Jump to content

ΝΕΑ ΤΑΞΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.....


Guest cryogenesi
 Share

Recommended Posts

Guest cryogenesi

Θα ήτανε πολύ όμορφο αν λέγαμε λίγα πράγματα για αυτό το θέμα, και ενδιαφέρον αν το φιλοσοφούσαμε λιγάκι.. ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Δεν είμαι ειδήμων και δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα, αλλά τα θέματα στα φορουμ τίθενται και υπό τύπο ερώτησης για να σχολιαστούν από τους συμμετέχοντες και ειδικότερα από αυτούς που γνωρίζουν ίσως κάτι παραπάνω και γενικά πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον θέμα και θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι ίσως το κατέχουν, ορμώμενος από το γεγονός ότι το ακούω/βλέπω συνέχεια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θεώρησα ίσως εποικοδομητικό να σχολιαστεί για αυτό και το θέτω σαν θέμα. Yπόσχομαι να το μελετήσω και να εκφράσω άποψη μέχρι τότε ελπίζω κάποιοι να μας διαφωτίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Οι πόλεμοι σέ Σερβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, ...Ιράν, προδιαθέτουν γιά μιά οργουελικής σύλληψης εικόνα, ενδεικτική γιά τόν αυριανό κόσμο, τήν ανθρωπότητα, τόν παγκόσμιο καί τούς επιμέρους εθνικούς πολιτισμούς...

 

Η εξουσία καί ο έλέγχος, μπροστά στά μάτια μας μεταλλάχτηκαν στίς νέες τους μορφές, πού σάν κυρίαρχο χαρακτηριστικό έχουν τήν παγκόσμια εμβέλεια και την διακρατική ισχύ.

 

Αυτή είναι η τελευταία ...προκύψασα, "Νέα...τάξη πραγμάτων"!

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Έχει σχέση με το οικονομικόγεωπολιτικό επίπεδο και την ανακατανομή της “πίτας” Αν κατάλαβα καλά. Οι ερωτήσεις όμως που προκύπτουν είναι εύλογες και επιβεβλημένες, ποιοι είναι αυτοί που το θέλουνε? Κράτοι, στρατοί, ισχυροί επιχειρηματίες, πολυεθνικές, οργανώσεις ή κάτι άλλο? και αν είναι κάποιοι από αυτούς οι συνδυασμοί των παραπάνω, επηρεάζουν τον κόσμο τόσο πολύ ώστε να έχουνε τα μέσα για να το καταφέρουν? Γνωρίζετε ενδεχόμενη δραστηριοποιούσα μορφή εντός τη ελληνικής επικράτειας? Υπάρχουνε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και αν ναι από ποιους κρύβονται και τι σχέση έχουνε με το ελληνικό γίγνεσθαι? Ποια είναι η θέση των ΜΜΕ? Υπάρχουνε αντιστάσεις από κάποιους και αν ναι από ποιους Τουλάχιστον στην ελληνική επικράτεια ?

Είναι τόσα πολλά που μπορεί κάποιος να ερωτήσει, ανυελπίζω να βρούνε απάντηση, ανυπομονώ να ακούσω παρακάτω... αν κάποιος γνωρίζει η έχει άποψη επί του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

"Τώρα, μπορούμε να δούμε ένα νέο κόσμο να γίνεται ορατός. Έναν κόσμο μέσα στον οποίον υπάρχει η πραγματική προοπτική μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης."

Τάδε έφη ο Μπους ο πρεσβύτερος σε λόγο του στις 6 Μαρτίου του '91, σε μια εποχή που η ιρακινή κρίση, με όλα τα συνεπαγόμενα, μεσουρανεί...

Έκτοτε, ο όρος "Νέα Παγκόσμια Τάξη", όπως και η "Νέα Τάξις Πραγμάτων" χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση που επικράτησε στην υφήλιο έπειτα από την πρώση της σοβιετικής ένωσης αλλά και τη συνεπαγόμενη ανάδειξη της αμερικής σε παγκόσμια ηγεμονία.

Απο 'κει και πέρα, αυτός ο όρος, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σύνθετη κοινωνικο/πολιτική αναδιοργάνωση, που έχει ως αιτία το γεγονός ότι τα διάφορα κέντρα εξουσίας* ανά τον κόσμο βρέθηκαν να έχουν κοινά συμφέροντα ("την κατάκτηση του κόσμου" όπως θα έλεγε ο Πίκνυ και ο Μπρέιν).

