Jump to content

Ενας απο τους ισχυρούς γρίφους του Χριστιανισμού...


 Share

Recommended Posts

Προσωπικά δηλώνω, όπως είπα στα πιστεύω του Χριστιανισμού, αλλά ποτέ δεν θα υποχρεώσω το παιδί μου , να ακολουθήσει κάτι που δεν πιστεύει. Αυτό μόνο του και σαν σκέψη , είναι αντίθετο στο οτι πιστέυω εγώ. Γιατί να το αλλοιώσω;

Το παιδί σου ήδη διαμορφώνει την πίστη του, μέσα από εσένα. Παρόλο που θέλεις να το αφήσεις ελεύθερο να αποφασίσει τι θα πιστέψει (και πολύ καλά κάνεις), έχε υπ? όψη σου ότι έμμεσα και ίσως άθελά σου του ?περνάς? τα δικά σου πιστεύω. Μπορεί οι προθέσεις σου να είναι καλές, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να μην επηρεάζεις το ίδιο σου το παιδί.

 

Αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους γονείς, κάθε πίστης και πεποίθησης.

 

(νομίζω ότι βγήκα :offtopic: ; :unsure: )

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δεν διαφωνώ Νεφέλη , αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το ορίσεις , απο την στιγμή που εξασκείς αυτό που πιστεύεις και ζείς στον ίδιο χώρο με το παιδί σου.

Πάντως όπως είπα, το τι θα κάνει , την στιγμή που θα έχει αναπτύξει τρόπο σκέψης δικό της , είναι κάτι που αφορά προσωπικά εκείνη και θα πρέπει να ικανοποιεί την ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Anor ξερεις, με βαση ποιο γεγονος καθοριστικαν οι βασεις τις χριστιανικης εκκλησιας περι θανατου.ρ

 

Λοιπον μπαινει μια φορα ο Ιησους σε ενα σπιτι οπου ειχε πεθανει ενα κοριτσακι. Κιαι λεει'' Μη φοβασται το κοριτσακι δεν πεθανε απλα κοιαται''

 

Και πανω σε αυτη τη φραση ο χριστιανισμος εχτισε μια ολοκληρη θεωρεια περι θανατου,ξες, ο θανατος ειναι ενας υπνος, και πολλα αλλα. Δεν τα θυμαμαι, γιατι το εκανα στα θρησκευτικα της2 γυμνασιου, αλλα ηταν ενα ολοκληρο κατεβατο.

 

Το ερωτημα μου ειναι, μηπως το κοριτσακι πραγματικα κοιμοτανε. Ενωω με αυτο το υπνο,που πεφτει αρτιριακη πιεση,η χτυποι της καρδιας επιβραδινονται παρα πολυ. Και ο μονος τροπος για να καταλαβεις αν αυτο το ατομο δεν πεθανε αλλα κοιμαται ειναι να του ανοιξεις το ματυ και με ενα φακο να το φοτισεις,βλεποντας αν αντιδραει η κορη του ματιου.

 

Δηλαδη τι θελω να πω. Αν ο Χριστος το ειχε πει κυριολεκτικα και οχι μεταφορικα ολη οι ιδεολογια του χριστιανισμου περι θανατου, χανει ολες τις βασεις της

Link to comment
Share on other sites

Σε παρακαλώ να ενθαρρυνθείς και να συνεχίσεις να Τον αναζητάς (Ιερεμίας 29:13)

Φράση της Βίβλου που δεν είναι και τόσο γνωστή.
Πίστευε και μη ερεύνα

... νομίζω οτι αυτό είναι γνωστό σαν Ββιβλική φράση

 

Ίσως μια απο τις μεγαλύτερες αντιφάσεις του Χριστιανισμού που πραγματικά έχει προκαλέσει αντίλογο απο πιστούς μέχρι και σκεπτικιστές. Η γνώμη σας;

 

Το πρωτο ειναι βιβλικη φραση.

To "πιστευε και μη ερευνα" (είτε εχει κομμα είτε δεν εχει) ΔΕΝ ειναι βιβλικη φραση. Δεν το εχει πει ο Χριστος και δεν υπαρχει σε καμια Βιβλο.

