Jump to content

Έλλειψη προτύπων...


Anor
 Share

Recommended Posts

Χθες το βράδυ έτυχα σε μια εκπομπή του ΣΚΑΙ, που μετέδιδε ενα επεισόδιο απο ΟPRAH... Σιγά το πρωτότυπο θα πεί κάποιος. Εκείνο που βασικά ήταν πρωτότυπο , ήταν οτι αφορούσε δύο αθλητές του Basket (ΝΒΑ) που πραγματικά σημάδεψαν μια περίοδο. Τον Michael Jordan & τον Charles Barkley.

 

Δεν θα αναλωθώ στο τι είπαν ή τι τους ρώτησαν. Είναι κάποιοι άνθρωποι σαν και εμάς , με ενα ξεχωριστό ταλέντο που είχαν την ευκαιρία να το δουλέψουν και να τους δώσει αυτό το "έξτρα" σε υλικό επίπεδο. Σε εκείνο που θα σταθώ , είναι στο οτι αποτέλεσαν , αμερικανιστί, το ρόλο του role model (πρότυπο) για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το "everybody wants to be like Mike" ή to "Just do it" που εμπνεύστηκε η ΝΙΚΕ απο τον αθλητή αυτόν. Το "Royal Bull" για τον Barkley ήταν στοιχεία που καθιέρωσαν πρότυπα για παιδιά που βάση αυτών κατευθύνθηκαν προς το άθλημα με ζέστη και προσήλωση.

Ο Michael Jordan αποτελεί ακόμα και σήμερα , 5-6 χρόνια μετά την επίσημη απόσυρση του απο το άθλημα ,το μέτρο σύγκρισης της τελειότητας στο άθλημα, ή ακόμα και σε άλλους τομείς αθλημάτων.

 

Και έρχομαι στο σήμερα. Στην παντελή έλλειψη μοντέλων σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στον αθλητισμό. Στο πόσο ανύπαρκτοι έχουμε καταντήσει σήμερα, χωρίς να προβάλει κάποιος διαφορετικός απο το πλήθος.

Δύσκολο να φανεί κάποιος με ισχυρή προσωπικότητα που θα αποτελέσει , το σημείο-σημαία, για κάποιους να "θαμπωθούν".

 

Ο Rossi στα MotoGp , μπορεί να πλησιάζει αλλά για μένα έχει μόνο το 80% απο αυτό που είχαν αθλητές με τεράστια ιστορία. Σαν κάτι να λείπει απο το πακέτο αυτό.Αστέρι ναι μεν...αλλά ίσως να μην έχει κάνει αυτό που λέμε ιστορία εκθαμβωτική. Να τραβήξει και κόσμο που δεν έχει σχέση με το άθλημα. Κάτι που έκαναν οι Jordan , Maradona, Pele, κτλ,

άνθρωποι που τράβηξαν και κόσμο άσχετο με τον τομέα του , να ασχοληθεί με αυτό που έκαναν.

 

Άνθρωποι στον πολιτικό και διεθνή χώρο , με μεγάλες καριέρες, ....Βαριέμαι να απαριθμώ.

 

Σήμερα τι έχουμε;... πέρα απο καχέκτυπα του στύλ reality και καλιτέχνες του "κ..λού"; Που είναι εκεινα τα σημεία που ίσως να αποτελούσαν αν θέλετε και τα σημεία πρότυπα για τις γεννιές που έρχονται και να τους θυμούνται ζηλεύοντας την δόξα τους, που όμως δεν ήταν στηριγμένοι σε σάπια και νωθρά θεμέλια;

 

Είναι τελικά τόσο μουδιασμένη η ανθρωπότητα απο το κυνήγι του υλισμού , που έχει χάσει τον δρόμο προς την λαμπρότητα του φάρου δόξας, που είχαν κατορθώσει οι προαναφερθέντες προσωπικότητες;

 

Αναρρωτιέμαι μόνος μου... χωρίς μάλιστα να βλέπω και κάποια σημαντική απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Κανένα πρότυπο εκτός από σένα!

Πρότυπο είναι ο εαυτός σου, χωρίς τα ελλατώμματά του.

