Jump to content

Ποια Είναι Η Κοσμοθεωρία Σας;


Ποια είναι η κοσμοθεωρία σας;  

54 members have voted

  1. 1. Επιλέξτε μια από τις επιλογές που αναφέρονται στην δημοσκόπηση, με βάσει το ποια είναι αντιπροσωπευτική ή πλησιέστερη στην κοσμοθεωρία σας

    • Μονοθεϊστική (Χριστιανισμός, Εβραϊσμός, Μωαμεθανισμός, Βουδισμός και ΟΛΕΣ οι «αποχρώσεις» τους)
      62
    • Πολυθεϊστική / Παγανιστική (Wicca, Ινδουϊσμός, Σαμανισμός, Ελληνική θρησκεία και όλες οι αρχαίες θρησκείες)
      51
    • Πανθεϊστική (Γνωστικισμός, Ζεν, αρχαία ελληνική φιλοσοφία κλπ)
      43
    • Αγνωστικιστική
      35
    • Άθεη
      24


Recommended Posts

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

Αγνωστικίστρια μπορεί να είναι...αλλά οι υπόλοιποι;

 

Δες το "γκάλοπ" :whistling: ,μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των φορουμίτων μελών είναι...μονοθεϊστές!!!([i]απαπαπα παναγίτσα μου Άρτεμη που με έμπλεξες Σίβα...)[/i]. Πλάκα μου κάνετε? Θαρρώ ήρθατε στο artofwise για να δείτε το φώς το αληθινον-να αλλαξοπιστήσετε; :redcard: Α ρε απόλυτη μοναξιά που με έπιασε... :063laugh: :7_5_135[1]:

 

Σε λίγο οι γουϊκανοί παγανιστές θα'μαστε μειοψηφία εδώ μέσα...

 

ΟΚ. ΟΚ. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ...Δεν επιδιώκω να προσβάλω τα θρησκευτικά πιστέυω κανενός σας. Μπράβο σε όλους σας πάντως,που ξεφύγατε από τον στείρο δογματισμό και τολμήσατε να μπείτε σε φόρουμ "Τεχνης". Και πάντως, άσχετα από το γκάλοπ...όλοι εδώ είμαστε μια υπέροχη παρέα...Αλήθεια!!!

 

Έστω και ΑΚΟΜΑ να σας γνωρίσω από κοντά... :KaoAni052:

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι θελημιστής πού ψηφίζεις;

Link to comment
Share on other sites

Βασικα θα τα γραψω βιαστικα και ακατανοητα (οπως και τις περισσοτερες φορες :) ) γιατι βιαζομαι

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Ομως ας τα παρουμε εξ αρχης.

Γεννιομεθα, δε καταλαβαινουμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...σιγα σιγα μαθαινουμε τον κοσμο το κοσμακη κλπ...

Εχοντας φτασει σε ενα σημειο να νομιζουμε οτι ΞΕΡΟΥΜΕ τι γινεται ΓΥΡΩ μας σε ενας βαθμο οπου θα ενεργοποιησει την ιδιοτητα του εγκεφαλου μας να ΣΥΝΔΕΕΙ καταστασεις γεγονοτα συμπτωσεις ΚΛΠ, ΜΠΑΙΝΕΙ το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ στο παιχνιδι.

ΜΗ μπορωντας να καταλαβουμε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτο ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι ΓΥΡΩ ΜΑΣ >>>>> εκλαμβανουμε την "παρουσια" του ως κατι το οποιο βρισκεται στον εξω κοσμο ΑΝΤΙ του εσω.

Πιστευω να γινομαι κατανοητος.

Αν οχι κλεινω ραντεβου.

Το mail μ τ εχετε.

 

ΥΓ. ΟΛΑ(@Forum) οσα γραφω εδω μεσα ειναι κομματακια (ΜΙΚΡΑ) απο κατι που θελω να ολοκληρωσω...

καθε προσωπικη επαφη ειναι 100% ευπροσδεκτη.

 

ΧΑΡΑΜΙΖΟΜΑΙ......αλλα NO MORE U F@CKing "H" !!!!!!!!!!!!!!

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

Ο Αγνωστικισμός «στέκεται» στην μέση μεταξύ Θεϊσμού και Αθεϊσμού. Όπως προκύπτει κι από την ίδια την λέξη: α-γνωστικός, δηλαδή «αυτός που δεν γνωρίζει», είναι εκείνος ο οποίος ούτε δέχεται μα ούτε και απορρίπτει την πιθανότητα ύπαρξης Υπέρτατου Όντος (Θεού). Θα μπορούσε να πει κανείς ότι διατηρεί μια ουδέτερη και σκεπτική στάση στο θέμα, ίσως μάλιστα γι αυτό συχνά στο παρελθόν οι αγνωστικοί χαρακτηρίστηκαν σκεπτιστές.