Η Νέα παγκόσμια τάξη είναι μια έννοια που μπορεί να γίνει πολύ ευρεία, αν προσθέσουμε τον έλεγχο των οικονομιών, της ενέργειας, της πληροφορίας (τα ΜΜΕ), της επιστήμης, των πολιτικών δρώμενων κτλ, με λίγα λόγια τις διδαχές της συνωμοσιολογίας περί όλων των παραπάνω.

Μερικές φορές συνδέεται και με την παγκοσμιοποίηση, αλλά έχω την εντύπωση πως υπάρχουν μερικές εννοιολογικές διαφορές όσον αφορά τη σύγκρισή τους.

 

*Κέντρα εξουσίας, άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα, υπαρκτά όμως! Όλο το βάρος των αποφάσεων που επηρεάζουν το διεθνές σκηνικό, κατά την άποψή μου είναι πιό υπόγειο και δεν παίζεται τόσο από "οργανισμούς" - κέντρα ουσιαστικά - όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, οι G8 κτλ... Για παράδειγμα, πολλά λέγονται για τη λέσχη Bilderberg...

Link to comment
Share on other sites

... ποιοι είναι αυτοί που το θέλουνε?

:015annoyed: ... μά ο playmaker καί οι σπόνσορές του φυσικά!

... επηρεάζουν τον κόσμο τόσο πολύ ώστε να έχουνε τα μέσα για να το καταφέρουν??

:018bleh: ... άν δέν έχουν τήν δύναμη νά επιβάλλουν τήν θέλησή τους αυτοί πού ρυθμίζουν τίς ροές τών πόρων, τότε ποιοί μπορούν;

Γνωρίζετε ενδεχόμενη δραστηριοποιούσα μορφή εντός τη ελληνικής επικράτειας? Υπάρχουνε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και αν ναι από ποιους κρύβονται και τι σχέση έχουνε με το ελληνικό γίγνεσθαι?

:smilewink: ... η Ελλάδα βρίσκεται στόν πλανήτη Γή, επίσης!

 

Ποια είναι η θέση των ΜΜΕ? Υπάρχουνε αντιστάσεις από κάποιους και αν ναι από ποιους Τουλάχιστον στην ελληνική επικράτεια ?

:063laugh: ... οι καιροί τών χαριτωμένων καί ηρωϊκών πρωτοτυπιών, παρήλθαν!

Link to comment
Share on other sites

Καποιοι μιλανε για νεα περιοδο ψυχρου κλιματος (ή πολεμου?) αναμεσα σε Ρωσια και ΗΠΑ..

Καποιοι αλλοι το πανε ακομα μακρυτερα και λενε οτι βρισκομαστε στην εναρξη 3ου παγκοσμιου..

Η Κινα απ'την αλλη ειναι πλεον υπολογισιμη δυναμη και μαζι με τη Ρωσια απειλουν το εμπορικο (και οχι μονο) αμερικανικο λομπυ.

 

Μιλαμε για πολυ μπλεξιμο..

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Αναφέρετε ότι οι “κυρίαρχοι του παιχνιδιού” ηγέτες χωρών , επιχειρήσεων , πολυεθνικών , είναι υπεράνω πατρίδων και θρησκειών κτλ. κάταφεραν κάτι που δεν μπόρεσε (μεταφορικά πάντα) ο ΧΙΤΛΕΡ να “καθαρίσει” όπως δήλωνε τον κόσμο από “τα σκουπίδια κτλ” για να μείνει μόνη και κυριαρχεί η “αρεία φυλή” αλλά οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου και της εποχής το κατόρθωσαν (με την συνένωση τους κάτω από “κοινά ενδιαφέροντα και συμφέροντα” να αναδειχθούν σε αρεία φυλή που ξεχωρίζει και χαράζει το μονοπάτι για όλους τους υπόλοιπους “κοινούς θνητούς” , και ότι η θρησκείες, δόγματα κτλ είναι για “μαζική κατανάλωση” για να είναι ποιο εύκολη η χαλιναγώγηση του κόσμου. Καταδεικνύονται κάποιες “λέσχες” (βλέπε

Αλέξη Παππαχελά) σαν την κορυφή του παγόβουνου υπό την ηγεμονία μίας και μοναδικής, ακόμα και κατώτερα σε βαθμό “club” που μπορεί να φτάνουν ακόμα και σε τοπικό επίπεδο (για τα χαμηλόβαθμα στελέχη) και που με την σειρά τους σαν “στρατιώτες” βοηθάνε να καθιερωθεί η παγκόσμια κυριαρχία παντού.