 

Όλα τα άλλα είναι "πράγματα για μικρά παιδιά", όπως θα έλεγε και το φίλτρο μας... :P

Τί νόημα θα είχε να βλέπεις ως πρότυπο τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Brad Pitt, ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός σου? Θα ήταν θεμιτό να ταυτιστείς με τον οποιονδήποτε? Η πραγματική μαγκιά είναι να ταυτιστείς με τον εαυτό σου, όχι το να υιοθετήσεις επιφανειακά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που προσπαθείς να του μοιάσεις. :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Με παρεξηγήσατε...

 

Το πρότυπο δεν είναι προς τυφλή μίμηση.. είναι προς ανάπτυξη του ίδιου σου του εαυτού....

Δεν πας να γίνεις Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη.. θες όμως να κερδίσεις απο αυτό που βλέπεις και παρατηρείς, προς όφελος του εαυτού σου...

 

Αυτό λέω...

 

Και επανέρχομαι στο σήμερα και ρωτώ... τι έχω να κερδίσω απο αυτό που προβάλλεται σήμερα , σε όλα τα ΜΜΕ και στην γενική ενημέρωση και προβολή προς εμάς;

Link to comment
Share on other sites

Ανορ μόλις κατάφερες και μπήκες από μόνος σου στη black list μου! Καλύτερα να σκότωνες όλη την Ελληνική Αστυνομία και να σε κυνηγούσε η interpoll και ο στρατός παρά να μπεις στη μαύρη λίστα μου! Και όλα αυτά γιατί έπιασες τον Rossi στο στόμα σου με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. :blblbl:

 

Πέρα από την πλακίτσα που κάνουμε, μόνο για τον Rossi έχω να πω στα γρήγορα ότι το παιδί είναι ακόμα 27 ετών, έχει είδη 7 World Champion Wins στη πλάτη του. Επίσης κατάφερε να πάρει τα περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους αναβάτες σε μεταγραφή.

 

Κι όμως τα αξίζει όλα! Γιατί έχει δώσει όλη του την ψυχή στον αγωνιστικό μοτοσυκλετισμό, παρόλο που έχει σακατευτεί κι αυτός όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες άπειρες φορές σε ατυχήματα που γίνονται είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα είτε στα δοκιμαστικά.

 

Όσον αφόρα τον κόσμο, ειδικά αυτός, έχει προσελκύσει μεγάλα πλήθη. Έχει πάρα πολλούς θαυμαστές σε κάθε χώρα. Μη συγκρίνεις την Ελλάδα όπου οι αγώνες motogp προβλήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι σε δημόσια τηλεόραση, από εκφωνητές που δυσφημίζανε τη κατάσταση αφού κάνανε αρκετά άσχημη παρουσίαση.

 

Στη συνέχεια συγκρίνεις ποδόσφαιρο με όλα τα υπόλοιπα "αθλήματα". Σκέψου όμως ότι ακόμα και ο Jordan δε μπόρεσε να τραβήξει τόσους ανθρώπους όσους ο Πελέ ή ο Μαραντόνα γιατί πολύ απλά το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς τον σπορ.

 

Τέλος, όσον αφόρα τα πρότυπα, ειδικά στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα! Μη περιμένεις καμία ποιότητα από αυτό. Δε γίνεται τίποτα όσο υπάρχουν τα big brother και τα fame story. Θεωρώ όμως ότι κάποτε ο κόσμος θα βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ίσως να κλείσει αυτή η ιστορία κάποτε. :nono:

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά νομίζω οτι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προτύπων. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα βρούμε πολλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παραδείγματα προς μιμηση. Αλλα το προβλημα μας είναι οτι πλέον δεν είναι ενδιαφέρον αν καποιος εκανε μια συμαντική ανακάλυψη ή αν καποιος προσέφερε συμαντικό κοινοφελες έργο. Αυτο που μετραει στην εποχή μας είναι η φήμη και το χρήμα, and just that....

