Jump to content

Ανασταση Χριστου


 Share

Recommended Posts

Τι μου λες δηλαδή; Ότι επειδή η μάζα κάνει κάτι, αυτό είναι σωστό;

Οκ, τότε όλα είναι εντάξει στον κόσμο. Και αφού είναι εντάξει πάμε και οι 2 να κατεβάσουμε κανένα wallpaper για το pc μας, γιατί αυτό μας λείπει τελικά. Και αφού θέλεις να το αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών, ας το αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών. Σε προειδοποιώ μόνο, ότι εδώ δεν υπάρχει η μάζα. Και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Οχι,οχι δεν λεω αυτο ουτε οτι ο κοσμος ειναι ενταξει,χρειαζεται αγωνας κ αλλαγη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Στην αρχη το φως σε τυφλωνει μετα το συνηθιζεις στα ματια και καταλαβαινεις την αληθεια.

 

O Kouranis(2006) θυμήθηκε όταν διασκέδαζε βλέποντας τα έντομα που τις καλοκαιρινές νύκτες επιμένουν να κτυπούν με μανία το φώς της λάμπας. Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν κατάλαβε ακόμη, αλλά μέχρι να τελειώσει λίγες μπουκάλες κρασί και με το πρώτο φώς της ημέρας κοίτωνταν όλα νεκρά στο τραπεζάκι. Τελικά η μαμμά φύση τα λυπάται και τα βγάζει απ'την μιζέρια τους. :lol:

Link to comment
Share on other sites

O Kouranis(2006) θυμήθηκε όταν διασκέδαζε βλέποντας τα έντομα που τις καλοκαιρινές νύκτες επιμένουν να κτυπούν με μανία το φώς της λάμπας. Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν κατάλαβε ακόμη, αλλά μέχρι να τελειώσει λίγες μπουκάλες κρασί και με το πρώτο φώς της ημέρας κοίτωνταν όλα νεκρά στο τραπεζάκι. Τελικά η μαμμά φύση τα λυπάται και τα βγάζει απ'την μιζέρια τους. :lol:

χαχαχα :lol: σωστος

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα :lol: σωστος

 

Ωραία, τελικά τα βρίσκουμε. Να βρεθούμε και καμιά μέρα να τα πούμε. Θα φέρω το κρασί :)

Link to comment
Share on other sites

Η καθολικη εκκλησια το ερευνα το θεμα χρονια κ χρονια και δεν βρισκει απαντηση...

Είναι σα να ρωτάμε τις εταιρίες παραγωγής τσιγάρων και τις καπνοβιομηχανίες άμα κάνει κακό το τσιγάρο στον άνθρωπο

 

Θα πουν οι περισσότεροι : "Το ερευνάμε αλλά δε βρίσκουμε τίποτα σχετικό." Είμαστε πολύ απασχολημένοι με το κέρδος της εταιρίας μας για να πούμε τέτοια αλήθεια στο κόσμο!

 

Αυτα που γραφεις ειναι η συνηθισμενη αντιδραση μπροστα στην αληθεια.Στην αρχη το φως σε τυφλωνει μετα το συνηθιζεις στα ματια και καταλαβαινεις την αληθεια.

Σε αυτό που είπες σου απαντάω ως εξής:

Φίλε solomon, αυτά που γράφεις είναι η συνηθισμένη αντίδραση μπροστά στην Αλήθεια (όχι την αλήθεια). Στην αρχή το Φως (όχι φως) σε τυφλώνει και γράφεις με αυτόν ακριβώς το τρόπο που εκθέτεις το λόγο σου! Αλλά, μετά το συνηθίζεις στα μάτια και καταλαβαίνεις την Αλήθεια.

 

Ίσως όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αρχίζεις να κοιτάς προς το Αληθινό Φως κι όχι προς το αχνοφέγγον κερί του κάθε φανατισμένου καλοπληρωμένου δημόσιου υπαλλήλου και πατέρα της εκκλησίας μας. Πρέπει να σταματήσεις να αρχίσεις να σκέφτεσαι και να αναλύεις όλα τα ενδεχόμενα κι όχι να τα αποκλείεις με επιπόλαιο τρόπο.

