Jump to content

Εξομολόγηση στα σχολεία


jimjim
 Share

Recommended Posts

 

Ειδικά αυτή η ανάλυση με τον τσοπάνο με αποτελείωσε :stretcher:

Κλείνω το θέμα γιατί το επίπεδο μου δεν είναι τόσο υψηλό… και δεν παραθέτω όπως εσείς,,, επιστημονικά στοιχεία …. Π.χ.. άκουσα στο σχόλιο… τσομπάνηδες… και όλο αυτό το προϊόν της επιστημονικής σας έρευνας . :4_1_72[1]: :4_1_72[1]:

Θα αγοράσω καμία 10 προβατάκια και θα εφαρμόζω εκεί την ποιμενική συμβουλευτική ως ποιμένας πλέον. :angel: :angel:

 

Λεξικό Τριανταφυλλίδη

 

 

ποιμαντικός -ή -ό [pimandikσs] E1 : (εκκλ.) 1. ο ποιμαντορικός: Ποιμαντική ράβδος*. 2. (ως ουσ.) α. η ποιμαντική, μάθημα της θεολογίας που ασχολείται με τη διδασκαλία των μεθόδων πνευματικής καθοδήγησης των πιστών από τους θρησκευτικούς ηγέτες. β. το ποιμαντικό, τμήμα της Θεολογικής Σχολής, όπου διδάσκεται η ποιμαντική. [λόγ. < ελνστ. ποιμαντικός]

 

ποιμένας ο [pimιnas] O2 θηλ. ποιμενίδα [pimenνδa] O26 στη σημ. 1 : 1. (λόγ.) βοσκός, ιδίως προβάτων· τσοπάνης. 2. (εκκλ.) πνευματικός, θρησκευτικός ηγέτης των πιστών. || O Kαλός Ποιμένας, ο Xριστός, ιδίως όταν απεικονίζεται ως βοσκός. [λόγ.: 1: αρχ. ποιμήν, αιτ. -ένα· 2: ελνστ. σημ.· λόγ. ποιμεν- (ποιμήν) -ίς > -ίδα]

 

 

Ηλεκτρονικά λεξικά (θα σου χρειαστούν jimjim, το "pastoral counselling" δεν το καταλαβαίνουν οι ... "ιθαγενείς").

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

jimjim, δε ξέρω αν με αυτά που λες, προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον (τους συνομιλητές σου ίσως..?) οτι είσαι αυτό που υποστηρίζεις...

Αλλά εμένα δεν με πείθεις...

 

Φιλική συμβουλή: Αν αισθάνεσαι κι εσύ οτι κάτι πάει στραβά, ψάξ'το..

 

 

 

Γνωρίζω οτι δε σε αφορά η άποψη μου (Για να μη πω χέσ :censored: ες...).

Sorry.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με πείθεις ούτε εμένα jimjim.

 

Παρατηρώ πως σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης επικαλείσαι είτε επαγγελματική ειδίκευση είτε επιστημονικούς όρους για να μπορέσεις να πάρεις το πάνω χέρι και πίστεψέ με αυτό δεν είναι κολακευτικό.

 

Αν έχεις ασχοληθεί με το θέμα και γνωρίζεις κάτι παραπάνω από εμένα που τυχαίνει το επάγγελμα μου να είναι σχετικό με τα παραπάνω θα ήθελα να μου το πεις.

 

Χρησιμοποιώ στοιχεία από pastoral counseling …

 

Παρατηρώ ότι γνωρίζεις και από pastoral counseling… ανησυχώ γιατί παρόλο που έχω έναν από του ανώτερους τίτλους στην ειδικότητα αυτή δεν γνώριζα αυτά που ανέφερες παραπάνω… ίσως έλειπα από το μάθημα εκείνη την ημέρα.

 

Έχω μείνει έκπληκτος από το πόσο καλά ενημερωμένοι επιστημονικά είστε για την επιστήμη της ψυχολογίας……και φυσικά όλους τους κλάδους της…σσς παίζουμε τώρα τα παίζετε στα δάχτυλα σας .. με γειώσατε… φαντάζομε έχετε κάνει χρόνια σπουδές παρεμπίπτοντος αναφέρετε κάποιες από αυτές αν θέλετε… που δεν το νομιζο …ρε παιδιά πραγματικά θα προτείνω να πάρετε μια έδρα και δύο και τρεις σε κάποιο πανεπιστήμιο… αδικείστε εδώ βρε!!

