Jump to content

Προτεινόμενα Βιβλία


 Share

Recommended Posts

Όλα τα βιβλία του Austin Osman Spare :) Είναι εντελώς δωρεάν και διάσπαρτα στο διαδίκτυο. The best things in life are free... :lol:

 

Όλα του Λάβκραφτ. Καλύτερα στα αγγλικά που θα είναι και δωρεάν απο το ίντερνετ. Αν πρέπει ελληνικά αποφύγετε τις μεταφράσεις του Κάκτου...Πολύ καλύτερες οι μεταφράσεις του Γιώργου Μπαλάνου. Όταν ο άνθρωπος κατάφερε και είχε το "θάρρος" να μεταφράσει τόσο καλά το Βιβλίο του Νόμου του Κρόουλυ, του βγάζω το καπέλο.

 

Τα βιβλία του Arthur Machen και ειδικά το "The Great God Pan" (υπάρχει και στα ελληνικά αυτό, κάπου το είδα "Ο μεγάλος θεός Πάνας" αν θυμάμαι καλά) και το "The Hill of Dreams". Ήξερε καμπόσα ο Μάχεν και τα πέρασε έντεχνα στα διάφορα μυθιστορήματα του. Αντίθετα με πολλούς που απλώς μεταφέρουν ξερές γνώσεις, αυτός δίνει και την αίσθηση ορισμένων πραγμάτων..

 

Το "The book of Sercrets" του Osho. Τεχνικές, απλά και όμορφα... :)

 

Το "Psychic Self-Defense" και το "Ο Τραγοπόδαρος Θεός" της Dion Fortune

 

Απο τον Aleister Crowley το "The Book of Thoth", "Eight Lectures on Yoga" και το φοβερό "Moonchild"

 

Απο Βίλχελμ Ράιχ το "Άκου Ανθρωπάκο" και το "Η βιοηλεκτρική θεωρία της σεξουαλικότητας και του άγχους" Εκδόσεις Αποσπερίτης

 

τους δυσκολεύεις λίγο...να βοηθήσω...

 

Λάβκραφτ? ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ανεπιφύλακτα τις εκδόσεις "ΑΙΟΛΟΣ"(και με εξαιρετικά σχόλια/προλόγους του κ.Μάκη Πανώριου).Από τις ίδιες εκδόσεις θα βρείτε του Α.Μάχεν,Κλαρκ Άστον Σμίθ...Ακόμα και κάποια του Τόλκιν...

 

Της Dion Fortune (τα περισσότερα βιβλία της στα ελληνικά) και του ... :wacko: Aleister Crowley το "The Book of Thoth" (Βιβλίο του Θωθ -συνοδεια εικαστικά εξαιρετικών καρτών ΤΑΡΩ!) θα βρείτε από εκδόσεις "ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ".

 

Δυστυχώς, για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, δεν γνωρίζω...ας βοηθήσει άλλος-λλη...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ας προτείνω κι εγω εδώ κάτι! νέος στο forum πολλά κ τεραστίου ενδιαφέροντος όλα τα θέματα, μακάρι να είχα χρόνο να τα μελετήσω όλα. Κάποια καλά βιβλία που έχω διαβάσει είναι τα εξής:

 

1. Το πείραμα της Φιλαδέλφειας

συγγραφέας: Τσαρλς Μπέρλιτζ (μαζί με κάποιον άλλο που μου διαφεύγει το όνομά του) / εκδόσεις ΩΡΟΡA (Αν τυχόν δε βρίσκετε τα βιβλία ΩΡΟΡΑ ρωτήστε με, ξέρω ένα βιβλιοπωλείο που τα φέρνει)

ΣΧΟΛΙΑ: Αν κ το διάβασα πριν πολύ καιρό κ τώρα το χω δανείσει, θυμάμαι ότι είναι μοναδικής ποιότητας έρευνα η οποία αποδεικνύει με καλά στοιχεία κ μαρτυρίες ότι το πείραμα πραγματικά συνέβη με επικίνδυνη μάλιστα επιτυχία (Σχετικά με το θέμα υπάρχει κ η ομώνυμη ταινία η οποία έχει κατάληξη ερωτικής φύσεως, παρ όλα αυτά για μένα άξιζε πολύ τον κόπο να τη δει κ να τη σκεφτεί καλά κάποιος που ενδιαφέρεται για το πείραμα αυτό.)

 

2. Από τη σειρά 'Η καταγωγή του χριστιανισμού' του Robert Ambelain έχω διαβάσει το 1ο βιβλίο "Ιησούς: Το πραγματικό ιστορικό πρόσωπο (ή το θανάσιμο μυστικό των Ναϊτών)"

Μετάφραση Μάριου Βερέττα / Εκδόσεις Νέος Σταθμός (Τα φτηνά κίτρινα βιβλιαράκια που βρίσκει κανείς κ σε καροτσάκια στο δρόμο) κ τώρα έχει περάσει στις εκδόσεις του Βερέττα σε πιο ολοκληρωμένη έκδοση όπως μου είχαν πει με τα σχόλια και του συγγραφέα, αλλά σίγουρα πιο ακριβό.

