Jump to content

Νέα είδη...


Recommended Posts

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές για ένα πλήθος ζωικών ή φυτικών οργανισμών που εξαφανίζονται από τη γη σε μηνιαία ή ετήσια βάση.

Σχεδόν ποτέ όμως δεν έχουμε ακούσει για νέα είδη οργανισμών που εμφανίζονται. Εμφανίζονται? :unsure:

Αφορμή για τον προβληματισμό αυτό αποτελεί ένα βιβλίο, του οποίου ανάλυση μπορείτε να βρείτε στη wikipedia, καθώς και διάφορες ειδήσεις που μας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς, είτε αυτές αφορούν την κρυπτοζωολογία, είτε την αρχαιολογία, είτε... εξωγήινους.

Άλλωστε, ξέρουμε ελάχιστα όσον αφορά τη ζωή στα μεγάλα βάθη των ωκεανών, στους παγωμένους πόλους της γης, ή ακόμα και μέσα στα ηφαίστεια ή σε άλλες περιοχές της γης που με βάση τις "φτωχές" επιστημονικές μας γνώσεις, βγάζουμε το "ασφαλές" συμπέρασμα ότι "είναι αδύνατον να αναπτυχθεί ζωή εκεί".

Θεωρώντας όμως πως όλοι οι έμβιοι οργανισμοί εξελίσσονται, προσαρμόζοντας τη δομή τους μέσω του γενετικού τους υλικού, πόσο απίθανο θα ήταν να έχουν δημιουργηθεί νέα είδη οργανισμών, ακόμα και ανθρώπων? Ποιές περιβαλλοντικές ή άλλες μεταβολές θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σ'αυτή τη δημιουργία?

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεσαι σε ένα από τα πιο διάσημα βιβλία, την Προέλευση των ειδών του Κάρολου Δαρβίνου. Μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει ελεύθερα αντίτυπο του απο το Project Gutemberg http://www.gutenberg.org/etext/1228 μια και δεν υπόκειται πλέον σε πνευματικά δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Δανείστηκα ένα συγκεκριμένο μέρος της θεωρίας του Δαρβίνου για να αναπτύξω τον προβληματισμό μου, κατά τ'άλλα freya, επέτρεψέ μου να μην τον έχω και σε τόσο μεγάλη υπόληψη. :angel:

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές για ένα πλήθος ζωικών ή φυτικών οργανισμών που εξαφανίζονται από τη γη σε μηνιαία ή ετήσια βάση.

Σχεδόν ποτέ όμως δεν έχουμε ακούσει για νέα είδη οργανισμών που εμφανίζονται. Εμφανίζονται? :unsure:

 

και βεβαια εμφανιζονται! :) με τον ενα τροπο ή με τον αλλο... (εννοωντας με την ανθρωπινη παρεμβαση η χωρις!)

 

Μαλιστα πριν λιγο καιρο μου εδειξε μια φιλη μου που εργαζοταν στο "Αθηναις", μια φωτογραφια απο ενα περιεργο σαυροειδες ον το οποιο εχει τραβηξει με το κινητο της, ηταν ενα ζωο σαν σαυρα που ομως ειχε κοιλια γιαλιστερη ομοια με εντομου! η κοπελα μου ειπε οτι ηταν πολυ τρομακτικο και το χαρακτηρισε ρισε σαν βατραχι με κοιλια κατσαριδας! επισεις συμπληρωσε οτι ειχε μαζευτει ολλο το προσωπικο του Αθηναις και προσπαθουσαν το το σκοτωσουν! καποιος λεει πηγε να το πατησει και ηταν αρκετα σκληρο για να το συνθλιψει............

 

Φυσικα και δεν περιμενω ΚΑΝΕΝΑΝ να πιστεψει αυτα που γραφω, διοτι ουτε και εγω θα τα πιστευα αν ημουν στην θεση σας :)

 

απλος ασχετα με το παραδειγμα που εφερα, πιστευω οτι γενικα δεν θελει το το φυλοσοφισουμε πολυ οτι ειναι εφικτο καθε μερα να δημιουργουνται νεοι ζωντανοι οργανισμοι!