Ένας από τους γνωστότερους αγνωστικούς είναι ο Γερμανός φιλόσοφος Καντ.

 

Σ΄ αυτούς λοιπόν έδωσα την εντύπωση ότι ανήκω Νεφέλη; :019blush:

 

Πάλι τα έκανα μούσκεμα! :015annoyed:

 

Και στον Καντ, κάτι ... με χαλάει!!! πέρα από τον αγνωστικισμό του!

Link to comment
Share on other sites

Επικαλλουμενος σχιζοφρενοβλαβιωση λεω πως η προηγουμενη αποψη μου ηταν ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ.

Τωρα για τον ΚΟΣΜΟ γενικοτερα....αστο καλυτερα εν οιδα κλπ....

 

Απο θεωρειες να φαν κ οι κοτες

Τωρα το βλεπω πως Υπαρχουν πολλα μεγαλυτερα απο εμας πραγματα, ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ επειδη εμεις τα αφησαμε ομως να γινουν ετσι.

Τα "καλα" εξ αυτων μας εχουν **** και τα "κακα" μας εχουν καταλαβει ολοκληρωτικα ΝΑΙ ΚΑΙ ψυχικα, κυριως ψυχικα.....

 

ΚΡΙΜΑ...

Μας αξιζουμε, αυτο εχω να πω.

Απόστολος

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μικρή μου επέβαλαν το χριστιανισμό...διαβάζοντας τον απέρριψα...διαβάζοντας είδα οτι όλες οι θρησκείες είναι περίπου ίδιες προσαρμοσμένες στις ανάγωκες των εκάστοτε κοινωνιών....διαβάζοντας Σωκράτη κατέληξα να ασπαστώ τον Αγνωστικισμό...δεν αμφιβάλλω για την ύπαρξη του θείου...άλλωστε πιστεύω οτι είναι κρυμμένο μέσα σε όλα τα έμβια ζώα(εννοώντας και τον άνθρωπο και τα ζώα και τα φυτά)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Λοιπον...εγω ειμαι αγνωστικιστης...σεβομαι ολες τις θρησκειες...αλλα οι περισσοτερες απλα ειναι μπαμπουλες(οπως πολυ ωραια ειδα σε ενα τοπικ στο σιτε μας) η καποιοι τις εχουν μετατρεψει για να μας ελεγχουν...

Εγω απλα πιστευω στη Δύναμη των ανθρωπων

 

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φίλες και φίλοι. Καλησπέρα.

 

Προσωπικά τίποτα από τα παρα πάνω δεν είμαι ακριβώς.

 

Σέβομαι όμως τις αρχαίες πολυθεϊστικές θρησκείες, την wicca, τον Σαμανισμό, τους αρχαίους τολτέκους μάγους της αρχαιότητας, την Ελληνική θρησκεία, την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τον αγνωστικισμό, όλες αυτές μου είναι ιδιέτερα συμπαθές.

 

Ιδιέτερα συμπαθές μου είναι και οι Γνωστικοί Οφιτές. :)

 

Έβαλα Άθεη, αναγνωριζοντας περισσότερο την αναγκη του ανθρωπου για την τελετουργική του δραστηριότητά, και επειδή νιώθω ότι αντιλαμβάνομαι δυο οδούς στην απόκρυφη κοσμοθεωρία.

 

Όπου στην μια οδό ο άνθρωπος βιώνει έναν Θεό πάνω από τον εαυτό του. Και στην άλλη οδό ο ίδιος ο μύστης είναι ο Θεός του.

 

Ευχαριστώ.

Edited by Mendesius
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σ αυτό το θέμα θα πω τα λόγια του Καζαντζάκη:

"Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος!"

θα πρόσθετα όμως δεν πιστεύω σε τίποτα (συγκεκριμένο) μόνο στη δύναμη της ενέργειας του όλου, που ουσιαστικά είναι τα πάντα και τίποτα.

