Jump to content

Ενας Χριστιανός μιλάει για την πίστη και το δρόμο της Wicca


Recommended Posts

Το κείμενο που παραθέτω προέρχεται από την ιστοσελίδα www.12830.gr.

Είναι γραμμένο από αμερικανό ελληνορθόδοξο χριστιανό και πιστεύω ότι αξίζει να διαβαστεί, μιας και παραθέτει πολύ σωστά τις πραγματικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού, παρόλο που αρκετοί (φυσικά όχι όλοι) οι χριστιανοί προτιμούν να τις ξεχνούν ή παραλλάσουν κατά βούληση.

Ένα 'μπράβο' από μέρους μου στον συγγραφέα του άρθρου και μια ευχή να ακουστεί στους ομόθρησκούς του, ώστε να τελειώνουμε επιτέλους με τις κουραστικές τριβές μεταξύ παγανισμού και χριστιανισμού. :)

 

Ενας Χριστιανός μιλάει για την πίστη και το δρόμο της Wicca

 

Είμαι Χριστιανός και όχι Wiccan. Χριστιανός είναι κάποιος, που έχει βαπτιστεί στο όνομα του Πατρός, Του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και που έχει αποφασίσει ελεύθερα, να δεσμευτεί σε όλη του τη ζωή στον Κύριο και Θεό και Σωτήρα, Ιησού Χριστό. Και τα δύο αυτά πράγματα ισχύουν για μένα. Αν και είμαι Ελληνορθόδοξος Χριστιανός, σε αυτό το άρθρο δεν μιλώ σαν εκπρόσωπος καμιάς εκκλησίας, αλλά λέω υπεύθυνα και με αγάπη την αλήθεια, όπως εμείς οι Χριστιανοί υποτίθεται ότι κάνουμε.

 

Θα αναφερθώ στην εχθρική στάση μας απέναντι στους ετερόδοξους, που μόνο ντροπή με γεμίζει. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί σήμερα, που πιστεύουν οτι οποιοσδήποτε δεν είναι χριστιανός, είναι καταδικασμένος, να βασανίζεται αιώνια στην κόλαση. Κάθε αξιοπρεπές άτομο, που το πιστεύει αυτό, θα ήταν υποχρεωμένο, να προσπαθήσει να σώσει, όσο είναι δυνατό, περισσότερο κόσμο από αυτή τη μοίρα του. Αλλά είναι αυτή η πίστη σωστή; Ο Ιησούς Χριστός, έχοντας παρατηρήσει την πίστη και το πνεύμα δικαιοσύνης ενός Ρωμαίου εκατόνταρχου, ενός παγανιστή, κήρυξε:

 

«Σίγουρα, σας λέω, δεν έχω βρει τέτοια μεγάλη πίστη, ούτε καν στο Ισραήλ! Και σας λέω οτι πολλοί θα έρθουν από την ανατολή και τη δύση, και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στη βασιλεία των ουρανών. Αλλά οι γιοί αυτού του βασιλείου θα εξοριστούν στο σκοτάδι. Θα υπάρχει οδυρμός και τριγμός οδόντων» (Ματθ, 8:10-12)

Αν δεχτούμε αυτά τα λόγια σαν αληθή, και σίγουρα θα έπρεπε, τότε είναι σαφές οτι ο Παράδεισος θα περιλαμβάνει πολλούς, που δεν είναι Χριστιανοί και η Κόλαση πολλούς, που είναι! Σαφώς, μέσω των Ευαγγελίων, ο Ιησούς Χριστός θέτει τα κριτήρια για την είσοδο στη Βασιλεία των Ουρανών. Και αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν την αγάπη, την ευγένεια, τη συγχώρεση και την άρνηση, να κρίνει κανείς τους άλλους:

 

«Διοτι αν συγχωρήσετε τα αδικήματα των ανθρώπων, ο ουράνιος Πατέρας θα συγχωρέσει τα δικά σας». Αλλά, αν δεν συγχωρέσετε τις αμαρτίες των άλλων, ούτε και ο Πατέρας θα συγχωρέσει τις δικές σας» (Ματθ. 6:14-15)

