Jump to content

Ύπνωση


Recommended Posts

Το άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από το περιοδικό FOCUS, τεύχος Νο 25 (Μάρτιος 2002):

 

Κοίταξέ με στα μάτια και δώσε μου τα λεφτά σου! Ληστεία με όπλο τα μάτια, Υπνώτισε ταμία και της έκλεψε τα χρήματα, Ινδός υπνωτιστής κάνει μια ακόμα ληστεία στα ταχυδρομεία. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από τίτλους εφημερίδων σχετικά με μυστηριώδεις ληστείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Περιγράφουν παράξενα άτομα, συνήθως με ανατολίτικα χαρακτηριστικά, τα οποία, κοιτάζοντας τα θύματά τους στα μάτια, καταφέρνουν να τα υπνωτίζουν και να τα ληστεύουν.

Πόση αλήθεια υπάρχει σ´ αυτές τις ιστορίες;

 

Έρμαιο των άλλων

Μπορεί στ´ αλήθεια η ύπνωση να μετατρέπει τους ανθρώπους, παρά τη θέλησή τους, σε άβουλες μαριονέτες; Είναι δυνατό να υπνωτίσει κάποιος ένα άτομο στα καλά καθούμενα, στη μέση του δρόμου ή μπροστά στο ταμείο μιας τράπεζας; Υπάρχει μεγάλη παρανόηση σχετικά με τη φύση της ύπνωσης , παρατηρεί ο Γκρέιαμ Γουάγκσταφ, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Και τονίζει: Συνήθως νομίζουμε ότι η ύπνωση είναι μια εναλλακτική κατάσταση της συνείδησης και ότι ένα υπνωτισμένο άτομο βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης, από την οποία μπορεί να βγει μόνο κατόπιν εντολής του υπνωτιστή. Όμως δεν είναι έτσι. Αν μελετήσουμε το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ενός ατόμου σε κατάσταση ύπνωσης θα διαπιστώσουμε ότι δε διαφέρει και πολύ από εκείνο ενός ξύπνιου ατόμου σε χαλάρωση. Υπάρχουν διάφορες απόψεις και θεωρίες σχετικά με τη φύση της υπνωτικής κατάστασης, ένα όμως είναι βέβαιο: ότι με την ύπνωση το άτομο δε χάνει τη δύναμη της βούλησης.

 

Δε γίνεστε υποχείριο!

Η ύπνωση, συνεχίζει ο Γουάγκσταφ, είναι μια μορφή κοινωνικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Σ´ αυτή ο ένας ζητά από τον άλλο να συμπεριφερθεί μ´ έναν ορισμένο τρόπο κι εκείνος υπάκουει όχι επειδή υποχρεώνεται από μια δύναμη στην οποία δεν μπορεί ν´ αντισταθεί, αλλά γιατί εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή και στη συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεται νιώθει την ανάγκη να το κάνει. Η ελεύθερη βούληση κάθε ατόμου δεν μπορεί να εκμηδενιστεί, μας διαβεβαιώνουν οι ψυχολόγοι. Μάλιστα η ύπνωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι ότι το ίδιο το άτομο επιθυμεί να υπνωτιστεί. Χωρίς την πλήρη συγκατάθεσή του η ύπνωση δε λειτουργεί.

 

Αντίδοτο στα ναρκωτικά

Στην ιατρική η ύπνωση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης και διαφόρων άλλων ψυχοσωματικών ενοχλήσεων. Ο δρ Παναγιώτης Ασημάκης, θεραπευτικός σύμβουλος και ψυχοθεραπευτής, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Θεραπευτικής Ύπνωσης και διευθυντής του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών Συμβουλευτική και Θεραπεία , μας πληροφορεί σχετικά: Σε γενικές γραμμές η ύπνωση χρησιμοποιείται με δύο τρόπους. Ο ένας αφορά στη θεραπεία μέσω υποβολών (suggestion therapy), όπου στόχος είναι να απαλλαγεί ο ασθενής από συγκεκριμένα συμπτώματα ή συνήθειες. Ο δεύτερος τρόπος είναι η χρησιμοποίησή της στο πλαίσιο μιας ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας . Όμως, όπως τονίζουν όλοι οι ειδικοί γιατροί, ο ασθενής πρέπει να είναι πραγματικά αποφασισμένος για να μπορέσει η ύπνωση να τον βοηθήσει ν´ αντιμετωπίσει την εξάρτησή του από το αλκοόλ, το κάπνισμα, το φαγητό ή τα ναρκωτικά. Η ύπνωση λοιπόν είναι το στήριγμα, ή, καλύτερα, το ψυχολογικό δεκανίκι που μπορεί να διευκολύνει το άτομο να πετύχει τους στόχους του. Όμως χωρίς τη δική του συγκατάθεση και αποφασιστικότητα η ύπνωση δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα.