Link to comment
Share on other sites

Συνφωνω με τα παραπανω, ειδικα στη Θαλασσα υπαρχουν παρα πολλα ειδη τα οποια παραμενουν αγνωστα σε εμας

Θυμαμαι που ειχα δει ενα ψαρι με κατι σαν ποδια καβουριου στο πλαϊ(;;;;;)

Δε το πιστευα ουτε ο ιδιος μεχρι που το ειδα σε ενα Ντοκυμαντερ και ηταν ολοϊδιο!!μεχρι και τα χρωματα..

 

Μετα καταλαβα πως ηταν Χελιδονοψαρο..(Flying-Gurnard)

Flying-Gurnard.jpg

 

flyinggurnard.jpg

co_148.jpg

Link to comment
Share on other sites

καθημερινα εξαφανιζονται περιπου 121 ειδη ζωων τα περισσοτερα ειναι εντομα και φυσικα καθημερινα δημιουργουνται αλλα.Οσον αφορα τους ανθρωπους υπηρξαν και αλλα ειδη οπως ο Νεαντερνταλ κ δεν αποκλειεται να δημιουργηθουν κι αλλα. :blink:

Link to comment
Share on other sites

υπηρξαν και αλλα ειδη οπως ο Νεαντερνταλ κ δεν αποκλειεται να δημιουργηθουν κι αλλα.

 

Φυσικά και υπήρχαν και θα υπάρξουν.

Το αναλογιζόμουν εχτές. Το επόμενο είδος ανθρώπου θα έχει τεράστια μάτια...

Στον επόμενο αιώνα ίσως και λίγο αργότερα φαντάζομαι ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νύχτα.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και υπήρχαν και θα υπάρξουν.

Το αναλογιζόμουν εχτές. Το επόμενο είδος ανθρώπου θα έχει τεράστια μάτια...

Στον επόμενο αιώνα ίσως και λίγο αργότερα φαντάζομαι ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νύχτα.

Μην «πετάτε» στον επόμενο αιώνα. Στον παρόντα, ήδη, τα νέα «μοντέλα» γεννιούνται χωρίς φρονιμίτες.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά μέδουσα. Πάρε όμως και πιό "ακραίες" περιπτώσεις, πιό προχωρημένα στάδια εξέλιξης. Για παράδειγμα:

--> Liew Thow Lin ή η Angelique Cottin, οι άνθρωποι-μαγνήτες

--> Daniel Douglas, ο τύπος που μπορεί να πιάνει πυρακτωμένα αντικείμενα χωρίς να επηρεάζεται

--> Koda Box, ένας από τους πολλούς ανθρώπους που είχαν ενσωματωμένες στον οργανισμό τους Ακτίνες Χ, με τις οποίες μπορούσαν να βλέπουν.

 

Αυτές και άλλες τόσες περιπτώσεις μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το είδος ή το στόχο της εξέλιξης την οποία καλείται ο άνθρωπος να ακολουθήσει...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ FORUM.

ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ "ΤΕΧΝΗΣ" ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ "ΤΕΧΝΕΣ" ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Link to comment
Share on other sites

ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ "ΤΕΧΝΗΣ" ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ "ΤΕΧΝΕΣ" ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

 

:blink:

 

Τηλεμεταφορά?... ποιός τηλεμεταφέρθηκε?....

 

Για την εξέλιξη των ειδών μιλάμε βρε Ξένια.

Το ερώτημα είναι (θα στο θέσω λίγο χοντροκομμένα), αφού εξαφανίζονται τόσα είδη.. πως και δεν ακούμε για εμφάνιση νέων;

Τώρα το έχουμε προεκτείνει λίγο στην εξέλιξη των ειδών, όπως π.χ. στον άνθρωπο.

(Καλως ήρθες!!!)

___

Πάντως οι "X-MEN" είναι γεγονός.... :clapping:

Τα παραδείγματα που ανέφερες johnny είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των περίεργων δυνατοτήτων κάποιων ανθρώπων.

 

μου εδειξε μια φιλη μου που εργαζοταν στο "Αθηναις", μια φωτογραφια απο ενα περιεργο σαυροειδες ον το οποιο εχει τραβηξει με το κινητο της, ηταν ενα ζωο σαν σαυρα που ομως ειχε κοιλια γιαλιστερη ομοια με εντομου! η κοπελα μου ειπε οτι ηταν πολυ τρομακτικο και το χαρακτηρισε ρισε σαν βατραχι με κοιλια κατσαριδας!

