Jump to content

Προσωπικές ?εμπειρίες? μέσω αναδρομής


Recommended Posts

Τι θα λέγατε να αναφέρουμε "εμπειρίες" που έχουμε ζήσει μέσω μίας η περισσοτέρων αναδρομών.

 

Προσωπικά έχω κάνει διάφορες αναδρομές και μου έχουν προκύψει διάφορα θέματα που συνέχεια μου τριβελίζουν το μυαλό μου.

 

Αρχικά θα ήθελα την γνώμη σας εάν θέλετε να συνεχίσουμε αυτό το θέμα ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι ενδιαφέρον ακούγετε :)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το να το κάνεις μόνος έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το πρόβλημα με την ύπνωση όταν σου την εφαρμόζει άλλος είναι ότι οι διάφορες "εντολές" που σου δίνει πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο γενικές και αόριστες. Αυτό διότι πρέπει να ζήσεις μια εμπειρία απολύτως προσωπική και χωρίς εξωτερικά "παράσιτα". Αυτό είναι και απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος υπνωτιστής. Δηλαδή μια λέξη που για τον υπνωτιστή οδηγεί συνειρμικά στην "ηρεμία", μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα στο υποκείμενο. Παράδειγμα : "Νοιώθεις τα βλέφαρα σου να βαραίνουν... το σώμα σου είναι πανάλαφρο σαν να σε σηκώνουν ανάρια σύννεφα ψηλά στο γαλάζιο ουρανό..." Εδώ το υποκείμενο αρχίζει να ιδρώνει και να παρουσιάζει τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού και αμέσως ο υπνωτιστής σταματά το όλο εγχείρημα απορημένος για το τι πήγε στραβά. Μετά απο πολλές προσπάθειες μαθαίνει ότι το υποκείμενο έχει υψοφοβία και ποτέ δεν μπαίνει σε αεροπλάνα. Άρα εδώ οι λέξεις "ανάρια σύννεφα" και "ουρανός" ενώ για τον υπνωτιστή υποδηλώνουν ηρεμία και γαλήνη για το υποκείμενο είναι η πηγή των πιο τρομερών του φοβίων. Άρα η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να το δοκιμάσουμε μόνοι μας. Εξ'άλλου είναι και το πιο πρακτικό για τους περισσότερους.

 

Άντε Black Panther ξεκίνα :)

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον θεματάκι.

Δεν πιστεύω στις προηγούμενες ζωές (κυρίως γιατί δεν θέλω να απογοητευτώ αν τελικά δεν υπάρχουν) αλλά πολύ θα ήθελα να πειραματιστώ και να δω τι αποτελέσματα θα βγουν απο τις δικές μου "προηγούμενες ζωές".

 

Η απορία μου είναι η εξής:

όταν κάνεις αναδρομή σε προηγούμενη ζωή, λογικά βλέπεις κάποιον άνθρωπο που κάνει διάφορα πράγματα.

Πώς αναγνωρίζεις οτι ο άνθρωπος αυτός είσαι εσύ? Μήπως βλέπεις τον εαυτό σου με άλλη μορφή?

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία που μένουν απο ζωή σε ζωή?

 

Σίγουρα αν δεν υπάρχει τίποτα κοινό, τότε απλά ο υπνωτισμένος βλέπει κάποιον άλλο άνθρωπο.

Ή φαντάζεται πώς θα μπορούσε να είναι αν ζούσε σε μια παλιότερη εποχή, και τελικά τα πάντα είναι προιόντα της φαντασίας του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω στις προηγούμενες ζωές (κυρίως γιατί δεν θέλω να απογοητευτώ αν τελικά δεν υπάρχουν)

Εγωιστικό εκ μέρους σου...

Πώς αναγνωρίζεις οτι ο άνθρωπος αυτός είσαι εσύ? Μήπως βλέπεις τον εαυτό σου με άλλη μορφή?

Ε, ναι, σε άλλη μορφή είναι και τον αναγνωρίζεις επειδή οι πληροφορίες γι'αυτόν είναι αποθηκευμένες στο δικό σου ασυνείδητο, όχι στου γείτονα... :smilewink:

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία που μένουν απο ζωή σε ζωή?

Αυτά που διδάχτηκες, οι εμπειρίες που συνέβαλαν στην εξέλιξή σου, τα μαθήματα που πήρες.

Σίγουρα αν δεν υπάρχει τίποτα κοινό, τότε απλά ο υπνωτισμένος βλέπει κάποιον άλλο άνθρωπο.

Έλα όμως που υπάρχουν πολλά κιλά... :018bleh:

Ή φαντάζεται πώς θα μπορούσε να είναι αν ζούσε σε μια παλιότερη εποχή, και τελικά τα πάντα είναι προιόντα της φαντασίας του.

Μερικές ιστορίες όμως αναφέρουν ανθρώπους που ώντας υπνωτισμένοι, άρχισαν να μιλάνε σε μια γλώσσα που δεν ήξεραν (ή, μερικές φορές, σε γλώσσα που δεν υπήρχε καν περίπτωση να γνωρίζουν). Φαντασία και αυτό? :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το εγωιστικό johnny στη συγκεκριμένη φράση που είπα πιο πάνω :blink:

Γενικά το σκεπτικό μου είναι το εξής.

 

Πρέπει να γράψω σε ένα διαγώνισμα. Γνωρίζω στα σίγουρα μόνο τις μισές απαντήσεις. Τις υπόλοιπες τις βάζω στην τύχη. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές, κάποιες όχι. Ο βαθμός που περιμένω θα είναι 5 στα 10. Αν γράψω περισσότερο, θα χαρώ. Αν όχι, τουλάχιστον δεν θα απογητευτώ εκ των υστέρων...

