Jump to content

Ζηταω


Sucore
 Share

Recommended Posts

Εχει κανεις το

"τα τεσσερα επιπεδα της υπαρξης"

rock2_4_web.jpg

 

ή / και απο τους SUN OF GREECE το "ο ληστης και ο φονιας";;;;;

 

Εχω ακουσει καταπληκτικα σχολια για αυτο παρακαλω οποιον τα εχει(ή ξερει που μπορω να τα βρω) να μου κανει μια χαρη...

 

Ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

Αχ...

 

Ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει το 1977 κι εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες μέρες. Επανεκδόθηκε πιο πρόσφατα, πάλι σε βινύλιο. Αυτή την επανέκδοση την είχα βρει στο Μοναστηράκι, (ελαφρά μεταχειρισμένη φυσικά), με τιμή γύρω στα 25? μια εποχή που ήμουν πανί με πανί. Είναι στη λίστα των επόμενων αγορών (σε κάνα-δυο μήνες). Όταν το πάρω, θα ψηφιοποιηθεί με περισσή φροντίδα. Stay tuned.

 

(Λίγες πληροφορίες: Το συγκρότημα "Τέσσερα επίπεδα της Ύπαρξης" ήταν μια παρέα από το Περιστέρι. Μέλος της ο κιθαρίστας Νίκος Γράψας ο οποίος συνέχισε σε άλλα σχήματα, πιο γνωστό το "Δυνάμεις του Αιγαίου". Έβγαλαν μόνο αυτό το δίσκο.)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Εχμ, γεια σας!

Μπορώ να ζητήσω κι εγώ κάτι άσχετο εδώ (όχι ψευδώνυμο! :) ) ή να ανοίξω καινούργιο θέμα?

 

 

Ζήτα το από όπου θέλεις βρε!! Θα το δούμε όπου κι αν είναι...!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία! Σας ευχαριστώ!

 

Πριν από 3-4 χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα ημερολόγιο-βιβλιαράκι που σε κάθε σελίδα είχε ένα μήνα και στη διπλανή απεικόνιζε μία τοιχογραφία ή έναν πίνακα ζωγραφικής (χωρίς να λέει καλλιτέχνη, ή όνομα πίνακα ή οτιδήποτε...). Δυστυχώς δεν το έχω.

 

Αυτό που ζητάω είναι το όνομα του έργου ή του καλλιτέχνη (ή έστω μία σκέτη φωτογραφία αυτού του έργου) που θα σας περιγράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ και θυμάμαι.

 

Στη συγκεκριμένη εικόνα λοιπόν, υπήρχε μία κοπέλα η οποία κοίτονταν νεκρή (δε θυμάμαι αν κρατούσε κάτι) πάνω σε μια ίσια χαμηλή επιφάνεια (δεν είμαι σίγουρη αν ήταν κρεββάτι). Έτσι όπως ήταν ξαπλωμένη φαινόταν η δεξιά της πλευρά. Τα μαλλιά της ήταν σκούρα και μακριά και έπεφταν δίπλα απο το προσκεφάλι της, χωρίς όμως να ακουμπούν στο πάτωμα. Αντί για φόρεμα μου φαίνεται οτι ήταν τυλιγμένη με ένα σεντόνι... Τα χέρια της δεν θυμάμαι αν ήταν σταυρωμένα.. ίσως το δεξί της χέρι να κρέμονταν κι αυτό στα πλάγια του "κρεββατιού" της.

 

Στο πόδια της (στα δεξιά της εικόνας) υπήρχε ένας νεαρός άνδρας, γυμνός απο τη μέση και πάνω,μυώδης, με το σώμα του να κοιτάζει προς το μέρος της. Μάλλον καθόταν στην άκρη του κρεββατιού. Είχε κοντά και ίσια μαλλιά, ίσως ανοιχτόχρωμα. Έχω την εντύπωση πως κρατούσε το κεφάλι του με τα χέρια του. Σίγουρα πάντως έμοιαζε απελπισμένος, όπως κάποιος που θρηνεί το χαμό της αγαπημένης του. Σαν να έκλαιγε. Νομίζω οτι φορούσε κι ένα σκουλαρίκι στο αυτί, ένα μικρό κρίκο απο τον οποίο κρεμόταν ένα σταυρουδάκι.

 

Καταγής στο πάτωμα ίσως να υπήρχαν 2-3 κόκκινα τριαντάφυλλα, με τα άνθη να έχουν κοπεί απο τους μισχούς. Ίσως υπήρχαν κι άλλα αντικείμενα αλλά δεν τα θυμάμαι.

 

Οι δύο αυτοί άνθρωποι βρίσκονταν στην είσοδο μιας σπηλιάς.