«Διότι, με ό,τι μέτρο κρίνετε, θα κριθείτε, και το ίδιο μέτρο, που χρησιμοποιείτε, θα χρησιμοποιηθεί και σε εσάς» (Ματθ. 7:2)

«Αλλά πήγαινε και μάθε τι σημαίνει αυτό: επιθυμώ έλεος και όχι θυσία» (Ματθ. 9:13)

«Επομένως, να είστε ελεήμονες, όπως και ο Πατέρας σας είναι ελεήμων. Μην κρίνετε και δε θα κριθείτε. Μην καταδικάζετε, και δε θα καταδικαστείτε. Συγχωρέστε, και θα συγχωρεθείτε.» (Λουκ. 6:36-38)

Δεν είναι σαφές; Καθένας, που αποτυγχάνει σε αυτά τα πράγματα, θα γλυτώσει, απλά, επειδή αποκαλεί εαυτόν Χριστιανό; Καθένας, που υπακούει το Θεό σε αυτά τα πράγματα, θα καταδικαστεί επειδή δεν είναι βαπτισμένος; Ο Ιησούς είπε «Δε θα μπει στη Βασιλεία των Ουρανών κάθε ένας, που με λέει ʽΚύριε, Κύριεʼ, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Πατέρα μου» (Ματθ. 7:21)

 

Πέρα από αυτά τα λόγια από τα Ευαγγέλια, ας δούμε τα λόγια του προφήτη Μιχαία, αιώνες νωρίτερα, που έγραψε:

 

«Σου έδειξε, άνθρωπε, τι είναι καλό, και τι άλλο απαιτεί ο Κύριος από σένα, παρά να είσαι δίκαιος, να αγαπάς το έλεος και να περπατάς ταπεινά με το Θεό σου;» (Μιχαίας 6:8)

Με όλα αυτά, ο προφήτης λέει σε τι αξίες πρέπει κάποιος, να πιστεύει, ή τίνος τις διδαχές σχετικά με την πραγματικότητα πρέπει να δεχτεί; ΄Ολα αυτά τα πράγματα στο πώς κάποιος ΦΕΡΕΤΑΙ, πώς κάποιος ζει τη ζωή του, φανερώνουν το είδος του ατόμου.

 

Κι όμως, δεν κερδίζουμε, μέσω των καλών πράξεων, την είσοδό μας στον Παράδεισο, διότι δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσουμε το ελεύθερο δώρο του ελέους και της χάρης του Θεού, τα οποία μόνα τους μπορούν να μας σώσουν. Αλλά είναι σαφές ότι δεν σωζόμαστε ούτε μέσω της πίστης, με την έννοια ότι μοιραζόμαστε τη χριστιανική πίστη. Η πίστη, που μας σώζει, δεν είναι η πίστη στην καλοσύνη των έργων μας, ούτε η πίστη ότι έχουμε τη σωστή θεολογία και ανήκουμε στη σωστή εκκλησία. Αντίθετα, είναι η πίστη στο Θεό και το έλεός Του:

«΄Ολα εξαρτώνται, λοιπόν, από το έλεος του Θεού, κι όχι από την ανθρώπινη θέληση και προσπάθεια.» (Ρωμ. 9:16)

<!--[endif]-->

 

Αλλά οι Wiccans, θα πει κάποιος, δεν έχουν πίστη στο Θεό. Κι όμως, με τη δική τους θεολογία, σίγουρα έχουν. Οι Wiccans δεν έχουν καμία σχέση με τους σατανιστές. Αυτοί, που αποκαλούνται Σατανιστές, είναι τελείως λάθος. Δε λατρεύουν το Σατανά, ούτε καν πιστεύουν ότι αυτός υπάρχει. Αντίθετα, λατρεύουν μια Θεά και ένα Θεό τους οποίους καταλαβαίνουν ως εκφάνσεις μιάς ανώτερης και άγνωστης Θεότητας.