Link to comment
Share on other sites

Μια σχετικά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για τη λέσχη Bilderberg είναι η Νοητική Αντίστασις.

Αυτός ο Παπαχελάς όμως, κάποιο περίεργο ρόλο παίζει. Από τη μια κάνει πολύ ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, ύψιστης πολιτικής σημασίας και έχει πολύ καλές κοινωνικές συναναστροφές με σημαίνοντα πρόσωπα... Αλλά από την άλλη, συμμετοχή στη λέσχη Bilderberg? Κάτι μου βρωμάει εδώ...

Πέρα από τη λέσχη Bilderberg πάντως που ουσιαστικά μπορεί να είναι και ένα παραμύθι, ή απλά ένα κάλυμμα που υποθάλπτει μια πραγματική κλειστή λέσχη που λειτουργεί ως κέντρο εξουσίας...

(Πάλι όμως δε μου κολλάει ο Παπαχελάς...τί εξουσία μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος πέρα από μια σχετική επιρροή σε ένα ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα? :headb: )

 

ΥΓ: Θα επανέλθω με συνωμοσιολογικές πληροφορίες περί της λέσχης και με άλλες πληροφορίες περί του θέματος...

Link to comment
Share on other sites

... μιά νύχτα μέ ολόγιομο φεγγάρι, ένας κλέφτης εισέβαλε στήν καλύβα ενός ερημίτη. Αναστάτωσε τόν τόπο γιά νά βρεί κάτι πού νά αξίζει καί νά τό πάρει μαζί του.

 

"... εγώ δέν φεύγω από 'δώ άν δέν πάρω κάτι μαζί μου!" δήλωσε θυμωμένος στόν άνθρωπο πού τόν παρακολουθούσε ήρεμα.

 

"Συμφωνείς νά φύγεις, άν σού δώσω τά ρούχα πού φορώ...;" τόν ρώτησε ο ερημίτης.

 

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο κλέφτης έγδυσε τόν ερημίτη, φορτώθηκε τά ρούχα του κι εξαφανίστηκε. Απόμεινε μονάχος καί γυμνός ο άνθρωπος. Βγήκε από τήν καλύβα του καί στάθηκε στό ξέφωτο, λουσμένος από τό ολόχρυσο φώς τού φεγγαριού.

 

Χαμογέλασε καί μονολόγησε: "... ευτυχώς πού ικανοποιήθηκε μόνο μέ τά ρούχα καί δέν ζήτησε νά πάρει τό χρυσό φώς τού ...φεγγαριού."

 

:rose:

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες serie , μοιάζει με “ παραβολή” θα επιθυμούσα να μάθω το ηθικό δίδαγμα της, μπορείς να μου εξήγησής ? Και πώς συνδυάζετε με τα προηγούμενα?

 

Πολεμώ ν’ αγκαλιάσω, όσο μπορώ, ολάκερο τον κύκλο της ανθρώπινης ενέργειας και να μαντέψω τον άνεμο που σπρώχνει όλα ετούτα τα κύματα των ανθρώπων προς τ’ απάνω, σκύβω στο μικρό αδιόρατο τόξο του απέραντου κύκλου στην εποχή όπου ζω, και μάχουμαι να δω καθαρά το σύγχρονο χρέος·... Ποιο ‘ναι λοιπόν το χρέος μας; Καλά να ξεχωρίσουμε την ιστορική στιγμή που ζούμε και να τοποθετήσουμε συνειδητά, σε ορισμένο στρατόπεδο, τη μικρή μας ενέργεια...

 

[Ν. Καζαντζάκης, Αναφορά στον Γκρέκο]

Link to comment
Share on other sites

Καθημερινός συμβιβασμός απέναντι στον καθημερινό φασισμό

( ή ένα σύνηθες συμβάν μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για «συμφιλίωση» με την

αναγκαιότητα και κατ? επέκταση φύση της εξουσίας?)