 

Σκέψου τι πάθανε τα καημένα τα μυγάκια που κοίταζε ο Kouranis και σκέψου τι πάθανε οι καημένοι οι σταυροφόροι ώστε να κηρύξουν το λόγο του θεού στους άπιστους μουσουλμάνους. Απλά η μαμά φύση τα λυπάται και τα βγάζει απ'την μιζέρια τους. Τόσο σύντομα και τόσο απλά..

Link to comment
Share on other sites

Το να εξαπατηθηκαν ειναι απιθανο,γιατι η εμφανιση του Χριστου δεν εγινε μονο μια φορα.

Το να μας εξαπατησαν ειναι απιθανο,διοτι κανεις δεν κηρρυτει κατι με κινδυνο να τον χτυπησουν,να τον φτυσουν,να τον ξεφτιλισουν αυτον και την οικογενεια του και τελος να τον σκοτωσουν με βιαιο τροπο,αν αυτο που ελεγε δεν ηταν αληθεια.

Τελος,μενει μονο μια πιθανοτητα.Να μας ειπαν την αληθεια.Εκει ολα εξηγουνται,μαζι και αυτο που ειπε ο αποστολος Παυλος που πεθανε κηρρυτοντας για τον Χριστο,ενας πρων διωκτης του χριστιανισμου"αν ο Χριστος δεν ειχε αναστηθει το κηρυγμα μας θα ηταν χωρις νοημα,το ιδιο και η πιστη σας"

Μάλλον το δεύτερο θα έλεγα. Γιατί να το κάνουν αυτό ; υπάρχουν πάρα πολύ λόγοι , οικονομικοί και πολιτικοί γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και δημιουργούνται συνέχεια διάφορες αιρέσεις η θρησκείες πες το όπως θέλεις .

Κατά την γνώμη μου έχει παιχτεί το ακόλουθο σενάριο πάνω κάτω.

Ο Ιησούς σταυρώνεται και πεθαίνει . Οι μαθητές του συγκεντρώνονται και συζητούν τι να κάνουν .είχαν μαζέψει αρκετούς πιστούς , άλλα τώρα με τον θάνατο του αρχηγού κινδυνεύουν να τους χάσουν .

ρε παιδιά λέει ένας απ αυτούς ας πούμε ότι αναστήθηκε ! και τον είδαμε μάλιστα και όλοι μας (τον Θωμά άργησαν μάλλον να τον βάλουν στο κόλπο :) )

έτσι λοιπόν βγάλαν το παραμύθι στην φόρα. Τα πράγματα κυλούσαν αρκετά καλά οι καιροί βέβαια ήταν επικίνδυνοι άλλα ο κόσμος χρειαζόταν την ελπίδα και έτσι όλο και κέρδιζαν πιστούς .

Οι Ρωμαίοι τώρα από την άλλη πλευρά σου λέει τι γίνετε με αυτούς , Παύλε σφαχτούς όλους γιατί θα κερδίσουν τον κόσμο με το μέρος τους και θα χάσουμε την εξουσία.

Σας ορκίζομε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει λέει ο Παύλος και ξεκινάει διωγμούς σφαγές λιθοβολισμούς ... ολόκληρο το πρόγραμμα . άλλα πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι έτσι δεν θα μπορέσει να κερδίσει γιατί αυτοί όλο και πληθαίνανε . λέει λοιπόν στα αφεντικά του

 

Μάγκες τους χαζούς με το δρεπάνι να τους θερίζεις δεν τελειώνουνε χειρότεροι και από την λερναία ύδρα είναι αυτοί , φανατισμός και τα μυαλά στα κάγκελα .

 

Κάτσαν λοιπόν και οι Ρωμαίοι και άρχισαν να το συζητάνε πως να τελειώσουν το κακό .στο τέλος κάποιος είχε την φαεινή ιδέα . παιδιά λέει θα τους πολεμήσομε με τα ίδια τους τα όπλα . δηλαδή; λέι ο Παύλος .

θα γίνεις ένας από αυτούς Παύλε και θα σταματήσεις την επιρροή των εβραίων .