 

Τώρα, αν είσαι Χριστιανός, αυτό θα σου ακουστεί γνώριμο. Στη Βίβλο βρίσκουμε τα ακόλουθα:

 

«Τότε ο Παύλος στάθηκε στη μέση του Αρείου Πάγου και είπε ʽ΄Ανδρες Αθηναίοι, σας βλέπω ευλαβέστατους από κάθε άποψη. Πράγματι, καθώς περιδιάβαινα την πόλη σας και έβλεπα τους ιερούς σας τόπους, βρήκα ανάμεσα σ΄ αυτούς και ένα βωμό, με την επιγραφή : Τω Αγνώστω Θεώ. Αυτόν, λοιπόν, που εσείς λατρεύετε χωρίς να τον γνωρίζετε, αυτόν εγώ τώρα σας τον κάνω γνωστό.» (Πραξεις 17:22-23)

Οι Wiccans λατρεύουν τον ΄Αγνωστο Θεό, όπως εμφανίζεται σε αυτούς με τη μορφή μιας Θεάς και ενός Θεού. Επομένως, η Βίβλος μας λέει ότι λατρεύουν τον ίδιο Θεό με εμάς, και αν αυτοί δεν το ξέρουν, εμείς θα έπρεπε να το ξέρουμε!

 

Για όσους από μας αδυνατούν, απλά, να σταθούν δίπλα στο λόγο του Θεού και πρέπει να αποδείξουν στους εαυτούς τους την αλήθεια των όσων ισχυρίζονται, ο Άγιος Απόστολος Ιωάννης έχει δώσει τη μέθοδο, για να το κάνουν. Το μόνο, που χρειάζεται, είναι να παραβρεθεί κάποιος σε μια δημόσια παγανιστική τελετή και να δοκιμάσει τα πνεύματα, που είναι εκεί, ώστε να δει «αν προέρχονται από τό Θεό.» (Επιστολή Ιωάννου Α΄ , 4:1).

 

Θα δείτε οτι αν και μπορεί να νιώσετε την ενέργεια, που φανερώνεται σαν μικρότερη απο αυτή, που εμφανίζεται σε έναν Χριστιανό, αυτή η δύναμη είναι σίγουρα η δύναμη του Θεού.

 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, αυτοί οι άνθρωποι της Wicca έχουν αδικηθεί τρομερά από μας. ΄Εχουν χάσει δουλειές, σπίτια, ευκαιρίες για δουλειά, γιατί διαβεβαιώναμε άλλους οτι λατρεύουν το Σατανά, κάτι, που δεν κάνουν. Τους έχουμε κυνηγήσει, και ο Θεός θα μας κρατήσει υπόλογους για αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι, γιατί είπε «Αλήθεια σας λέω, ο,τιδήποτε κάνατε στον ελάχιστο των αδελφών μου, το κάνατε σε μένα» (Ματ. 25:40)

 

Ας μετανοήσουμε, απ΄ αυτή τη στιγμή και μετά, για τις άστοχες πράξεις μας και ας διακηρύξουμε ότι από εδώ και πέρα θα υπακούουμε το Χριστό το Θεό μας, και δε θα κρίνουμε τους άλλους, ούτε θα τους καταδικάζουμε, ώστε να μη χρειάζεται και Αυτός, να μας κρίνει και να μας καταδικάσει για τις αμαρτίες μας.

 

James Clement Taylor

 

μτφ. Δημήτρης Μπακόλας, επιμέλεια μετάφρασης Ίων Απολλόδωρος

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Σωστός ο παίχτης :clapping: το θέμα είναι ποιός τον ακούει???!!! :015annoyed:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά τρίχες λέει ο τύπος.

Πόσο μ' αρέσει όταν μιλάς με επιχειρήματα... :lol:

 

Γιατί καλέ 'τρίχες' ; Ανάλυσέ το μας!

Link to comment
Share on other sites

Τί τον έκανε αυτόν τον άνθρωπο να πει κάτι τέτοιο??? Τί κέρδος έχει???

