Jump to content

Ποια Είναι Η Κοσμοθεωρία Σας;


Ποια είναι η κοσμοθεωρία σας;  

54 members have voted

  1. 1. Επιλέξτε μια από τις επιλογές που αναφέρονται στην δημοσκόπηση, με βάσει το ποια είναι αντιπροσωπευτική ή πλησιέστερη στην κοσμοθεωρία σας

    • Μονοθεϊστική (Χριστιανισμός, Εβραϊσμός, Μωαμεθανισμός, Βουδισμός και ΟΛΕΣ οι «αποχρώσεις» τους)
      62
    • Πολυθεϊστική / Παγανιστική (Wicca, Ινδουϊσμός, Σαμανισμός, Ελληνική θρησκεία και όλες οι αρχαίες θρησκείες)
      51
    • Πανθεϊστική (Γνωστικισμός, Ζεν, αρχαία ελληνική φιλοσοφία κλπ)
      43
    • Αγνωστικιστική
      35
    • Άθεη
      24


Recommended Posts

Έχω ανάγκη να πιστεύω στο θεό

είμαι άνθρωπος

άρα όλοι οι άθρωποι έχουν αυτή την ανάγκη

 

Ατελής επαγωγικός συλλογισμός

 

Οντως...ένας παραλογισμός. Ταιριάζουν πολλές συμπερασματικές προτάσεις και σε κάθε περίπτωση, όλες καταλήγουν σε έναν...ατέλη συλλογισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ''ΑΝΩΤΕΡΟ'' ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΟΣ, ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

 

ΦΛΑΦΛΑΚΙΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αναλόγως για ποιόν είναι τί...

Για την εκκλησία είναι αιρετικός.

Για τον ίδιο είναι χριστιανός.

Για την κοινωνία πιθανόν να είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω... :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

babuska μπορω να πως πως με εχεις καληψει ...εχω βαφτιστει Χριστιανη Ορθοδοξη και παντα πιστευα και θελω να πιστευω πως υπαρχει ενα ανωτερο ων ενας Θεος που κατα καποιον τροπο κινει τα νηματα

πολλοι στον περιγυρο μου δεν πιστευουν ισως πως ειμαι "πιστη"πρωτον διοτι δεν πηγαινω στην εκκλησια και δευτερον διοτη διαβαζω και ασχολουμε με πνευματικα θεματα ....δεν πιστευω παντος το οτι δεν παω εκκλησια με κανει λιγοτερο πιστη απο αυτους , η πιστη δεν εξαρταται απο αυτο , αποψη μου φυσικα , αλλοι ισως διαφωνουν , και οσο για το δευτερο θεμα ακομα δεν μπορω να πω που θα με οδηγησει αυτη η επιλογη μου ειναι ομως δικια μου επιλογη !!! και κανενος αλλου ! ισως ειμαι :cheerful: :offtopic: αλλα ειμαι εγω :019blush:

Link to comment
Share on other sites

Οταν λετε Θεος ενοειτε τον δημιουργο του κοσμου η την ανωτερη δυναμη που για τα σημερινα κοσμικα δεδομενα που η κοινονικη μαζα την ονομαζει Θεο ???

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε Θεός, εννοούμε αυτό που σημαίνει για τον καθένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Λοιπον...

Μερικα θεματα πιστευω οτι δεν θα πρεπει να τα ακουν ολοι γιατι απλα ακομα δεν μπορει να τα δεχτει ο νους τους.Η κληρονομια της φιλοσοφιας που μας αφισαν οι προγονοι μας ειναι το κλειδι.Δειτε τον κοσμο με το μυαλο και την λογικη σας.Παρατιρηστε την αρμονια και θα βρειτε το κλειδι της δημηουργιας.Σηγουρα η απαντηση βρισκετε και στης επιστημνες αλλα πρεπει να ειναι η συνεχεια,δηλαδη αφου προσπαθησεις να παρατηρησεις την αρμονια πρεπει να χρησημοποιησεις τους κανονες της επιστημης και αφου με τα συμπερασματα σου συνδιασεις με της αποψεις του επιστημονικου κοσμου θα σου ειναι πιο ευκολο να συνιδειτοποιησεις τον αλγοριθμο της δημιουργιας και της Ταξη,τον ΘΕΟ...