ΣΧΟΛΙΑ: Σε αυτή τη μελέτη που βασίζεται κυρίως σε σημεία - ανακριβή κυρίως - της Παλαιάς κ πιο πολύ της Καινής διαθήκης αλλά κ σε σημεία που αλλάχτηκαν ή τροποποιήθηκαν ή άλλα φαίνεται να εννοούν ενώ στην ουσία λένε αυτό ακριβώς που διαβάζει κανείς, αλλά και γενικά στις γνωστές αντιφάσεις της Καινής διαθήκης, ο αναγνώστης - μελετητής, θα δει μια άλλη εικόνα για τον Ιησού. Κάτι εντελώς διαφορετικό που αποδεικνύεται από το ανάγνωσμα αυτό ότι υπήρξε ο γνωστός μας θεάνθρωπος...

 

3. Κοίλη γη

Συγγραφέας: Ιωάννης Γιαννόπουλος / εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

ΣΧΟΛΙΑ: Πολύ γνωστό βιβλίο αλλά αξίζει το εξής (που ισχύει κ για τα άλλα βιβλία του ιδίου): ότι αναφέρεται από πλευράς στοιχείων, είναι από 1ο χέρι (του Γιαννόπουλου) κ όχι απλά διάφορα στοιχεία που βρήκε ο γράφων διαβάζοντας κ σταχυολογώντας από άλλα βιβλία. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι από πρώτο χέρι μαρτυρίες του Αυστριακού Georg Mϋller ο οποίος υπήρξε αξιωματικός επικεφαλής γερμανικής στρατιωτικής ομάδας κατά τον πόλεμο του΄40 η οποία έκανε έρευνες σε σπήλαια της χώρας μας σε απίστευτα βάθη κ πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι μέλος της ομάδας αυτής χάθηκε μπροστά στα μάτια όλων περνώντας μια πράσινη χρονοπύλη(;;;) εντός του σπηλαίου του Διστόμου. Ενδιαφέρουσα επίσης κ μια εναλλακτική κοσμοθεωρία με φεγγάρια που πέφτουν που διατυπώνει ο Γιαννόπουλος η οποιά τεκμηριώνεται, όπως κ εν τέλει η βασική θεωρία της κοίλης γης που είναι το κυρίως θέμα του βιβλίου.

[Για όσους τυχόν περιμένουν νέο βιβλίο από το συγγραφέα έχω μάθει ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο τόυ στο οποίο μάλιστα θα προκαλεί πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα! Μην το αναζητήσετε όμως στις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ, δε συνεργάζονται πια]

 

Προτείνω ανεπιφύλακτα τα παραπάνω βιβλία σε όσους ενδιαφέρονται για τα σχετικά θέματα κ θα ήταν εποικοδομητικό όποιος/α έχει διαβάσει κάποιο από αυτά ή κάποιο άλλο σχετικό, να παρουσιάσει την άποψή του κ αυτός!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Να προσθεσω και εγω μερικα βιβλια που μου αρεσαν

1.Η επιστημη του διαλογισμου απο Χ.Τ.Σαρανταριαν Εκδοσεις Κεδρος

Ψιλο new age αλλα κατα τα αλλα αρκετα ψαγμενο βιβλιο.Παρολο που διαφωνω σε αρκετα πραγματα με τον συγγραφεα αλλα δεν μπορω να παραβλεψω οτι μου ελυσε παρα πολλες αποριες και με οδηγησε σε ενα διαφορετικο τροπο σκεψης για τον διαλογισμο σε πρακτικο(κυριως) αλλα και σε θεωρητικο επιπεδο.

2.Ντεμιαν του Ερμαν Εσσε

3.Σινταρτα >>

4.Ο λυκος της στεππας >>

Απ τα αγαπημενα μου..

 

5.Το αρωμα του ονειρου του Τom Robbins

Αρχικα δε μου γεμιζε το ματι..Τελικα μπηκε στα top

Edited by Aiolos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νέα και εγώ στο Forum λοιπόν και σας χαιρετώ όλους!

Ένα απο τα καλύτερα βιβλία αποκρυφισμού που θα βοηθήσει τους εσωτεριστές να διαχωρίσουν λίγο τα ρεύματα-ταγματα και τις φιλοσοφίες τους χωρις να παίρνει θέση σε καποιο ειναι το "Πραγματεια περι των απόκρυφων επιστημών" του Παπύς - Εκδόσεις Τετρακτύς. Λίγο δύσκολο προς τα μέσα, αλλά αν επιμείνετε θα ενθουσιαστείτε.