 

Μία κοινωνία υπάρχει για να κάνει ευτυχισμένη τη ζωή των ατόμων που την αποτελούν.

Η ιστορία όμως δείχνει πως κάθε ομάδα ανθρώπων που ασκεί εξουσία πάνω σε άλλους, αργά ή γρήγορα θα κάνει κατάχρηση της εξουσίας αυτής, αν μπορεί να το κάνει ατιμωρητί.

Κάθε εξουσία είναι εξ ορισμού ανήθικη, το κράτος είναι βία, ο μύθος του Προμηθέα Δεσμώτη είναι σαφέστατος έπ? αυτού.

Όταν λοιπόν μία κυβέρνηση αποχτά δύναμη είναι φυσικό να την εξασκήσει για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών.

 

Η δημοκρατία είναι μία εφεύρεση που έγινε με σκοπό να συμβιβασθεί η προσωπική ελευθερία των πολιτών με την διακυβέρνηση καθιστώντας την εξουσία προσωρινή και εξαρτώντας την από την λαϊκή επιδοκιμασία. Όσο το πετυχαίνει αυτό , προλαβαίνει τις χειρότερες μορφές κατάχρησής της.

Το ζήτημα είναι πως θα εφαρμοστεί στην πράξη μία δημοκρατία και μέχρι που μπορεί να προχωρήσει αυτή. Οι μαρξιστές λένε πως αληθινή δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο μέσα σε μία αταξική κοινωνία .

 

Αν παραδεχτούμε ως μία σκληρή πραγματικότητα το ανέφικτο της δημοκρατίας τότε δεν απομένουν δύο υποκατάστατες λύσεις: το δημοψήφισμα και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Εδώ συναντούμε και την αρχή του τέλους της αληθινής δημοκρατίας.

Η μοιραία ασθένεια της δημοκρατίας είναι οι ίδιοι οι εκλεγμένοι λαϊκοί αντιπρόσωποι γιατί έτσι δημιουργείται μία διευθυντική τάξη, μία ελίτ, που χωρίς αυτήν το κράτος δεν μπορεί να υπάρξει.(!)

Η διευθυντική αυτή ελίτ γίνεται αυτόνομη και στο τέλος ελέγχει την οικονομία, τον τύπο και τον ίδιο τον εκλογικό μηχανισμό. Στο τέλος καταντάνε να πιστεύουν πως είναι ο ίδιος ο λαός.

 

Ο Ρουσώ έλεγε ότι από την στιγμή που ένας λαός εκλέγει αντιπροσώπους παύει να είναι ουσιαστικά ελεύθερος, γιατί εκχωρεί το σπουδαιότερο μέρος της κυριαρχικής του εξουσίας σε τρίτους. Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψουμε και την ανοχή του ίδιου του λαού που δεν αντιλέγει να κυβερνιέται από τους ίδιους επαγγελματίες πολιτικούς. Έτσι οι μάζες δείχνουν την καίρια αδυναμία τους: την επιθυμία τους να μείνουν ανεύθυνες.

 

Το πρόβλημα είναι πρόβλημα εξισορρόπησης: πολύ λίγη ελευθερία οδηγεί στον μαρασμό , πάρα πολλή ελευθερία οδηγεί στο χάος.

Χωρίς πρωτοβουλία δημιουργείται στασιμότητα αλλά χωρίς έλεγχο δημιουργείται αναρχία

Πως θα συνδυάσουμε το βαθμό εκείνο της ατομικής πρωτοβουλίας που είναι αναγκαίος για την πρόοδο, με το βαθμό εκείνο της κοινωνικής συνοχής που είναι απαραίτητος για την επιβίωση?

Όπως και να οργανωθεί η κοινωνία θα υπάρχει αναπόφευκτα μία ευρεία σφαίρα συγκρούσεων μεταξύ του γενικού συμφέροντος και των συμφερόντων αυτής η εκείνης της τάξης, είναι μία επιπόλαιη αισιοδοξία να περιμένει κανείς από τις κυβερνήσεις να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με ότι είναι καλύτερο για το δημόσιο συμφέρον. Επικεφαλής αυτών των συμφερόντων βρίσκεται το πάθος για εξουσία έτσι όταν ένας δημόσιος υπάλληλος λέει όχι, ικανοποιεί εν μέρει την ευχαρίστηση να ασκεί εξουσία και καταλήγει να φαίνεται και μέχρι ενός σημείου να είναι ο εχθρός εκείνων που υποτίθεται πως υπηρετεί.

