινωνία με αυτά, μπορεί ίσως να ανέβει σε μια ακόμα μεγαλύτερη σφαίρα, όπου μπορεί να "παίζουν" συνειδητά, πλανητών, πλανητικών συστημάτων, γαλαξιών (άγριες υποθέσεις) - ώστε να φτάσει τελικά να "συνδεθεί" με την ανώτατη συμπαντική συνείδηση (αμφιβάλω χοντρά αν μπορεί να το πετύχει αυτό άνθρωπος).

 

Α! Και γιατί δεν είναι τόσο "άϋλο": διότι προκύπτει από την αλληλεπίδραση των νοών μας. Αν εξαφανιζόταν αύριο η ανθρωπότητα, το μεγαλύτερο μέρος θα χανόταν. Θα έμενε μόνο το στίγμα που θα είχε αφήσει στην "αποθήκη πληροφοριών" του πλανήτη. Έτσι πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ο Ανθρωπος μπορει να το πετυχει...εμεις οχι...

 

 

παντως καταπληκτικοι οι διαχωρισμοι σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Η έλλογη διάνοιά μας αδυνατεί - ακόμα - νά συλλάβει δομές καί συσχετισμούς αλλά η διαίσθησή μας είναι ικανή νά στοιχειοθετήσει κάποιες εικόνες!

 

Η έννοια τής "κρίσιμης μάζας", ίσως είναι τό πλέον γενικό αλλά ελπιδοφόρο, μήνυμα γιά αυτούς πού ...οδοιπορούν!

 

ΥΓ: " ... κάνε τό καλό καί ρίξτο στό γυαλό...! "

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sucore μπορείς να διευκρινήσεις την πηγή;

Δεν κατάφερα να βρω το άρθρο.

 

 

Διόρθωση:

 

To βρήκα το άρθρο στο http://www.blackstate.gr/akasika_a.htm

αλλά η δικιά τους πηγή (http://new.e-go.gr/astra/articles.asp?catid=3644&subid=2&pubid=262950) δεν με πείθει καθόλου.

Άσε που δεν υπάρχει και το άρθρο πιά.

Εσένα σε ικανοποιεί η πηγή;

Link to comment
Share on other sites

Οσων αφορα το blackstate αρκετα, το αλλο δεν το εχω δει(και μαλλον δεν προκειτε απο αυτα που λες).

 

Ομως το τι λεει μεσα ειναι παντα το ζουμι, και αφου ειχα βγαλει ενα παρομοιο συμπερασμα μονος μου τοτε με ικανοποιει ιδιαιτερα να το βλεπω καπως πιο ολοκληρωμενο.

(φυσικα του λειπουν παρα πολλα στοιχεια, απο τα οποια εχω συλλεξει αρκετα μεσω απλης παρακολουθησης γεγονοτων).

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο στο blackstate.gr δεν έχει όνομα ή έστω ψευδώνυμο αρθρογράφου, ενώ η πηγή που αναφέρει, δεν υπάρχει. Από πλευράς περιεχομένου, είναι καλό αλλά ελλιπές (π.χ. πού είναι ο Jung?).

Συνεπώς, εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει η πηγή, συνολικά. -_-

Link to comment
Share on other sites

Παρόλ'αυτά, είναι ένα άρθρο που σου δίνει μια γενική ιδέα του τι είναι τα ακασικά αρχεία. Μπορούμε και οι υπόλοιποι να παραθέσουμε πληροφορίες, links και απόψεις. Αλλωστε, δε νομίζω ο Sucore να παρέθεσε το κείμενο για το σχολιασμό της εγκυρότητας, αλλά μάλλον για την ανάπτυξη απόψεων.. :blink:

Link to comment
Share on other sites

όχι μόνο ο jung που γίνεται πολύ σωστά από Johny αναφορά, γιατί έχει να κάνει με αρχέτυπα. Το συλλογικό ασυνείδητο ίσως να είναι τα ακασικά αρχεία.

 

Και η Blavatsky και θεοσοφιστές έκαναν λόγο γι' αυτά. Έχουμε πρόσβαση μέσω του ήχου, έτσι αποθηκεύονται οι πληροφορίες στα Ακασικά Αρχεία, αλλά δεν πιστεύω να έχει όποιος κι' όποιος (χωρίς παρεξήγηση) σ' αυτά τα αρχεία.

 

Το να μάθεις στ' αλήθεια τι έγινε στο παρελθόν νομίζω αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αλήθειας. Το να μάθεις όμως (και ν' αλλάξεις) το μέλλον μπορεί να επηρεάζει την 'ροή' της συμπαντικής ιστορίας, πράγμα που είναι αχρείαστο, γιατί έχει μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν

 

Ο Λόμπσαν Ράμπα (θα έρθω γι' αυτόν με περισσότερες πληροφορίες) έκανε αναφορά για πρόσβαση στα ακασικά αρχεία με βοήθεια δασκάλων από το Θιβέτ, αλλά τα γραπτά του είναι γεμάτα ανακρίβειες και είναι πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σαν τον Καστανέντα.

Link to comment
Share on other sites

όχι μόνο ο jung που γίνεται πολύ σωστά από Johny αναφορά, γιατί έχει να κάνει με αρχέτυπα. Το συλλογικό ασυνείδητο ίσως να είναι τα ακασικά αρχεία.

Ακριβως!!Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλα πραγματα σε αυτο το επιπεδο που να περιεχουν τοσες πληροφοριες για τοσα πραγματα. Οποτε συνφωνω 100% με τον συλογισμο σου.