 

Σαν παιδιά που παίζουν

Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής συνεδρίας ύπνωσης το άτομο παρακινείται να κοιτάξει σταθερά ένα μικρό αντικείμενο, ένα σημείο στον τοίχο ή τη μύτη ενός μολυβιού, ενώ ο υπνωτιστής επαναλαμβάνει χαμηλόφωνα μια σειρά από λέξεις που διευκολύνουν τη χαλάρωση και την αυτοσυγκέντρωση. Η χαλάρωση, εξηγεί ο δρ Π. Ασημάκης, βοηθά το άτομο να απομακρυνθεί από τις καθημερινές του ενασχολήσεις κι από τα όσα διαδραματίζονται στο εξωτερικό περιβάλλον, δηλαδή να έρθει σ´ επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το άτομο αποδεσμεύεται από το άγχος και την κυριαρχία του αναλυτικού νου και επικεντρώνεται σε όσα θέλει να κατανοήσει και πιθανόν ν´ αλλάξει στον εαυτό του. Η χαλάρωση κάνει το άτομο δεκτικό στην υποβολή επειδή περιορίζονται οι κριτικές του ικανότητες και η ανάγκη του να ελέγχει τις καταστάσεις, αν και ποτέ δεν εξαφανίζονται εντελώς. Για να γίνει αυτό, συνεχίζει ο δρ Ασημάκης, το άτομο πρέπει να μην κοιμάται. Μολονότι ο καθένας βιώνει διαφορετικά την ύπνωση, στην πραγματικότητα είναι μια κατάσταση που δεν έχει τίποτα το περίεργο και είναι λίγο έως πολύ γνωστή σε όλους. Μοιάζει με τις στιγμές που ονειροπολούμε ή είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε κάτι και δεν έχουμε σαφή αντίληψη του χώρου ή του χρόνου - κατάσταση παρόμοια μ´ εκείνη στην οποία βρίσκονται τα παιδιά όταν είναι απορροφημένα στο παιχνίδι τους. Σε μια συνεδρία ύπνωσης αυτή η κατάσταση της συνείδησης δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να παρέμβει θεραπευτικά. Για να καταλάβουμε καλύτερα πώς αισθάνεται κάποιος κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, ο Αμερικανός ψυχολόγος Άντριου Νέιερ μάς δίνει ένα παράδειγμα: Κάθε μέρα κάνουμε αυτόματα μια σειρά από πράξεις χωρίς να τις σκεφτόμαστε. Πλένουμε τα δόντια μας, δένουμε τα κορδόνια μας, οδηγούμε από το σπίτι ως τη δουλειά μας. Αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε όλα αυτά, όμως δεν τα έχουμε προαποφασίσει και εκτελούμε μια αλληλουχία από πράξεις σχεδόν ασυνείδητα. Αυτό ονομάζεται εξαρτημένη αντίδραση και σε μια παρόμοια νοητική κατάσταση βρισκόμαστε κατά την ύπνωση.

