Jump to content

πολυπρόσωπία


Recommended Posts

Πιστεύετε ότι είναι κακό στην ζωή σου να είσαι πολυπρόσωπος, σαν τον χαμαιλέοντα, δλδ όταν είσαι με φίλους που τους αρέσει να βγαίνουν και να γυρνάνε όλο το βράδυ να γυρνάς και εσύ, όταν είσαι με παρέα που προτιμά να φιλοσοφεί λίγο παραπάνω να φιλοσοφείς και συ. Χωρίς όμως αυτό να αλλάζει τα πιστεύω σου και αυτά που προτιμάς πιο πολύ.

 

Περιμένω να μου γράψετε τη γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε ειχα μια φιλη που ηταν πολυπρόσωπη...

Αυτο απο μονο του δεν ειναι πάντα κακό, κακό ειναι όταν η πολυπροσωπία γινεται υποκρισία....Αυτο κατεληξε να χαρακτηριζει αυτη την κοπέλα στο τελος....

Δεν μπορεις πάντα να φιλοσοφείς ή να λες χαζομαρες για να περναει η ώρα...

μπορει να εισαι σε μια παρε που το σηκωνει το κλιμα για φιλοσοφια, τοτε θα φιλοσοφίσεις, αλλα αν δν το σηκώνει δν θα φιλοσοφίσεις...

Δεν ειναι θεμα πολυ προσωπία, εισαι εσυ και απλά ο χαρακτηρας σου εχει πολλες πτηχες και αναλογα την κατασταησ δειχνεις την αναλογη...

Ελπίζω να εγινα κατανοητή...

 

Φιλικά

Άντη

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να ειναι καποιος πολυπροσωπος γιατι αλλιως σε μαθαινουν οι μεν αλλιως η δε και στο τελος θα μπερδευτουν τα πραγματα αλλα μιλησες για παρεες .Τωρα αν μιλας για το αν καποιος ειναι διπροσωπος γενικα στη ζωη του δεν ξερω τι να σου πω

αλλα δεν νομιζω να ειναι και τοσο σωστο επειδη κοροΐδευεις το ιδιο σου τον εαυτο εαυτο πρωτα απ ολα και μετα τους αλλους

Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλαω ουτε για διπροσωπια ουτε για υποκρισια.Μιλαω για το να δηχνεις σε καθε ανθρωπο αυτο που θελει να δει χωρις ομως να υποκρινεσε, δλδ να δειχνεις την πλευρα του εαυτου σου που εκεινος θελει να δει και εννοειτε να μην του δειχνεις αυτο που δεν θελει να δει. :angel:

Link to comment
Share on other sites

Με τίποτα! Μισώ το να κρύβω τον εαυτό μου τόσο όσο και όταν τον υπερπροβάλω. Να είσαι εσύ, να συμμετάσχεις σε οποιονδήποτε διάλογο μπορείς και να κερδίζεις απο αυτό. Άμα είσαι συνέχεια αυτο που θέλει ο καθε άλλος, καταντάς αποπροσανατολισμένος απο το ποιος είσαι γιατι πολυ απλά δεν φέρνεις αντίλογο και με την πράξη σου αυτή δεν αφήνεις τους άλλους να μπούν στον κόπο να σου δόσουν ερεθίσματα για την καλητέρευση αυτού. Μένεις στάσιμος στις δικιές σου σταθερές και αυτό πρίγκηπα είναι το χειρότερο απο όλα όσα μπορείς να κάνεις για εσένα. Όταν είσαι σε μια παρέα και θέλουν κάτι που δεν θέλεις να τους το λές. Όταν ένα κομμάτι του εαυτού σου δεν αρέσει σε κάποιον άλλον να του αιτιολογείς την κατάσταση και που ξέρεις, μπορει΄εκείνος ή εσύ να αλλάξετε προς το καλήτερο για εσάς. Με τίποτα όμως μην κρύβεις τα κομμάτια σου που κάποιος δεν θέλει να δεί. Ο χαμαιλεωντας αλωστε αν αλλάζει το κάνει για να περάσει απαρατήρητος... είτε απο θύματα είτε απο κυνηγούς και ο φίλος ή ο σύντροφος πρέπει να είναι ανοιχτοι ο ένας στον αλλο. Εκτώς αμα θες να είσα θύμα ή να είσαι κυνηγός σε όλη σου την ζωή και να μην κατασταλάξεις πουθενά και ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι μας σίγουρα συμφωνούμε ότι δεν μας αρέσουνε οι διπρόσωποι και υποκριτές αλλά επίσης δέχομαι ότι την πολυπλευρικότητα των ατόμων χωρίς να την κατηγορώ.

 

Για να εξηγήσω τι εννοώ? ο καθένας μας έχει διάφορα ενδιαφέροντα και διαφορετικές πλευρές του εαυτού του τις οποίες δεν τις κρύβει αλλά προσέχει που θα τις φανερώσει και που θα εκδηλωθεί.

 

Δεν σου λέω να είσαι κρυψίνους αλλά άθελα σου φοράς ένα προσωπείο π.χ. στο χώρο εργασίας σου. Βέβαια εάν είσαι αυθεντικός κομμάτια του χαρακτήρα σου θα εμφανίζονται που και που και άμα ο κόσμος σε ξέρει πολύ καιρό, θα φανούν έτσι κι αλλιώς.

