Jump to content

Εξομολόγηση στα σχολεία


jimjim
 Share

Recommended Posts

Πρώτον δεν καταλαβαίνω τι απάντηση περιμένεις (αυτό με τον φραπέ)?.. εννοώ? δεν έχω πει κάτι τέτοιο, άχρηστους τους είπα ? και δεύτερον αν απογοητεύτηκες από εμένα και τα λεγόμενα μου, τότε καλό είναι να δεις με ρεαλισμό την πραγματικότητα που είναι πολλή χειρότερη!! Με αυτές τις άποψης και την φιλοσοφία που έχετε όλοι ? (τα καημένα τα παιδιά δεν φταίνε)? η κοινωνία καταστρέφετε.

Λες πως φταίνε η κοινωνία, οι ψυχολόγοι κ.τ.λ ?. Σύμφωνο!!!! Δεν πιστεύω στους ψυχολόγους, τους θεωρό ένα επάγγελμα χωρίς ουσιαστικό νόημα, τους είδαμε και στο πρόσφατο τραγικό γεγονός της Βέροιας, επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά την άγνοια τους!!!

Λες πως έχω αρνητικά συναισθήματα για τους νέους, ναι έχω!! Πάνε μια φορά σε ένα net café και κάθισε ένα 5 λεπτό θα έχεις ακούσει ένα πλήρες ενημερωμένο λεξιλόγιο από βρισιές και ανοησίες.

Και κάτι τελευταίο, τα τελευταία 5 χρόνια έχω Σταθεί και έχω βοηθήσει έναν μεγάλο αριθμό νεαρών ατόμων, να ζήσουν ανθρώπινα, και το έκανα αφιλόκερδος, και εδώ το αναφέρω λόγο της ανωνυμίας, νέα παιδιά όμως τα οποία είχαν αρχές και εκτιμούσαν ότι καλό τους πρόσφερες?. Παιδιά που δούλευαν για να ζήσουν? και το πρόβλημα τους δεν ήταν αν θα φυγή ο Νίνο η ο ψιψίνο από κάποιο τηλεπαιχνίδι!!!! Έχω βοηθήσει πρακτικά και ουσιαστικά, και όχι αερολογώντας και φιλοσοφώντας???

Γ αυτο μη μου λες ότι έχω αρνητικά συναισθήματα!!!!

Όσο για το επάγγελμα μου το γράφο πιο πάνω

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πρώτον δεν καταλαβαίνω τι απάντηση περιμένεις (αυτό με τον φραπέ)….. εννοώ… δεν έχω πει κάτι τέτοιο, άχρηστους τους είπα …

 

Αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που ακούστηκε σχετικά πρόσφατα από κάτι ειδικούς που τυχαίνει οι νέοι να είναι το επάγγελμά τους.

Δεν νομίζω πάντως πως το πρόβλημα σου ήταν ο διαφορετικός χαρακτηρισμός... καθότι το "άχρηστος" είναι πολύ χειρότερος.

Σταματάω να επιμένω για μια απάντηση... και σου δίνω μια συμβουλή:

Σταμάτα να φέρεσαι και να βλέπεις τους νέους ως άχρηστους, είναι το μέλλον σου.

 

και δεύτερον αν απογοητεύτηκες από εμένα και τα λεγόμενα μου, τότε καλό είναι να δεις με ρεαλισμό την πραγματικότητα που είναι πολλή χειρότερη!! Με αυτές τις άποψης και την φιλοσοφία που έχετε όλοι … (τα καημένα τα παιδιά δεν φταίνε)… η κοινωνία καταστρέφετε.

 

ερώτηση πρώτη: "Η κοινωνία καταστρέφεται" ή "Την κοινωνία καταστρέφετε" ?

 

Αν "η κοινωνία καταστρέφεται" δεν χρειάζεται να πω κάτι που δεν έχω πει ήδη, η προηγούμενη γενιά φταίει για τον τρόπο που μεγαλώνει και αντιμετωπίζει τα παιδιά της (ή τους "άχρηστους" ασθενείς της).