Κάλα και πως θα γίνει αυτό λέι ο Παύλος

 

Να θα πεις ότι άκουσες μια φωνή κτλ κτλ

Σιγά να μην το χάψουν ....λέει πάλι ο Παύλος άλλα θα μου πεις εδώ αυτοί σε ανάσταση πιστεύουν αυτό δεν θα πιστέψουν

 

Και κάπως έτσι συνεχίστηκε η ιστορία και έχουμε τουλάχιστον οι καθολικοί για θρησκευτικό ηγέτη τον παπα στην ρώμη και όχι τον Ααρών στο Τελαβιβ

Link to comment
Share on other sites

Anor, σ' ευχαριστώ :)

Θα επεξεργαστώ τις πληροφορίες και θα επανέλθω.

 

~*~*~

 

αναρωτιεμε αν το μικροβιο της <αρχαιολογιας> χτυπαει ολους τους εσωτεριστες.

το λεω γιατι θυμαμε τα ποιο ψαγμενα ατομα που χαιρομουν να τα διαβαζω σε φορουμ παντα κατι ψαχνανε.

διαβαζα κατι ποστ του σειριου και καταλαβα οτι και αυτος ψαχνει.ολοι ψαχνουν.γιατι?

Για την ακρίβεια, φίλε χρήστο, είναι το 'μικρόβιο' της αναζήτησης και η αγάπη για την γνώση και την Γνώση.

Link to comment
Share on other sites

για τους αμφισβητούντες της Ανάστασης , αν μου επιτρέπουν οι διαχειριστές μπορώ να τοποθετήσω ενα καταπληκτικό κείμενο που ελέγχει ιστορικές πηγές και πηγές των Ιερών Βιβλίων και δίνουν αρκετά επειχηρήματα.

Η Ανάσταση ως προς την εμφάνιση του Χριστού μετά Θάνατον και την εξαφάνιση του σώματος, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ΕΓΙΝΕ.

 

όπως είπα μπορώ να αντιπαραθέσω κείμενο(πέρα απο αυτό που ήδη έβαλα) αλλά επειδή είναι κάτιτις μεγάλο και είναι στα Αγγλικά , ζητώ άδεια.

 

Απο εκεί και πέρα το αν θέλει κάποιος να πιστεύει , το οτι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, είναι δικαιώμα του... αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και άρτιο ή αντικειμενικά υποστηριγμένο.

 

Η Ιουδαϊκή Εκκλησία έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει οτι δεν έγινε , και απο εκεί ουσιαστικά έχει αρχίσει η αμφισβήτηση. Ας μην ξεχνάμε ποιοί στην ουσία καταδίκασαν τον Χριστό , και γιατί το έκαναν αρχικά.

Στην πορεία , είδαν οτι ο "σαματατζής" Χριστός , έγινε κίνημα και ήρωας προς αρκετούς και έσπευσαν να το καλύψουν και αυτό , φοβούμενοι τις ιδέες που κινούσαν τον Χριστιανισμό και το τι θα δημιουργούσε σαν κύμα αντιδράσεων , κάνοντας τους να χάσουν εξουσία (πρώτοτυπο για Ιεραρχίες!!) και ζήτησαν και την συνδρομή των Ρωμαιών , χαρακτηρίζοντας το κίνημα ώς "τρομοκράτες" και "εχθρούς της Ρώμης".

 

Να σημειωθεί οτι η Ανάληψη Του , ναι μεν έγινε μπροστά στους Απόστολους , αλλά απο την άλλη η ανακάλυψη του ανοιχτού Τάφου έγινε απο πολλούς ανθρώπους μαζί.

 

Η δικαιολογία της κλοπής σώματος , δεν ευσταθεί , αν αναλογιστέι κανείς την Ιεροσυλία που θα διέπραταν οι μαθητές του, στο να ασελγήσουν σε νεκρό Προφήτη (αν μη τι άλλο , τα Θαύματα Του είναι καταγεγραμμένα και αυτά)σύμφωνα με τα Εβραϊκά ήθη και έθιμα της εποχής.

 

Αν πράγματι θέλουν οι διαχειριστές και τα μέλη , μπορώ να παραθέσω το κείμενο ανάλυση ώς προς την αλήθεια της Ανάστασης.