Εντωμεταξύ έχω μόλις τελειώσει ένα βιβλίο του Τομ Ρόμπινς... και αυτή η θεωρία περί αμφιβίων με ελκύει πολύ... αλλά θα κρατηθώ γιατί θα βγω off topic :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι, είτε έπειτα από διεξαγωγή πειραμάτων (πετυχημένων ή αποτυχημένων) με βάση των άνθρωπο, είτε έπειτα από "ατυχήματα" (βλέπε ραδιενέργια από πυρηνική έκρηξη) είτε και ως "φυσική επιλογή" με κριτήριο γενετικές πληροφορίες, έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που διαφέρουν σε αρκετά σημεία από έναν "κοινό άνθρωπο". Συμβαίνει μάλιστα, αν αυτός ο άνθρωπος δεν απομονωθεί κοινωνικά, να γίνει αντικείμενο επιπλέον πειραμάτων ή ακόμα και αντικείμενο θαυμασμού.

Οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω όντως αποτελούν ένα μικρό δείγμα μπροστά στις τόσες περιπτώσεις, που συχνά δεν φτάνουν καν στη δημοσιότητα.

Το πρώτο ερώτημα εδώ είναι αν γνωρίζουμε άλλες τέτοιες περιπτώσεις, και ποιοί παράγοντες μπορεί να συντελούν στη διαμόρφωση αυτής της διαφοροποίησης.

 

Έπειτα, προκύπτει μια ακόμη διάσταση προσέγγισης των φαινομένων αυτών, σε σύνδεση με τις τυχόν "ψυχικές δυνάμεις" που μπορεί να αναπτύσσει ένας άνθρωπος (είτε εκούσια, είτε ακούσια). Εκεί, μερικές φορές ενδεχομένως να δημιουργείται μια κάποια σύγχυση. Το δεύτερο ερώτημα λοιπόν είναι η "κατηγοριοποίηση" των δυνατοτήτων του ανθρώπου, αποδίδοντας τις δυνατότητες αυτές είτε σε γενετικούς παράγοντες, είτε σε "ψυχικές δυνάμεις"... Εκτός αν κάπου συνδέονται αυτά τα δύο, συντελώντας στο τελικό αποτέλεσμα...

 

Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω σ'αυτούς τους προβληματισμούς... :)

Link to comment
Share on other sites

- Κουνούπια-"τίγρεις"

- Γατόσκυλα (μην γελάτε υπάρχουν!)

κτλ...

Εμφανίζονται... πως δεν εμφανίζονται. Απλά μας κάνουν εντύπωση μόνο αν περάσουν στην δική μας οπτική σφαίρα. Αλλιώς απλά υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα να διευκρινήσω κάποια πράγματα.

Είναι διαφορετικό το να δημιουργούνται νέα είδη, από το να τα ''ανακαλύπτουμε'' εμείς τώρα, ή από το να ήρθαν στην χώρα μας ή ήπειρό μας πρόσφατα (βλέπε κουνούπια τίγρεις).

Επίσης, μία μετάλλαξη δεν δημιουργεί νέο είδος, αλλά άλλη ποικιλία.

Φέρνω σαν παράδειγμα αυτό που είπε η μέδουσα με τους φρονιμίτες. Το γεγονός ότι ατρόφησαν οι φρονιμίτες, δεν μας κατατάσει σε άλλο είδος.

Νέα είδη λοιπόν, δεν δημιουργούνται καθημερινά (όπως επίσης αναφέρθηκε).

Αν η εξέλιξη των ειδών απαιτεί πολλά χρόνια, πόσο μάλλον η δημιουργία καινούριων.

 

Αν τώρα κατάλαβα τι θέλει να πει ο johnny (χρησιμοποιώντας την μέθοδο μαντικής ''όσφρηση ονύχων''), κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν άλλα νοήμοντα όντα του ''επιπέδου'' μας, που ίσως προήλθαν από τον ίδιο δικό μας πρόγονο, αλλά λόγω διαφορετικών περιβαλλοντικών συνθηκών, η πορεία της εξέλιξής τους ήταν διαφορετική από την δικιά μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει και για το αντίθετο βέβαια.