 

Αν "την κοινωνία καταστρέφετε" έχω να πω το εξής:

Προχωράμε με αυτά που μας δώσαν οι προηγούμενοι και μέσα σ' αυτά περιλαμβάνονται η κοινωνία όπως ήταν και τα εφόδια για να την κάνουμε καλύτερη... δυστυχώς αυτό το "καλύτερη" δεν συμβαίνει δια τον απλούστατο λόγο ότι το εφόδια δεν είναι κατάλληλα.

 

Λες πως φταίνε η κοινωνία, οι ψυχολόγοι κ.τ.λ …. Σύμφωνο!!!! Δεν πιστεύω στους ψυχολόγους, τους θεωρό ένα επάγγελμα χωρίς ουσιαστικό νόημα, τους είδαμε και στο πρόσφατο τραγικό γεγονός της Βέροιας, επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά την άγνοια τους!!!

 

(άποψή μου) : Υπάρχουν οι κοσμικοί ψυχολόγοι και αυτοί που προσφέρουν έργο. Με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα της Βέροιας, έτρεξαν εκεί όλοι οι κοσμικοί ψυχολόγοι.

 

Δεν είσαι ψυχολόγος λοιπόν...

 

Λες πως έχω αρνητικά συναισθήματα για τους νέους, ναι έχω!! Πάνε μια φορά σε ένα net cafι και κάθισε ένα 5 λεπτό θα έχεις ακούσει ένα πλήρες ενημερωμένο λεξιλόγιο από βρισιές και ανοησίες.

 

Και αυτό για σένα σημαίνει ότι είναι έτσι σε όλες τους τις δραστηριότητες;

Απορία: Δεν έχεις αισχρολογήσει ποτέ σου;

 

Και κάτι τελευταίο, τα τελευταία 5 χρόνια έχω Σταθεί και έχω βοηθήσει έναν μεγάλο αριθμό νεαρών ατόμων, να ζήσουν ανθρώπινα, και το έκανα αφιλόκερδος, και εδώ το αναφέρω λόγο της ανωνυμίας, νέα παιδιά όμως τα οποία είχαν αρχές και εκτιμούσαν ότι καλό τους πρόσφερες…. Παιδιά που δούλευαν για να ζήσουν… και το πρόβλημα τους δεν ήταν αν θα φυγή ο Νίνο η ο ψιψίνο από κάποιο τηλεπαιχνίδι!!!! Έχω βοηθήσει πρακτικά και ουσιαστικά, και όχι αερολογώντας και φιλοσοφώντας………

Γ αυτο μη μου λες ότι έχω αρνητικά συναισθήματα!!!!

 

Συγνώμη jimjim αλλά αυτό δε με βοηθάει να καταλάβω ότι τρέφεις φιλικά συναισθήματα για τους νέους...

Τα μάτια μου βλέπουν τα λόγια σου και το τελευταίο πράγμα που διακρίνω είναι τα φιλικά συναισθήματα.

 

Όσο για το επάγγελμα μου το γράφο πιο πάνω

 

- Δεν είσαι ιερέας (όπως νόμιζα στην αρχή)

- Δεν είσαι ψυχολόγος (όπως νόμιζα αργότερα)

- Τι είσαι;

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον δεν καταλαβαίνω τι απάντηση περιμένεις (αυτό με τον φραπέ)….. εννοώ… δεν έχω πει κάτι τέτοιο, άχρηστους τους είπα ( …)

Όσο για το επάγγελμα μου το γράφο πιο πάνω

 

jimjim, λάθος... Δεν είπες εσύ ότι οι νέοι είναι "φραπεδόμυαλοι" (λέξη κενή νοήματος). Είπες "μόνον", ότι "είναι άχρηστοι, δεν έχουν οράματα και αξίες, δεν ξέρουν να κάνουν τπτ άλλο από το να παίζουν tv games και να τρώνε τα λεφτά των μπαμπάδων τους".

 

 

Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι... όμως ακόμη δεν έχω καταλάβει τι επαγγέλεσαι.

