Jump to content

Εξομολόγηση στα σχολεία


jimjim
 Share

Recommended Posts

Κοίτα, ο ερωτάς είναι ένα κομμάτι που είμαι και εγώ αντίθετος με την θέση των ιερέων, αλλά γιατί πιάνουμε αυτό και όχι τα τόσο θετικά μηνύματα που περνάει? επαναλαμβάνω όμως όταν εφαρμόζετε υπό την μορφή συζητήσεως από έναν σωστό ιερέα, και ακόμα καλύτερα από κάποιον ασκητή η μοναχό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Marilena όσες φορές και να κάνει κάποιος τον σταυρό του και να πει το πάτερ ημών είναι άχρηστο, όλες οι θρησκείες που πρεσβεύουν το καλό είναι πολύτιμες, η πίστη είναι αυτό που βοηθάει.

 

Και ποιός είπε ότι η "άχρηστη" νεολαία δεν αποδέχεται την πίστη?

Και εγώ για εκκλησία μίλησα, όχι για πίστη.

 

Έτσι άχρηστη που έχει καταντήσει η νεολαία φυσικά και δεν βοηθάει επί του παρόντος η εξομολόγηση, είναι σαν να μιλάς αφρικάνικα σε ένα Ελβετό!!

 

Τώρα υποβιβάζεις και το iq της?

 

Το ότι την λέω άχρηστη όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν, εδώ στο φόρουμ ειδικά εκτιμάω σε μεγάλο βαθμό αρκετά άτομα για το επίπεδο τους, αλλά καλό είναι να σκέφτονται που και πως μιλάνε

 

Απο τη στιγμή που θεωρείς ότι έχουν επίπεδο, είναι αυτονόητο ότι σκέφτονται και που μιλάνε και πως μιλάνε.

Και επειδή οι σχέσεις εδώ είναι απρόσωπες, απαντάνε σε κάποιον με κύριο κριτήριο το τρόπο γραφής (σύνταξη, λεξιλόγιο, ορθογραφία).

Link to comment
Share on other sites

Μου έγραψες marilena

Και επειδή οι σχέσεις εδώ είναι απρόσωπες, απαντάνε σε κάποιον με κύριο κριτήριο το τρόπο γραφής (σύνταξη, λεξιλόγιο, ορθογραφία).

 

Μπράβο!!! Και εγώ στο δημοτικό τα ίδια κριτήρια είχα... αλλά μετά μεγάλωσα λίγο, και έβλεπα πιο βαθιά ? με απογοήτευσες, ωραία κριτήρια έχετε, από εδώ και πέρα θα βάζω τον ανιψιό μου να απαντάει, στη γραμματική και ανάγνωση έχει Α :whistling::whistling::whistling:

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω εγώ κάτι;

 

Βλέπω σε τόσες σελίδες αυτήν την διένεξη...

JimJim θα μιλούσες ποτέ στον Ιερέα για όλο αυτό; Για αυτή την λογομαχία; Εσύ Marilena και όσοι εμπλέχτηκαν;

Διότι, εγω δεν θα αισθανόμουν καθόλου καλά σε όποια και από τις 2 πλευρές βρισκόμουν...από κάποιον θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη.

Εάν δεν βλέπεται τον λόγο που θα με έκαναν να αισθανθώ άσχημα, μην μιλάτε καθόλου για εξομολογήσεις...

 

Και αν και ανήκω στη νεολαία, θα παραδεχτώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μας είναι φραπεδόμυαλοι, ναι. Αλλά το ίδιο ποσοστό φραπεδόμυαλων υπάρχει και στους μεσήλικες και παντού. Όλοι είναι όντως άχρηστοι...

Αλλά και για εξομολόγηση να πήγαινε αυτό το ποσοστό...πάλι τον εαυτό τους θα σκέφτονταν μετά από 10 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

Κακή η εξομολόγηση δεν είναι. Αλλά δεν έχει και κάποιο τρομερό αποτέλεσμα.