 

Υ.Γ. Ειπώθηκε επίσης κάτι για τον τεχνητό τρόπο του Αγιού Φωτός. Να πώ οτι το "κόλπο" με την χημική ένωση της φωσφορούχας ένωσης και του μείγματος με οξυγόνου, είναι ναι μεν εφικτό , αλλά έχει ενα σημαντικό μειονέκτημα που καταρρίπτει όλο το γελοίο αυτό επειχήρημα (που θα δείτε στο Google). Η φωσφορούχα ένωση , όπως και κάθε άλλη ένωση με αυτό το χημικό στοιχείο , είναι άκρως δηλητηριώδης. Μια ποσότητα λοιπόν που θα πότιζε τις δεκάδες δάδες του Ιερέα που θα έμπαινε μέσα, θα το έστελνε στα θυμαράκια , σε δεύτερα. Μην ξεχνάτε οτι είναι κλεισμένος στον Τάφο , για αρκετά λεπτά, με ελάχιστο εξαερισμό.

Link to comment
Share on other sites

...2. Οι 4 περιγραφές τις Ανάστασις μου δίνουν την εντύπωση πως η καθεμία από αυτές μιλάει για μια διαφορετική ανάσταση , ακόμα και σταύρωση
Είμαι σίγουρος ότι αν μια παρέα από 4 που πήγαν εκδρομή στα Γιάννενα το 1985 τον Αύγουστο, σου διηγηθούνε σήμερα τα της εκδρομής θα νομίζεις ότι ήταν 4 διαφορετικές εκδρομές... Αλλά δεν ήταν
Χμ ... εγώ πιστεύω πως ανάσταση δεν έγινε και αν έγινε έγινε με πολύ γκανγκστερικό τρόπο ...

1. Γιατί να δούνε τον αναστημένο μόνο οι μαθητές και κάνα δυο ακόμα της κλίκας ;...

Εεεε, πως ξέρεις ότι τον είδαν μονάχα οι μαθητές (άντε και "κανα δυο ακόμα της κλίκας");
...Μάλλον το δεύτερο θα έλεγα. Γιατί να το κάνουν αυτό ; υπάρχουν πάρα πολύ λόγοι , οικονομικοί και πολιτικοί γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και δημιουργούνται συνέχεια διάφορες αιρέσεις η θρησκείες πες το όπως θέλεις . Κατά την γνώμη μου έχει παιχτεί το ακόλουθο σενάριο πάνω κάτω...
Πέρα από τα σενάρια το μόνο γεγονός το φαίνεται να είναι ότι οι μαθητές ήταν από την αρχή βέβαιοι για την ανάσταση (ή ότι φερόταν να σαν ήταν βέβαιοι, φυσικά). Γι' αυτό και μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει για να "αποδειχθεί" ότι "η ιδέα της ανάστασης ήταν μεταγενέστερη και ότι οι αρχικοί μαθητές δεν είχαν ιδέα για ανάσταση" κτλ. Αυτό όμως είναι μάλλον ασύμβατο με τα έως τώρα στοιχεία. Κι εδώ μπερδεύεται το πράγμα. Γιατί κανείς μαθητής δεν έγινε πλούσιος, ούτε έζησε με ησυχία και ασφάλεια. Κι αυτό είναι ακόμα πιο βέβαιο (όπως και ότι η έννοια του "πάπα" τηςς Ρώμης ήταν ανύπαρκτη ως μορφή εξουσιάς τουλάχιστον τα πρώτα 100 χρόνια.

Γι' αυτό το σενάριο που αναφέρεις προσφιλές όσο κι αν είναι στηρίζεται σε πίστη κι αυτό και στερείται αποδείξεων τουλάχιστον όσο κι ανάσταση. Οπότε δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να δεχθεί κανείς εκείνο ή το άλλο, πέρα από την εσωτερική διάθεση να δεχθεί (να πιστέψει) το ένα ή το άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι αν μια παρέα από 4 που πήγαν εκδρομή στα Γιάννενα το 1985 τον Αύγουστο, σου διηγηθούνε σήμερα τα της εκδρομής θα νομίζεις ότι ήταν 4 διαφορετικές εκδρομές... Αλλά δεν ήταν

Συμφωνώ απόλυτα σ αυτό άλλα πρέπει και εσύ να παραδεχτείς πως αν είχε γίνει σεισμός και είχε σκοτεινιάσει ο ουρανός στην εκδρομή στα Γιάννενα και οι 4 θα το είχαν αναφέρει και αν όχι όλοι τότε τουλάχιστον οι 3 !!!!