Οπως σωστα ειπωθηκε, το ειχε αναφερει καποιος επισκοπος σε καποια συνοδο.

Βιβλικο ειναι το "κρουσε και θα σου ανοιξουν" , "ζητα και θα σου δοθει" κλπ...

Και σ'αυτες τις καταγεγραμμενες βιβλικες φρασεις δεν βλεπω αντιφαση μεταξυ τους.

Link to comment
Share on other sites

Παράδειγμα στην Παλαιά Διαθήκη ο Σολωμώντας θέλει να χτίσει ενα πολύ μεγάλο ναό για τον Θεό , που όμως του λέει οτι δεν είναι αναγκαίος για εκείνον για να τον προστατεύει και να προσεύχονται σε αυτόν. Παρόλα αυτά το δέχεται , σύμφωνα με την Βίβλο , σαν προσφορά ευχαριστίας.

Ισως ο Ναος του Σολωμωντα να ειχε και αλλες λειτουργιες εκτος της φαινομενικα θρησκευτικες.

Πολλα περνανε απο το μυαλο μου ομως παραειναι τραβηγμενα για να αναφερθουν.

 

Στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς λέει πως ο ναός του κυρίου είναι το σώμα μας και οτι η "εικόνα του Κυρίου είναι μέσα μας". Η εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών κατά την υλική τους υπόσταση.

Σε συνδιασμο με την ψυχικη~πνευματικη υποσταση!

 

Σήμερα όμως , έχει περάσει το μήνυμα οτι ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνεις στην Εκκλησία 1 φορά την εβδομάδα. Μα αν ο Θεός είναι παντού, δεν μπορώ να προσευχηθώ μόνος μου ή σε μια γωνία του σπιτιού μου που την θεωρώ εγώ σαν δικό μου "ναό"; Σαφώς και θα πάω στον Ναό , αλλά γιατί να το κάνω επειδή ΠΡΕΠΕΙ;

Προσωπικα εχω να πατησω σε αυτα τα κτηρια παρα πολυ καιρο(εκτος μιας φορας πριν 2 μηνες οπου εκανα καποιες ερωτησεις).

εχω καταφερει να δειχνω ευγνωμοσυνη στην εικονα του 'θεου' συνεχως, οποτε ξεφευγω αυτοματως ζηταω συγχωρεση η οποια ερχεται παντα( εφοσων ειμαι ειλικρινης, πρωτιστα με τον εαυτο μου, αφου μεσα μου βρισκεται ο οποιος Θεος..)

 

Αναφέρω και πάλι το βάφτισμα που είναι προϊόν Βυζαντινών χρόνων σε βρεφική ηλικία. Λέει λοιπον το γράμμα της θρησκείας του Χριστιανισμού οτι τα παιδιά είναι οτι πιο αθώο και καλό υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Και συμφωνώ απόλυτα. Γιατί λοιπόν να θεωρούνται ως ψυχές χαμένες αν πεθάνουν πριν την βάφτιση , όπως διατείνονται οι ρασοφόροι; Αφού και ο ίδιος ο Ιησούς είχε πει , πως τα παιδιά είναι αθώα και πάντα γύρω του, ακόμα και τότε που ουσιαστικά η "βάφτιση" τους , γινόταν όταν είχαν ανδρωθεί (στα 18-30 τους);

Συνφωνω με την γνωμη σου για τα παιδια..

μη ξεχνας ομως πως βρισκομαστε σε αυτον τον κοσμο για να κριθουμε...

Οποτε καναμε κατι κακο ή εστω ασχημο~προσβλητικο εκει απο οπου προερχομεθα.

 

Αναγνωρίζοντας οτι ο καθένας μπορεί να βαφτιστεί ή μυηθεί σε όποια θρησκεία και θεωρώντας δεδομένη την ελευθερία επιλογής που δίνει ο Χριστιανισμός , γιατί ο καθένας να μην αποφασίζει για τον εαυτό του στα 18 ή 21; Ακριβώς εκείνη την στιγμή που έχει κάποια στοιχείώδη γνώση στο τι θέλει για τον εαυτό του;

Για να μας εχουν στη "καβατζα" (συγνωμη για την εκφραση)

 

Το πίστευε και μην ψάχνεις άλλο , με την έννοια που τοποθετείται απο τους ρασοφόρους είναι προς όφελος καθαρά του δόγματος και σύμφωνα με τις "αλήθειες" που προσυλητίζουν και κρατούν κλειστούς ορίζοντες. Ανάλογα τα διδάγματα απο την Ιερά Εξέταση όπου οι αμφισβητίες γινόντουσαν σουβλάκι.