 

Και αν πραγματικά πιστεύεις ότι η εξομολόγηση μπορεί να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα και να αναπληρώσει τα κενά που υπάρχουν σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς (τα οποία στην υπόθεση του Άλεξ που επικαλείσαι έγιναν πιο φανερά από ποτέ).

Link to comment
Share on other sites

Είπα ότι δεν αποδέχομαι τους ψυχολόγους, δεν είπα ότι δεν είμαι εγώ… απλά δουλεύω με άλλη φιλοσοφία από τις ανόητες τεχνικές τους

 

 

Τι εννοείς όταν λες ότι δουλεύεις "με άλλη φιλοσοφία"; Η ψυχολογία ως κοινωνική επιστήμη έχει συγκεκριμένες μεθόδους... Είσαι πτυχιούχος ψυχολογίας, έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν έχεις μάθει ότι η φόρτιση με την οποία μιλάς εδώ για τους ανθρώπους είναι εντελώς ανεπίτρεπτη;

Link to comment
Share on other sites

Τέλος για να μην το τραβάμε γιατί δεν βγαίνει νόημα? δεν θα συμφωνήσουμε ?. Και δεν με απασχολεί αν σύμφωνοι και κανένας μαζί μου! Πιστεύω ότι η θρησκεία ο χριστιανισμός δηλαδή έχει καταλυτική σημασία, και ουσιαστική βοήθεια απέναντι στη νεολαία όταν όμως εφαρμόζετε από ταπεινούς ιερείς και ανθρώπους με αγάπη. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα, καλό είναι να πάνε σπίτια τους γιατί έχουν καταστρέψει εντελώς την θρησκεία.

Link to comment
Share on other sites

Τέλος για να μην το τραβάμε γιατί δεν βγαίνει νόημα… δεν θα συμφωνήσουμε …. Και δεν με απασχολεί αν σύμφωνοι και κανένας μαζί μου! Πιστεύω ότι η θρησκεία ο χριστιανισμός δηλαδή έχει καταλυτική σημασία, και ουσιαστική βοήθεια απέναντι στη νεολαία όταν όμως εφαρμόζετε από ταπεινούς ιερείς και ανθρώπους με αγάπη. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα, καλό είναι να πάνε σπίτια τους γιατί έχουν καταστρέψει εντελώς την θρησκεία.

 

 

Απαράδεκτα απόλυτη άποψη για λειτουργό ψυχικής υγείας ...

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ στοιχεία από pastoral counseling ? φυσικά μιλάω έντονα αλλά όχι με φόρτιση , που είναι το πρόβλημα?? ? Α!!! ξέχασα πρέπει να χρησιμοποιώ τις δεξιότητες που έμαθα στο πανεπιστήμιο? αυτές τις αφήνω στους συναδέλφους δεν μου πάνε?..

Link to comment
Share on other sites

Τέλος για να μην το τραβάμε γιατί δεν βγαίνει νόημα? δεν θα συμφωνήσουμε ?. Και δεν με απασχολεί αν σύμφωνοι και κανένας μαζί μου!

 

Ποιός σου είπε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε?

Η στάση σου απέναντι στους νέους (καθότι τυχαίνει να είναι το επάγγελμά σου) είναι αντι-επαγγελματική.

 

Πιστεύω ότι η θρησκεία ο χριστιανισμός δηλαδή έχει καταλυτική σημασία, και ουσιαστική βοήθεια απέναντι στη νεολαία όταν όμως εφαρμόζετε από ταπεινούς ιερείς και ανθρώπους με αγάπη. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα, καλό είναι να πάνε σπίτια τους γιατί έχουν καταστρέψει εντελώς την θρησκεία.

 

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου. Αλλά δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτό το διαχωρισμό.

 

Έχεις ακούσει για την Πανελλήνια Ένωση Γονέων;

Σε πληροφορώ ότι αυτή με έκανε να εναντιωθώ ακόμη περισσότερο στην εκκλησία (πρόσεξε! στην εκκλησία, όχι στην θρησκεία).

Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνεις κάποιων τόσο γρήγορα?.. με βάση κάποιες απόψεις του, καλό είναι να το ψάξεις λίγο πριν γράψεις κάτι , μι κρίνεις για να μι κριθείς, βιαστικά συμπεράσματα λάθος συμπεράσματα!!! Αγαπητή και επιπόλαια συνομιλήτρια μου

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ στοιχεία από pastoral counseling … φυσικά μιλάω έντονα αλλά όχι με φόρτιση , που είναι το πρόβλημα?? … Α!!! ξέχασα πρέπει να χρησιμοποιώ τις δεξιότητες που έμαθα στο πανεπιστήμιο… αυτές τις αφήνω στους συναδέλφους δεν μου πάνε…..

 

 

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς είναι εξαιρετικά φορτισμένοι. Λυπάμαι εάν δεν το καταλαβαίνεις. Επίσης, και μόνο το γεγονός ότι ακολουθείς pastoral counselling (ποιμαντική συμβουλευτική) σε απομακρύνει από κάθε έννοια αντικειμενικότητας και αποστασιοποίησης (προαπαιτούμενα στις επιστήμες ψυχικής υγείας). Αυτά από εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνεις κάποιων τόσο γρήγορα….. με βάση κάποιες απόψεις του, καλό είναι να το ψάξεις λίγο πριν γράψεις κάτι , μι κρίνεις για να μι κριθείς, βιαστικά συμπεράσματα λάθος συμπεράσματα!!! Αγαπητή και επιπόλαια συνομιλήτρια μου

 

Να μη κρίνω για να μη κριθώ;

Το να κριθώ είναι ένας τρόπος να μάθω ποια είμαι.

 

Ο χαρακτηρισμός αντι-επαγγελματική μου ήρθε στο νου από την στιγμή που έγραψες ότι οι νέοι είναι το επάγγελμά σου.

 

Υ.Γ: Γράφε πιο αργά για να μην κάνεις ορθογραφικά λάθη επιπολαιότητας. (Δεν είναι παρατήρηση, είναι συμβουλή.)

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι έχεις άποψη πάνω στο επάγγελμα μου? και μου λες και τι να κάνω? στην Ελλάδα όλοι έχουν άποψη επί παντός θέματος ? γιατί όχι και εσύ? όλοι ξέρουν να κρίνουν και να δίνουν συμβουλές?. Παρατηρώ ότι γνωρίζεις και από pastoral counseling? ανησυχώ γιατί παρόλο που έχω έναν από του ανώτερους τίτλους στην ειδικότητα αυτή δεν γνώριζα αυτά που ανέφερες παραπάνω? ίσως έλειπα από το μάθημα εκείνη την ημέρα.

Καληνύχτα τώρα είναι αργά?πάω για :8_1_208[1]: ύπνο

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει τώρα εξηγούνται κάποια πράγματα... Pastoral Counseling... Δεν μας έφταναν οι ιερείς-τσοπάνηδες, τώρα θα έχουμε και τους ψυχολόγους-τσοπάνηδες να τρέχουν να μας μαντρίσουν. So many sheep, so little time...

Το νέο όπλο της Εκκλησίας... αφού οι παπαροκάδες απέτυχαν :063laugh:

 

Άντε αρκετά με τα αστεία (αν και ακόμα βρισκόμαστε στην ενότητα "Το γέλιο κάνει καλό")

 

Συμφωνώ με τη Minerva στο ότι ακολουθώντας τέτοια μεθοδολογία χάνεται η αντικειμενικότητα που θα πρέπει να έχει κάποιος, που υποτίθεται ότι έχει σκοπό να βοηθήσει τον οποιοδήποτε χωρίς προκαταλήψεις. Δουλειά του ψυχολόγου ΔΕΝ είναι να βάλει σε καλούπια σκέψης (για παράδειγμα εξομολόγηση) κάποιο άτομο για να το βοηθήσει. Δουλειά του είναι μεν να το βγάλει απο κάποια καλούπια σκέψης τα οποία βλάπτουν το ίδιο το άτομο ή τον περίγυρο του και μετά να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει μέσω της δικής του δύναμης νέους και αποτελεσματικότερους τρόπους σκέψης, που θα το οδηγήσουν εκεί που αυτό το άτομο πραγματικά θέλει και όχι στο μαντρί του οποιουδήποτε.

