Jump to content

Η απάτη της Ψυχιατρικής


Recommended Posts

Ξενύχτησα για να δω το βιντεάκι.Αρκετά ενδιαφέρον και ενδιαφέροντες ανθρώποι :) .

Αυτό που με "ξένισε" λίγο αν και μερικούς απ'αυτούς τους καταλαβαίνω γιατί, είναι ότι τα έχουν βάλει εναντιόν της ψυχιατρικής,των ψυχιάτρων και των φαρμάκων.

Το πρόβλημα πιστεύω δεν είναι η ψυχιατρική αλλά η ίδια η κοινωνία των ανθρώπων και οι θεσμοί που την εξυπηρετούν.Επίσης το πρόβλημα είναι στην μη-ολιστική προσέγγιση της Δυτικής ιατρικής γενικότερα.Από αυτήν την άποψη κατανοώ την συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ψυχιάτρων μετά από 9-10 χρόνια εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια(4 γενική ιατρική-4 ειδικότητα,πρακτική κτλ).

Θεωρώ πως η ψυχιατρική μπορεί να ανακουφίσει πολλά συμπτώματα αλλά όπως είπε και μια κυρία στο βίντεο τον πυρήνα του προβλήματος δεν μπορεί να τον θεραπεύσει.Θέλει πολύ δουλειά.

Το "λάθος" που κάνουν οι ψυχίατροι συνήθως είναι πως σε προτρέπουν να κάνεις τα ίδια με τα όποια έχεις αρρωστήσει.Έτσι ξανα γυρνάς στο ίδιο σπίτι,στην ίδια δουλειά,στους ίδιους φίλους,στις ίδιες συνήθειες και ξαναρωσταίνεις.Στην ουσία προσπαθούν να σε αποπρογραμματίσουν και μόλις το καταφέρουν σου δίνουν παρόμοιο πρόγραμμα.

Γενικά όμως δεν είμαι κατά της ψυχιατρικής.Προσωπικά γνωρίζω γνωστό κέντρο εναλλακτικών θεραπειών που συνεργάζεται και με ψυχίατρο και ψυχαναλυτή.

Θεωρώ μάλιστα πως αν είναι να αρχίσει κάποιος εναλλακτικές θεραπείες για προβλήματα ψυχολογικού τύπου είναι καλύτερα πρώτα να πάει σε ψυχίατρο/ψυχαναλυτή και μετά να τις αρχίσει ή σε συνδυασμό.Εξάλλου το σύστημα τους σε αρρώστησε,αυτοί έχουν και το γιατρικό. ^_^ .

Όταν πριν μερικά χρόνια επιβίωσα από ένα σοβαρό τροχαίο μου άφησε ένα μετεγχειριτικό "κουσούρι".Ιατρικά λέγεται χρόνια οστεομυελίτιδα.Τα 2 πρώτα χρόνια πήγα στα top ονόματα των ορθοπεδικών και λοιμοξιολόγων στης Ελλάδα και έκανα άλλη μια εγχείρηση καθαρισμού σε συνδυασμό με κοκτειλ αντιβιώσεων.Οι "καθηγητές" είχαν πλάκα.Ο ένας σου έλεγε αντιβίωση,ο άλλος εγχείρηση,ο άλλος πιθανό ακρωτηριασμό..με τρέλλαναν.

Κάποια στιγμή καλή του ώρα δέχτηκε να με δει ένας συνταξιούχος γεράκος κορυφαίος καθηγητής.Είδε το τράυμα μου και μου λέει.Από αύριο βρίσκεις δουλειά και άρχισε γυμναστήριο.Μην φοβάσε τίποτα και μην ξαναπάρεις φάρμακα,μάθε να ζεις με αυτό.

Από τότε ζω με αυτό και όταν ανοίγει η πληγή απλά καταλαβαίνω πως δεν είμαι καλά ψυχολογικά και κάτι πρέπει να αλλάξω.Είναι ο οδηγός μου.