 

Αντιτιθέται σε όλο αυτό που είχε πεί ο Ιησούς , πως είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε αυτό που θεωρούμε εμείς οτι θέλουμε. Για μένα αυτό είναι το παράδοξο και η αντίφαση.

"...τα απλα μου λογια τα σκορπισαν σαν κανονες..και δεν ηξερα τιποτα εγω..."

Απο Active Member(Σχημα ελληνικου ειδους Hip Hop) απο το τραγουδι..Καλως ηλθες παραξενε..

 

Σχετικα με το "μυστηριο" της βαπτισης,

Αν τελικα αποφασισω να βαπτισω το/τα παιδι/α μου θα το κανω με τη προυποθεση ο ιερεας να μην αναφερθει σε αυτο/α ως "δουλο/α" του θεου, παρα μονο ως "τεκνο".

Υποσχομαι στον εαυτο μου πως αν παραβει την συνφωνια(που ελπιζω να δεχτει) θα σταματησω το μυστηριο και θα φυγω..

 

Δεν θα ανεχτω να υποδουλωσουν τα παιδια μου με βρωμικα κολπα

(ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ η οποια ΔΕΝ στοχευει να επηρεασει ΟΠΟΙΟΝ την διαβασει)

Link to comment
Share on other sites

Οκ χωρίς να θέλω να το παίξω ειδικός ή κάτι τέτοιο. Είναι μια απλή ιδέα που απλά μου έχει κάτσει σωστά.

Οι δυο αυτές προτάσεις δεν είναι τόσο αντιφατικές όσο φαίνονται εξαρχής.

Καταρχάς πρέπει να πω ότι οι άνθρωποι καλώς ή κακώς κινούνται στη σκιά του φόβου. Δεν έχει σημασία αν ειναι ο φόβος του θανάτου, ο φόβος της απομόνωσης ή ο ο φόβος ότι όλοι θα εγκαταλείψουν το εν λόγω άτομο και θα μείνουν μόνοι τους. Θεωρητικά ένας τρόπος για να γιατρέψεις το φόβο είναι η γνώση γιατί όταν κάτι μπορείς να το κατατάξεις και να το αναλύσεις τότε γίνεται λιγότερο τρομαχτικό. Η γνώση εδώ τη χρησιμοποιώ ως μορφή πληροφοριών. Η θρησκεία δίνει, πάντα σε θεωρητική βάση μιλάω, έναν άλλο τροπο να περάσεις αυτό το στάδιο.

Όταν εθελοτυφλείς, όταν έχεις γίνει ζηλώτης πολύ λίγα πράγματα σε φοβίζουν. Αυτός κατα τη γνώμη είναι και ο στόχος των 2 προτάσεων, να φτιάξουν κάποιον που λόγο άγνοιας δεν θα φοβάται.

Όσο για αυτό που γράφει ο Sucore περί "του δούλου του Θεού". Δυστυχώς ή ευτυχώς από τη στιγμή που γεννιόμαστε σε οργανωμένη κοινωνία αυτόματα παραδίδουμε την ελευθερία μας. Στην ουσία είμαστε δούλοι κάπου και σε κάποιους. Άρα αν το παιδί βαφτίζεται για καθαρά "κοινωνικούς" σκοπούς τότε μικρή σημασία έχει το τι λέει κάποιος και πώς μεταφράζεται.

Link to comment
Share on other sites

Άμαζων...

 

Δεν θα σχολιάσω πολλά , πέρα απο το οτι αν όντως η αναφορά ενός κατεβατού είχε γίνει βάση αποσπασματικής αναφοράς σε μια φράση , τότε νομίζω οτι στερείται αρκετής έρευνας και είναι αρκετά ασταθές σαν περιγραφή μια κατάστασης που βιώνουμε βιώσαμε και θα βιώσουμε όλοι μας. (Θάνατος).