 

Κοσμοθεωριες απο τη επιστημη και απο της θρησκειες ειναι πολλες και θα ακουσουμε ακομα περισσοτερες τα επομενα χρονια.Επειδη ειμαι ανθρωπος του φιλοσοφικου λογικου συμπερασματος δεν μπορω να πιστεψω σε θαυματα παρα μονο στις αληθειες πισω απο αυτα τα λεγομενα θαυματα.Ετσι συμβαινει και με την Κοσμοθεωρια,δεν ειναι θαυμα η μανα εξ ουρανου.Σιγουρα υπαρχει μια λογικη εξηγηση.

 

Δεν ξερω για της αλλες θρησκειες,παντως με σιγουρια μπορω να πω πως πολυ σωστη σειρα γεγονοτων που συνελαβαν στην δημηουργια του συμπαντος δινει το βιβλιο της Γεννεσης.Τα βηματα ειναι τοποθετημενα με σωστη σειρα,το μονο που μενει για μας ειναι να τα εξηγησουμε λογικα,να βρουμε αν υπαρχουν λαθη και να δωσουμε το σωστο.

 

Αν υπηρχε ανθρωπος που ΚΑΤΑΛΑΒΕ τα παντα πρεπει να ειναι ο Ιησους Χριστος γιατι καταλαβενε ακομα και τον θανατο και γι'αυτο τον "νικησε" και αν θελουμε να ψαξουμε καπου πρεπει να ψαξουμε και την διδασκαλια του,οχι να γινουμε πιστοι αλλα ερευνητες και παρατιρητες.

 

Το μονο σιγουρο ειναι πως ολα ηρθαν στην Ταξη απο το Κενο.Το το Κενο ειναι το πρωτο σταδιο,το Χαος ειναι η αρχη και η Ταξη η συνεχεια.

 

Για τους καινουριους στην φιλοσοφια και γι'αυτους που ενδαφερονται για την Κοσμοθεωρια καλο θα ηταν να ψαξουν για την νεα θεωρια που ονομαζετε η Θεωρια Των Χορδων.Ακομα δεν εχει τεκμηριωθει και αποδειχθει αλλα αν ισχυει τοτεη Κοσμοθεωρια δεν θα ειναι ουτε καν ο προλογος για την συνεχεια που συνεπαγεται.

 

Οσο βλεπεις τον Θεο εσυ τοσο βλεπει και ο Θεος κι εσενα

Link to comment
Share on other sites

@kontraStiDimiourgia

1) Προσωπικα πιστευω πως η θεωρεια των Υπερχορδων μονο νεα δεν ειναι στις βασεις της, χωρις να θελω να το παιξω ελληναρας κλπ βλεπω καποιες ομοιοτητες με τα λεγομενα του Πυθαγορα οταν εξεφραζε τα πιστευω του σχετικα με τις κοσμικες αρμονιες, αλλα ως εκει, δεν εχω μελετησει πολυ καλα και φοβαμαι πως θα πεταξω καμια αρλουμπα.

2)Οσο βλεπεις τον Θεο εσυ τοσο βλεπει και ο Θεος κι εσενα

"Οσο κοιτας μεσα στην Αβυσο καοιταει κ αυτη σε εσενα" δν θυμαμαι ποιος το ειπε αλλα ηταν μορφη (μπορει ακομα να ζει-δεν με νοιαζει)

 

Αυτο που θελω να πω, γι'αυτο και απανταω ειναι:

 

Αντιλαμβανομαστε ΤΑ ΠΑΝΤΑ συμφωνα με τις αισθησεις μας, οι οποιες οριθετουνται μεσα στο συνειδητο μερος του εαυτου μας.

Οσο μεγαλωνουμε τοσο περισσοτερα μαθαινουμε για τον κοσμο και ολο και περισσοτερο αρχιζουμε να πλαθουμε (ο καθενας την δικη του) κοσμοθεωριες.

Ο Κοσμος ΔΕΝ εχει την μορφη που αντιλαμβανομαστε, αυτο πρεπει να το χωνεψουμε (οχι μονο α το καταπιουμε), ο κοσμος ειναι κατι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο απο αυτο που μπορουμε να αντιληφθουμε!

Εφοσων αντιλαμβανομεθα ολο και περισσοτερα πραγματα γυρω μας, αρχιζουμε και χτιζουμε μεσα μας ενα "Σχημα" του κοσμου, ετσι οπως πιστευουμε οτι ειναι.(επαναλαμβανω: ο καθενας για τον εαυτο του).