Πας και λές το αμάρτημά σου σε έαν Ιερέα. "Χτύπησα τον συμμμαθητή μου, παρ' όλο που γνώριζα πως είχα άδικο". Ο Ιερέας θα σε ρωτήσει: "Μετάνοιωσες για την πράξη σου;". Θα απαντήσεις "ναι". Ιερέας: "Ο Θεός σε συγχωρεί".

 

Ίσως η εξομολόγηση να είχε κάποιο αποτέλεσμα αν βοηθούσε το άτομο που εξομολογείτε, να συνειδητοποιήσει τις πράξεις του και όχι μοναδικός σκοπός της να ήταν μία ανούσια συγχώρεση.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Με το να το γνωρίζει ο Θεός, δεν βοηθούμε τον άνθρωπο που πληγώσαμε.

Καλύπτουμε την ντροπή μας απλά, και τρέφουμε την πίστη μας...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου Ιχωρ, και στο PM που σου έστειλα κάποτε θα επαναλάβω και τώρα, ότι θαυμάζω πραγματικά την νοημοσύνη σου και τον τρόπο τον οποίο γράφεις, δείχνει άτομο που διαφέρει από την νεολαία που ανάφερα, και διαφέρει ουσιαστικά!

Όσο για την απάντηση, ναι! θα το συζητούσα με κάποιον ιερέα της επιλογής μου.

Link to comment
Share on other sites

(((Ίσως η εξομολόγηση να είχε κάποιο αποτέλεσμα αν βοηθούσε το άτομο που εξομολογείτε, να συνειδητοποιήσει τις πράξεις του και όχι μοναδικός σκοπός της να ήταν μία ανούσια συγχώρεση.)))

 

Σωστά!! αυτό είναι το νόημα της εξομολογήσεως και όχι οι ανόητες τυπικότητες από λάθος παπάδες!!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Με το να το γνωρίζει ο Θεός, δεν βοηθούμε τον άνθρωπο που πληγώσαμε.

Καλύπτουμε την ντροπή μας απλά, και τρέφουμε την πίστη μας...

Όχι απλά δεν βοηθάμε τον άλλο αλλά ούτε και τον εαυτό μας να αποφύγει λάθη που έχει είδη κάνει μία φορά.

 

 

(((Ίσως η εξομολόγηση να είχε κάποιο αποτέλεσμα αν βοηθούσε το άτομο που εξομολογείτε, να συνειδητοποιήσει τις πράξεις του και όχι μοναδικός σκοπός της να ήταν μία ανούσια συγχώρεση.)))

 

Σωστά!! αυτό είναι το νόημα της εξομολογήσεως και όχι οι ανόητες τυπικότητες από λάθος παπάδες!!

Συμπέρασμα : την εξομολόγηση την κάνω προς τον εαυτό μου μόνο :)

Link to comment
Share on other sites

Όχι μονάχα στον εαυτό σου.

Ο Ιερέας ή ο φίλος σου, ή ο ψυχαναλυτής σου, θα δώσουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές. Ή θα σου υποδείξουν κάτι που εσύ δεν βλέπεις.

Παρ' όλα αυτά πιστεύω, ότι το καλύτερο είναι να τραφείς από το ίδιο το κακό που προκάλεσες.

 

JimJim ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ δρ. jimjim.

 

Πρέπει πρώτα από όλα να αναγνωρίσετε την πρακτική δυσκολία που υπάρχει, στο να εδραιωθεί ο θεσμός της θρησκευτικής εξομολόγησης