Και η δύο θεωρίες είναι βάσιμες, αλλά όχι αποδείξιμες, άρα παραμένουν θεωρίες.

Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει στοιχεία για να υποστηρίξει μία από τις δύο, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@XENIA > Απολυτα ΑΚΥΡΟ!!Ειδικα στο θεμα που το εβαλες..

 

Νεα λοξα ή επιστροφη στις ριζες;(τις ®)

 

οπως αναφερει το παραπανω λινκ, η επιστημη ενονοματι Creation Βiology ασχολειτε με το να παραγει νεα (κατα την γνωμη των περισσοτερων που ασχολουνται καθε αλλο παρα νεα ειναι...εξηγω) ειδη οπου στη πραγματικοτητα περιγραφονται στη Γεννηση ως τα ωντα που συνβιωναν μαζι με τον ανθρωπο στην ΕΔΕΜ και ηταν οι "προγονοι" των ζωων οπου μεταφερθηκαν με την κιβωτο του ΝΩΕ.

 

Τρανο παραδειγμα το http:Liger (Λάιγκερ) (lion+Tiger) lig4.jpgliger.jpg οπου προερχεται απο Αρσενικο λεοντα και θυληκια Τιγρη. To οποιο ειναι απολυτα φιλικο προς τον ανθρωπο (μαλλον οχι μονο αλλα αυτο "μας" ενδιαφερει...) και υπερδιπλασιο σε μεγεθος απο τα αλλα ειδη!!!

 

Εδω εμεις ξερουμε απο μουλαρι, φοραδα και τετοια...αληθεια τα αναφερθεντα ζωα εχουν παραπανω προτερηματα απο τους "γονεις" τους; Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε πραγματικα θα πρεπει να εξετασουμε λιγακι πιο σοβαρα την αποψη που παρεθεσα στην αρχη!

Το χρησιμο (για "μας" παντα) θα ειναι να βρουμε με ποιο ειδος θα πρεπει να συνδιαστουμε ωστε να παρηχθει κατι το...καταλαβαινετε που το παω.

:offtopic: Και ετσι για να στηριξω την ως τωρα εικονα μου, χμμμμμ μηπως αυτος ειναι ο λογος οπου συνεχως ακουμε για Υβριδια και αποπειρες δημιουργιας καποιου ανωτερου ωντος;

Strongly :offtopic: (BUT with strong συλλογισμο!!οποτε συγχωριστε με) και στην τελικη μηπως ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι σαν χρονοταξιδιωτες γυριζουμε στην εποχη μας (οχι μονο φυσικα) και αγκομαχουμε να δημιουργησουμε αυτο το υπερΩΝ, ωστε να επιβιωσουμε μεσω αυτου της Δραματικης Εποχιακης(καθε ειδους) Αλλαγης του πολυσυζητημενου 2012??

μα τι λεω;;

ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!

(σαν forum εννοω!! Αν δεν ειχατε κ εμενα!!ποιος θα τολμουσε να υποστηριξει εστω κ τοσο λιγο αυτα τα εξωφρενικα σεναρια οπου ξεπηδαν απο το μυαλο του απο μονα τους;Και να τα δημοσιευσει εννοειτε...) :blink::wacko::wacko::blink: :cheerful: :wacko::wacko:

 

Ευχαριστω!!!

(τελειως μανταρα τα εκανα παλι..ομως σε αυτα τα θεματα..χεχεχε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ!!!)

 

 

ΥΓ. Συγνωμη ομως ΔΕΝ καταφερα να βρω φωτογραφειες ή εστω ονομασιες αλλων ειδων...

Αν καταφερω κατι του λογου μου φυσικα και θα τις ποσταρω..και παρακαλω: οποιος ενδιαφερθει για αυτα τα "ΝΕΑ ΕΙΔΗ" να κανει το ιδιο!!ειναι ωραιο να γνωριζουμε τα "μοντελα" της Φυσης και οχι της yamaha κλπ....

:whistling:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...