 

 

ΜΙΧΑΗΛ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω ακριβώς πού πιστεύω. Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό "με πρόσωπο" και αρνούμαι να δεχτώ ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από κάποια συγκεκριμένη δύναμη. Υποστηρίζω τη θεωρία του Big Bang και μόνο τους φυσικούς νόμους και δυνάμεις. Αλλά δεν τα θεωρώ "θεούς" :P Οπότε, έβαλα "Άθεη"

Παλιότερα ήμουν χριστιανή. Ωστόσο άρχισα να σκέφτομαι σχετικά με τον Θεό που προβάλλουν, τα θεολογικά και τριαδικά δόγματα,τον καιρό που δημιουργήθηκαν, τις συνθήκες των καιρών εκείνων, τους τρόπους με τους οποίους θα μπρούσε κάποιος να δημιουργήσει τη θρησκεία αυτή και τις πιθανότητες που υπάρχουν ώστε να υφίσταται, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν πιστεύω πλέον στον Θεό που προβάλλει ο χριστιανισμός. Καταρχάς, νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίον τα δυο απ' τα 3 πρόσωπα της Αγίας Τριάδας είναι αρσενικά (Πατέρας και Υιός) οφείλεται στην ανδροκρατούμενη κοινωνία και την άποψη ότι η γυναίκα ήταν κατώτερο ον. Ωστόσο, δεν μπορώ να αμφισωητήσω την παρυσία του Ιησού πάνω στη γη. Κι όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια χαρισματική φυσιογνωμία της εποχής,που είχε πολύ πιο προχωρημένες απόψεις, πολύ πιο αναπτυγμένη εφυία και που με τον τρόπο του προσπάθησε να επιφέρει αλλαγές στην κοινωνία της εποχής εκείνης, που χαρακτηριαζόταν από ανισότητα, βιαιότητα, χαμηλό βιοτικό και ηθικό επίπεδο και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Όσον αναφορά τα θαύματα που αναφέρονται, απο την παλιά εποχή ως και σήμερα, δεν μπορώ να τα πιστέψω από τη στιγμή που σώζονται από προφορικές πηγές (και τα 4 ευαγγέλια ήταν βασισμένα σ'αυτές-ο Μάρκος έγραψε το πρώτο και οι άλλοι 3 ευαγγελιστές στηρίχτηκαν σ'αυτό,εκτός ίσως απ' τον Ιωάννη). Όσο για σημερινά θαύματα, κάποια απ' αυτά μπορούν να εηγηθούν με την επιστήμη (αυθυποβολή, φυσικά και χημικά φαινόμενα κτλ) και άλλα, όπως π.χ. ασθενείς που θεραπεύονται "ως εκ θαύματος" οφείλονται σε σπάνια περιπτωση αυθυποβολής και "αυτοθεραπείας" του οργανισμού. Επίσης, για να καταλήξω στο συμπέρασμα αυτό άρχισα να εξετάζω όπως είπα και πριν τις πιθανότητες να υφίστανται οσα υποστηρίζει ο χριστιανισμος (και αναφέρομαι σε δόγματα και όχι σε διδασκαλίες περί αγάπης, αλληλεγγύης κτλ) , οι οποίες είναι οι ίδιες με αυτές των άλλων Μονοθεϊστικών-Πολυθεϊστικών-Επικρατέστερων θρησκειών.

 

Είναι και πολλά άλλα γεγονότα-γνώσεις-θεωρίες τις οποίες έλαβα υπ'όψην μου, τις οποίες δε θα αναλύσω, επειδή κουράστηκα να γράφω :P

 

>Πάντως, ακόμα έχω κάποιους ενδοιασμούς και ερωτηματικά, οπότε ίσως θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω και Αγνωστική.

:P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι υπάρχει ένα ανώτερο ον.. ένας Θεός από τον όποιο πηγάζουν όλες οι υπόλοιπες θρησκείες. Τώρα καθένας ας ονομάσει αυτό το ανώτερο ον όπως θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Tυπικά είμαι χριστιανός ορθόδοξος, και αν και πιστεύω πως ναι υπάρχει κάτι που είναι πάνω απόλα αυτό δε με κάνει να πιστεύω πως και η θεότητα που πίστευαν χρόνια πριν δεν έχει μια "δύναμη".

Link to comment
Share on other sites

Tυπικά είμαι χριστιανός ορθόδοξος, και αν και πιστεύω πως ναι υπάρχει κάτι που είναι πάνω απόλα αυτό δε με κάνει να πιστεύω πως και η θεότητα που πίστευαν χρόνια πριν δεν έχει μια "δύναμη".

 

Τυπικά; Δηλαδή;

Για την εικόνα στους άλλους είσαι χριστιανός;

Ή είσαι χριστιανός για να είσαι κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...