στα σχολεία των σημερινών δυτικών κοινωνιών. Λόγω της εθνικής πολυσυλλεκτικότητας των κρατών, είναι αυτονόητο πως ο εξομολογητής δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι ένας, ο οποίος θα αντιπροσώπευε μια θρησκεία, αλλά θα έπρεπε να είναι πολλοί, ώστε να έχει κάθε θρησκευόμενος το δικαίωμα εξομολόγησης. Αυτό φυσικά θα είχε ως αποτέλεσμα αμέτρητες κοινωνικές αναταραχές, σχεδόν σε κάθε κοινωνικό χώρο, διότι σχεδόν κάθε χριστιανική εκκλησία έχει ξεχάσει τον σκοπό που υπηρετεί. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια δρ jimjim, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε πως χάθηκε το ήθος στις μέρες μας, αλλά αυτή είναι μια κληρονομιά που βαραίνει την νεα γενιά, μια κληρονομιά που μας ήρθε από κληρικούς, επιστήμονες, πολιτικούς, και κάθε είδους ανθρώπους, που περήφανα διαλαλούν πως ανήκουν στην παλαιά γενιά και όχι στην άχρηστη γενιά του σήμερα.

 

Τώρα, σε ό, τι αφορά το 1821 και τις εξομολογήσεις των Ηρώων της επανάστασης, μπορώ πολύ απλά να σας πω, πως όσο και να βοήθησε τότε, δεν είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει και τώρα. Η κοινωνία δεν είναι κάτι το στατικό.

 

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε κάτι στην κοινωνία, πρέπει να βρείτε νέους τρόπους που θα ανταποκρίνονται στις

ανάγκες της. Η επιθυμία να αναβιώσουμε μια προηγούμενη κοινωνία με copy-paste, είναι μια ρομαντική ιδέα, αλλά όχι και πραγματοποιήσιμη. Συνεπώς είναι και μια κοινωνικά άχρηστη ιδέα και το ίδιο χαρακτηρίζει και αυτόν που την υπερασπίζεται. Ο ρομαντισμός είναι κάτι το όμορφο, αλλά όχι όταν εκδηλώνεται υπό την μορφή της παρελθοντολαγνείας και της έλλειψης οράματος.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς σας για την νεολαία, σας λέω πως είστε απαράδεκτος. Πρώτον, διότι δεν αναζητάτε τα αίτια της παρακμής, απλά την επισημαίνετε, γεγονός απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό, ειδικά για έναν άνθρωπο του επαγγελματός σας. Δεύτερον, δεν έχετε πίστη σε αυτό που κάνετε (πράγμα εμφανές από τους χαρακτηρισμούς σας για την νεολαία) και μάλλον ούτε και στον εαυτό σας, γι'αυτό και αναφέρεστε συνέχεια στα πτυχία σας, αν και ουδέποτε δεν μας φωτίσατε με τις γνώσεις που επικαλείστε και όλο από εμάς ζητάτε αποδείξεις για τα λεγόμενά μας. Έπίσης φαίνεται πόσο έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε το image σας και ως τώρα μια χαρά διαφημίζατε τον εαυτό σας. Όμως με τους διαδοχικούς τσαρλατανισμούς που εξαπολύετε, μάλλον χάνετε. Κακό marketing αγαπητέ μου δρ. jimjim...

 

Αυτός που αγαπάει δεν πετάει χυδαίες κριτικές στον κόσμο για να τον σώσει. Δεν κρίνει την μιζέρια ως πνευματική αυθεντία, κρυμμένος πίσω από την χαρτούρα του. Και το επάγγελμά σας, σας επιβάλλει να αγαπάτε την νεολαία και να την αντιμετωπίζετε δίκαια. Το ίδιο σας το λειτούργημα θα έπρεπε να σας απαγορεύει να μιλάτε κατα αυτόν τον τρόπο.

 

Και επειδή ζητάτε τεκμηριωμένες απόψεις και επικλήσεις σε αυθεντίες, σας παραπέμπω στον Ιησού Χριστό. Έναν από τους μεγαλύτερους μύστες, που θυσιάστηκε για την αγάπη του για τους ανθρώπους. Σας υπενθυμίζω πως σε όλη του την ζωή, μαχόταν για να καταπολεμήσει ιερατεία και ανθρώπους, που αντιμετώπιζαν τους υπολοίπους με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζετε εσείς την νεολάια.