 

Εδω αρχιζει να γινεται δυσνοητο το τι θελω να πω:

Αρχιζω με ενα tip: Η Υπαρξη μας, σε εναν απιστευτα συνειδητο βαθμο(για την ιδια, ενω για εμας ειναι αρκετα υποσυνειδητος ή και ασυνειδητος) μας καθοδηγει με τετοιον τροπο ωστε να λαμβανουμε ΣΥΝΕΧΩΣ ερεθισματα τα οποια χρησιμευουν στην κατανοηση του περιβαλλοντος μας απο το σημειο που βρισκεται ο καθεις μας. Με 2 λογια, Ο τερματισμος ειναι ο ιδιος για ΟΛΟΥΣ μας, η αφετηρια ειναι διαφορετικη και αυτο οφειλεται στις κοινωνικες ανωμαλιες, ομως η υπαρξη μας μπορει και κατανοει πληρως το τι χρειαζεται ο καθενας για να μπει στο δρομο του τερματισμου, και συνεχως μας βομβαρδιζει με υποσυνειδητα μηνυματα που στοχευουν να "αναγκασουν" το συνειδητο μας μερος να ερθει σε μια μορφη συνεργασιας με το υποσυνειδητο, μεσω της οποιας θα κατανοησει καλυτερα τον σκοπο του.

Εχω ξαναπει πως αυτη η συνεργασια ειναι κατι το εξαιρετικα δυσκολο, γιατι ως ανθρωποι εχουμε μαθει να πιστευουμε πως μπορουμε να ελενξουμε τα παντα γυρω μας, ετσι προσπαθουμε να ελενξουμε και τα μεσα μας (βλ. υποσυνειδητο), ΟΜΩΣ τα μεσα μας ελεγχουν τα παντα πανω μας, οταν καλαβαινουμε πως ο ελεγχος τους ειναι αδυνατον να γινει οι περισσοτεροι απο εμας τα παρατανε και πραγματικα αρνιουνται συνεχως καθε ειδους επαφη με αυτα, αυτο μας οδηγει τελειως λαθος>Ενας τροπος ζωης βασισμενος ΜΟΝΟ στα εξωτερικα ερεθισματα τα οποια σκλαβωνουν τη σαρκα και αναγκαζουν το μυαλο~πνευμα να ακολουθει καθε της επιθυμια.

>> Το πνευμα γινεται δεσμιος ενος σκλαβου.

 

ΛΟΙΠΟΝ

Αφου ο καθενας βλεπει τον κοσμο οπως εχει μαθει

(απο τις διαφορετικες εμπειριες που του εχουν προσφερθει, τις οποιες εχει μεταφρασει ΑΠΟΛΥΤΑ και μεσω του "μεταφραστη" που του εχει δωθει-Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ διαφορετικα-)

{Υποθετωντας το γεγονος πως δεν ειναι σαρκικος σκλαβος σε απελπιστικο ποσοστο}

Αναλυει τα παντα γυρω του μεσω του "σχηματος" που εχει καταφερει να δημιουργησει, υστερα απο καποιο καιρο λειτουργειας αυτης της διαδικασιας αρχιζει να αντιλαμβανεται πως υπαρχει κατι πολυ μεγαλυτερο απο οτι εχει καταφερει να δημιουργησει!

Αυτο το πολυ μεγαλυτερο κατι, οι περισσοτεροι εχουν μαθει να το ονομζουν ΘΕΟ και εκει τελειωνει η ιστορια.

Υπαρχουν ομως αρκετοι (ευτυχως) που δεν σταματανε εκει, αλλα θελουν και προσπαθουν συνεχως να το κατανοησουν!

Μοναχα οταν εχεις περασει αρκετο διαστημα προσπαθωντας κατι τεοιο καταλαβαινεις πως βρισκεσαι σε λαθος δρομο, ο θεος λενε δεν βρισκεται γυρω μας, βρισκεται μεσα μας.

 

Απο εδω και περα αρχιζω μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ θεωρεια:

Εφοσων αντιλαμβανομαστε τον Θεο σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κατανοουμε και συγχρονως ΜΕΣΑ μας, ειναι πολυ πιθανο αυτη η παρουσια που νιωθουμε να μην ειναι τιποτα παραπανω απο την ιδια μας την υπαρξη (σιγα τα λαχανα θα μου πειτε τωρα), η οποια μεσω του υποσυνειδητου προσπαθει να μας ΜΑΘΕΙ καποια πραγματα που χρειαζονται για την επιτυχη ολοκληρωση της πορειας μας μεσω της Υλης.