Απλά εγώ είμαι της άποψης: επιλέγομαι που θα μιλήσω, πως θα μιλήσω, και πολύ σημαντικό, τι θα πω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοώ ότι είμαι διπρόσωπος, απλά λεω ότι δεν δείχνω όλες τις πλευρές του εαυτού μου σε όλους, αλλά μόνο σε αυτούς που εμπιστεύομαι. Και αντίλογος είναι από τα βασικά μου χαρακτηριστικά, δλδ κάποιος μπορεί να έχει την ίδια αποξη με μένα αλλά φανατισμένα, (εμένα δεν μου αρέσει ο φανατισμός σε οτιδήποτε) θα του φέρω αντίρρηση γιατί ή θα σταματήσει να είναι φανατισμένος, ή θα έχει πλάκα (γιατί οι φανατισμένοι δεν έχουν επιχειρήματα ή ακόμα και να έχουν οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν).Ακόμα στο τέλος και γω μπορεί να παω με την γνώμη που στην αρχή διαφωνούσα. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ακριβώς το ίδιο λέμε.

Δεν δείχνεις όλες τις πλευρές του εαυτού σου σε όλους αλλά επιλεκτικά.

Αλλιώς φέρεσαι με τους κολλητούς, αλλιώς με τους συμφοιτητές, αλλιώς με τους συνάδελφους, αλλιώς με το ταίρι σου!

Link to comment
Share on other sites

Ai_Shifu,Ακριβως αυτο εννοω.:clapping::clapping:

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν καταλήγει σε υποκρισία, ποιος ο λόγος να είναι κακό η πολυπροσωπία...; Δε γίνεται να είναι κανείς όλη την ώρα μεσα στην τρελλη χαρά, και δε ταιριάζει κιόλας για παράδειγμα να είσαι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν σε περιστάσεις σοβαρές.

Να είσαι ο εαυτός σου κάθε στίγμη...

Link to comment
Share on other sites

Η πολυπροσωπία είναι μια μέθοδος προσαρμοστικότητας στην εκάστοτε παρέα ή περίσταση.

Για μένα η λάθος κατανόηση και χρήση της ππολυπροσωπίας, οδηγεί στην υποκρισία και την καταπίεση, ενώ η σωστή χρήση της οδηγεί στην κατάλληλη προσαρμογή όπου φυσικά είναι κάτι το θετικό. :)

 

Sabrina, κρίνοντας από σένα, μήπως είναι αντίφαση το "Να είσαι ο εαυτός σου κάθε στίγμη..." με το "δε ταιριάζει κιόλας για παράδειγμα να είσαι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν σε περιστάσεις σοβαρές"???!!! :evilbl: :063laugh:

(εννοείται ότι αστειεύομαι... :kissylove: )

Link to comment
Share on other sites

Sabrina, κρίνοντας από σένα, μήπως είναι αντίφαση το "Να είσαι ο εαυτός σου κάθε στίγμη..." με το "δε ταιριάζει κιόλας για παράδειγμα να είσαι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν σε περιστάσεις σοβαρές"???!!! :evilbl: :063laugh:

(εννοείται ότι αστειεύομαι... :kissylove: )

 

Eχμ........... :7_5_135[1]:

Link to comment
Share on other sites

Στο συγκεκριμένο «προβληματισμό» του ***Prince*** δεν τίθεται καν σαν έννοια η πολυπροσωπία!

Ισορροπία λέγεται! Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλα? άλλη ομάδα είναι οι άνθρωποι που μπορείς να χαβαλεδιάσεις, άλλη που μπορείς να φιλοσοφήσεις, άλλη που μπορείς να εκμυστηρευτείς. Συνήθως (και δυστυχώς) ένας άνθρωπος που να συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω και να σου δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώνεις όλες τις πτυχές του χαρακτήρα σου, βρίσκεται λίγο δύσκολα. Γιαυτό εξάλλου κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κανέναν. Αν λοιπόν, υπάρξει αυτή η εξαιρετική περίπτωση (ή το κατά δυνατόν μεγαλύτερη ταύτιση) που τον βρίσκεις πολύ απλά τον κάνεις και «κολλητό» σου, «αίσθημα σου» κτλ.

Μέσα λοιπόν από αυτό το διαχωρισμό των ομάδων, εκτονώνεις κι αναπτύσσεις όλες τις πτυχές του χαρακτήρα σου (ανάγκη για διασκέδαση, για συζήτηση κτλ) και ισορροπείς.

Και να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που από νωρίς έκανες αυτό τον διαχωρισμό γιατί έτσι γλύτωσες τον εαυτό σου από πολλές ανθρώπινες απογοητεύσεις!

Link to comment
Share on other sites

καταρχας, δε μπορουμε να το πουμε πολυπροσωπια, αλλα πολυπλευρικοτιτα.η πολυπροσωπια, ειναι αλλο θεμα.

και σιγουρα η πολυπλευρικοτιτα, σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακη, γιατι αυτο δηλωνει οτι μπορεις να βρισκεσαι παντου, χωρις να χαλας τη ψυχολογια σου, αναγγαζοντας την να κανει πραγματα. σε καμια περιπτωση δε ζωριζω τον εαυτο μου να κανει κατι αν δε το θελω εκεινη τη στιγμη ή αν δε μου αρεσει γενικοτερα. εχω διαφορες παρεες, οι μεν ειναι για φιλοσοφια, κουβεντα, συζητηση και οι δεν, ειναι για χαβαλε, για καθημερινες μικροσυζητησεις-κουτσομπολια (οχι κατινιστικα κουτσομπολια) αλλα δε με χαλαει τιποτα απο τα δυο.

οποτε, αν αισθανεσαι καλα με αυτο που κανεις,ο΄τι κι αν ειναι αυτο,οσο διαφορετικο να ειναι με κατι αλλο που κανεις, γιατι να μη το κανεις;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...