Jump to content

David Coperfield και illusions


Recommended Posts

Tην Κυριακη 23/7 στον ΑLPHA στις 23:00 εχει ενα Show του

για οσους ενδιαφερονται!

Link to comment
Share on other sites

ωχου μωρε...

ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ εκει παιζονται ολα....

Το βαγονι,αγαλμα κλπ δε κουνηθηκαν ουτε τπτ τετοιο...

απλα βαλαν καθρεπτες σε θεση που να φαινεται ΚΕΝΟ.....

σιγα τα ωα....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πήγε τον είδε κανείς ;

????

νομιζω τον Σεπτεμβρη ειναι Live το show του...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και κάτι για να ευθυμίσουμε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΓΟ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ!

Γιατί έρχεται στην Ελλάδα; Είναι τυφλός οπαδός του Εωσφόρου; Με ποιο σκεπτικό διαφημίζει τη μαγεία ως θεραπευτικό μέσα; Στις μεθόδους που χρησιμοποιεί επικαλείται τους δαίμονες και τον Σατανά;

Γιατί επέλεξε την Ορθόδοξη Ελλάδα για να δείξει τις ικανότητες του; Επιδιώκει, όπως συνηθίζει, χρήμα (σημ. οι παραστήσεις θα έχουν συνολικό κόστος 4,5 εκατομμύρια ευρώ) και δόξα η επιθυμεί να παρασύρει και να απομακρύνει τους Έλληνες από τον θεό παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της δαιμονικής του επήρειας;

Θα υπάρξει επίσημη αντίδραση εκ μέρους της επίσημης Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου; Ποιο «δώρο» του ετοιμάζουν Αγιορείτες γέροντες και ασκητές από όλη την Ελλάδα; Θα αντιδράσει ο οικείος επίσκοπος, μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών στην περιφέρεια του οποίου θα δοθούν οι μαγικές παραστάσεις;

Τα ερωτήματα αυτά έχουν αρχίσει να στροβιλίζουν στον νου και στη σκέψη πολλών ορθοδόξων χριστιανών εξ αφορμής των επτά παραστάσεων που προγραμματίζει να δώσει στα κλειστό γήπεδο ταυ Παλαιού Φαλήρου ο υποτιθέμενος μεγαλύτερος μάγος στον κόσμο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Εκκλησιαστικά περιοδικά υποστηρίζουν ότι η έλευση του αρχιμάγου στην Ελλάδα αποσκοπεί στη μύηση του ελληνικού λαού στη μαγεία και τον αποκρυφισμό (βλ. περιοδικό «Παρακαταθήκη», τευχ. 48, σελ. 24).

Την ίδια στιγμή, ασκητές-γεροντάδες του Αγίου Όρους υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό η Ελλάδα αποτελεί έναν μεγάλο στόχο του μυστηρίου της ανομίας. Οι κύκλοι της ανομίας, προσθέτουν, για άγνωστους προς το παρόν λόγους επιστρατεύουν ό,τι το καλύτερο διαθέτουν για να παρασύρουν τους ανύποπτους Έλληνες και δη τη νεολαία.

Οι ίδιοι σεβάσμιοι εραστές της αδιάλειπτης προσευχής ισχυρίζονται πως οι παραστάσεις του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ επ' ουδενί πρέπει να εκληφθούν ως απλό θέαμα και ψυχαγωγία. Αντιθέτως μάλιστα, πρέπει να εκληφθούν ως μέσο εισαγωγής στον κόσμο των δαιμονίων και του Σατανά. Επεξηγούν και ερμηνεύουν μάλιστα την όλη σχέση τους με δύο δεδομένα, τα οποία είναι άγνωστα στους πολλούς.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα σημάδια που χρησιμοποιεί ο αρχιμάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ πάνω στη θεατρική σκηνή. Συνηθίζει στη θεατρική σκηνή του Λας Βέγκας να χρησιμοποιεί τον σταυρό, πάνω στον οποίο ποδοπατά προκειμένου να επικαλεσθεί τους δαίμονες και να εφαρμόσει τα μαγικά τεχνάσματά του. Επίσης, είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος αρχιμάγος αντιδρά αρνητικά και παραμένει αμήχανος απέναντι σε θρησκευτικά αντικείμενα και σύμβολα, όπως είναι ο σταυρός και το κομποσκοίνι. Τα ανωτέρω αποτελούν αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις ενός ορθοδόξου χριστιανού, πιστού και ενθέρμου μέλους της Εκκλησίας του Χριστού, που παρακολούθησε πριν από περίπου δεκαπέντε μήνες μία εκ των παραστάσεων που έδωσε ο αρχιμάχος στο Λος Βέγκας.