Μπορείς να πεις οτι προσπαθώ να προφυλαχτώ απο την απογοήτευση και τα παρελκόμενα της.

Αλλα γιατί είναι εγωιστικό αυτό?

 

Όσο για τους ανθρώπους που άρχισαν να μιλούν σε άλλη γλωσσα όπως λες, i cant say anything. Αν δεν τους γνωρίσω προσωπικά ή τελοσπάντων να μάθω πληροφορίες για αυτούς απο έγκυρες πηγές, δεν μπορώ να δεχθώ τίποτα. Διότι ο οποιοσδήποτε που για οποιοδήποτε λόγο θέλει να πείσει τους γύρω του οτι υπάρχουν προηγούμενες ζωές, μπορεί να επινοήσει μια ιστορία για κάποιον που έκανε αναδρομή κι άρχισε να μιλάει γιαπωνέζικα, κινέζικα ή αρχαία αιγυπτιακά, και να τη δημοσιεύσει κάπου. Δε λέει κάτι όμως αυτό, τουλάχιστον όχι σε μένα.

 

Συγνώμη για τη δυσπιστία. Δεν θα αμφισβητίσω ότι δω με τα μάτια μου ή ακούσω με τα αυτιά μου.

Νομίζω όμως οτι και πάλι είμαι εκτός θέματος...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα σε όλους!!

 

Φέρνω στην επιφάνεια ένα παλιό θέμα που βρήκα καθώς διάβαζα διάφορες παλαιότερες συζητήσεις και με ενδιαφέρει πολύ!

 

Πάντα ήθελα να κάνω μια αναδρομή και να "δώ"κάτι απο τις προηγούμενες ζωές μου!

Δεν ξέρω όμως με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό! Πρέπει να γίνει με τη βοήθεια κάποιου ειδικού? Αναφέρατε οτι μπορεί κάποιος να το κάνει και μόνος. Με ποιό τρόπο γίνετε αυτό?

Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να μάθω τη διαδικασία για να το κάνω κι εγώ?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή μπορείς να διαβάσεις το άρθρο "Ανάμνηση Προηγούμενης Ζωής" στη σελίδα.

Γενικά, η αναδρομή μπορεί να επιτευχθεί και με ύπνωση (προφανώς με κάποιον άλλο μαζί) και νομίζω πως είναι και ο πιό διαδεδομένος τρόπος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Αν όμως δεν είμαι και τόσο έμπειρη σε διαδικασίες διαλογισμού(το λέω γιατί τ΄΄ωρα ξεκίνησα να τα ψάχνω και δεν ξέρω πολλά πράγματα ακόμη)δεν μπορώ να κάνω την διαδικασία απλά προσπαθόντας να χαλαρώσω και να εφαρμόσω αυτά που θα μου υπαγορεύει το άτομο που θα είναι μαζί μου? Επίσης τι είναι το τελετουργικό λουτρό?

Σόρυ αν κάνω βλακώδεις ερωτήσεις αλλά δεν ξέρω και πολλά και χρειάζομαι κάποιον να βοηθήσει :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Αν επιτύχεις αναδρομή μέσω διαλογισμού νομίζω ότι είναι σίγουρα πιό ασφαλές από ότι μέσω της ύπνωσης. Αν και πιστεύω ότι για να πετύχεις την αναδρομή μέσω διαλογισμού πρέπει να έχεις φτάσει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και να έχεις εξασκηθεί αρκετά. Επίσης ο διαλογισμός θα πρέπει να είναι αρκετά βαθύς ώστε ξεφύγεις από το πεδίο της συνειδητότητας, για αυτό χρειάζεσαι και τον οδηγητή. Αρα καταλήγεις μάλλον προς την ύπνωση παρά στον διαλογισμό.

 

Η ύπνωση γενικά δεν είναι εύκολο πράγμα να επιτευχθεί και ακόμα πιό δύσκολο είναι να έχει αποτέλεσμα. Απαραίτητη προυπόθεση να υπάρχει ο υπνωτιστής, ο οποίος πρέπει να είναι πραγματικά έμπειρος και γνώστης. Θα πρέπει να σου γίνει μία μικρή ψυχανάλυση πρώτα που πάνω στα αποτελέσματά της θα βασιστεί η ύπνωση για να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Εχει συμβεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας να γίνουν ερωτήσεις από τον υπνωτιστή ή να θιχθούν θέματα που επαναφέρουν τραύματα ή βιώματα και να δημιουργηθούν μέχρι και νευρώσεις στον υπνωτιζόμενο. Επίσης οι ερωτήσεις που γίνονται πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ώστε να μην προιδεάζουν τον υπνωτισμένο να απαντήσει. Ο υπνωτιστής πρέπει να είναι έμπειρος και ψύχραιμος και σε περίπτωση σοκ να μπορεί να επαναφέρει. Αν υπάρξει αυτούπνωση (οχι να μας πάρει ο ύπνος) τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα και επικύνδινα. Γενικότερα δεν συνίσταται η αυτούπνωση.

 

Οσοι ασχολούνται με τον εσωτερισμό, αποκρυφισμό, μαγεία κτλ προτείνουν πριν την διαδικασία της ύπνωσης να γίνει καθαγιασμός ή καθαρισμός χώρου, κύκλος προστασίας κτλ. γιατί υπάρχει πιθανότητα ψυχικής επίθεσης. Σαφώς οι ψυχολόγοι και λοιποι που ανήκουν στον χώρο της επιστήμης δεν δέχονται τέτοια πράγματα (κακό του κεφαλιού τους).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...