Jump to content

Τι σκεφτεσται για τους δαιμονες?


Recommended Posts

Σε προκαλώ (με τον καλό τρόπο βεβαίως) να μου φέρεις ενα κείμενο ή εδάφιο απο την Καινή Διαθήκη που να ευλογεί την χρήση βίας απο άνθρωπο προς άνθρωπο.

 

 

 

Στην αποκαληψη νομιζω υπαρχει προτροπη προς βια σε μια γυναικα που την λενε βαβυλονα. Βεβαια πρεπει να ειναι μια μεταφορα.

Μια φορα θυμαι ρωτησα τον θεολογο του σχολειου για το πως εξηγηται αυτο το κοματι, και πραγματικα δεν ηξερε τι να πει. Στο τελος ειπε κανα δυο βλακειουλες που του ηρθαν στο κεφαλι και ξεμπερδεψε.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η απεικόνιση της Βαβυλόνας , να πείς του Θεολόγου σου , γίνεται βάσει της εικόνας που είχε δοθεί απο την Π.Διαθήκη , όπου η Βαβυλόνα και η Ασύρριοι μαζί με τους Σαμαρείτες και τους Φιλισταίους, αποτελούσαν το "μαύρο πρόβατο" στα μάτια του Κυρίου , λόγω της πεποίθησης τους να πιστεύουν σε άλλους θεούς και ιδέες.

Εξού και η ονομασία - μεταφορά όπως είπες της Βαβυλώνας απεικονιζει το Έθνος-κράτος που θα προκύψει (αν δεν υπάρχει ήδη) που θα προκαλέσει το τελικό "ολίσθημα" του κόσμου , προς το κακό/αμαρτία/κυνισμό με προφανή την απέχθεια του , προς κάθε τι που θα οδηγεί προς τα διδάγματα του Ιησού , για αγάπη προς συνάνθρωπο και σεβασμό προς τα Θεία.

 

Η εικόνα της Βαβυλώνας συμπληρώνεται απο το κεροσφόρο τέρας και τον ψευδο-προφήτη που θα αποτελούν τους συμμάχους της , στην πορεία της για να παρασύρρει τον κόσμο προς την τελική καταστροφή του σε πνευματικό επίπεδο.

 

Μάλιστα αρκετοί παρομοιάζουν την περιγραφόμενη κατάσταση με την σημερινή εποχή , με αρκετά κοινά σημεία που ταιριάζουν με την προφητεία του Αλχημιστή Νοστράδαμου. Προσωπικά παραμένω επιφυλακτικός αλλά οχι και αρνητικός σε αυτή την εκδοχή.

 

Αν πάντως ενδιαφέρεσαι να διαβάσεις την αποκάλυψη , για να έχεις ενα καλό σημείο αναφοράς, καλό θα είναι να διαβάσεις την Βίβλο πρώτα, καθώς αρκετά σημεία της, επεξηγούν μεταφορές της αποκάλυψης με έμμεσο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Και τωρα συμπιλρωματικη ερωτηση.

 

Ο χριστιανισμος ειναι μια θρησκεια αγαπης. Ο Χριστος ελεγε αν σου δωσουν μια σε ενα μαγουλο γυριστε το αλλο, αν καποιος σας ζητησει το μπουφαν να του το δωσεται. Αγαπη αγαπη αγαπη, λενε η παπαδες. Να προσευχεσται για τους εχθρους σας, και να τους αγαπατε, νομιζω και αυτο διδασκει η καινουργια θρεισκεια, ο Χριστιανισμος δηλαδη.

 

Με βαση τα παραπανω, δεν βγαινει λογικη σκεψη, οτι πρεπει να συγχωρισουμε την Βαβυλονα, να προσευχυθουμε για αυτην, και να μη θυμωσουμε μαζι της, και να τη δωσουμε και την αγαπη μας.

 

Η προτροπη αυτη της αποκαληψης δεν ερχεται σε πληρης αντιθεση με την Χριστιανικη σκεψη???

Link to comment
Share on other sites

H εικόνα της Βαβυλώνας , δίνει την εικόνα του απόλυτου κακού , που ακόμα και την παροχή της αγάπης, δεν θα την δεχτεί.