Η ανάσταση απο τον Θάνατο κάποιου θνητού, μέχρι σήμερα , σαν αναφορά υπάρχει μόνο αυτή του Λαζάρου, κατόπιν 3 ημερών (αν θυμάμαι καλά) απο το κλείσιμο του σε τάφο. Τουλάχιστον όπου υποτίθεται οτι υπήρχαν και αυτόπτεις μάρτυρες.

Για την ανάσταση του Ιησού, δεν θα μιλήσω καθώς είναι κάτι που θέλει απο μόνο του ενα μήνυμα.

 

 

Νομίζω το "δούλος του Θεού" λέγεται ώς παραβολική ερμηνεία το οτι δημιουργηθήκαμε απο Εκείνον άρα και είμαστε υποδεέστεροι Εκείνου. Δεν νομίζω να γίνεται με την έννοια της "δουλείας" όπως την γνωρίζουμε με την έννοια της σκλαβιάς και υπηρεσίας.

 

Gandalf

Link to comment
Share on other sites

...

Νομίζω το "δούλος του Θεού" λέγεται ώς παραβολική ερμηνεία το οτι δημιουργηθήκαμε απο Εκείνον άρα και είμαστε υποδεέστεροι Εκείνου. Δεν νομίζω να γίνεται με την έννοια της "δουλείας" όπως την γνωρίζουμε με την έννοια της σκλαβιάς και υπηρεσίας.

Gandalf

οποτε ειμαστε Υιοι κ Κορες του.

Πιστευω πως εχει μεινει απο καποια χρονια (οχι και τοσο περασμενα) αυτη η υποδουλωση στον "κυριο"..Οποιος κι αν ειναι αυτος(σιγουρα παντως οχι ο Θεος).

 

:offtopic:

Αληθεια σκεφτηκατε ποτε για ποιον λογο γεμιζουν την παναγια με ασημια χρυσαφια κ πετραδια..

Μη μιλησω για τα στεματα...

Link to comment
Share on other sites

Τα "τάματα" σε χρήμα και γενικά σε πράγματα αξίας , είναι κατάλοιπο άλλων αιώνων για την ακρίβεια..Νομίζω οτι έχει μείνει απο αρχαιότερες συμπεριφορές για λήψη χρησμών και μαντειών απο ανθρώπους , προς ικανοποίηση ιερέων και ναών, που κατά την εκδοχή των τότε , ήταν προς την συντήρηση των λειτουργικών αναγκών!!

 

Βέβαια σήμερα, τα τάματα και οι προσφορές αυτές, πλέον οδηγούν σε μια τεράστια εκκλησιαστική περιουσία , που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με το όλο νόημα του Χριστιανισμού σαν διδασκαλία (ο έχων δύο χιτώνες δίνει τον ένα στον μην έχοντα). Αν εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε γιατί είμαστε "αμαρτωλοί" , κτλ. τότε το παράδειγμα που πρέπει να προέρχεται απο την εκκλησία , (σύνολο ιεραρχών και ρασοφόρων) σίγουρα είναι ανύπαρκτο.

 

Για τις εικόνες λοιπόν που βλέπεις στολισμένες , είναι προσφορές ναι μεν πιστών αλλά αχρείαστες , μιας και αρκεί σύμφωνα με τα ιερά γραπτά, η προσευχή με πίστη. Είναι κάτι σαν τις θυσίες που υπάρχουν στο μήκος της ανθρώπινης ιστορίας, προς τέρψιν των Θεών. Κάτι που ναι μεν είναι ευπρόσδεκτο σαν κίνηση αλλά οχι απαιτητό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φράση της Βίβλου που δεν είναι και τόσο γνωστή.