 

Τηλεκατευθυνόμενοι δολοφόνοι

Στη δεκαετία του 1960 ήταν της μόδας ταινίες και μυθιστορήματα στα οποία μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA και η KGB, έπαιρναν απλούς ανθρώπους και τους μετέτρεπαν μέσω ύπνωσης σε φοβερούς κατασκόπους ή τηλεκατευθυνόμενους δολοφόνους. Στην πραγματικότητα αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί. Όπως μας εξηγεί ο Μάικλ Χιπ, ψυχολόγος στο τμήμα ψυχιατρικής του πανεπιστημίου του Σέφιλντ οι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν πως τα άτομα δεν είναι περισσότερο υπάκουα κατά τη διάρκεια της ύπνωσης απ´ ό,τι είναι στην κανονική τους ζωή. Μ´ άλλα λόγια, κανείς δε θα έκανε σε κατάσταση ύπνωσης κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Η ύπνωση, διευκρινίζει ο δρ Ασημάκης, δεν επηρεάζει τις πεποιθήσεις του ατόμου και δεν μπορεί να το υποχρεώσει να κάνει κάτι που βαθιά μέσα του δεν επιθυμεί. Αν διαφωνεί με κάτι, βγαίνει αυτόματα από την κατάσταση της ύπνωσης. Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος μυστηριώδους ενέργειας ή μαγνητικά κύματα στα οποία είναι αδύνατο ν´ αντισταθούμε, όπως πίστευε το 18ο αιώνα ο Φραντς Άντον Μέζμερ. Ούτε θα μπορούσε κάποιος με υπερφυσικές ικανότητες να επιβάλει τη θέλησή του στους άλλους, όπως υποστηρίζουν διάφορα (ευκολόπιστα) θύματα ληστειών!

 

...Σχόλια;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Απο την πειρα μου σχετικα με τον υπνωτισμο συμφωνω με οσους ισχυριζονται οτι γινομαστε πειθηνια οργανα στα χερια των υπνωτιστων

κι αλιμονο μας αν οι υπνωτιστες ειναι κακοβουλοι...........

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω σχετικα με τις θεραπευτικες ικανοτητες της υπνωσης

 

Σιγουρα ομως δεν αντιδρουν ολα τα ατομα το ιδιο σε καταστασεις υπνωσης

Υπαρχει περιπτωση καποιος να καταλαβαινει οτι του ασκειται επιρροη περαν της θελησης του και ν'αντιδρα αμεσα η λιγο μετα

κι αλλοι να ειναι τοσο δεκτικοι που ν'ακολουθουν

κατα γραμμα τις εντολες του υπνωτιστου

Link to comment
Share on other sites

Απο την πειρα μου σχετικα με τον υπνωτισμο

 

Πείρα;! :drooling2:

Μας είσαι χρήσιμη εσύ!! :cheerful:

 

Έχω μια ερωτησούλα: πως απο-προγραμματίζεται ένας υπνωτισμένος;

Link to comment
Share on other sites

Αν καποιος αυτουπνωτισθει δινει εντολη στον εαυτο του σε ποση ωρα να ξυπνησει

Καλο βεβαια θα ειναι να υπαρχει καποιος διπλα του σε περιπτωση που δεν λειτουργησει αυτο λογω μικρης εμπειριας η γιατι ο αυτουπνωτισμενος ειναι σε ενδιαφερον σταδιο και θελει να παραμεινει εκει που βρισκεται...!

Απο την αλλη οταν μας εχουν υπνωτισει τοτε ο υπνωτιστης θα δωσει την εντολη ειτε κατα την διαρκεια της υπνωσης ειτε την ωρα που μας υπνωτιζει

 

Αν θα μπορουσα να φανω χρησιμη σε κατι σχετικα με το θεμα του υπνωτισμου

ειναι οτι θα μπορουσα εκ πειρας να σας δωσω μια φιλικη συμβουλη

 

Μην επιτρεπετε σε καποιον να σας υπνωτισει αν δεν εχει κερδισει

την εμπιστοσυνη σας

αν απο ενστικτο νιωσετε οτι κατι δεν παει καλα......ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ

Υπαρχουν ατομα γυρω μας που ξερουν και υπνωτιζουν

μουρμουριζοντας απλα μερικες λεξεις !.........................................

Link to comment
Share on other sites

Χμμ... οκ, μάλλον δεν έθεσα σωστά την ερώτησή μου:

Λέγοντας "πως απο-προγραμματίζεις έναν υπνωτισμένο" εννούσα την περίτωση που αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος έχει υπνωτιστεί και θελήσεις να τον... ξε-υπνωτίσεις, μη γνωρίζοντας βέβαια ούτε ποιός τον υπνώτισε, ούτε πως!

