Jump to content

Μουσική


Recommended Posts

Υπάρχει το φίλτρο του χρόνου το οποίο είναι αμείλικτο.

 

Αν πιάσουμε τα τραγούδια που χαλούσαν κόσμο προ πενταετίας και τα βάλουμε σε εκείνους που τα ακούγανε μετά μανίας τότε, η απάντηση για 8 στα 10 θα είναι «καλά, που το θυμήθηκες αυτό»;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ακουω πολλους ανθρωπους η μουσικη κατα ενα μεγαλο ποσοστο καθοριζει τη συμπεριφορα του ανθρωπου.Μου εφεραν για παραδειγμα οτι τα παιδια που ακουν τη μουσικη που ακουγεται στα club και στα "σκυλαδικα" ειναι καλυτερα στο χαρακτηρα και ποιο κοινωνικα , ποιο ήρεμα σε σχεση με εμενα που ακουω καφριλες (death/thrash metal και λιγο παλαιο black).Ασε που πηγε να με βγαλει σατάνι :headb: επειδη είπα οτι δεν πιστευω πλεον στο χριστιανο θεο(χωρις να θελω να θίξω τους χριστιανους καθολικους και ορθδοξους) αλλα καπου αλλου( :offtopic: ).Τελος πάντων να καταλιξω στο ερωτημα μου.Πιστευτετε οτι η μουσικη επιρεαζει ζωτικα τη συμπεριφορα του ανθρωπου?Αν θελετε σχολιαστε και τις παραπανω αποψεις.

 

 

σιγουρα την επηρεαζει ως καποιο βαθμο(πχ αν ακους συνεχως καταθλιπτικα τραγουδια θα γινεις καταθλιπτικος αν ακους χαζοχαρουμενα θα εισαι χαζοχαρουμενος κλπ..)

το θεμα ομως ειναι πως δεν επιλεγει η μουσικη τον ανθρωπο αλλα ο ανθρωπος την μουσικη...

(αν εισαι καταθλιπτικος θ ακους συνεχως καταθλιπτικα τραγουδια,αν χαζοχαρουμενος τοτε θ ακους χαζοχαρουμενα τραγουδια κλπ)

οποια μουσικη κι αν επιλεξεις θα πρεπει να σε εκφραζει...

προσωπικα λατρευω τη μουσικη..για μενα ειναι τροπος ζωης!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προσωπικά,τη γνώμη μου για ένα οποιδήποτε τραγούδι -όχι συνολικά για ένα είδος μουσικής- επηρεάζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφεται και ο λόγος για τον οποίο γράφεται.Εάν στόχος του συνθέτη είναι να ''πουλήσει'',για μένα δε σέβεται ούτε την ίδια τη μουσική,ούτε το κοινό του,που ψάχνει σ' αυτήν μέσο έκφρασης.Είναι σαν να θεωρείς φτηνό το κοινό και τα συναισθήματά του.Ίσως ακούγεται λίγο σκληρό αυτό που λέω,όμως επειδή σπουδάζω πολλά χρόνια μουσική,ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γραφτεί κάτι πραγματικά αξιόλογο,πόσο κόπο και ψάξιμο χρειάζεται,και αντίστοιχα πόσο εύκολο είναι να μάθεις 5 πράγματα που θα ανακυκλώνεις συνέχεια παραλλαγμένα,ώστε να μην καταλαβαίνει ο απλός κόσμος...Όταν λοιπόν κάθεται ο άλλος και σου βγάζει 10 τραγούδια το δεκάλεπτο,να υποπτεύεσαι και λιγάκι...Αυτοί που είχαν -και έχουν και θα έχουν αυτό το χάρισμα- είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.Δε με πείθει αυτός που θέλει κάθε 3 μήνες να βγάζει καινούριο cd ότι είναι ο Bach,που έγραφε κάθε βδομάδα καινούρια χορικά για την Κυριακάτικη λειτουργία,πως να το κάνουμε!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όμως ήμουν λιγάαακι εκτός θέματος :063laugh: αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μουσική που ακούς δεν καθορίζει το χαρακτήρα σου,απλώς καλό είναι να ξέρεις στο περίπου τι είναι αυτό που ακούς,να το ψάχνεις και λίγο παραπάνω κι όχι να καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η μουσικη κατα τη γνωμη μου δεν αλλαζει σε καμια περιπτωση τον χαρακτηρα καποιου.. ^_^ και πιστευω πως ολοι μας ακουμε λιγο απ'ολα..αναλογα με τη διαθεση...και την κατασταση....πχ..το πασχα ακουμε θωδη... οταν χωριζουμε ακουμε radiohead ...oταν θυμωνουμε ακουμε sepultura :lol: κτλ κτλ...

Edited by WiSdOmNiA
Link to comment
Share on other sites

Η μουσική πάντα επηρέαζε και πάντα θα επηρεάζει... :harp:

 

Αν σκεφτούμαι από τα Διονύσια οι άνθρωποι μέσω της μουσικής (και του κρασιού) έφταναν σε "συναισθηματική μέθη" ή αλλιώς έκσταση..... :rock:

 

Όταν ακούει κάποιος/α μια ψυχοπλακωτική μελωδία ή μπαλάντα γίνεται χάλια... :crying:

 

Όταν όμως κάποιος είναι χάλια και ακούσει ένα πολύ δυνατό τραγούδι είναι έτοιμος μέχρι και να σκοτώσει... :angry:

 

(Αυτά τα έχω πάρει από διάφορες στατιστικές που μπορεί να πέσουν στα χέρια μου....)

 

.............ςιενίαπμ νητ υομ νημ ecnareloT_Z..........

 

ukolyllilwiI

 

 

Angel Of Darkness

 

Γενικά αυτό που λες το΄χω παρατηρήσει σε μένα, δηλαδή (χωρίς όμως να πιω χικ! :P ) όταν ακούω μουσική πορώνομαι και νιώθω σαν έκσταση, όσο για τις μπαλάντες δεν πέφτω απλά με χαλαρώνουν από την ένταση της ημέρας.

Ακούω διάφορα αλλά το κάθε είδος ανάλογα την εποχή και τα κέφια μου.

Βέβαια σταθερή αξία ατμοσφαιρικό μέταλ (π.χ.nightwish... )

AYTA!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...