Τα τελευταία λόγια του χριστού στον σταυρό πια ήταν τελικά ;

<<Ηλι ηλι λαμα σαβαχθανι ;>>

Ματθ 27 46 /50

<<Πατερ εις χείρας σου παρατίθεμαι το πνεύμα μου>>

Λουκ 23 46

<<Τετέλεσται>>

Ιωαν 19. 30

Στην πλακα απάνω τι έγραφε;...................

 

Η ανάληψη έγινε ;

κατά ματθ δεν λέει τίποτα τέτοιο ,

ο Λουκάς λέει ναι άλλα την ίδια ημέρα της αναστάσεως δηλαδή την κυριακή

ο Ιωάννης δεν αναφέρει τίποτα

ο Μάρκος λέει κι αυτός την κυριακή

ο Παύλος δεν λέει τίποτα για ανάληψη.....

 

Μα τι στο καλό τόση φώτιση πήραν τόσες γλώσσες μιλούσαν την μνήμη τους δεν τους την φρεσκάρισε λίγο να γράψουν ώστε να είναι πιστευτοί και από τις επόμενες γενιές ;

 

Εεεε, [size=3]πως ξέρεις ότι τον είδαν μονάχα οι μαθητές (άντε και "κανα δυο ακόμα της κλίκας");

Μετράω στα γρήγορα ίσως να μου ξεφύγουν μερικοί Μαρία Μαγδαληνή , Μαρία μητέρα του Ιάκωβο ,Σαλώμη , τους μαθητές του , στους Ρωμαίους φύλακες του τάφου (θα με ενδιέφερε αν υπάρχει μαρτυρία από τους ίδιους η αν γίνανε χριστιανοί μετά από αυτό που είδανε )

Αν ξέρεις κι άλλος σε παρακαλώ να μου τους πεις

 

 

[/size]Πέρα από τα σενάρια το μόνο γεγονός το φαίνεται να είναι ότι οι μαθητές ήταν από την αρχή βέβαιοι για την ανάσταση (ή ότι φερόταν να σαν ήταν βέβαιοι, φυσικά). Γι' αυτό και μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει για να "αποδειχθεί" ότι "η ιδέα της ανάστασης ήταν μεταγενέστερη και ότι οι αρχικοί μαθητές δεν είχαν ιδέα για ανάσταση" κτλ. Αυτό όμως είναι μάλλον ασύμβατο με τα έως τώρα στοιχεία. Κι εδώ μπερδεύεται το πράγμα. Γιατί κανείς μαθητής δεν έγινε πλούσιος, ούτε έζησε με ησυχία και ασφάλεια. Κι αυτό είναι ακόμα πιο βέβαιο (όπως και ότι η έννοια του "πάπα" τηςς Ρώμης ήταν ανύπαρκτη ως μορφή εξουσιάς τουλάχιστον τα πρώτα 100 χρόνια.

Γι' αυτό το σενάριο που αναφέρεις προσφιλές όσο κι αν είναι στηρίζεται σε πίστη κι αυτό και στερείται αποδείξεων τουλάχιστον όσο κι ανάσταση. Οπότε δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να δεχθεί κανείς εκείνο ή το άλλο, πέρα από την εσωτερική διάθεση να δεχθεί (να πιστέψει) το ένα ή το άλλο.

 

Το σενάριο του <<Ρωμαίου κατασκόπου>> που πρέπει να παραδεχτώ φαίνεται απίθανο άλλα όχι αδύνατο το στηρίζω στο ότι

Γιατί να μην κηρύξει κάποιος από τους μαθητές του χριστού την νέα θρησκεία άλλα ο Παύλος ;!!!

Όταν τα χρειάστηκε ο Παύλος επειδή θέλουν να τον σκοτώσουν οι εβραίοι τον συνέλαβε (γλίτωσε ) για ρωμαϊκή περίπολο με σκοπό να τον βασανίσουν άλλα δεν τον κάναν τίποτα επειδή ήταν Αμερικάνος όπα λάθος ....Ρωμαίος πολίτης πάρα τον στείλαν στην Ρώμη .