... νομίζω οτι αυτό είναι γνωστό σαν Ββιβλική φράση

 

Ίσως μια απο τις μεγαλύτερες αντιφάσεις του Χριστιανισμού που πραγματικά έχει προκαλέσει αντίλογο απο πιστούς μέχρι και σκεπτικιστές. Η γνώμη σας;

Το "πίστευε και μη ερεύνα" δεν είναι βιβλικό (όπως δεν είναι βιβλικό και το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"). Από άγνοια θεωρείται "χριστιανικό" ρητό. Μπορεί να το είπε κάποτε κάποιος του χριστιανισμού, αλλά δεν έχει ούτε λογική ούτε θεολογική εγκυρότητα, ούτε βάση. Οπότε δεν αξίζει να οδηγούμαστε σε συμπεράσματα βασισμένοι σε τέτοιες "ρήσεις".

οποτε ειμαστε Υιοι κ Κορες του.

Πιστευω πως εχει μεινει απο καποια χρονια (οχι και τοσο περασμενα) αυτη η υποδουλωση στον "κυριο"..Οποιος κι αν ειναι αυτος(σιγουρα παντως οχι ο Θεος).

 

:offtopic:

Αληθεια σκεφτηκατε ποτε για ποιον λογο γεμιζουν την παναγια με ασημια χρυσαφια κ πετραδια..

Μη μιλησω για τα στεματα...

Για το ίδιο λόγο που κάποτε γέμιζαν με παρόμοια πράγματα τα ιερά της Άρτεμης, της Ήρας, του Ποσειδώνα κτλ.

Οι άνθρωποι προτιμούν να "αγοράζουν" αυτό που δεν μπορούν με άλλους τρόπους να εξασφαλίσουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά δεν διάβασα τα μηνύματα και στις δύο σελίδες επειδή βιάζομε,διάβασα μόνο το πρώτο μήνυμα και απαντώ(για να μην υπάρχη παρεξίγιση). Πίστευε και μη ερεύνα-Δεν λέχθηκε ποτέ, ούτε απο τον Ιησου ούτε απο Αποστόλους. Ερευνάτε τας γραφάς-Αυτό λέχθηκε,Πίστευε μετ ερεύνας-λέχθηκε

Link to comment
Share on other sites

 

Για τις εικόνες λοιπόν που βλέπεις στολισμένες , είναι προσφορές ναι μεν πιστών αλλά αχρείαστες , μιας και αρκεί σύμφωνα με τα ιερά γραπτά, η προσευχή με πίστη. Είναι κάτι σαν τις θυσίες που υπάρχουν στο μήκος της ανθρώπινης ιστορίας, προς τέρψιν των Θεών. Κάτι που ναι μεν είναι ευπρόσδεκτο σαν κίνηση αλλά οχι απαιτητό.

Θα διαφωνησω αγαπητε μου...

(το εχω πει κ το ξαναλεω...πιο στυλατα αυτη τη φορα ομως μπας κ μεινει ή εστω σχολιαστει!)

 

Αν παρατηρησεις τις "Ιερες" τεχνες του μεσαιωνα και δεις πως οι αγιοι ηταν ντυμενοι με πανακριβα ρουχα και οι τελευταιοι στα σκαλοπατια της Αγιας κυριαρχιας (ιδιαιτρα η Οσια Μαρια) ισως (αυτο κανω εγω) παει το μυαλο σου τελειως αυτοματα πως οποιος εχει τα στολιδια κ τα ταδε μπιχλιμπιδια ειναι παντα ιερος και ο λογος Θεϊκος...

(της στιγμης)

Για να μη πανε και πολυ κοντρα στο καθεστως με λιγα λογια...

Ασε που απο την αλλη τους περισσοτερους αρχικους Ευγενεις Ο Κληρος τους Διαλεξε...Οποτε σαν δικοι του ανθρωποι επρεπε να Θαυμαζονται και να Ομοιαζουν με αυτους που Λατρευαν οι πιστοι...

 

Ολα στο παιχνιδι ειναι αρχηγε μου...και ειμαστε μικροτεροι απο πιονα στη πλατφορμα...

Link to comment
Share on other sites

Φράση της Βίβλου που δεν είναι και τόσο γνωστή.