 

Μην επιτρεπετε σε καποιον να σας υπνωτισει αν δεν εχει κερδισει την εμπιστοσυνη σας
Σ΄ αυτό πρέπει να δωθεί ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Προσωπικά θα έλεγα καλύτερα να μην αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να μας υπνωτίσει, είτε είναι εμπιστοσύνης άνθρωπος είτε όχι!! "Φύλαγε τα ρούχα σου" που λένε...

 

Υπαρχουν ατομα γυρω μας που ξερουν και υπνωτιζουν μουρμουριζοντας απλα μερικες λεξεις !

 

Κι αυτό είναι επίσης πολύ μεγάλη αλήθεια και πολύ σημαντικό!

Επιπλέον, πρέπει να δωθεί προσοχή στο ότι κυκλοφορούν αρκετοί άνθρωποι με τέτοιες γνώσεις!

Προσωπική μου άποψη (κι αναμένω και την δική σου γνώμη επ΄ αυτού Μαρία) είναι να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με ανθρώπους που τείνουν να μιλούν αργά, χαμηλόφωνα και χωρίς διακυμάνσεις στην φωνή τους. Είναι μια πολύ κλασσική τεχνική υποβολής, που καμμιά φορά γίνεται και μη εσκεμμένα (από ανθρώπους που απλά έχουν συνηθίσει να μιλάνε έτσι, χωρίς διάθεση να υποβάλλουν τον ακροατή τους).

Όταν κάποιος σας μιλά κατ΄ αυτόν τον τρόπο, προσπαθήστε να μην αφοσιώνεστε έντονα σ΄ αυτά που λέει! Είναι καλό να αφήνετε τις σκέψεις σας να... "παίζουν στο βάθος", αναλύοντας και φιλτράνοντας αυτά που λέει.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ... οκ, μάλλον δεν έθεσα σωστά την ερώτησή μου:

Λέγοντας "πως απο-προγραμματίζεις έναν υπνωτισμένο" εννούσα την περίτωση που αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος έχει υπνωτιστεί και θελήσεις να τον... ξε-υπνωτίσεις, μη γνωρίζοντας βέβαια ούτε ποιός τον υπνώτισε, ούτε πως!

 

Συνηθως οι υπνωτισμενοι μετα απο ενα καλο υπνο απο-προγραμματιζονται

Ενας αλλος τροπος ειναι να τους μιλαμε και να τους επαναλαμβανουμε ποιοι ειναι κλπ. καθως το υποσεινηδητο παντα λειτουργει εστω και στο ρελαντι!

 

 

 

Μην επιτρεπετε σε καποιον να σας υπνωτισει αν δεν εχει κερδισει την εμπιστοσυνη σας

 

Σ΄ αυτό πρέπει να δωθεί ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Προσωπικά θα έλεγα καλύτερα να μην αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να μας υπνωτίσει, είτε είναι εμπιστοσύνης άνθρωπος είτε όχι!! "Φύλαγε τα ρούχα σου" που λένε...

 

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

(απο ανθρωπο που ηταν "εμπιστοσυνης"την εχω πατησει!Δεν ακουσα το ενστικτο μου)

Υπαρχουν ατομα γυρω μας που ξερουν και υπνωτιζουν μουρμουριζοντας απλα μερικες λεξεις !
Κι αυτό είναι επίσης πολύ μεγάλη αλήθεια και πολύ σημαντικό!

Επιπλέον, πρέπει να δωθεί προσοχή στο ότι κυκλοφορούν αρκετοί άνθρωποι με τέτοιες γνώσεις!

Προσωπική μου άποψη (κι αναμένω και την δική σου γνώμη επ΄ αυτού Μαρία) είναι να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με ανθρώπους που τείνουν να μιλούν αργά, χαμηλόφωνα και χωρίς διακυμάνσεις στην φωνή τους. Είναι μια πολύ κλασσική τεχνική υποβολής, που καμμιά φορά γίνεται και μη εσκεμμένα (από ανθρώπους που απλά έχουν συνηθίσει να μιλάνε έτσι, χωρίς διάθεση να υποβάλλουν τον ακροατή τους).