μου φαίνεται και άλλη μια φορά ως δια θαύματος ξεκλειδώθηκε η φυλακή και βγήκε έξω άλλα γι αυτό δεν είμαι σίγουρος

Το γνωστό τον Ρωμαίων διέρρεε και βασίλευε μου θυμίζει

βέβαια αργότερα δεν τους εξυπηρετούσε άλλο και τον φάγανε κάτι σαν τον χουσεην η τον λαντεν .τον έχουμε να μας κάνει την δουλειά και αν δεν μας εξυπηρετεί άλλο τον στήνουμε στον τοίχο

Link to comment
Share on other sites

όπως είπα μπορώ να αντιπαραθέσω κείμενο(πέρα απο αυτό που ήδη έβαλα) αλλά επειδή είναι κάτιτις μεγάλο και είναι στα Αγγλικά , ζητώ άδεια.

Φυσικά και μπορείς να το παρουσιάσεις Anor!

Αν όμως είναι υπερβολικά μεγάλο, είναι καλύτερα να το επισυνάψεις ως αρχείο στο ποστ σου (είναι σίγουρα πιο εύκολο και ευανάγνωστο για όλους μας έτσι)

 

Όσον αφορά το προηγούμενο κείμενο που παρέθεσες, παρουσιάζει βέβαια κάποιες (αρκετές) πηγές αναφερόμενο σε σύγχρονους ιστορικούς (και μη) της εποχής, αλλά αυτά που εμφανίζει δεν επαρκούν για να στηρίξουν το εάν ήταν ή δεν ήταν πραγματικό γεγονός η σταύρωση και η ανάσταση του Χριστού. Είναι απλά κάποιες ενδείξεις... αλλά όχι αποδείξεις.

 

Και αναλύω :

Jewish historian Flavius Josephus [?] He also wrote, "At this time there was a wise man who was called Jesus. And his conduct was good and (he) was known to be virtuous. And many people from among the Jews and other nations became his disciples. Pilate condemned him to be crucified and to die. And those who had become his disciples did not abandon his discipleship. They reported that he had appeared to them three days after his crucifixion and that he was alive, accordingly, he was perhaps the messiah concerning whom the prophets have recounted wonders." These historical writings predated the Old Testament. Josephus died in 97 A.D.

Σ? αυτό το σημείο απλά μας λέει ότι οι μαθητές του είπαν. Δεν γνώρισε ο ίδιος τον Χριστό ούτε τον είδε με τα μάτια του μετά την σταύρωση αναστημένο, δεν γνώριζε ούτε καν κάποιον από τους μαθητές ο ίδιος. Απλά κατέγραψε ότι ακούγονταν εκείνη την εποχή. Άρα, είναι απλά μια θολή ένδειξη, όχι απόδειξη.

 

Thallus noted that darkness fell on the land at the time of the crucifixion. He wrote that such a phenomenon was caused by an eclipse.

Αυτό το σημείο θέλω να το ψάξω λίγο περισσότερο προτού παρουσίασω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Προς το παρόν πάντως το θεωρώ επίσης απλά μια ένδειξη. Διότι μας λέει μονάχα για ένα φυσικό φαινόμενο (έκλειψη ηλίου) που συνέβη την ώρα της σταύρωσης και που φυσικά θα μπορούσε να είναι απλά κάτι το συμπτωματικό. Θα επανέλθω όμως γι αυτό.

 

The references include Justin Martyr (150 A..D.) and Tetullian (200 A.D.). Both references correspond with the fact that there was an official document in Rome from Pilate. The Pilate report detailed the crucifixion but also reported acts of miracles.

Εδώ, μας μιλάει για ένα επίσημο έγγραφο που βρισκότανε στην Ρώμη, το οποίο όμως εμείς δεν έχουμε κι επομένως δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αν είμαστε δεκτικοί, μπορούμε να υποθέσουμε ότι απλά χάθηκε στον χρόνο. Εάν όχι, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ και πρόκειται για κατασκεύασμα. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, το συμπέρασμα είναι το ίδιο : ένδειξη, όχι απόδειξη.