Αν το καλοσκεφτειτε αυτο, θα καταλαβετε πως υποστηριζω πως ΔΕΝ υπαρχει ΘΕΟΣ με την εννοια της ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ* ανωτερης δυναμης που μας κατακρινει και μας τιμωρει κλπ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν ειναι τιποτε αλλο απο τον εαυτο μας που τοσο επιτυχημενα μας εχουνε βαλει να απαρνηθουμε!

 

Εχουμε απαρνηθει το σκοπο της υπαρξης μας (παραειναι πολυπλοκες οι σκεψεις μου ακομα για να τις εκφρασω σχετικα με τον σκοπο αυτον, αλλα θα επανελθω), πιστεψαμε πως ειμαστε δεσμιοι της σαρκας και του οτιδηποτε εκεινη επιθυμεί, παρατησαμε την πνευματικη μας εξελιξη απο τη στιγμη που μας επεισαν πως ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κανουμε τιποτε αλλο παρα να μαθουμε να επιβιωνουμε οσο το δυνατον καλυτερα για το σωμα μας, αφηνοντας καθε ειδους πνευματικη ασχολια εξω απο το παιχνιδι αυτο της επιβιωσης, παραδιδωντας την αμαχητη στα χερια του πρωτου τυχοντα που υποστηριζει πως εχει βρει την λυση (μιλαω για ΚΑΘΕ ανθρωπο ΚΑΘΕ θρησκειας) ΕΝΩ ο μονος που μπορει να μιλησει για εμενα ειναι ο εαυτος μου, αφηνω ολους τους αλλους να μου πουν που παω και τι κανω επειδη πραγματικα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να κοιταξω ο ιδιος μεσα μου.

 

 

* Το οτι αρνουμαι την υπαρξης μιας προσωποποιημενης ανωτερας δυναμεως δεν σημενει πως αρνουμαι την υπαρξη της ως ΜΗ προσωποποιημενη, αυτο θα ηταν κατι τελειως ακυρο γιατι θα υποστηριζα πως ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ χωρις σκοπο υπαρξης και χωρις να υπαρχει κατι αλλο υστερα απο αυτην την πνευματικη εμπειρια (οπου την θεωρω απλα σαν καποιο μαθημα που πρεπει να κατανοησουμε για την περαιτερω πορεια μας).

Αντιλαμβανομαι τον κοσμο σαν μια ταξη που ΤΑ ΠΑΝΤΑ που πρεπει να "μαθουμε" ειναι γραμενα στον πινακα, ομως επειδη εχουμε περασει ΠΟΛΥ καιρο σαν ειδος εδω μεσα κανουμε οτι ειναι δυνατο για να αποφυγουμε αυτην την αγγαρεια και εχουμε ανακαλυψει πολλους τροπους για να ξεχναμε το τι πρεπει να κανουμε, ΠΡΩΤΟΣ και καλυτερος: Σβηνουμε τα φωτα και απο κει και περα ολα τα υπολοιπα ειναι ευκολα...

 

Πιστευω πως ειναι (με το ζορι) κατανοητο το παραπανω κειμενο, ασχετως αν καποιος βρηκε ενα νοημα ή οχι.

Το καλο ειναι πως το κειμενο αυτο θα μεινει εδω, το κακο ειναι πως θα ξεχαστει.

 

Αντε!!Και καλη τυχη μαγκες!!

 

ΥΓ>Αυπνος κουρασμενος και πολυ μπερδεμενος. Μπορουσα να το εγραφα και καλυτερα, μπορουσα και καθολου :smilewink:

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

Αν πιστεύεις στην ύπαρξη δυνάμεων-πνευμάτων (Θεοί) και στην ύπαρξη της ένωσης τους σε μια οντότητα (Θεό-Εν) ταυτόχρονα τι είναι αυτό; Αλλά και ότι όλα πηγάζουν από το Εν. Σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες εντάσεται; (Πολυθεϊσμός ή Μονοθεϊσμός)

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Απο εδω και περα αρχιζω μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ θεωρεια:

Εφοσων αντιλαμβανομαστε τον Θεο σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κατανοουμε και συγχρονως ΜΕΣΑ μας, ειναι πολυ πιθανο αυτη η παρουσια που νιωθουμε να μην ειναι τιποτα παραπανω απο την ιδια μας την υπαρξη (σιγα τα λαχανα θα μου πειτε τωρα), η οποια μεσω του υποσυνειδητου προσπαθει να μας ΜΑΘΕΙ καποια πραγματα που χρειαζονται για την επιτυχη ολοκληρωση της πορειας μας μεσω της Υλης.