Σύμφωνα με τις διδαχές του Ιησού, η αγάπη είναι κάτι που δίνεται προς όλους τους ανθρώπους , με σκοπό να μπορέσουν να δούν το αληθινό "φώς" και να μην παρασυρθούν στον βούρκο , κατά την Καινή Διαθήκη.

Η Βαβυλώνα , είναι ο ίδιος ο βούρκος. Είναι η είσοδος εκείνη που θα αποτελέσει το καταστροφικό σημείο για όσους συνταχθούν μαζί της, κατά την Αποκάλυψη.

 

Παρόλα αυτά όμως, αν διαβάσεις την Αποκάλυψη καλά και σωστά (πράγμα πολύ δύσκολο αν δεν έχεις ασχοληθεί με το σύνολο των βιβλίων του Χριστιανισμού) θα δείς οτι παρόλο που θα "κυλήσει την Γή με το αίμα των πιστών που θα την βάψουν κόκκινη" , η μόνη αντίδραση τους , θα είναι το φευγιό και η προσπάθεια να κρυφτούν και οχι η αντίδραση των όπλων , παρά μόνο στο τελικό΄σημείο που στα γραφόμενα , δίνει την παρουσία του Κυρίου, λίγο πριν το οριστικό σημείο της Κρίσης , στην Δευτέρα Παρουσία.

 

Πριν σπεύσει κάποιος να με χαρακτηρίσει τώρα σαν οπαδό του δόγματος της ορθοδοξίας ή σαν "Λουκά" της Εκκλησίας, να πω οτι κάποια πράγματα τα ασπάζομαι και κάποια οχι. Στην περίπτωση όμως της Αποκάλυψης , παρόλο που είναι κάποιο βιβλίο που ανήκει στον Χριστιανισμό , εντούτοις πολυ λίγο μπορεί να αμφισβητηθεί το κοινό του σημείο με την Βίβλο καθώς και η επεξήγηση του , ΜΟΝΟ μέσω αυτής και του κοινού μυαλού.

Link to comment
Share on other sites

Φιλοι μου καλησπερα σας.

 

Φιλε Anor αναφερω πουθενα στο κειμενο μου την Καινη Διαθηκη ??????

Αναφερω πουθενα για προσυλητίσμο ????????

 

Επισεις αναφερω για πολεμο και ΟΧΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ η κατι αλλο....

 

Δηλαδη ο χριστανισμος λεει πηγαινετε στην μαχη και να σκοτωθειτε ??????????????

Οχι βέβαια...

 

Για την προσκληση ασφαλως και την αποδεχωμαι....

(Οχι βεβαια για την Καινη Διαθηκη γιατι δεν την αναφερω πουθενα στο κειμενο μου)

Αλλα δυναμεθα να ομιλήσουμε για το παρον θεμα.

 

Οποτε θελεις....

Στειλε μου ενα εμαιλ η ενα μηνυμα....

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη δηλαδή στον πόλεμο είναι άλλο να σκοτώνεις;...

 

Υπάρχει δικαιολογία; και μιλώ πάντα όσον αφορά βάση θρησκευτικών συγγραμάτων και οχι με την κοινή λογική που λέει αμυνομαι για να μην πεθάνω.

 

Μπορεί να μην αναφέρεις για προσηλυτισμό , αλλά το σημάδι/ια που υπάρχουν πάνω σε Εθνικά σύμβολα , είναι κατάλοιπα εκέινων των εποχών. Τότε λοιπόν που με χρήση τους, έδιναν στον απλό (και απαίδευτο, μην το ξεχνάμε) λαό , οτι πρέπει να πολεμήσουν για την θρησκεία τους, απέναντι στους άπιστους... Παραδείγματα έφερα.

 

Το ίδιο ακριβώς που γίνεται και τώρα απο χώρες στο όνομα της Ελευθερίας , σε κάποια χώρα χιλιάδες ή εκατοντάδες μίλια μακριά απο αυτούς.

 

Σαν απλός άνθρωπος λοιπόν , αρπάζεις το Α3-G3 και τρέχεις για να μπείς στην μάχη όπου θα σκοτώσεις με ποιά ακριβώς δικαιολογία;..

 

Το να αφαιρέσεις μια ζωή , είναι φόνος όπως και να το δείς, μιας και είναι κάτι που δεν σου ανήκει ούτε το έχεις δημιουργήσει , για να έχεις κυριαρχικά δικαιώματα πάνω του.