Το «κράτος» είναι κάτι το αφηρημένο, και ό,τι θεωρούμε σαν σκοπούς του δεν είναι στην πραγματικότητα παρά οι σκοποί των ατόμων που διευθύνουν. Όταν δούμε τα πράγματα συγκεκριμένα και όχι αφηρημένα , βρίσκουμε στην θέση του κράτους κάποιους που διαθέτουν μεγαλύτερη εξουσία απ΄ όση ανήκει στην πλειοψηφία των ανθρώπων.

Έτσι η εξύμνηση του κράτους καταλήγει στην πράξη, να είναι η εξύμνηση μίας κυβερνητικής μειοψηφίας.

Ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν οι αγώνες για πλήρη δημοκρατία ενώ ταυτόχρονα δεν πρέπει να μας διαφεύγουν οι δυνατότητές της. Το τελειότερο πολίτευμα είναι ίσως η δημοκρατία για τον κύριο λόγο ότι επιτρέπει την συνύπαρξη πολλών αντικρουόμενων ιδεολογιών έτσι που καμία από αυτές να μην επιβάλλεται ολοκληρωτικά στις άλλες και να μην απονεκρώνει τον διάλογο και την αντίρρηση. Γιατί αληθινή ελευθερία υπάρχει μόνο εκεί όπου ο αντίλογος και η ιδεολογική διαμάχη συνεχίζονται.

 

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς μίας κυβέρνησης είναι η ασφάλεια αλλά ενώ το κράτος προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες από τους άλλους πολίτες, δεν θεωρεί το ίδιο αναγκαίο να τους προστατέψει και από το ίδιο το κράτος.

Ο σεβασμός του νόμου είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη οποιασδήποτε υποφερτής κοινωνικής τάξης. Όταν κάποιος θεωρεί ότι ένας συγκεκριμένος νόμος είναι κακός, έχει ένα κάποιο δίκιο, κι ακόμη ίσως να έχει καθήκον να κάνει προσπάθειες να τον αλλάξει, αλλά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις έχει το δικαίωμα να τον παραβεί. Η υπακοή στον νόμο , κατά συνέπεια, αν και δεν αποτελεί μίαν απόλυτη αρχή, παραμένει όμως μία αρχή που πρέπει να της αποδοθεί μεγάλη βαρύτητα.

Μια καλή κοινωνία είναι ένα μέσο για μία καλή ζωή για αυτούς που την αποτελούν.

Οι άνθρωποι ξεχνούν πως η κοινωνική οργάνωση γενικότερα ανήκει στο βασίλειο των μέσων και όχι των σκοπών. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να συγχυστούν τα μέσα με τους σκοπούς σε σημείο που να ξεχαστούν οι σκοποί.

Στα άτομα και όχι στο σύνολο θα πρέπει , κατά συνέπεια, να αναζητηθεί αυτή η

έσχατη αξία?αλλά και ευθύνη περάτωσής της?

 

 

βιβλιογραφία

Μπέρτραντ Ρασσελ- «Η εξουσία και το άτομο»

Τάκης Σαλκιτζόγλου- Επιλεγόμενα πάνω στον «Ηγεμόνα» του Νίκκολο Μακιαβέλλι

Β.Ραφαηλίδης- «Καπιταλισμός-η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θες να το ψάξεις;

 

Μπές στο Ομάδα Ε.

 

Ο τύπος είναι λίγο καμένος αλλά λέει πολλά.

 

Angel Of Darkness

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τη λέσχη Bilderberg πάντως που ουσιαστικά μπορεί να είναι και ένα παραμύθι, ή απλά ένα κάλυμμα που υποθάλπτει μια πραγματική κλειστή λέσχη που λειτουργεί ως κέντρο εξουσίας...

Συγνώμη αλλά τι είναι αυτή η λέσχη?? :019blush::019blush:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...