Αν το καλοσκεφτειτε αυτο, θα καταλαβετε πως υποστηριζω πως ΔΕΝ υπαρχει ΘΕΟΣ με την εννοια της ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ* ανωτερης δυναμης που μας κατακρινει και μας τιμωρει κλπ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν ειναι τιποτε αλλο απο τον εαυτο μας που τοσο επιτυχημενα μας εχουνε βαλει να απαρνηθουμε!

 

Λοιπον αν εχεις καταλιξει σ'αυτο το συμπερασμα τοτε αυτο που θα πω θα εχει για σενα νοημα.Σκεψου λιγο εναν τροπο να αν υποθεσεις οτι ζεις στην εποχη του Χρηστου η του Πηθαγορα και εχεις αντιληφθει τον Θεο με την εννοια που ανεφερες νωριτερα(παντα υποθετικα)πως θα το εξηγουσες στους ανθρωπους της εποχης,ειδικα στην περιπτωση του Χρηστου.Ολη η δηδασκαλια του ειναι μια κοδικοποιημενη κατανοηση του συμπαντος και παραλληλα δηνει σ'αυτους που δεν αντιλαμβανονται την δηδασκαλια του εναν τροπο να ζουν ευτυχης.Αυτη βεβαια μια αλλη τεραστια σηζυτηση...

 

Χμμμ.. Θελω να μου απαντησετε

 

Αν πραγματι υπηρχε ο Θεος λογικο ειναι,αν το αναλυσουμε στην επιστημονικη γλωσσα πραγματων,να ειναι ο αλγορυθμος της Αρμονιας(Φυσης).Ειναι αυτος που εχει σχεση με τα παντα,ειναι παντου ειναι μεσα σε ολα.Μηπως ειναι τοσο απλο?

Και αν ολα τα βιβλια της γραφης απο την αρχη ειχαν αυτον τον σκοπο και απλα τα ΔΙΕΣΤΡΕΒΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΧΡΟ ΤΡΟΠΟ οπως συνηθηζουμε γιατι πανω απ'ολα συμφερων(ειναι ο πιο αρχαιος κανονας απ'οτι φαινετε) και αν φταχτηκαμε κατα την εικονα του,πρεπει να μας βαραν φοτογραφιες και να μοιαζουμε με τον θεο??? Αυτο εχει σημασια,η σαρκα? Και αν το πνευμα μας και η ψυχη μας πρεπει να μοιαζουν επισης που σημαινει ειμαστε ολοι μικροι θεοι,μιπως μπορουμε να γινουμε θεοι η μηπως ειμαστε ολοι ο ιδιος ΘΕΟΣ?? Η μαλλον αν γινουμε ο καθενας σαν μοναδα Θεος(σημαινει:αθανασια,απολυτη γνωση,δυνατοτητες αυτου,πανταχου παρον... κτλ)μηπως τοτε θα γινουμε ενας με αυτον τον θεο που φοβομαστε?

 

Ειρωνια

Φαντασου... Περιμενουμε την Δευτερα Παρουσια,εναν ακομα μεσσια να μας σωσει,Μηπως,λεω μπορει,να υπαρχει μια περιπτωση να ησχυουν αυτα που λεω,τοτε περιμενουμε οι ιδιοι τους εαυτους μας...

 

Οσο βλεπεις τον θεο τοσο σε βλεπει και αυτος

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον αν εχεις καταλιξει σ'αυτο το συμπερασμα τοτε αυτο που θα πω θα εχει για σενα νοημα.Σκεψου λιγο εναν τροπο να αν υποθεσεις οτι ζεις στην εποχη του Χρηστου η του Πηθαγορα και εχεις αντιληφθει τον Θεο με την εννοια που ανεφερες νωριτερα(παντα υποθετικα)πως θα το εξηγουσες στους ανθρωπους της εποχης,ειδικα στην περιπτωση του Χρηστου.Ολη η δηδασκαλια του ειναι μια κοδικοποιημενη κατανοηση του συμπαντος και παραλληλα δηνει σ'αυτους που δεν αντιλαμβανονται την δηδασκαλια του εναν τροπο να ζουν ευτυχης.Αυτη βεβαια μια αλλη τεραστια σηζυτηση...