Ήδη έχουν αρχίσει να τον διασύρουν...

James Clement Taylor, a conservative Christian has commented: "these people of Wicca have been terribly slandered by us. They have lost jobs, and homes, and places of business because we have assured others that they worship Satan, which they do not. We have persecuted them..." To date, all of the sources for this misinformation that we have been able to locate come from a small minority of authors within the Fundamentalist/Evangelical and Roman Catholic communities. Generally speaking, they relied upon other conservative Christians for source material, rather than using primary sources.

J.C. Taylor, "A Christian speaks of Wicca and Witchcraft," at http://www.wicca.com/

(συντάκτης του παραπάνω είναι ένας B.A. Robinson και ολόκληρο το άρθρο βρίσκεται εδώ...και έχει λίγο γέλιο!)

 

Γενικά, ο τύπος δε μας λέει κάτι καινούριο και οι απόψεις που παραθέτει εκφράζουν τον ίδιο και όχι την εκκλησία του (εδώ ο δικός μας έβγαλε ανακοινωθέν για τον κώδικα του Ντα Βίντσι και τα σατανικά μηνύματα που περνάει), οπότε και θα θαφτεί.

Link to comment
Share on other sites

Τί τον έκανε αυτόν τον άνθρωπο να πει κάτι τέτοιο??? Τί κέρδος έχει???

Τι κάνει τον οποιονδήποτε άνθρωπο να πει την γνώμη του ή/και το παράπονό του δημόσια, σε ιστοσελίδες ή φόρουμ...;

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει σκοπιμότητα;

 

Μήπως έχουμε ΠΑΡΑγίνει καχύποπτοι;...

 

Ήδη έχουν αρχίσει να τον διασύρουν...

Αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο. Πολλοί είναι αυτοί που ?τρέφονται? από την διαιώνιση των θρησκευτικών διαμαχών και δεν θέλουν να συνυπάρξουμε αρμονικά.

Αυτό όμως που με θλίβει, είναι ότι βλέπω πως ?στον χορό? της σκοπιμότητας για διαμάχες μπαίνουν και οι Wiccans, που πίστευα ότι θα διατηρούσαν μια πολύ πιο ειρηνική θέση με διάθεση για διάλογο.

 

Ο άνθρωπος τελικά, πράγματι δεν μπορεί να σηκώσει την Ειρήνη. Του πέφτει βαριά στο στομάχι...

Θλιβερό... :(

 

 

...Και στο κάτω-κάτω, ας μου εξηγήσει κάποιος ποιές είναι οι λάθος πληροφορίες του άρθρου!

Link to comment
Share on other sites

...

Ο άνθρωπος τελικά, πράγματι δεν μπορεί να σηκώσει την Ειρήνη. Του πέφτει βαριά στο στομάχι...

Θλιβερό... :(

 

 

...Και στο κάτω-κάτω, ας μου εξηγήσει κάποιος ποιές είναι οι λάθος πληροφορίες του άρθρου!

Οι πληροφορίες του άρθρου είναι γενικά ακριβείς και στο πλαίσιο σκέψης που κινείται είναι ορθά. Τώρα υπάρχει μια αρρώστια που πλανάται σε πολλούς χώρους "αναζήτησεις" και "θρησκείας". Το σύμπτωμα της είναι ότι "αν κάποιος δεν τα λέει όπως θα τα λέγαμε εμείς" (!?) τότε λέει "τρίχες". Στη χρειρότερη μορφή της εκδηλώνεται με το, φασιστικό, "αν ο άνθρωπος δεν τα λέει όπως θα ήθελα εγώ να τα λέει", τότε...

Αν δηλαδή διάφοροι που φέρουν την "ταμπέλα" του χριστιανού εξαπολύουν "μύδρους" κατά πάντων "παγανιστών" όσοι θεωρούν ότι η "πολεμική" τους αφορά θυμώνουν. (αλλά τους αρέσει γιατί τους δίνει "επιχειρήματα" κατά της "άλλης πλευράς": "να είναι φανατικοί, σας το έλεγα").