 

Φυσικά κάποιος σίγουρα έχει το δικαίωμα να επιλέξει ότι θέλει και να αναλάβει τις ευθύνες της όποιας επιλογής του.

 

Το σημαντικότερο όμως δεν είναι η συγκεκριμένη μεθοδολογία, αλλά το θέμα της νεολαίας το οποίο έχει θικτεί. Ναι η νεολαία έχει προβλήματα όπως και ολόκληρη η κοινωνία στο σύνολο της. Αυτό είναι ένα καλό και ουσιώδες σημείο προς συζήτηση. Ποιά είναι τα προβλήματα συγκεκριμένα; Ποιά τα αίτια και ποιοί οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους; Ο jimjim υποστηρίζει ότι η εξομολόγηση είναι ένας απο αυτούς τους τρόπους, ο οποίος θα βοηθήσει τους νέους σε σημαντικό βαθμό. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό και γιατί; Το ότι "θα μας πάρει όλους ο.... " αν δεν εξομολογούμαστε δεν μου φαίνεται και τόσο ευσταθές επιχείρημα... Σκεφτήτε δηλαδή τι γίνεται όταν πάει κάποιος έφηβος να εξομολογηθεί και λέει στον Πάτερ ότι αυνανίζετε. Η αντίδραση του τελευταίου πάει κάπως έτσι: Σουφρώνει το βλέμμα και τράβα τα γένια του "Δεν ξέρεις παιδί μου ότι αυτό που κάνεις είναι αμαρτία; Ξέρεις ότι αν συνεχίσεις θα καείς εις το πύρ το εξώτερον; Να σταματήσεις αμέσως γιατί θα τιμωρηθείς απο το Θεό! Πές 15 φορές το Πάτερ Ημών, κάνε 10 μετάνοιες και φίλα μου το χέρι φεύγοντας" Αυτό θα πει συμβουλή! Τα λόγια που χρειάζεται να ακούσει ο κάθε έφηβος! Ο έφηβος θα φύγει απο εκεί λάμποντας απο αγιότητα και οι συμβουλές του Πάτερ θα τον οδηγήσουν στο μονοπάτι της Αλήθειας... Καληνύκτα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μείνει έκπληκτος από το πόσο καλά ενημερωμένοι επιστημονικά είστε για την επιστήμη της ψυχολογίας??και φυσικά όλους τους κλάδους της?σσς παίζουμε τώρα τα παίζετε στα δάχτυλα σας .. με γειώσατε? :worthy: φαντάζομε έχετε κάνει χρόνια σπουδές παρεμπίπτοντος αναφέρετε κάποιες από αυτές αν θέλετε? που δεν το νομιζο ?ρε παιδιά πραγματικά θα προτείνω να πάρετε μια έδρα και δύο και τρεις σε κάποιο πανεπιστήμιο? :063laugh: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: :4_1_72[1]: αδικείστε εδώ βρε!!

Ειδικά αυτή η ανάλυση με τον τσοπάνο με αποτελείωσε :stretcher:

Κλείνω το θέμα γιατί το επίπεδο μου δεν είναι τόσο υψηλό? και δεν παραθέτω όπως εσείς,,, επιστημονικά στοιχεία ?. Π.χ.. άκουσα στο σχόλιο? τσομπάνηδες? και όλο αυτό το προϊόν της επιστημονικής σας έρευνας . :4_1_72[1]: :4_1_72[1]:

Θα αγοράσω καμία 10 προβατάκια και θα εφαρμόζω εκεί την ποιμενική συμβουλευτική ως ποιμένας πλέον. :angel: :angel:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...