 

Νομίζω και ελπίζω πως έχει φτάσει η ώρα που θα γίνει μια σύμπραξη ανάμεσα στην Ανατολική ολιστική ιατρική με κέντρο την μοναδικότητα του ανθρώπου και την Δυτική με κέντρο την παθολογία.Θα είναι ένα μεγάλο βήμα για πιο υγιείς ανθρώπους και πιο υγιείς κοινωνίες.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Artzuna συμφωνώ με την προσέγγισή σου, απλώς για να γίνει αυτός ο συνδυασμός συστημάτων (ανατολικό-δυτικό) προϋποθέτει το να συμβιβαστεί η δυτική ιατρική με μια σειρά αποδοχών, η κυριότερη των οποίων είναι να σταματήσει να βλέπει τον άνθρωπο σαν πελάτη και να αρχίσει να τον βλέπει σαν... άνθρωπο. Κι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα.

Πολιτικό ζήτημα είναι επίσης το ότι ένας ψυχιατρικός ασθενής δεν είναι φορέας ή υποκείμενο δικαιωμάτων. Δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη "θεραπεία", δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει δεύτερη γνώμη, δεν έχει δικαίωμα να δει το φάκελό του, δεν έχει δικαίωμα να ζήσει.

Πώς να ενδιαφερθείς για την πραγματική υγεία ενός ανθρώπου όταν ο θεσμός της ψυχιατρικής και οι φαρμακοβιομηχανίες σου μαθαίνουν να μην τον βλέπεις καν σαν άνθρωπο?!

Όπως λέει και ο κος Piotr στο βίντεο "Έχω παρευρεθεί σε περίπου 20-25 κηδείες συναδέλφων και φίλων μου... κανείς δεν πέθανε από σχιζοφρένεια ή από διπολική διαταραχή... ήταν λαίμαργοι καταναλωτές φαρμάκων, έπαιρναν φάρμακα για το τίποτα κάθε μέρα". Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο βίντεο γι' αυτό ακριβώς χαρακτηρίζονται "επιζώντες" (κυριολεκτικά και μεταφορικά), γιατί μπόρεσαν να κόψουν τα φάρμακα.

 

Όταν λοιπόν ένας θεσμός είναι επιτηδευμένα λάθος από τη ρίζα του, δεν τίθεται καν θέμα διορθωτικών κινήσεων - πόσο μάλλον συνδυασμού του με άλλο θεραπευτικό σύστημα. Πρέπει να τον γκρεμίσεις και να τον φτιάξεις από την αρχή σε άλλη βάση.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι κατά της ψυχιατρικής. Είμαι κατά του τρόπου που εφαρμόζεται και με τις συνθήκες που εφαρμόζεται.

Απουσία προσωπικού, ελλειπής εγκαταστάσεις, μεγάλος όγκος ασθενών...κ.ά.

 

Και να μην ξεχνάμε το πόσο μικρή δουλειά κάνουν με την κοινωνική αποκατάσταση και το πόσο μη δεκτικές είναι οι κοινωνίες που έχουμε φτιάξει. Και φαίνεται από αυτά που λένε οι ίδιοι οι πρώην ασθενείς, το πόσο δύσκολο είναι όταν βγαίνουν και δεν έχουν δουλειά, σπίτι κ.λπ.

 

Για εμένα είναι ένα πρόβλημα που εκτείνεται σε όλο τον τρόπο ζωής και οργάνωσης της κοινωνίας.

 

Συμφωνώ βεβαίως στο ότι το δυτικό σύστημα δεν επιτρέπει ακόμα την σύμπραξη δυτικής και ανατολίτικης ολιστικής ιατρικής, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, σημαντικότατο ναι μεν, αλλά ένα μέρος.

 

Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι ένα άλλο μέρος του προβλήματος.

Link to comment
Share on other sites

μου θυμιζει λιγο καποιους που λενε "τον σκοτωσαν τα φαρμακα για τον καρκινο"...

εεε χαιρω πολυ ρε φιλε αν δε τα επερνε ομως θα ειχε πεθανει 30 χρονια πριν !