Αν πάλι κανείς ψύχραιμος προτιμά να μιλά φιλικά, και να κάνει αυτοκριτική του χώρου του, πάλι θυμώνουν, αλλά τώρα, ίσως, είναι όχι γιατί διαφωνούν αλλά γιατί η ψύχραιμη, συνδιαλλακτική φωνή τους στερεί τα επιχειρήματα αφού φαίνεται ότι δεν είναι όλοι φανατικοί.

Κι έτσι η κριτική περιορίζεται σε "ποδοσφαιρικού" ήθους συνθήματα κι όχι σε επιχειρήματα.

Οπότε ξαναπέστο, κάποιοι θα το καταλάβουν.

Ο άνθρωπος τελικά, πράγματι δεν μπορεί να σηκώσει την Ειρήνη. Του πέφτει βαριά στο στομάχι...

Θλιβερό... :(

Link to comment
Share on other sites

«Διοτι αν συγχωρήσετε τα αδικήματα των ανθρώπων, ο ουράνιος Πατέρας θα συγχωρέσει τα δικά σας». Αλλά, αν δεν συγχωρέσετε τις αμαρτίες των άλλων, ούτε και ο Πατέρας θα συγχωρέσει τις δικές σας» (Ματθ. 6:14-15)

«Διότι, με ό,τι μέτρο κρίνετε, θα κριθείτε, και το ίδιο μέτρο, που χρησιμοποιείτε, θα χρησιμοποιηθεί και σε εσάς» (Ματθ. 7:2)

«Αλλά πήγαινε και μάθε τι σημαίνει αυτό: επιθυμώ έλεος και όχι θυσία» (Ματθ. 9:13)

«Επομένως, να είστε ελεήμονες, όπως και ο Πατέρας σας είναι ελεήμων. Μην κρίνετε και δε θα κριθείτε. Μην καταδικάζετε, και δε θα καταδικαστείτε. Συγχωρέστε, και θα συγχωρεθείτε.» (Λουκ. 6:36-38)

 

ειναι αυτο που λεμε και ακουμε συχνα, "ο΄τι δώσεις, θα πάρεις"

Link to comment
Share on other sites

Οι πληροφορίες του άρθρου είναι γενικά ακριβείς και στο πλαίσιο σκέψης που κινείται είναι ορθά. Τώρα υπάρχει μια αρρώστια που πλανάται σε πολλούς χώρους "αναζήτησεις" και "θρησκείας". Το σύμπτωμα της είναι ότι "αν κάποιος δεν τα λέει όπως θα τα λέγαμε εμείς" (!?) τότε λέει "τρίχες". Στη χρειρότερη μορφή της εκδηλώνεται με το, φασιστικό, "αν ο άνθρωπος δεν τα λέει όπως θα ήθελα εγώ να τα λέει", τότε...

 

Ανήκουστο!

 

Φαντάσου σε τι τρικυμία εν κρανίω βρίσκεται ο άνθρωπος που, ενώ τα θεωρεί "τρίχες", φροντίζει να μεταφραστούν να επιμεληθούν και να δημοσιευτούν!

Link to comment
Share on other sites

Πόσο μ' αρέσει όταν μιλάς με επιχειρήματα... :lol:

 

Γιατί καλέ 'τρίχες' ; Ανάλυσέ το μας!

 

 

Γενικά, ο τύπος δε μας λέει κάτι καινούριο και οι απόψεις που παραθέτει εκφράζουν τον ίδιο και όχι την εκκλησία του (εδώ ο δικός μας έβγαλε ανακοινωθέν για τον κώδικα του Ντα Βίντσι και τα σατανικά μηνύματα που περνάει), οπότε και θα θαφτεί.

 

Τά'πε ο Τζόννης!

Link to comment
Share on other sites

"Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, αυτοί οι άνθρωποι της Wicca έχουν αδικηθεί τρομερά από μας."

...και οχι μονο αυτοί...