... νομίζω οτι αυτό είναι γνωστό σαν Ββιβλική φράση

 

Ίσως μια απο τις μεγαλύτερες αντιφάσεις του Χριστιανισμού που πραγματικά έχει προκαλέσει αντίλογο απο πιστούς μέχρι και σκεπτικιστές. Η γνώμη σας;

 

Άνορ,

 

Εγώ πιστεύω ότι είναι συμπληρωματικές οι δύο φράσεις. Η στάση της Εκκλησίας και ο Δημόσιος ιστορικός βίος της μέχρι τώρα τουλάχιστον αυτό δείχνουν.

 

Δηλαδή, «αναζήτησε επίμονα το Θεό πλην όμως μόνο με την τυφλή και άκριτη πίστη στις καθιερωμένες δοξασίες της Εκκλησίας. Μην τολμήσεις και ερευνήσεις με άλλο τρόπο».

 

Όποιος τολμήσει να εκφέρει πχ Γνωστικιστικά ή δογματικά ερωτήματα κάποτε καταδικάζονταν στην πυρά και τώρα στον αφορισμό που μεταφράζεται σε προβλήματα με τον «κλειστό ακόμη ελληνικό κοινωνικό περίγυρο» ή ακόμη και «Γραφειοκρατικά Προβλήματα» (πριν την απαγόρευση αναγραφής του Θρησκεύματος στις Ταυτότητες).

 

Φυσικά, τον ίδιο Μονολιθικό δρόμο διάλεξαν και οι άλλες Μονοθειστικές θρησκείες (Ιουδαισμός, Ισλαμισμός).

 

ΑΛΛΑ: να θυμηθούμε και την καταδίκη του Σωκράτη για εισαγωγή «Καινών Δαιμονίων» στην φιλοσοφία της Νεολαίας της Αρχαίας Αθήνας? Η Φιλοσοφική του Πορεία διακόπηκε απότομα μόλις άρχιζε να «λοξοδρομεί» από την Αθηναϊκή (βλ. Πλατωνική ? Συντηρητική) «πεπατημένη».

 

Τελικά, αυτό το άτιμο «Πίστευε και Μη Ερεύνα» το λατρεύανε όλες οι κοινωνίες και φιλοσοφίες μου φαίνεται. Μάλλον ζούμε τη μοναδική φάση της Ανθρώπινης κοινωνίας που όλα επιτρέπονται (όσον αφορά τουλάχιστον την φιλοσοφική έρευνα).

 

Και πάλι, όχι ακόμη απόλυτα στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε παρακαλω για το πιστευε και μη ερευνα θα θελαμε ολοι πιστευω να μας πεις ακριβες χωριο! :unsure:

γιατι ειλικρινα δεν νομιζω να υπαρχει αν δεν το βρεις αναιρεσε την ερωτηση γιατι πλεον αυτη θαειναι ασυστατη!!!

λυπαμαι αν φαινομαι αυστηρος αλλα πιστευοντας οτι και οι ετεροι συμμετεχοντες στο φορουμ θα συμφωνησουν οτι πριν υποβληθει οποιαδηποτε ερωτηση θα πρεπει να ειναι τελεια τεκμηριωμενη για να πληρουνται τουλαχιστον οι στοιχειωδεις κανονες της διαλεκτικης τεχνης!!!και παλι ζητω συγνωμη αν κανω λαθος!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

το πιστευε και μη ερευνα εχει πρακτικη μορφη.

οταν ολοι εδω μεσα εχουν διαφορετικς γνωμες για ολα πως θα τους βαλει στο σωστο δρομο??? :headb:

πιστεψε αυτα που σου λεω οτι αυτος ειναι ο μονος δρομος και μη ερευνα ειπε. :worthy:

καθαρισε και γινε ενα σκευος αξιο για το αγιο πνευμα και θα ανυψωθεις.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

και τοτε δεν θα πιστευεις,θα ξερεις.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

 

αυτος αυτο ακολουθησε και αναστηθηκε.

και αυτος θεωρησε οτι πρεπει να ακολουθησουμε την καθαρση τυφλα.

δεν βλεπω λογο να αμφιβαλω οτι ηταν θεανθρωπος. :worthy:

 

ειλικρινα στο θεμα αυτο τα πολλα λογια ειναι φτωχια,αλλοι καταλαβαινουν τον δρομο που εδειξε αλλοι απλως τον συζητανε.υπαρχει το γραμμα και το πνευμα του νομου.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...