Το δεύτερο δεδομένο που επικαλούνται οι Αγιορείτες Πατέρες έχει να κάνει με τη διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει ο συγκεκριμένος μάγος να εισαγάγει τη μαγεία, δηλαδή την επίκληση των δαιμόνων, και του Σατανά, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία ως τρόπο θεραπείας! Προς τον σκοπό αυτόν και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά αμερικανικά ιδρύματα έχουν ιδρυθεί έδρες μαγείας στο Νιου Τζέρσεϊ και αλλού, ενώ ταυτόχρονα οι δαιμονικές ενέργειες παρουσιάζονται ως θεραπεία και εφαρμόζονται σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Ο ίδιος ο Κόπερφιλντ δίδασκε μαγεία σε Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Όπως είναι φυσικό, είναι αυτονόητο ποιον εκλαμβάνει ως θεό ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ...

 

Μπούμερανγκ ή Τέχνασμα η Εξαφάνιση της Ακρόπολης;

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την αδυναμία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να «εξαφανίσει» την Ακρόπολη, οι Αγιορείτες Πατέρες την αποδίδουν στο γεγονός του καθαγιασμού και της ευλογίας του Παρθενώνα, ο οποίος, ως γνωστόν, κατά τα χρόνια της απελευθέρωσης από τους Τούρκους λειτουργούσε ως ιερός ορθόδοξος ναός αφιερωμένος στην Παναγία.

Η αρχική, πολυδιαφημιζόμενη πρόκληση για τον αρχιμάγο, που αποτέλεσε και το διαφημιστικό τρικ γιο να πουλήσει το εισιτήριο :ων παραστάσεων του, αποδείχθηκε τελικά μπούμερανγκ.

O ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους επιχείρησε να διασκεδάσει την αδυναμία του λέγοντας: «Μα, ποιος θέλει να δει την Ακρόπολη να χάνεται;».

Αναγιγνώσκοντας κανείς τους όρους που έχει επιβάλει στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με τη διοργανώτρια εταιρεία κατανοεί εύκολα --αν διαθέτει απλές γνώσεις περί του τρόπου λειτουργίας της μαγείας και των δαιμόνων-- τον αποκρυφισμό και τη μυστικότητα με την οποία καλύπτει την όλη δραστηριότητά του ο αρχιμάγος Κόπερφιλντ. Απαιτεί λοιπόν βάσει του συμβολαίου οι εργαζόμενοι που θα βοηθήσουν στις παραστάσεις, εκτός της 100μελούς μόνιμης ομάδας του, να υπογράψουν συμβόλαια πως δεν θα αποκαλύψουν τίποτε από αυτά που τυχόν θα δουν ή θα αντιληφθούν. Επίσης, απαγορεύει κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε όλους να βρίσκονται στο θέατρο. Και απαγόρεψε κατηγορηματικά να παρακολουθηθεί τις παραστάσεις και ο φίλος του Έλληνα διοργανωτή που τον έφερε σε επαφή με τον Κόπερφιλντ, ο οποίος, σημειωτέον, είναι και ο ίδιος μάγος!

 

Τι φοβάται;

Ο αείμνηστος Αγιορείτης γέροντας Παΐσιος εξ αφορμής μιας επίσκεψης ενός νεαρού μάγου είχε μιλήσει περί της σύγχυσης των δαιμονίων. Αξίζει να αναφέρουμε λοιπόν ένα γεγονός που είχε συμβεί στον γέροντα Παϊσιο κατά την επίσκεψη του 16χρονου Γιάννη, ο οποίος από πέντε ετών είχε εντρυφήσει στη μαγεία στο Θιβέτ. Ο νεαρός Γιάννης επισκέφθηκε τον γέροντα προκειμένου να κάνα μια επίδειξη των δυνατοτήτων του (βλ. βιβλία «Ο βίος του Γέροντα Παϊσίου» ιερομόναχου Ισαάκ). Ο νεαρός Γιάννης λοιπόν έδειξε στον γέροντα μια μεγάλη πέτρα. Εν συνεχεία, την κοίταξε επίμονα και εκείνη έγινε κομμάτια και θρύψαλα. Ο γέροντας τον κοίταξε στα μάτια και ταυ ζήτησε να σπάσει και μια μικρή πέτρα, στην οποία προηγουμένως είχε κάνει το σημείο του σταυρού. Ο νεαρός μάταιο επιχειρούσε να τη σπάσει. Αντί να σπάσει την πέτρα, άρχισε να κυλιέται χάμω και να βγάζει μπροστά στο γέροντα αλλά και σε πιστούς προσκυνητές αφρούς από το στόμα. Ο νεαρός Γιάννης έπειτα απ' αυτό παρέμεινε έναν μήνα σχεδόν στο κελί του γέροντα μέχρι να απαλλαγεί από το σύνδρομο των δαιμονίων που του προσέδιδαν τη «δύναμη» της μαγείας. 0 γέροντος είχε διαλύσει τα δαιμόνια προκαλώντας τους σύγχυση με την ένθερμη προσευχή του και τον σταυρό του Κυρίου. Με συνεχείς προσευχές προς τον Χριστό, την Παναγία και τους αγίους κατάφερε να απαλλάξει τον Γιάννη από την επιρροή τους.