 

Σαφώς και σε καταστάσεις μπορεί να υπάρχουν ελαφρυντικά αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό της ίδιας της πράξης.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που διαβασα στο "ημερολόγιο ενος μάγου" του Coelho

 

"O Δαίμονας είναι ένα πνεύμα ούτε καλό ούτε κακό.. Θεωρείται φύλακας των περισσότερων μυστικών που είναι προσιτά στον άνθρωπο και έχει δύναμη κι εξουσία στα υλικά πράγματα. Έκπτωτος άγγελος, βρίσκει την ταυτότητά του στο ανθρώπινο είδος κι είναι πάντα έτοιμος να συνάψει συνθήκες και να κάνει ευνοϊκές αλλαγές"

Link to comment
Share on other sites

Διάβολος - Δαίμονας = βγαίνει απο το λήμμα διαβάλω που σημαίνει κάνω διαφορετικό, αλλοιώνω με κακό τρόπο.

 

Ο έκπτωτος άγγελος , όπου κατά την Χριστιανική διδαχή , υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα της ματαιοδοξίας-υπερηφάνειας, αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό και ώς μοναδικό σκοπό έχει την αλλοίωση της σύνδεσης του ανθρώπου με τον Δημιουργό του, προσελκύοντας τον με ικανοποίηση υλικών επιθυμιών και πόθων.

 

Η σύναψη συμφωνιών , με δαίμονες, γίνεται πάντα υπό την προστασία ξορκιού η προστατευτικού κύκλου θετικής ενέργειας και με απόλυτο τρόπο έκφρασης , όπου δεν θα αφήσει κενό για διαστρέβλωση ή παράφραση των λεγόμενων σου. Κατά την διάρκεια της εκπλήρωσης της όποια συμφωνίας, το δαιμόνιο, διατηρεί κάποιο είδος ψυχικό σύνδεσμο με τον εντολέα και συνάμα προσπαθεί να αποτινάξει τον "ζυγό" του απο αυτό το κάλεσμα.

 

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ευνοικά προσκείμενοι προς τον άνθρωπο. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν εκπληρώνουν επιθυμία ή εντολή χωρίς σημαντικό αντίτιμο.

 

Οι μάγοι , με την σημασία της λέξεως ώς κάτοχοι ικανότητος χειρισμού των δαιμονίων και οχι ώς Σαμάνοι-Σοφοί, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Ακομα και αν υπαρχουν οι δαιμονες ακομα και αν αυτα που λενε για αυτους αληθευουν, τι λετε ειναι πραγματοι τοσο κακοι και τοσο επιβλαβης σε αυτον τον κοσμο?

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ Η ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΧ. ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΟ Ο ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΚΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΟΡΙΖΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ. ΑΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα ξεκινάει οχι απο τον φόβο ή τον σεβασμό. Ξεκινάει απο το οτι υλικές υποστάσεις όπως είναι οι άνθρωποι , προσπαθούν να χειριστούν καταστάσεις με δαιμόνια και πνεύματα για να ικανοποιήσουν προσωπικές επιθυμίες και πάθη, με τις δυνάμεις των δαιμόνων. Όντα λοιπόν ύλης και σάρκας , με ελάχιστη ικανότητα και γνώση προσπαθούν να επικαλέσουν/υποβάλουν/κτλ... σε όντα όπως είναι οι δαίμονες, που σίγουρα θα θελήσουν να αποκτήσουν το αντιτιμο σε ενα ανίσχυρο αντίπαλο.

 

Οι δαίμονες , με την έννοια που γνωρίζει ο άνθρωπος σήμερα είναι οι παρακάτω...

 

απο wikipedia.org:

In religion, folklore, and mythology a demon (or daemon, dæmon, daimon from Greek: δαίμων [ðaïmon]) is a supernatural being that has generally been described as a malevolent spirit, and in Christian terms it is generally understood as a Fallen-angel, formerly of God. A demon is frequently depicted as a force that may be conjured and insecurely controlled. The "good" demon in recent use is largely a literary device (e.g., Maxwell's demon), though references to good demons can be found in Hesiod and Shakespeare.[citation needed] In common language, to "demonize" a person means to characterize or portray them as evil, or as the source of evil.