Σημ. >Η Ζωη ειναι ετσι φτιαγμενη ετσι ωστε ο καθε οργανισμος της να νιωθει ευτυχης, ασχετως τι που ποιος ειναι.Εμεις οπως λες παρακατω εχουμε :censored: τα παντα και ειμαστε οι μονοι δυστυχεις εδω περα, και μην αντεχωντας αυτην την κατασταση καταστρεφουμε τα παντα ωστε να μην νιωθουμε μονοι στη μαυρη μιζερια, ή τουλαχιστον καταστρεφουμε τα παντα οχι για να μας κανουν παρεα στη μιζερια, αλλα για να μην κατανοουμε πως εχουμε αλλου ειδους παρεα, και ετσι με το καιρο να ξεχασουμε τις εναλλακτικες..

 

Τωρα σε αυτο που ρωτας, δηλαδη πως θα τους εξηγουσα ...

Δεδομενου πως ΕΙΔΙΚΑ την εποχη του Χριστου οι ανθρωποι εκεινης της περιοχης ΠΑΡΑ ΗΤΑΝ εθελοτυφλουντες θα τους οτ ελεγα εξω απο τα δοντια : Ε χωριο! Ο θεος που τοσο ακουραστα ψαχνετε και ΔΕΝ σταυρωνετε (Πολυ Black? :P ) βρισκεται στο μονο σημειο που δεν προκειτε να ψαξετε ΠΟΤΕ> Μεσα στη ψυχουλα σας που την εχετε βαπτισει και παραδωσει στα πιο σκοτεινα σας βραδια> Αποδειξη> ΚΑΝΕΙΣ σας δεν εχει το κουραγιο να κοιταξει μεσα στη ψυχη του και να προσπαθησει να την ακουσει, γιατι γινεται αυτο ΕΦΟΣΩΝ αυτο το μερος της ειναι ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ??

Μαλλον επειδη ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διωξετε τον μοναδικο της κατοικο, αυτον που ειναι ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ και απο εσας τους ιδιους ΜΕΣΑ ΣΑΣ! Δεν θελει και πολυ σκεψη να καταλαβει κανεις ποιος ειναι, ή μηπως θελει; (το τελευταιο μετα το κομα ειναι εκει για ψυχολογικους λογους :D _Ελπιζω να σε καλυψα)

Χμμμ.. Θελω να μου απαντησετε

 

Αν πραγματι υπηρχε ο Θεος λογικο ειναι,αν το αναλυσουμε στην επιστημονικη γλωσσα πραγματων,να ειναι ο αλγορυθμος της Αρμονιας(Φυσης).Ειναι αυτος που εχει σχεση με τα παντα,ειναι παντου ειναι μεσα σε ολα.Μηπως ειναι τοσο απλο?

Και αν ολα τα βιβλια της γραφης απο την αρχη ειχαν αυτον τον σκοπο και απλα τα ΔΙΕΣΤΡΕΒΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΧΡΟ ΤΡΟΠΟ οπως συνηθηζουμε γιατι πανω απ'ολα συμφερων(ειναι ο πιο αρχαιος κανονας απ'οτι φαινετε) και αν φταχτηκαμε κατα την εικονα του,πρεπει να μας βαραν φοτογραφιες και να μοιαζουμε με τον θεο??? Αυτο εχει σημασια,η σαρκα? Και αν το πνευμα μας και η ψυχη μας πρεπει να μοιαζουν επισης που σημαινει ειμαστε ολοι μικροι θεοι,μιπως μπορουμε να γινουμε θεοι η μηπως ειμαστε ολοι ο ιδιος ΘΕΟΣ?? Η μαλλον αν γινουμε ο καθενας σαν μοναδα Θεος(σημαινει:αθανασια,απολυτη γνωση,δυνατοτητες αυτου,πανταχου παρον... κτλ)μηπως τοτε θα γινουμε ενας με αυτον τον θεο που φοβομαστε?

Αχχχ...