 

Και από ότι κατάλαβα, δεν περίμενες καμία από τις απαντήσεις των παιδιών. Γιατί;

 

Επειδή έχεις ένα Χ επάγγελμα, σημαίνει ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να ασχολείται με κάτι παρόμοιο;

 

Το να χρησιμοποιείς επιστημονικούς όρους που νομίζεις ότι δεν θα καταλάβουμε (επειδή νομίζεις ότι μιλάς με παιδιά), μπορεί να σου δίνει το πάνω χέρι στη συζήτηση αλλά σχηματίζει μια πολύ κακή εντύπωση στους συνομιλητές σου για εσένα.

 

Τώρα με το pastoral counseling, δεν ξέρω γιατί αλλά ενισχύθηκαν οι υποψίες μου για την επαγγελματική σου κατάσταση. Δεν θα πω τι νομίζω όμως.... Θα περιμένω να το πεις εσύ. ΓΙΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.

 

ΥΓ: Αν το θεωρήσεις αυτό προσωπική επίθεση, υπάρχει ένα κουμπάκι κάτω αριστερά στο παράθυρο αυτό που γράφει "report", πάτα το.

Link to comment
Share on other sites

dracula-1992-photo1.jpg

 

Photo ντοκουμέντο: Ο JimJim ετοιμάζεται να ψυχαναλύσει και να συμβουλεύσει άχρηστη-εγκληματία-φραπεδόμυαλη νεαρά. Και εις ανώτερα mesier.

Link to comment
Share on other sites

"Προϊόντα" επιστημονικής έρευνας απο jimjim:

 

"Ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν κατάργησαν την εξομολόγηση, σε λίγο θα κλείσουν και τις εκκλησίες και στο τέλος θα μας πάρει όλους ο ??.."

 

"Έχουν που έχουν καταντήσει την νεολαία άχρηστη χωρίς οράματα και άξιες"

 

"απλά δουλεύω με άλλη φιλοσοφία από τις ανόητες τεχνικές τους"

 

"Νομίζω έγινα κατανοητός στους νοήμων τουλάχιστον"

 

Απόλυτα! :cheerful:

 

jimjim:

 

"θεωρείς ότι η νεολαία σήμερα είναι άξια σε κάτι, εκτός να παίζει tv games και να τρώει τα λεφτά των γονέων."

 

Ναί. Ένα απο τα πολλά είναι η δυνατότητα να ξεχωρίζει τον επιστήμονα απο τον Επιστήμονα.

 

Τα ράσα δεν κάνουν το παπά που λέμε, αλλά ούτε και τα πτυχία τον επιστήμονα. Δεν προσπαθείς να περάσεις την άποψη σου με το έτσι θέλω επικαλούμενος πτυχία και "τίτλους". Συνεχώς λές ότι δεν δίνουμε επιχειρήματα , αλλά στη τελική εσύ είσαι αυτός που δεν επιχειρηματολογεί και κρύβεται συνεχώς πίσω απο τους "τίτλους" του. Ακόμα να δώ "επιστημονικά στοιχεία" για το πως η εξομολόγηση μπορεί να βοηθήσει τους νέους...

Οι γνώσεις σίγουρα είναι ένα απο τα σημαντικότερα πράγματα, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το πως τις χρησιμοποιούμε και για προσωπικό όφελος αλλά και των ανθρώπων γύρω μας.

 

Λές ότι πραγματικά ενδιαφέρεσε για τους νέους αφιλοκερδώς και χαίρομαι γι'αυτό. Εδώ στο φόρουμ υπάρχουν πάνω απο 800 άτομα (πάρα πολύ σημαντικός αριθμός) και αν δεν κάνω λάθος η πλειοψηφία ανήκουν σε αυτό το σύνολο που αποκαλούμε νεολαία. Άνοιξε ένα τόπικ και προσπάθησε να βοηθήσεις σε ότι θεωρείς χρήσιμο. Έτσι, ανώνυμα και αφιλοκερδώς.

Link to comment
Share on other sites

Το ποιος ξεκίνησε την επίθεση μπορείτε να το δείτε στην αρχή Αυτής της μονολογίας από τον καθένα? και η κοινή λογική λέει ότι προσβλήθηκα και γ αυτό αντιδράω έτσι?