Όταν κάποιος σας μιλά κατ΄ αυτόν τον τρόπο, προσπαθήστε να μην αφοσιώνεστε έντονα σ΄ αυτά που λέει! Είναι καλό να αφήνετε τις σκέψεις σας να... "παίζουν στο βάθος", αναλύοντας και φιλτράνοντας αυτά που λέει.

 

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

Εθεσες ενα πολυ σπουδαιο και σοβαρο θεμα Νεφελη ;)

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σοβαρό θέμα είναι Μαρία...

Όπως δεν αντιλαμβάνονται το πόσο πολύς κόσμος γνωρίζει τα «κολπάκια» της υποβολής! Ειδικά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο του μεταφυσικού, λίγο-πολύ γνωρίζουν σχετικά, κι έτσι κι έχουν κακούς σκοπούς στο μυαλό τους... τότε οι νεότεροι στον χώρο είναι πολύ εύκολη «λεία» τους :(

Η ενημέρωση όμως είναι η καλύτερη πρόληψη και προστασία! (σαν τα αφροδίσια νοσήματα ένα πράμα :lol: )

Για αυτό Μαράκι θα ήθελα την βοήθειά σου, καθώς και όποιου άλλου γνωρίζει το θέμα καλά, για την συγγραφή ενός κειμένου προς ενημέρωση των νέων στο χώρο:

~ τι πρέπει να προσέχουν,

~ πως μπορούν να προφυλαχθούν και

~ πως μπορούν ν΄ αναγνωρίσουν τους ανθρώπους που σκοπεύουν στο να τους υποβάλλουν.

Το κείμενο θα το δουλέψουμε και θα το «χτενίσουμε» αρχικά εδώ στο forum και όταν ολοκληρωθεί, θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα (με τις απαραίτητες ευχαριστίες φυσικά :cheerful: )

Επιπλέον, ζητώ την βοήθεια όλων των μελών, να θέσουν ότι ερωτήσεις μπορεί να έχουν σχετικά μ΄ αυτό το θέμα, ώστε να συμβάλλουν στο να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

Λοιπόν, τι λέτε; B)

 

Υ.Γ. Φυσικά θα πρέπει να τονίσω πως ο υπνωτισμός δεν έχει μονάχα βλαβερές εφαρμογές! Ο θεραπευτικός υπνωτισμός για παράδειγμα, είναι μια άκρως αξιόλογη και ωφέλιμη τεχνική. Όμως, όπως κάθε τέχνη/γνώση, έτσι και ο υπνωτισμός μπορεί να έχει εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, ανάλογα τους σκοπούς αυτού που τον χρησιμοποιεί.

Link to comment
Share on other sites

Όντως είναι πολύ χρήσιμο. Φανταστήτε κάποιον ο οποίος έχει υπνωτιστεί και δεν το έχει πάρει είδηση......

 

Για να μην μιλήσω για τον υπνωτισμό και τις υποβολές της τηλεόρασης και της διαφήμισης.

Link to comment
Share on other sites

Φανταστήτε κάποιον ο οποίος έχει υπνωτιστεί και δεν το έχει πάρει είδηση......
Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και δυστυχώς δεν συμβαίνει σπάνια...

Το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι πως συχνά-πυκνά είναι δύσκολο να το αντιληφθεί και κάποιος άλλος ώστε να μπορέσει να βοηθήσει!

 

 

 

Για να μην μιλήσω για τον υπνωτισμό και τις υποβολές της τηλεόρασης και της διαφήμισης.

 

Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο, ενδιαφέρον και επίσης αρκετά σοβαρό θέμα, το οποίο πιστεύω ότι αξίζει να το συζητήσουμε ξεχωριστά σε άλλο thread, για να μην μπουρδουκλωθούμε :wacko:

Υπάρχουν και γι αυτό πολλά να πούμε... Άνοιξε αν θες σχετικό θέμα (ή ν΄ ανοίξω εγώ... εκεί θα κολλήσουμε; :cheerful: )

Link to comment
Share on other sites

" ...Ο υπνωτισμός είναι η μοναδική μέθοδος επιβολής τής ...υποβολής?"