Οπως εξηγουσα και σε εναν νεο φιλο μου>

Πες οτι ζεις στον δρομο ΜΑΖΙ με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρωπους ενω ΑΚΡΙΒΩΣ απο πανω σου υπαρχει ενα πολυ καθως πρεπει σπιτακι το οποιο προσφερει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τη φιλοξενια του ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ το κουδουνι...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ:

Ζειτε στον δρομο παρα πολυ καιρο ΚΑΙ κανεις σας δεν εχει ανεβει ΠΟΤΕ στη ζωη του σκαλοπατια,οποτε καθε σκαλι που θα ανεβαινει ενας παντελως αγυμναστος και εξουθενομενος ανθρωπος θα του φαινεται ως Αθλος.

Μετα απο ΤΟΟΟΣΑ σκαλια, τοση κουραση, τοση περιεργεια, ανυπομονησια,ΧΑΡΑ, και τελικα επιβραβευση με ενα τοσο μαλακο στρωμα και καθαρο φαγητο (ψυχης ολα αυτα ε;, απλα τα συμβολιζω λιγακι) ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ που τα εχει περασει ολα αυτα, θα μπει εστω στον κοπο να βγει στο μπαλκονι και να ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ??

Εστω ναι, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως θα εχει το κουραγιο να δωσει εστω και τη παραμικρη ΒΙΑΙΑ οδηγια, ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ πως το συνολο μιας ατελους κοινωνιας (κι ομως με ψεγματα αγαπης αληθινης ακομα μεσα τους) εχει τη δυνατοτητα να ΧΑΡΕΙ ολα οσα εκεινος απολαμβανει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ την Ελαχιστοτατη παραπανησια ταλαπωρια απο οτι ο πρωτος που τα καταφερε;

(Αν τωρα υπαρχουν καποιοι μεσα στη κοινωνια του δρομου που πραγματικα πιστευουν πως ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ το κοπο, γιατι κουτσα στραβα κ αναποδα στη τελικη τα βγαζουν περα, και γιατι να τρεχουν να κουραζονται τοσο στα σκαλοπατια κλπ..Ε Λαμβανουν ο,τι τους αξιζει)

Με 2 απλα λογακια, οταν περνας μια ζωη εχοντας ως σκοπο να ανεβεις, και το πετυχαινεις, δεν νομιζω πως οταν φτασεις εκει που ηθελες, ΑΝΤΙ να θαυμασεις τον νεο αυτο χωρο, θα κατσεις και θα νοσταλγεις αυτο που σε κατεδιωκε...

 

Ειρωνια

Φαντασου... Περιμενουμε την Δευτερα Παρουσια,εναν ακομα μεσσια να μας σωσει,Μηπως,λεω μπορει,να υπαρχει μια περιπτωση να ησχυουν αυτα που λεω,τοτε περιμενουμε οι ιδιοι τους εαυτους μας...

 

Οσο βλεπεις τον θεο τοσο σε βλεπει και αυτος

Προφανως φιλε μου..

Οποιαδηποτε αλλη απορια δυναμαι να σου λυσω ή εστω βοηθησω και εγω λιγακι στο να την αποβαλλεις, ξερεις τι να κανεις!

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

Αχχχ...

Οπως εξηγουσα και σε εναν νεο φιλο μου>

Πες οτι ζεις στον δρομο ΜΑΖΙ με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρωπους ενω ΑΚΡΙΒΩΣ απο πανω σου υπαρχει ενα πολυ καθως πρεπει σπιτακι το οποιο προσφερει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τη φιλοξενια του ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ το κουδουνι...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ:

Ζειτε στον δρομο παρα πολυ καιρο ΚΑΙ κανεις σας δεν εχει ανεβει ΠΟΤΕ στη ζωη του σκαλοπατια,οποτε καθε σκαλι που θα ανεβαινει ενας παντελως αγυμναστος και εξουθενομενος ανθρωπος θα του φαινεται ως Αθλος.

Μετα απο ΤΟΟΟΣΑ σκαλια, τοση κουραση, τοση περιεργεια, ανυπομονησια,ΧΑΡΑ, και τελικα επιβραβευση με ενα τοσο μαλακο στρωμα και καθαρο φαγητο (ψυχης ολα αυτα ε;, απλα τα συμβολιζω λιγακι) ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ που τα εχει περασει ολα αυτα, θα μπει εστω στον κοπο να βγει στο μπαλκονι και να ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ??