 

Εκτός, λοιπόν από το λειτούργημά σας, που αρνείστε να φέρετε ορθά σε πέρας, μήπως ποδοπατάτε και άλλα ιδανικά σας δρ. jimjim;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, jimjim ένιωσα θιγμένη απο τα λόγια σου σχετικά με την νεολάια (άχρηστοι, φραπεδόμυαλοι, χωρίς ιδανικά/αξίες κλπ), κυρίως επειδή αποτελώ κομμάτι της. Οι γενικεύσεις σου κι οι χαρακτηρισμοί σου, ήταν απαράδεκτοι (προσωπική κρίση). Ειδικά για κάποιον που απευθύνεται σε νέους.

 

Δεύτερον, για να στηρίξεις τον άποψη σου περι "αρχηστης νεολαίας" παρέθεσες τα στοιχεία που αφορούσαν την αύξηση της παιδικής εγκληματικότητας στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια,

Δεν παρέθεσες όμως κανένα στοιχείο σχετικά με τα ποσοστά των διαζυγίων, τα ποσοστά κακοποίησης παιδιών και γυναικών απο τις οικογένειες τους κλπ.

 

Τρίτον επειδή υπήρξαν αντιδράσεις σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους νέους και την γενικότερη αδιαλλαξία σου ως προς αυτούς, προσπάθησες να στηρίξεις τη θέση σου επικαλούμενος τα πτυχία και τις πανεπιστημιακές σου γνώσεις.

 

Τέταρτον. Επειδή δεν "έπιασε" ούτε αυτό, τότε απο την μία κατηγόρησες/αμφισβήτησες άλλους συναδέλφους σου (

Είπα ότι δεν αποδέχομαι τους ψυχολόγους, δεν είπα ότι δεν είμαι εγώ? απλά δουλεύω με άλλη φιλοσοφία από τις ανόητες τεχνικές τους
) κι απο την άλλη προσπάθησες να μας πείσεις αναφέροντας υψηλούς τίτλους, pastor counceling κλπ..

 

Πέμπτον, ο επιθετικός τρόπος που αντιμετώπισες όσους σε έκριναν/αμφισβήτησαν (πάρτε δυο τρεις πανεπιστημιακές έδρες ο καθένας, αφου τα ξέρετε όλα κλπ), έδειξε απο τι μία οτι δεν σε ενδιαφέρουν οι απόψεις των συνομιλητών σου, και απο την άλλη, οτι αντιμετωπίζεις πολύ άσχημα την κακή κριτική.

 

Τέλος, ένας παράγοντας που εγώ προσωπικά (και κάποια άλλα άτομα) αμφισβητήσαμε τις επιστημονικές σου γνώσεις είναι διότι συνήθως οι άνθρωποι που επικαλούνται σπουδές του επιπέδου σου και ειδικά όσοι ασχολούνται με θεωρητικές επιστήμες μπορούν να εκφραστούν τουλάχιστον χωρίς γραμματικά/συντακτικά/ορθογραφικά λάθη. Έχοντας αυτή τη σκέψη, ομολογώ οτι προκατελήφθην αρνητικά, και το αναγνωρίζω ως λάθος.

 

Επιπλέον, με αφορμή αυτό που έγραψε ο Ίχωρ:

Να ρωτήσω εγώ κάτι;

 

Βλέπω σε τόσες σελίδες αυτήν την διένεξη...

JimJim θα μιλούσες ποτέ στον Ιερέα για όλο αυτό; Για αυτή την λογομαχία; Εσύ Marilena και όσοι εμπλέχτηκαν;

Διότι, εγω δεν θα αισθανόμουν καθόλου καλά σε όποια και από τις 2 πλευρές βρισκόμουν...από κάποιον θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη.[...]

θέλω να προσθέσω οτι μπορεί να συνεχίζεις να μην με πείθεις, ωστόσο θα μπορούσα να είμαι λιγότερο επιθετική στο δεύτερο μήνυμα μου.

 

Αυτά, μιας και μιλάμε περι εξομολογήσεων.

 

 

Και βλέποντας το μήνυμα του mandrake, συγγνώμη αλλα δεν μου βγαίνει πληθυντικός αυτή τη στιγμή.