 

Εχει τυχει να γνωρισω αρκετους με διπολικη, καταθληψεις παθολογικες και διαφορων ειδων

διαταραχες και κατα κανονα ολοι αυτοι θα προτιμουσαν να κοψουν χρονια απ τη ζωη τους παρα

να ζουν μ ενα καρκινο στην ψυχη...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι κατά της ψυχιατρικής. Είμαι κατά του τρόπου που εφαρμόζεται και με τις συνθήκες που εφαρμόζεται.

Απουσία προσωπικού, ελλειπής εγκαταστάσεις, μεγάλος όγκος ασθενών...κ.ά....

Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι ένα άλλο μέρος του προβλήματος.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι η χρήση είναι η κατάχρηση (που έρχεται "φυσικά" στους ανρθώπους, ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις)

Link to comment
Share on other sites

"πουλώντας ασθένειες στους κατά φαντασίαν ασθενείς"..

 

Δεν είμαι κατά της ψυχιατρικής..

Αλλά το παρακάνουν με τα φάρμακα και τις ψυχικές ασθένειες..

 

Βρήκα το documentary αυτό:

Link to comment
Share on other sites

 

Βρήκα το documentary αυτό:

 

Είδα το βιντεάκι καθώς και άλλα βιντεάκια παρόμοια από τον συγκεκριμένο χρήστη.

Και ok εντάξει η ψυχίατροι και η ψυχιατρική αντιμετωπίζουν τις διάφορες "διαταραχές" με αυτον τον τρόπο.

Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ οι άνθρωποι αρρωσταίνουν ψυχικά και ποιος τους αρρωσταίνει για να τρέχουν στους ψυχίατρους.

Κάποιος αντί να σε προετοιμάσει για ένα "διαπέρασμα" σε οδηγεί μαθηματικά στην κατάρρευση.

Κάτι δεν πάει καλά εξαρχής λοιπόν ^_^

Edited by Αrtzuna
Link to comment
Share on other sites

Η ψυχιατρική δεν προϋπήρξε του συστήματος αλλά ακολούθησε την πορεία ανάπτυξης της βιομηχανικής εποχής. Την πορεία στιβάγματος στις πόλεις και το κλείδωμα των ανθρώπων σε μια μηχανική ή κανονιστική αρχή. Η συμμόρφωση πέρασε στο νού και το μάτριξ του σώματος έιναι προφανές.

 

Οι ψυχικές αρρώστιες είναι αδυναμία το νου και του σώματος να διαχειριστεί το κόστος της ελευθεριας του. Εκεί που την πατάνε όμως πολλοί είναι ότι ελευθερία δε είναι να είσαι αποκομμένος και άνετος σε στρωμένα παραδεισένια χαλιά :sleep_1: αλλά μια κινητική κατάσταση όπου μπορεί να βάλλεσαι από το οτιδήποτε και προπαντώς να μπορείς να χειρίζεσαι το κόστος αυτό (της ελευθερίας) ΧΩΡΙΣ να σε χειρίζεται ΑΥΤΟ. Η τάση δηλαδή να χάσεις τη μπάλα και από κει που πρέπει να είσαι κυρίαρχος της εμμονής σου καταλήγεις να είσαι έρμαιό της, είναι μεγάλη.

 

Επομένως πριν πάμε στη γιατριά των ψυχικών αρρωστιών και πριν καταδικάσουμε ένα κλάδο της επιστήμης που απλά εξυπηρετεί μια κατάσταση συμφερόντων, ας αναρωτηθούμε:

 

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να αναλάβουν το κόστος αυτό; Πόσοι μπορούν να σταματήσουν να εξουσιοδοτούν άλλους να σκέφτονται και να παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό τους; Πόσοι από αυτοί που στοιβάχτηκαν σα μυρμήγκια στις πόλεις θα ήθελαν να ρισκάρουν για την ελευθερία τους;

 

Τα τραύματα της φυλακής βοηθούν το άλμα αλλά δεν είναι η ελευθερία. Εάν δεν γίνει το άλμα υπάρχει η τάση να εξιδανικεύονται τα κουσούρια του τραύματος σαν μια αλλοιωμένη παραλλαγή της ιστορίας της αλεπούς με την κομμένη ουρά. :whistling2:

Edited by Aqua Marine
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...