0 φόβος λοιπόν του Κόπερφιλντ, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, έχει ακριβώς να κάνει με την προκληθείσα πιθανή σύγχυση που δύναται να δημιουργηθεί στις δαιμονικές δυνάμεις και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να τιναχθεί η παράστασή του στον αέρα και ο ίδιος να μην αποφύγει τον διασυρμό. Και γι' αυτό λαμβάνει τα μέτρα του, όσο το δυνατόν μπορεί...

Γιατί ίσως διαισθάνεται πως το «δώρο» που του επιφυλάσσει η Ορθόδοξη Ελλάδα, λένε οι ίδιες πηγές, έχει προσευχές αγίων ασκητών, ιερέων και λαϊκών προκειμένου να απαλλαγεί ο ίδιος από το δαιμόνια που κατευθύνουν τη ζωή του αλλά και να μην παρασυρθούν ανυποψίαστοι πολίτες που θα τρέξουν να δουν τις παραστάσεις. Πολλοί μιλούν για μια μεγάλη σύγκρουση, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί η έλευση του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Με νόημα μάλιστα κάποιοι Πατέρες υποστηρίζουν ότι είναι βέβαιο πως ο αρχιμάγος θα συναντήσει εκπλήξεις που δεν έχει διανοηθεί κατά τον σχεδιασμό της επίσκεψης του στο χώρο μας.

Πηγή: Εφημερίδα Χώρα της Κυριακής, 6 Αυγούστου 2006, συντάκτης: Διονύσης Μακρής

Link to comment
Share on other sites

 

Πηγή: Εφημερίδα Χώρα της Κυριακής, 6 Αυγούστου 2006, συντάκτης: Διονύσης Μακρής

 

Aσχετο,ο Διονυσης Μακρης δεν ειναι αυτος που ηταν στο Dream show?? :lol:

 

Oneiromantis οι παρστασεις ειναι Νοεμβριο νομιζω

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις Artzuna...Μάλλον κάτι άλλο θα είχα στο νου μου για το Σεπτέμβριο.

 

1-6 Νοεμβρίου είναι οι παραστάσεις του Copperfield.

Και τα εισιτήρια απο 30 μεχρι 170 (αουτς...) ευρωπουλάκια...

 

Θα πάει κανείς?

Θα ψηνόμουν να πάω, αλλα κάτι μου λέει οτι δε θα έχω λεφτά... :015annoyed:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γιατί η εκκλησιά πάντα παίρνει τα θέματα τις μαγείας και τα ξεφτιλίζει έτσι? και δεν μιλάω για τον ο ποιος είναι ένας επιχειρηματίας και τίποτε άλλο.

Δηλαδή όλη την ώρα ο σατανάς αυτό, ο σατανάς εκείνο και θέλουν να μας βγάλουν από τον ίσιο δρόμο και είμαστε επιρρεπείς?..και?και?και?γιατί λοιπόν η εκκλησιά γίνεται τόσο πεζή και τόσο αστεία? γιατί κατά την εκκλησιά είναι ?σατανικό? να διαβάζεις ή και να εφαρμόζεις τα του αποκρυφισμού και τέλος μα καλά τι νομίζουν ότι είμαστε στο 1800 που η παιδία, η πληροφόρηση και κυρίως το μυαλό βρισκόταν στο μεσαίωνα? πως βγαίνουν και λένε τέτοια πράγματα δεν μπορούν καταλάβουν πια ότι υποβιβάζουν τους εαυτούς τους?

:huh: (i:suck)

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά για τον γέροντα Παΐσιο, έχω πολλές μαρτυρίες, απο ανθρώπους κοντινούς φίλους και συγγενείς. Πολλοί απο αυτούς, γύρισαν εντελώς αλλαγμένοι σαν φυσιογνωμίες , μετά απο παραμονή τους εκεί. Και...οχι... δεν έμειναν στο Αγ.Όρος... ήρθαν πίσω.

 

Ιστορίες με δαιμόνια , με ζώα που κοιμόντουσαν δίπλα στον γέροντα (που εμάς δεν μας πλησιάζουν καν!!) και άλλα που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστα.Αλλά βγαίνω :offtopic: πλέον.

 

Για τον ταχυδακτυλουργό Copperfield, μπορεί κάποιος να κάνει μια άμεση σύγκριση με τον Χουντίνι. Ίσως έχουν περισσότερα κοινά σημεία απο οτι νομίζουμε, μιας και οι δύο κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά σε διαφορετικές εποχές.

 

Για τους Δογματικά φανατικούς της Εκκλησίας, νομίζω οτι δεν χρειάζεται καν να μπώ στον κόπο να κάνω σχόλιο. :063baby:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...