Για να επανέλθω στο θέμα και να το ξεκαθαρίσω? νομίζω και εγώ όπως και εσείς ότι η εκκλησία και οι παπάδες δεν πρεσβεύουν αυτό που επικαλούνται? αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ένα ένα τα κομμάτια του παζλ του χριστιανισμού εξαφανίζονται? εσείς μπορείτε να πιστεύετε όπου θέλετε? και εγώ κάπου αλλού, αλλά εκεί που πιστεύω εγώ θα το διαφυλάξω με κάθε δυνατό τρόπο, αυτό ονομάζετε πίστη για εμένα.

Φυσικά και δεν διαφωνώ ότι κάποιες φορές η εξομολόγηση μπορεί να δημιουργήσει τύψεις στον μαθητή, αλλά συμβαίνουν και πολλή χειρότερα αυτό πείραξε??.

Αγαπητοί μου συνομιλητές προσβλήθηκα στην αρχή της συζήτησης και αντέδρασα.

Καλή σας Ημέρα :):):)

 

jimjim

Link to comment
Share on other sites

Αν εσύ προσβλήθηκες, τότε οι υπόλοιποι τί θα 'πρεπε να πουν δηλαδή?

Παρουσιάζεις έναν απροκάλυπτο δογματισμό, τον ντύνεις με μια επιστημονική/επαγγελματική σοβαροφάνεια και κάνεις μια απαράδεκτη επίθεση στη νεολαία, η οποία τυχαίνει να χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό το φόρουμ.

Και μετά προσβάλεσαι? Αυτό είναι θράσος jimjim και προσωπικά στη θέση σου θα ντρεπόμουν να γράψω ότι έγραψες, ιδίως με την ιδιότητα του "αρμόδιου επιστήμονα". Κι αν αυτές τις απόψεις τις έβλεπε ένας υποψήφιος πελάτης σου? Αν τις έβλεπε το παιδί σου?

Link to comment
Share on other sites

Άλλο επίθεση άλλο κριτική

Να σου δείξω τι θα ήταν καθαρά επίθεση κάτω από τι ζώνη;

 

 

 

Λες πως έχω αρνητικά συναισθήματα για τους νέους, ναι έχω!! Πάνε μια φορά σε ένα net café και κάθισε ένα 5 λεπτό θα έχεις ακούσει ένα πλήρες ενημερωμένο λεξιλόγιο από βρισιές και ανοησίες.

 

Νομίζω έγινα κατανοητός στους νοήμων τουλάχιστον

 

Οι νεολαία δε πάει καλά με το λεξιλόγιο αλλά εσύ έχεις ένα πρόβλημα με τη γραμματική

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι παρόλο την καλή μου πρόθεση συνεχίζετε η επίθεση?. Άκου να δεις φίλε? αν εσείς δεν έχετε γνώσεις και μου πετάτε συνέχεια ότι επικαλούμαι την επιστημονική μου ιδιότητα δεν φταίω εγώ για το κόμπλεξ σας, αν είχατε πραγματικά γνώσεις θα απαντούσατε με επιχειρήματα και όχι με ανοησίες του τύπου να με κρίνετε και να αποφεύγετε το θέμα.

Την επιστημονική μου ιδιότητα δουλεψα να την αποκτήσω και δεν ασχολούμαι με την αμπελοψυχολογία που διάβασα σε όλες τις απαντήσεις σας , αυτά σε Κανά παιδάκι, Κανά φοιτητή, η Κανά άσχετο εδώ δεν σας παίρνει.

Και οποίος θέλει, να μου φέρει επιχειρήματα με ερευνά και αποδείξεις, γιατί είναι κακό η εξομολόγηση???, και όχι τις παραπάνω ανοησίες σας.

Πέντε βιβλιαράκια παραψυχολογίας και Κανά μπακαλοψυχανάλυσης φίλε δεν σε κάνουν επιστήμονα, Σπούδασε! Αποφοίτησε! Δούλεψε! Πέτυχε! και μετά έλα να τα πούμε σε άλλο επίπεδο!!

Link to comment
Share on other sites

Και οποίος θέλει, να μου φέρει επιχειρήματα με ερευνά και αποδείξεις, γιατί είναι κακό η εξομολόγηση???

 

Χρειάζονται στατιστικά δεδομένα για να σου αποδείξουμε αποδείξω ότι η εξομολόγηση μου είναι άχρηστη?

Σου αρκεί αν σου πω ότι δεν μπορώ να εμπιστευτώ ένα ξένο?