 

Πιστευω ότι εφόσον και οι Wicca απαντησαν με τον ιδιο τρόπο που τους αντιμετωπίζουν και εχουν ρίξει τοσο χαμηλα το επιπεδό τους δεν αξίζει να ασχολούμαστε... Ας τα βρουνε πρωτα μεταξί τους και μετα τα λέμε...

 

Θυμαμαι προσφατα σε ενα φορουμ -ξενο- wiccans "αρπαζόντουσαν" με χριστιανους... Οσοι wiccan λεγανε οτι αυτος δεν ειναι τρόπος αντιμετώπισης τους λεγανε οι ιδιοι οι wiccan προδότες! ... :blink:

so mote it be<--WtF? :whistling:

 

 

 

:offtopic:

Ειδα τυχαια και εντελώς καταλάθος τηλεόραση :blink: Ηταν μια γιαγια και εσκιζε ενα βιβλιο, το εβριζε, το παταγε, το έφτυνε και φώναζε μαζί με άλλες 100γιαγιαδες απο πίσω "Κατου ου κώδικας Νταβίντσι" και ενας παπάς παραδίπλα τις κοίταζε

 

...welcome to the middle age

:offtopic:

Empire%20Crusader.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω... Ωραία τα λέει ο τύπος, αλλά κάτι δεν μου κολλάει... <_<

Γιατί ενώ προσπαθεί να "υποστηρίξει" τους παγανιστές, το κάνει ΠΑΛΙ μέσα από Χριστιανική ορολογία και χρησιμοποιόντας "χριστιανικά" επιχειρήματα...

Τί πάει να πεί πιστεύουμε τον ίδιο θεό, μόνο που "αυτοί" δεν το ξέρουν? Οπότε τι? Εφόσον το ξέρουμε εμείς οι ανώτεροι, ας δείξουμε ανοχή? <_<

Και τί πάει να πει όποιος αμφιβάλλει ας παρεβρεθεί σε παγανιστική τελετή για να "δοκιμάσει" αν τα πνεύματα όντως προέρχονται από τον Θεό?

Εντάξει, κύριε Taylor, είστε πολύ γλυκός....

Αλλά δεν θα πάρω...

Δεν μου αρέσει να με προσδιορίζουν μέσα από άλλα θρησκευτικά πλαίσια...

Και δεν έχει να κάνει με καλό, κακό, ειρήνη, πόλεμο, ή φανατισμό...

Απλά, προσωπικά, δεν μου αρέσει....

 

:mellow:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω... Ωραία τα λέει ο τύπος, αλλά κάτι δεν μου κολλάει... <_<

Γιατί ενώ προσπαθεί να "υποστηρίξει" τους παγανιστές, το κάνει ΠΑΛΙ μέσα από Χριστιανική ορολογία και χρησιμοποιόντας "χριστιανικά" επιχειρήματα...

 

εεεε..

μηπως γιατι ειναι χριστιανος...?

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι καταλαβα πως αυτο που προσπαθει να κανει ειναι να μας πεισει οτι όλες οι υπόλοιπες θρησκίες ειναι ίδιες με τον Χριστιανισμό...

Δλδ όσα πρεσβεύει ο Χριστιανισμός πρεσβευουν κ οι άλλες θρησκίες μονο που χρησιμοποιουν αλλους όρους...

Ή κάτι τετοιο τελος παντως...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω... Ωραία τα λέει ο τύπος, αλλά κάτι δεν μου κολλάει... <_<

Γιατί ενώ προσπαθεί να "υποστηρίξει" τους παγανιστές, το κάνει ΠΑΛΙ μέσα από Χριστιανική ορολογία και χρησιμοποιόντας "χριστιανικά" επιχειρήματα...

 

εεεε..

μηπως γιατι ειναι χριστιανος...?

Πως σου ηρθε αυτο ρε Rasputin? Μηπως επειδη το λεει; Αποκλείεται! ΛΟΛ

Ρε Morgainne προσεχε λιγο βρε.. :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...