 

Απο αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις οτι όταν κάποιο όν , σαν φύση έχει την αρνητική ενέργεια (κακό) είναι αδύνατον να υπάρξει σχέση ισορροπίας , σε μια επίκληση ή οτι άλλο έχει σχέση με την σύνδεση σου με αυτό. Είναι απόλυτα σίγουρο οτι θα προσπαθήσει να σε κάνει δέσμιο και υποχείριο του. Είτε το σέβεσαι , είτε το φοβάσαι.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα βασικό ερώτημα. Εάν οι δαίμονες δεν φαίνονται δηλ. είναι άυλοι τότε πως έχουν την δυνατότητα να βλάψουν κάποιον άνθρωπο;

Αφού δεν έχουν στόμα πως μπορούν να λένε ξόρκια ή αφού δεν έχουν χέρια πως μπορούν να κάνουν τον άλλον να σκοντάφτει κοκ.;

 

Μήπως δεν ξέρουμε τι μας φταίει και τα ρίχνουμε σε δαίμονες;

 

Προσπαθώ να είμαι σκεφτώ λογικά και όχι παραφυσικά.

 

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα βασικό ερώτημα. Εάν οι δαίμονες δεν φαίνονται δηλ. είναι άυλοι τότε πως έχουν την δυνατότητα να βλάψουν κάποιον άνθρωπο;

Αφού δεν έχουν στόμα πως μπορούν να λένε ξόρκια ή αφού δεν έχουν χέρια πως μπορούν να κάνουν τον άλλον να σκοντάφτει κοκ.;

 

Μήπως δεν ξέρουμε τι μας φταίει και τα ρίχνουμε σε δαίμονες;

 

Προσπαθώ να είμαι σκεφτώ λογικά και όχι παραφυσικά.

 

Τι λέτε;

Αφού προσπαθείς να σκεφτείς λογικά και όχι παραφυσικά, σκέψου να σε διαπερνούν 1500 Watt ηλεκτρικού ρεύματος...

Ούτε χέρια έχει, ούτε στόμα έχει, ούτε φαίνεται... Ε, άντε πείσε μας όμως μετά πως που θα σου προξενήσει θα είναι απλώς μια "βλάβη"! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την αιτία johnny,

 

Τον ηλεκτρισμό μπορεί να τον καθοδηγήσει ο άνθρωπος εκεί που θέλει είναι εφικτό σήμερα. Αν μου έλεγες ότι θα γινόταν πριν από τον Έντισον τότε θα προβληματιζόμουν...

 

Ο ηλεκτρισμός υπήρχε πάντα... οι δαίμονες όμως ήταν δημιούργημα της εκκλησίας ως κάτι κακό. Τι λες;

Link to comment
Share on other sites

Ο ηλεκτρισμός υπήρχε πάντα... οι δαίμονες όμως ήταν δημιούργημα της εκκλησίας ως κάτι κακό. Τι λες;

Σκέψου όμως, πώς θα αντιμετώπιζε ο περιηγητής τον ηλεκτρισμό πριν αυτός ανακαλυφθεί?!

Εκτός από το ότι δε γνωρίζεις την αιτία αλλά τον αντιλαμβάνεσαι εκ του αποτελέσματος (τον ηλεκτρισμό), πριν περάσει στα εργαλεία της επιστήμης αποτελούσε και αυτός έναν "δαίμονα" στη σφαίρα του μεταφυσικού.

 

Αν μου έλεγες ότι θα γινόταν πριν από τον Έντισον τότε θα προβληματιζόμουν...

Προβληματίσου ελεύθερα γιατί "στο έχω πει" εδώ και καιρό... Click

 

A, και οι δαίμονες δεν είναι δημιούργημα της εκκλησίας, διότι προϋπάρχουν αυτής.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα βασικό ερώτημα. Εάν οι δαίμονες δεν φαίνονται δηλ. είναι άυλοι τότε πως έχουν την δυνατότητα να βλάψουν κάποιον άνθρωπο;

Αφού δεν έχουν στόμα πως μπορούν να λένε ξόρκια ή αφού δεν έχουν χέρια πως μπορούν να κάνουν τον άλλον να σκοντάφτει κοκ.;

 

Μήπως δεν ξέρουμε τι μας φταίει και τα ρίχνουμε σε δαίμονες;

 

Προσπαθώ να είμαι σκεφτώ λογικά και όχι παραφυσικά.

 

Τι λέτε;

 

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΥΛΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ (ΔΗΛ.ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ) ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...