 

Χρησιμοποιόντας τό link, ελάτε νά τό συζητήσουμε:

 

http://artofwise.gr/forum/index.php?act=ST&f=11&t=221

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθωντας να βρω καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα των υπνωτιστων

(για να μας ειναι εστω μερικως αναγνωρισιμοι για δικη μας προστασια)

κατεληξα στο συμπερασμα οτι ολοι τους μας κανουν να νιωθουμε

ευφορια οταν ειμαστε μαζι τους.

 

Συνηθως ειναι ατομα μειλιχια ,χαμηλων τονων(δημοσιως),μιλανε αργα και καθαρα

(προσοχη σε οποιον μας κανει να κρεμομαστε απο τα χειλη του!)

 

Υπαρχει κατι στο βλεμμα τους που δεν μπορουν να το κρυψουν παντοτε

(το βλεμμα τους ειναι "πετρινο"....αυτο το χαρακτηριστικο με εχει βοηθησει πολλες φορες καθως επιτελους μπορω να το διακρινω)

 

Το βλεμμα τους ειναι διαπεραστικο και συνηθως εχουν ομορφα η περιεργα ματια.

Κοντα τους νιωθουμε ομορφα και μια ακατανικητη ελξη μας κανει να θελουμε να ειμαστε συνεχεια μαζι τους

( χρειαζεται μεγαλη προσοχη οταν συμβαινει αυτο!)

Θα σκαλισω κι αλλο το θεμα μηπως μεσα απο τις εμπειριες μου σαν ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΗ

καταφερω και βοηθησω περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης ότι σπανιότατα δείχνουν τι αισθάνονται και δίνουν την εντύπωση πως τίποτε δεν τους "αγγίζει", λες και υπάρχει μια μόνιμη "ατσάλινη κουρτίνα" γύρω τους: Όταν οι άλλοι ξεκαρδίζονται στα γέλια, αυτοί θα αρκεστούν σ΄ ένα πλατύ χαμόγελο. Όταν οι άλλοι είναι φανερά εκνευρισμένοι και το εκφράζουν, αυτοί θα αρκεστούν σε μια αινιγματική έκφραση... κ.ο.κ.

 

Θα σκαλισω κι αλλο το θεμα μηπως μεσα απο τις εμπειριες μου σαν ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΗ καταφερω και βοηθησω περισσοτερο.

 

Αυτό θα ήταν πράγματι πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον!!

 

Όπως επίσης πληροφορίες για το πως καταλαβαίνουμε όταν κάποιος άλλος είναι υπνωτισμένος.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης ότι σπανιότατα δείχνουν τι αισθάνονται και δίνουν την εντύπωση πως τίποτε δεν τους "αγγίζει", λες και υπάρχει μια μόνιμη "ατσάλινη κουρτίνα" γύρω τους:  Όταν οι άλλοι ξεκαρδίζονται στα γέλια, αυτοί θα αρκεστούν σ΄ ένα πλατύ χαμόγελο. Όταν οι άλλοι είναι φανερά εκνευρισμένοι και το εκφράζουν, αυτοί θα αρκεστούν σε μια αινιγματική έκφραση... κ.ο.κ.

Θέλει προσπάθεια για να είναι κάποιος αναίσθητος; :nono:

Και δυστυχώς κάτι τέτοιοι τύποι έχουν και δουλικά γύρω τους να τους υποστηρίζουν για αυτό που είναι :hithead:

 

(Το να είναι κάποιος αγέλαστος δεν έχει καμία σχέση με σοβαροφάνεια πάντως....)

 

 

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να έχεις πέτρινο βλέμα για να καταφέρεις να μπορείς να "υπνωτίσεις" :sleep: κάποιον σε μια απλή συζήτηση που μπορεί να έχεις μαζί με το υποψήφιο "θήμα"...

 

Ο Αυγερινός μπορεί άνετα και ας είναι έτσι: :wacko:

:P:P:P

 

:cold:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...