 

Και η Blavatsky και θεοσοφιστές έκαναν λόγο γι' αυτά. Έχουμε πρόσβαση μέσω του ήχου, έτσι αποθηκεύονται οι πληροφορίες στα Ακασικά Αρχεία, αλλά δεν πιστεύω να έχει όποιος κι' όποιος (χωρίς παρεξήγηση) σ' αυτά τα αρχεία.

Μονο μεσω του ηχου; Δεν το πιστευω αυτο, μπορεις να εξηγησεις πως γινεται;

Η ενοραση με απλο τροπο στο φανερωνει ολοκληρο με τροπο ευνοητο απο οσους καταφερουν να εχουν προσβαση σε ενα μερος των.

 

Το να μάθεις στ' αλήθεια τι έγινε στο παρελθόν νομίζω αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αλήθειας. Το να μάθεις όμως (και ν' αλλάξεις) το μέλλον μπορεί να επηρεάζει την 'ροή' της συμπαντικής ιστορίας, πράγμα που είναι αχρείαστο, γιατί έχει μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν

Τα πραγματα που ειναι να γινουν θα γινουν, μπορεις ομως να αλλαξεις καποια στοιχεια του δικου σου μελλοντος χωρις να γινει καποια αναταραξη στο συνολο!Ειμαστε πολυ μικροι για να εχουμε καποιο ειδος επιρροης σε μεγαλη κλιμακα, το οτι ομως μπορουμε ΠΑΝΤΟΤΕ να βελτιωσουμε το μελλον μας πιστευω οτι το γνωριζει ο καθενας..και χωρις να εμπλεκεται με τη "ΤΕΧΝΗ".

 

Ο Λόμπσαν Ράμπα (θα έρθω γι' αυτόν με περισσότερες πληροφορίες) έκανε αναφορά για πρόσβαση στα ακασικά αρχεία με βοήθεια δασκάλων από το Θιβέτ, αλλά τα γραπτά του είναι γεμάτα ανακρίβειες και είναι πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σαν τον Καστανέντα.

Περιμενουμε!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το άρθρο στο blackstate.gr δεν έχει όνομα ή έστω ψευδώνυμο αρθρογράφου, ενώ η πηγή που αναφέρει, δεν υπάρχει. Από πλευράς περιεχομένου, είναι καλό αλλά ελλιπές (π.χ. πού είναι ο Jung?).

Συνεπώς, εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει η πηγή, συνολικά. -_-

Από το θεματάκι για τα memes κατέληξα εδώ, και να η πηγή του άρθρου που παρέθεσε ο Sucore.

Για τον Lobsang Rampa, να το λήμμα της wiki.

Link to comment
Share on other sites

...Ο Λόμπσαν Ράμπα (θα έρθω γι' αυτόν με περισσότερες πληροφορίες) έκανε αναφορά για πρόσβαση στα ακασικά αρχεία με βοήθεια δασκάλων από το Θιβέτ, αλλά τα γραπτά του είναι γεμάτα ανακρίβειες και είναι πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σαν τον Καστανέντα.
Δεν θα τον έβαζα τον "τυπικά" απατεώνα "Ράμπα" με τον απλά "αμφιλεγόμενο" Καστανέντα. Κάποτε τους έβαζα στο ίδιο "καλάθι" (και με άλλους μαζί). Τώρα όχι...
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα τον έβαζα τον "τυπικά" απατεώνα "Ράμπα" με τον απλά "αμφιλεγόμενο" Καστανέντα. Κάποτε τους έβαζα στο ίδιο "καλάθι" (και με άλλους μαζί). Τώρα όχι...
outis, όταν έψαχνα πληροφορίες για τον εν λόγω συγγραφέα, διάβασα την άποψη οτι αυτά που έγραφε ενοχλούσαν κάποιους εχοντες την εξουσία στην Αμερική. Συννελήφθη λοιπόν, και ομολόγησε (ή εξαναγκάστηκε να πει) οτι οι ιστορίες του είναι προιόντα της φαντασίας του..

Τώρα, για να πω την αμαρτία μου, βιβλία του δεν έχω διαβάσει.

Link to comment
Share on other sites

outis, όταν έψαχνα πληροφορίες για τον εν λόγω συγγραφέα, διάβασα την άποψη οτι αυτά που έγραφε ενοχλούσαν κάποιους εχοντες την εξουσία στην Αμερική. Συννελήφθη λοιπόν, και ομολόγησε (ή εξαναγκάστηκε να πει) οτι οι ιστορίες του είναι προιόντα της φαντασίας του..

Τώρα, για να πω την αμαρτία μου, βιβλία του δεν έχω διαβάσει.

Αν εννοείς τον Ράμπα, έχω την εντύπωση ότι συνελήφθει (πριν 50 χρόνια) ή τέλοσπάντων ξεμπροστιάστηκε (αφού ήταν άγγλος υδραυλικός και όχι Θιβετανός μοναχός!!!0. Ο Καστανέντα όμως; Όχι. Υπήρχε ένας φονιάς Cesar Carlo Castaneda που συννελήφθει και ομολόγησε, αλλά είναι συνωνυμία! :headb:

Δεν ξέρω το δρόμο που ακολουθείς για μπορώ να πω πως θα ωφελούσε ή όχι να διαβάσεις τα βιβλία του (και από ποιο ν' αρχίσεις) αλλά γενικά υπάρχουν εκεί πράγματα... που τσεκάρουν... αν μη τι άλλο... χωρίς μ' αυτό να εννοώ ότι είναι ασφαλή ή συμφέρουν πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...