Επίσης κάπου είδα μέσα το "Μαγεία Λευκή και Μαύρη" Frantz Hartman εκδόσεις Διδυμοι, επίσης πολύ καλό και δεν διαφέρει και πολύ απο το προηγούμενο οσον αφορά αυτά που λέει!

Κάποιο βιβλίο με πρακτικές έχω να προτείνω ίσως το "Ελικοειδής Χορός" Starhawk εκδόσεις Μ. Μακρή οπου μπορείτε να βρέιτε μια ενδιαφέρουσα καταγραφή εμπειριών - αντιστοιχιών γιατι τις τελετές και γητειες ο καθενας θα μπορούσε να τις δημιουργήσει απο μόνος του αν ήθελε κατι τετοιο. Δεν ξετρελάθηκα αλλα παρουσιαζει ενδιαφέρον.

Επίσης συνοπτικά καποια ακόμη:

"Παραδόσεις" Νικόλαος Πολίτης Τόμοι Α&Β - Ελληνικά Γράμματα

"Η μάγισσα του Πόρτο Μπέλο" Paulo Coelho- Λιβάνη *Ενα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του Coelho*

 

και επειδή είμαι λάτρης του Michael Ende:

" Η Μόμο"

"Παραμύθι δίχως τέλος"

"Ο καθρέπτης μέσα στον καθρέπτη"

"Η φυλακή της Ελευθερίας"

"Το μαγικό φίλτρο"΄

-Εκδόσεις Ψυχογιός-

 

Αυτά....προς το πάρόν!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες, Σοφία!

 

Ο Πάουλο-βοήθειά-μας-Κοέλιο δε μου αρέσει αλλά το Παραμύθι χωρίς Τέλος του Έντε στ' αλήθεια είναι υπέροχο!

 

Ερωτήσεις: έχεις καμμία σχέση με τη Σοφία του κόμικ;

Δεύτερον: έχεις καμμία σχέση με Υστέρνια; (παίζει να ανήκουμε στο ίδιο bloodline)

Link to comment
Share on other sites

Εμ.. "Ιστορία Χωρίς Τέλος" δεν είναι ο τίτλος; :unsure:

 

Βασικά Ναί! έχεις δίκιο! Είναι ιστορία χωρίς τέλος αλλά δεν ξέρω γιατί πάντα το έλεγα Παραμύθι δίχως τέλος!

Οσον αφορά τη Σοφία του Κόμικ... Θα μπορούσες κανείς να βρεί κάποιες ομοιότητες. (...Γκάφες...)

Τήνο μένω 4 χρόνια τώρα. Δεν είμαι απο εκεί! Τα Υστέρνια είναι τρομερό Χωριό, αλλά υπάρχουν μέρη πολύ αλλού...(Βωλάξ)!

Link to comment
Share on other sites

για τους λάτρεις βιβλίων μεστών νοημάτων...

 

...τα μικρά διηγήματα του Καχίλ Γκιμπράν είναι ΟΤΙ ΠΡΈΠΕΙ!!!! :clapping:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να και ένα βιβλίο που ΔΕΝ αξίζει να το διαβάσετε:

 

"Οταν έκλαψε ο Νίτσε"

Συνοπτικά αναφέρεται σε μία φανταστική ιστορία οπού "εμφανίζεται" ο μεγάλος φιλόσοφος...

Στο πηλίκο: 0

cu

Link to comment
Share on other sites

Μια και αυτή τη στιγμή ψάχνω για βιβλία αστρολογίας και ταρώ, θα προτείνω δύο βιβλία πάνω στο πρώτο θέμα, τα οποία απευθύνονται σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν σοβαρά πάνω στο θέμα.

 

Margaret Hone - The Modern Textbook of Astrology

 

Ένα κλασικό βιβλίο το οποίο περιέχει όλα όσα χρειάζεται ένας αρχάριος για να αποκτήσει μια καλή βάση στην αστρολογία. Το βιβλίο αυτό όταν πρωτοκυκλοφόρησε ήταν πρωτοποριακό στον τρόπο που παρουσίαζε την αστρολογία: έχει γραφτεί σαν ακαδημαϊκό εγχειρίδιο, με φροντίδα ώστε, οι γνώσεις που παρέχονται, να μπορούν να απορροφηθούν εύκολα από τον μαθητευόμενο. Η κριτική που γίνεται στο βιβλίο, αφορά μόνο την παιδαγωγική του μέθοδο, η οποία σήμερα θεωρείται ξεπερασμένη. Αλλά το αντικείμενο έκτοτε δεν έχει αλλάξει.