Αν ήμουν φωτογράφος, για να τραβήξω τη συγκεκριμένη φωτογραφία, θα έστηνα τα μοντέλα μου στην είσοδο της σπηλιάς με φόντο τα κίτρινα χωράφια έξω, ενώ εγω θα βρισκόμουν λίγο πιο μέσα στη σπηλιά ωστέ να τους βλέπω ολόσωμους και να βλέπω και τα δύο κεκλιμένα επίπεδα που σχηματιζαν οι βράχοι. (Κάπως έτσι δηλαδη /\ )

 

Τα χρώματα που χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης ήταν αρκετά μουντά. Το έργο δεν ξέρω τι τεχνοτροπίας είναι, ποτέ δε τα πήγαινα καλά στο να ξεχωρίζω σε ποια εποχή ανήκουν τα έργα τέχνης. Θα μπορούσε να είναι αναγενησσιακό. Πάντως δε μου φάνηκε για μοντέρνα ζωγραφική..

 

Λεπτομέρεια: Πάνω στους βράχους (στη μία μόνο μεριά) υπήρχαν γραμμένα κάποια λόγια στα γαλλικά. Δύο φράσεις, η μία κάτω απο την άλλη. Δεν θυμάμαι παρά την αίσθηση που μου άφησαν. Αναφέρονταν στη κοπέλα. Η μία έλεγε οτι "άνθησε κάπως" (?) και η άλλη οτι "μαράθηκε κάπως αλλιώς" (ενα sechee θυμάμαι όλο κι όλο και δεν είμαι και σίγουρη αν είναι σωστό και δεν είναι pasee)

Επίσης ένα des champs μου έρχεται σκόρπιο στο μυαλό οτι άνηκε σε κάποια απο τις δύο φράσεις. Επιπλέον, όταν είχα προσπαθήσει να μεταφράσω κάποια απο τις λέξεις, δεν τη βρήκα στο γαλλοελληνικό λεξικό..

 

 

Δοκίμασα όλες τις λέξεις στο google και μόνες τους και χωριστά και σε συνδυασμούς κλπ, και πήρα πολλά άλλα αντ'άλλων αποτελέσματα απο φράσεις μυθιστορημάτων μέχρι οδηγίες για το πως θα φτιάξω πίνακες με αποξηραμένα λουλούδια και τέτοια άκυρα... :crying:

 

 

Αν γνωρίζει κάποιος, PLZ, Ας δώσει τα φώτα του!!!! :23_31_4[1]:

Σας ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

μήπως...ζητάω πολλά? :unsure::unsure:

Το κακό είναι ότι δεν είσαι σίγουρη για το σε ποιά εποχή ανήκει... :unsure:

Αν είναι σύγχρονη τέχνη, τότε ψάχνεις ψύλλους στ'άχυρα. :(

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω σε ποια επχή ανήκει.. δυστυχώς :wacko:

Αν υπήρχε εποχή "ρομαντισμού" ή κάτι τέτοιο, εκεί θα το τοποθετούσα.

Γενικά δε θυμίζει με τίποτα μοντέρνα τέχνη, ούτε Dali ούτε Picasso..

Οι μορφές είχαν λεπτά χαρακτηριστικά...

Αλλά φαντάζομαι οτι πρέπει κάποιος να έχει δει αυτό που περιγράφω (και να το θυμάται φυσικά) για να καταλάβει τι λέω. :unsure:

Απογοητεύτηκα λιγάκι.. :(

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχε εποχή "ρομαντισμού" ή κάτι τέτοιο, εκεί θα το τοποθετούσα.

Υπάρχει... :blink:

Αλλά μπορεί κάποιος σύγχρονος καλλιτέχνης να μιμείται την τεχνοτροπία του ρομαντισμού, οπότε σκούρα τα πράματα... :unsure:

 

Ρίξε μια ματιά εδώ. :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχε εποχή "ρομαντισμού" ή κάτι τέτοιο, εκεί θα το τοποθετούσα.

Υπάρχει... :blink:

Αλλά μπορεί κάποιος σύγχρονος καλλιτέχνης να μιμείται την τεχνοτροπία του ρομαντισμού, οπότε σκούρα τα πράματα... :unsure:

 

Ρίξε μια ματιά εδώ. :smilewink:

Δεν ήξερα οτι υπήρχε εποχή ρομαντισμού! (Ανεπίδεκτη στην ιστορία...)

Όμως......χάρις στο δεύτερο link του johnny, ανακάλυψα την φωτογραφία που έψαχνα, στη πρώτη κι όλας σελίδα!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ,

johnny :23_30_109[1]::clapping::clapping::clapping:

:groupwave: !!! :kissylove:

 

!!!

Ιδού:

Anne-Louis_Girodet-Trioson_002.jpg

 

(Και όσο την κοιτάζω διαπιστώνω οτι στην περιγραφή τα έκανα θάλασσα :blink: ... τελείως αντίστροφα!!!...ξέχασα κι ενα πρόσωπο!... :whistling::whistling: )

"Ευχαριστώ" πολύ, είπα??

:partytime:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...