Εστω ναι, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως θα εχει το κουραγιο να δωσει εστω και τη παραμικρη ΒΙΑΙΑ οδηγια, ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ πως το συνολο μιας ατελους κοινωνιας (κι ομως με ψεγματα αγαπης αληθινης ακομα μεσα τους) εχει τη δυνατοτητα να ΧΑΡΕΙ ολα οσα εκεινος απολαμβανει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ την Ελαχιστοτατη παραπανησια ταλαπωρια απο οτι ο πρωτος που τα καταφερε;

(Αν τωρα υπαρχουν καποιοι μεσα στη κοινωνια του δρομου που πραγματικα πιστευουν πως ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ το κοπο, γιατι κουτσα στραβα κ αναποδα στη τελικη τα βγαζουν περα, και γιατι να τρεχουν να κουραζονται τοσο στα σκαλοπατια κλπ..Ε Λαμβανουν ο,τι τους αξιζει)

Με 2 απλα λογακια, οταν περνας μια ζωη εχοντας ως σκοπο να ανεβεις, και το πετυχαινεις, δεν νομιζω πως οταν φτασεις εκει που ηθελες, ΑΝΤΙ να θαυμασεις τον νεο αυτο χωρο, θα κατσεις και θα νοσταλγεις αυτο που σε κατεδιωκε...

 

Χεχε... Δεν ειναι τοσο μαυρα τα πραγματα ξερεις.Θα βγεις στο μπαλκονι και θα μηλησεις αλλα γι'αυτους που σε καταλαβαινουν.Δεν δηνεις τα πετραδια στους χοιρους...

 

Προφανως φιλε μου..

Οποιαδηποτε αλλη απορια δυναμαι να σου λυσω ή εστω βοηθησω και εγω λιγακι στο να την αποβαλλεις, ξερεις τι να κανεις!

 

Ασ μην κανουμε προσωπικο το topic ειναι ασεβεια και ειλικρηνα σ'ευχαριαστω αλλα δεν εχω να αποβαλω καμια θεωρια γιατι προς το παρον λεω τα ετοιμα και ακομα δεν εχω εξεφρασει καμια πραγματικη μου απορια απλα θελω να ακουσω γνωμες πανω στα σημπερασματα που προκυπτουν απο οσο περισσοτερους μπορω.Και ξερεις κατι ξερω τι να κανω

 

Κοσμοθεωρια η κοσμοαληθεια?Μη ψαχνετε για θεωριες,τολμηστε να βρειτε την αληθεια και να την πειτε.Επιτρεπετε να κανεις λαθος οχι να ζεις με το λαθος σου!!!

Edited by KontaStinDimiourgia
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πόσες φορές έχω αναρωτηθεί γι΄ αυτό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ :015annoyed:

 

Δεν ξέρω τελικά αν είμαι άθεη ή αν πιστεύω σ΄ έναν ή ... πολλούς θεούς!

 

Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν αντέχω να μην πιστεύω στους Ανθρώπους και τη Φύση!

 

Εκείνο που επίσης σίγουρα ξέρω, είναι ότι όταν έχω ζόρια, και δεν αρκεί η βοήθεια ή ή στήριξη των ανθρώπων κι η δική μου δύναμη, παρακαλώ την Παναγιά, γιατί είναι Μάνα.

Και ως Μάνα που είναι και πονάει και συμπονάει κι αγαπάει και συγχωράει! (συγνώμη για το "συγχωράει" αλλά ... ταίριαζε :whistling: )

 

Κι άλλες φορές ζητώ απ΄ τον Αη Γιώργη να μου δίνει δύναμη, θέληση, κουράγιο! Του ζητώ ν΄ αρπάξει την ευχή που βγαίνει από τα χείλη μου και να τη στείλει στα ουράνια για να πραγματοποιηθεί! Να φυλάει τους "δρόμους μου", να με προστατεύει, να προστατεύει αυτούς που αγαπώ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ! Τώρα γιατί τον Αη Γιώργη; ΔΕΝ ΞΕΡΩ! Ίσως γιατί για μένα συμβολίζει ΤΟ ΦΩΣ, ίσως απλά γιατί τον αγαπώ (από μικρή τον αγαπούσα, χωρίς να ξέρω το γιατί κι ας δήλωνα άθεη!).

Βέβαια επιλέγω δύο πρόσωπα του Ορδόδοξου Χριστανικού Δόγματος! Και πάλι όμως δεν ξέρω γιατί. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΕΙΑ!

(Μάλλον πρέπει να το ψάξω κι άλλο πράγμα; :063dizzy::063dizzy: Τρικυμία εν κρανίω! :rolleyes: Στο δικό μου κρανίο! :wub: )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...