Αλλα αυτό δεν σημαίνει έλλειψη σεβασμού...

Link to comment
Share on other sites

Πω πω!!! τελικά πρέπει να προτείνω και εσένα αγαπητέ mandrake για κάποια έδρα πανεπιστήμιου, είσαι φωτεινός παντογνώστης!!! :clapping::clapping: Καλά βρε παιδί μου που ήσουν τόσα χρόνια, πριν από το φοβερό κείμενο σου ζούσα στο σκοτάδι, και τότε τσακ!! Ένα φως στο βάθος? το κείμενο του mandrake. :yuk::yuk:

Άσου να δεις και 4.000.000 απαντήσεις εναντίον μου να έχω ? δεν μασάω? :5_1_119v[1]: και δεν χαϊδεύω κανεναν, αν πιστεύεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας δεν είναι έτσι όπως τους ονομάζω, τότε σημαίνει ότι ζεις αλλού ίσως στον πλανήτη κρυπτον μαζί με τον σούπερμαν. :7_5_134[1]:

Αλλά επειδή ο σούπερμαν δεν υπάρχει κοιτά να δεις την πραγματικότητα.

Με αυτή την ανόητη λογική που έχετε ότι όλα πάνε καλά, και με αγάπη και προδερμ να φερόμαστε στα καημένα τα παιδιά? μου θυμίζετε τους κνιτες :yuk::yuk::yuk::yuk::yuk: που είναι μες την φιλοσοφία και από πράξη?? :moonsleep: να μην εκφραστώ γιατί θα είναι αρκετά βαρύ και σέβομαι το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Βρε καλός την oniromantis δεν σου βγαίνει ο πληθυντικός εεε???/ :crying::crying:

Σώπα σοβαρά? γιατί βρε παιδί μου θα πέσω σε βαριά κατάθλιψη, :crying::crying::crying:

Και κάτι άλλο που μπορεί να παρεξηγήθηκα, δεν λέω ότι όλη η νεολαία είναι έτσι? αλίμονο!! θα ήμουν ανόητος αν υποστήριζα κάτι τέτοιο, λέω ότι ένα μέρος είναι έτσι και δυστυχώς είναι μεγάλο!!

 

 

Όσο για τα ορθογραφικά, γράφω γρήγορα και είναι λογικό να υπάρχουν, δεν είμαι και ο γκουρού του πληκτρολόγιου, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι αγράμματος,

ι ωρθρωγραγηα μου ινε ιπεροχι :whistling::whistling::whistling:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ δρ. jimjim.

 

Για μια ακόμη φορά δεν απαντάτε επι της ουσίας. Εγώ ουδέποτε καυχήθηκα για τις γνώσεις μου, αντίθετα με εσάς φυσικά. Επίσης δεν είπα ποτέ πως η νεολαία είναι τέλεια και θέλει στοργή και προδέρμ. Οπότε άστοχα όλα σας τα σχόλια σε σχέση με όλα όσα έγραψα, τα οποία ήταν μια σαφής και επιχειρηματολογημένη αντιπαράθεση, στα όσα είχατε πει.

Το μόνο που έκανα ήταν να σας επισημάνω πως κάθε κουβέντα που είπατε δεν δικαιολογήθηκε μα επιχειρήματα και ας έχετε 9999999999999 πτυχία. Σας αποκάλεσα δημόσια τσαρλατάνο και περιμένω να μου αποδείξετε το αντίθετο, δίνοντάς μου λίγη από την γνώση που δεν αμφισβητώ ότι έχετε. Το ότι δεν ξέρετε να την χρησιμοποιείτε είναι άλλο ζήτημα.

Εαν ξέρατε, δεν θα κάνατε δημόσια αντιπαράθεση με emoticons και άστοχες ειρωνίες και θα σεβόσασταν το κύρος του λειτουργήματός σας. Περιμένω εναγωνίως την απάντησή σας. Αλλιώς απλά σωπάστε...Κακό στον εαυτό σας και στην φήμη σας κάνετε με τις απαντήσεις που δίνετε,...Κρίμα είναι.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...