Link to comment
Share on other sites

speedy... ετσί απλά για πλάκα και πικάρισμα... τρέχει στοίχημα στα γνωστά forum για hayden και Rossi... θα συμμετάσχεις;

 

Για τα υπόλοιπα ... δεν είναι μόνο η Ελλάδα... παντού είναι δυστυχώς το κακό... παντού!

 

Namiarlda,

 

Φήμη και χρήμα είχαν και εκείνοι... αξίζει να πούμε οτι 200 εκατομύρια $ , παίρνει μόνο ο Jordan, ετησίως παρακαλώ απο τις συνολικές του δραστηριότητες (και δεν παίζει σήμερα , έτσι; )... όσο για φήμη...τι να πούμε τώρα;

 

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια κίνηση όλων στην "λούμπα και στην ρεμούλα" όπως λέω συνήθως , για τους περισσότερους , έτσι ώστε να τα κάνουν όλα γρήγορα και εύκολα. Να κερδίσουν δηλαδή χωρίς να δουλέψουν.

 

Εκεί ίσως να είναι το θέμα...

 

Και το βλέπουμε παντού.. ειδικά όσον αφορά την γνώση που οι περισσότεροι περιμένουν την "Θεία επιφοίτηση"

Link to comment
Share on other sites

Namiarlda,

 

Φήμη και χρήμα είχαν και εκείνοι... αξίζει να πούμε οτι 200 εκατομύρια $ , παίρνει μόνο ο Jordan, ετησίως παρακαλώ απο τις συνολικές του δραστηριότητες (και δεν παίζει σήμερα , έτσι; )... όσο για φήμη...τι να πούμε τώρα;

 

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια κίνηση όλων στην "λούμπα και στην ρεμούλα" όπως λέω συνήθως , για τους περισσότερους , έτσι ώστε να τα κάνουν όλα γρήγορα και εύκολα. Να κερδίσουν δηλαδή χωρίς να δουλέψουν.

 

Εκεί ίσως να είναι το θέμα...

 

Και το βλέπουμε παντού.. ειδικά όσον αφορά την γνώση που οι περισσότεροι περιμένουν την "Θεία επιφοίτηση"

 

 

Ακριβώς το θεμα ειναι ακριβώς εκεί, δεν είναι μονο τα λεφτα και η φήμη είναι πολλα αλλα που απλα τα αγνοουμε. Ποιος μιλαει πλεον για μεγάλους γιατρους, ερευνητές, επιστήμονες. Πλέον είναι πιο cool να είσαι μοντέλο απο τα να είσαι αστροφυσικός :headb:

Link to comment
Share on other sites

να πω τα δικα μου προτυπα???

τελεια :cheerful:

λοιποννν

χωρις αλφαβητικη σειρα κοινως οπως μου ερχονται

 

χριστος :worthy:

σωκρατης :worthy:

στρατηλατης αλεξανδρος :worthy:

μαχητης αχιλλεας :worthy:

χορος michael jackson

μπασκετ michael jordan

πολεμικες τεχνες bruce lee :worthy:

ηθοποιος τσαπλιν

μηχανες rossi valentino

αυτοκινητα sienna airtonn

φωνη αντρικη youssou n dour

καλυτερος μουσικος mozart

κωμικος λουι ντε φινες

ηγετης γκαντι :worthy:

πειθαρχεια σπαρτιατες

εξυπναδα οδυσσεας,αλκιβιαδης

εταιρια η φιλικη :worthy::worthy::worthy:

επιχειρηματιας ονασης

 

αυτοι οι ανθρωποι κατα την γνωμη μου ο καθενας στον τομεα του ειχαν κατι το θεικο,αλλοι βεβαια βλεπε χριστος το ειχανε σε μεγαλυτερο βαθμο :lol:

 

αυτα ειναι τα κυριοτερα προτυπα μου αν και σιγουρα αφησα πολλα απ εξω.

 

αν μου ζητουσαν να επιλεξω μονο ενα απο αυτα και να το αιτιολογησω θα ελεγα φυσικα το χριστο γιατι

καλυπτει τους τρεις τομεις που μπορει να φτασει ενας ανθρωπος.

1 γνωρισε στην αληθεια

2 εφτασε στη θεωση

3 εδωσε τη ζωη του για την ενοτητα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...