Ότι όταν πληγώνω τους άλλους πρέπει να το πω σε αυτούς για να ηρεμίσω και όχι να πάρω ένα "συγχωροχάρτι" κάνοντας 3 φορές το σταυρό μου και λέγοντας το πάτερ ημών ή το πιστεύω από 5 φορές?

Link to comment
Share on other sites

Marilena συμφωνώ σε αυτό που λες, αλλά νομίζω δεν καταλαβαίνετε τι λέω, μιλάω για μια ουσιαστική εξομολόγηση σε έναν πραγματικό ιερέα και όχι συγχωροχάρτια, όπως προείπα εγώ είμαι ο πρώτος που δεν έχω σε υπόληψη τους παπάδες και την σημερινή εκκλησία έτσι που την έχουν καταντήσει?..

Link to comment
Share on other sites

γιατί είναι κακό η εξομολόγηση???

Εδώ είναι όλο το ζουμί που θα έλεγε και η Νεφέλη.

 

Κακή η εξομολόγηση δεν είναι. Αλλά δεν έχει και κάποιο τρομερό αποτέλεσμα.

Πας και λές το αμάρτημά σου σε έαν Ιερέα. "Χτύπησα τον συμμμαθητή μου, παρ' όλο που γνώριζα πως είχα άδικο". Ο Ιερέας θα σε ρωτήσει: "Μετάνοιωσες για την πράξη σου;". Θα απαντήσεις "ναι". Ιερέας: "Ο Θεός σε συγχωρεί".

 

Αυτό είναι όμως το θέμα; Να πάρουμε συνχώρεση από τον οποιοδήποτε Θεό; Γιατί; Για να έχουμε την εύνοιά του; Πιστεύεται ότι αυτό βοηθά στην εξέλιξη του ατόμου; Προσωπική μου γνώμη είναι πως όχι. Δεν βοηθά.

Όπως προείπα, δεν χρειάζεται να εξομολογούμαστε σε τρίτους. Εάν πιστέυεις σε κάποιο Θεό, πες τα ευθέως σε αυτόν. Αφού όμως πρώτα πάρεις συνχώρεση από αυτόν που πλήγωσες. Εκεί είναι η Ντροπή . Και η αντιμετώπισή της είναι αυτό που θα σε κάνει να σκεφτείς την επόμενη φορά, σε πόσο δύσκολο σημείο βρέθηκες κατά την εξομολόγησή σου στον άνθρωπο που έσφαλες. Καλώς ή κακώς, από τον οποιοδήποτε Θεό δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση, κάτι που καθυσυχάζει και σε κάνει να θεωρείς πως η συνχώρεση δόθηκε. Πολύ απλή διαδικασία λοιπόν, καθώς δεν υπάρχει διάλογος.

Άνθρωπος προς άνθρωπο όμως...;

Εκεί είναι η εξέλιξη του ανθρώπου.

Link to comment
Share on other sites

To ότι η εξομολόγηση μπορεί να προκαλέσει αναρίθμητα συμπλέγματα καθώς εντάσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο χριστιανικής (μεσαιωνικής) ηθικής. Ότι δημιουργεί ενοχές για εντελώς φυσιολογικές διδιακασίες όπως ο έρωτας! Ότι κάνει τα παιδιά να ντρέπονται για το σώμα τους με ιδεοληψίες του τύπου "ο αυνανισμός είναι αμαρτία". Αυτά κύριε ψυχολόγε τι είναι, ευεργετήματα? Ωραία ιδεώδη πρεσβεύετε.

Link to comment
Share on other sites

Marilena όσες φορές και να κάνει κάποιος τον σταυρό του και να πει το πάτερ ημών είναι άχρηστο, όλες οι θρησκείες που πρεσβεύουν το καλό είναι πολύτιμες, η πίστη είναι αυτό που βοηθάει.

Έτσι άχρηστη που έχει καταντήσει η νεολαία φυσικά και δεν βοηθάει επί του παρόντος η εξομολόγηση, είναι σαν να μιλάς αφρικάνικα σε ένα Ελβετό!! Το ότι την λέω άχρηστη όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν, εδώ στο φόρουμ ειδικά εκτιμάω σε μεγάλο βαθμό αρκετά άτομα για το επίπεδο τους, αλλά καλό είναι να σκέφτονται που και πως μιλάνε

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...