 

Θεοδώρα Ντάκου - Βασικά στοιχεία για την τέχνη της Αστρολογίας

 

Η Θεοδώρα Ντάκου είναι ίσως η πιο μελετημένη αστρολόγος στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι για αρχάριους της αστρολογίας, μια και η συγγραφέας έχει μια δική της, ιδιαίτερη οπτική για τους συνδυασμούς των πλανητών και την ανάγνωσή τους, την οποία την αντιλαμβάνεται κανείς με τον καιρό, μελετώντας ωροσκόπια. Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου δεν είναι στην ύλη που καλύπτει: δεν είναι ένα βιβλίο για να διαβάσουμε άλλη ερμηνεία ενός πλανήτη σε μια θέση, αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς λειτουργούν οι θέσεις και οι γωνίες.

Link to comment
Share on other sites

Να και ένα βιβλίο που ΔΕΝ αξίζει να το διαβάσετε:

 

"Οταν έκλαψε ο Νίτσε"

Συνοπτικά αναφέρεται σε μία φανταστική ιστορία οπού "εμφανίζεται" ο μεγάλος φιλόσοφος...

Στο πηλίκο: 0

cu

 

 

γούστα είναι αυτά. εμένα ας πούμε με ενθουσίασε ο τρόπος που παρουσίαζε του χαρακτήρες και έτσι όπως έπλεξε τις ιστορίες τους και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα:)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Χαιρετώ την παρέα του Φορουμ.

 

Πρώτη φορά που μπήκα και εγώ στο Φόρουμ και θέμα των βιβλίων το οποίο με ενδιαφέρει ποιό πολύ απ'όλα. Αφού λοιπόν διάβασα όλα τα προηγούμενα post με έκπληξη παρατήρησα ότι δέν υπήρχε πουθενά η Υπερφύση του Lyall Watson από τις εκδόσεις Ωρόρα. Είναι ένα βιβλίο το οποίο άν και γράφτηκε το 76 το θεωρώ μοναδικό και σε πολλά θέματα σύγχρονο ακόμη και σήμερα και πιστεύω ότι επιβάλετε να διαβαστεί. (Άν το έχει διαβάσει και κανένας άλλος θα βοηθούσε λίγη υποστήριξη :whistling: )

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει τα εξής:

 

Ο ήλιος, το φεγγάρι και οι πλανήτες επηρεάζουν τη ζωή την ανθρώπων πάνω στη γή;

Η ανθρώπινη σκέψη έχει δύναμη πάνω στα αντικείμενα;

Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν έκτη αίσθηση;

 

Στο βιβλίο αυτό ένας επαγγελματίας επιστήμονας αποδεικνύει το γιατί η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι <<πιθανόν ναί>>.

Ο δρ Λ. Ουάτσον διαπερνά την ομίχλη του μυστικισμού και των προκαταλήψεων που περιβάλλουν τη μεταφυσική για να δώσει μία δυνατή επιστημονική βάση σε πολλά υπερφυσικά φαινόμενα. Τεκμηριόνοντας τις θέσεις του με μιά εντυποσιακή κλίμακα βιβλιογραφικών στοιχείων, ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια, διαχωρίζει το καθαρά προμαντευτικό απο το πραγματικά προφητικό και στηρίζετε σε γεγονότα που είναι αψεγάδιαστα και που κάποτε έμοιαζαν ανεξήγητα. Αυτή η <<φυσική ιστορία του υπερφυσικού>>, εξηγεί, <<είναι μιά προσπάθεια να ταυτιστεί το κάθετι φυσικό, το γνωστό και το άγνωστο στο σώμα της υπερφύσης, και να αποδειχτεί ότι απ'όλες τις ιδιότητες που κατέχουμε, καμία δέν είναι τόσο σημαντική στην εποχή μας, από το να έχεις πάντα τα μάτια σου ανοιχτά στο θαύμα.

 

 

Και επειδή σας είδα ότι λέγατε για τα κείμενα του Lovecraft μπορείτε να τα βρείτε όλα στα αγγλικά σε αυτήν την διεύθυνση:

 

http://www.dagonbytes.com/thelibrary/lovecraft/index.html

 

Υ.Γ. Λυκάων αυτό το βιβλιοπολείο που είπες ότι ξέρεις πώς φέρνει τις εκδόσεις Ωρόρα μήπως τυχαίνει να είναι στην Θεσσαλονίκη? :rolleyes7:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Δαιμονιστής του Αύγουστου Κορτώ.

 

Είναι ένα βιβλίο που με στοιχειώνει και μου κατατρώει τα σωθικά.

Edited by ?Dead Poet?
Link to comment
Share on other sites

Dead Poet θα σε παρακαλούσα να γραφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι στα Greeklish!

Κάνε edit το post σου και γράφτο με Ελληνικούς χαρακτήρες...

 

Σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...