 

Πάντως, σ? ευχαριστώ για την παρουσίαση του άρθρου Anor και αναμένω μ? ενδιαφέρον το επόμενο :)

Link to comment
Share on other sites

Εεεε, πως ξέρεις ότι τον είδαν μονάχα οι μαθητές (άντε και "κανα δυο ακόμα της κλίκας");

Μετράω στα γρήγορα ίσως να μου ξεφύγουν μερικοί Μαρία Μαγδαληνή , Μαρία μητέρα του Ιάκωβο ,Σαλώμη , τους μαθητές του , στους Ρωμαίους φύλακες του τάφου (θα με ενδιέφερε αν υπάρχει μαρτυρία από τους ίδιους η αν γίνανε χριστιανοί μετά από αυτό που είδανε )

Αν ξέρεις κι άλλος σε παρακαλώ να μου τους πεις

Εγώ μόνο ρώτησα που τα ξέρεις όλα αυτά...;

 

ΥΓ. Οι Ρωμαίοι μάλλον δεν είχαν καμιά ιδέα για όλα αυτά. Δεν φαίνεται να συνειδητοποίησαν τι άρχισε να γίνεται, παρά καμιά 20αριά χρόνια αργότερα...

Άσχετο... κάποιο πρόβλημα έχουν τα quotes σου, ουτε reply μπορούσα να κάνω, περισσότερα, αφού διορθωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Οκ... το κείμενο δεν το έχω μαζί μου τώρα (Σάββατο βλεπεις και απο σπόντα είμαι στο γραφείο!) ... θα το επισυνάψω όμως , μιας και είναι όντως κοντά στις 6-7 σελίδες γραφής.

 

Για τις ενδείξεις που μου λες Νεφέλη...

 

Ενας μαθηματικός κανόνας ...(που εφηρμόστηκε πρώτα απο τον Einstein στην θεωρία της ενέργειας και του χάους)

 

Πολλαπλές ενδείξεις που οδηγούν πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα , θεωρούνται μαθηματικό αξίωμα και λαμβάνονται ώς κανόνας δεδομένων.

 

Οι ενδείξεις στο κείμενο που έβαλα, οδηγούν στην ύπαρξη του Ιησού, στην Σταύρωση Του, στην εξαφάνιση του πτώματος Του... άρα και γιατί οχι στην Ανάσταση Του;

 

Και μην ξεχνάς οτι είναι απο διαφορετικές πηγές και ονομασίες και οχι μόνο απο το Ευαγγέλιο ώς συνήθως.

 

Επίσης για την αναφορά που λες , συμφωνώ.... αλλά αν την είχαμε , και ήταν στα χέρια μας, θεωρείς οτι τώρα θα είχαμε ακόμα συζητήσεις περί φιλοσοφίας και πνευματικών πεποιθήσεων;

 

Να επιχειρήσω μια θεωρία στα άκρα της υπερβολής για πολλούς;.

 

Μήπως αυτή η αναφορά , εχάθη στα βάθη του χρόνου , απο "Θείο Δάκτυλο";

Ξέρω οτι πολλοί θα αντιδράσουν , αλλά αν σκεφτούμε την ιδέα του Πιστεύω του Χριστιανισμού, η οικειοθελής προσχώρηση σε αυτόν , δεν θα ήταν και τόσο "οικειοθελής" αν υπήρχαν ΑΠΤΕΣ και ΛΟΓΙΚΕΣ αποδείξεις για εμάς , ώς προς την ύπαρξη Του, σαν Θεός. Συν τοις άλλοις , αν οι Απόστολοι ήθελαν ντε και καλά , να μας κάνουν να πιστέψουμε, δεν νομίζετε οτι θα είχαν καταγεγραμμένες αποδείξεις , ίσως και ζωγραφιές απο περιστατικά (ειδικά ο Παύλος και Πέτρος σαν πρώτοι μαθητές Του) που ουσιαστικά θα ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ έμμεσα να τους ακολουθήσουμε;

 

όμως το μήνυμα του Χριστιανισμού, είναι "προαιρετικά ακολουθήστε Με" και οχι "Προσκυνήστε με ΟΛΟΙ!"

 

το κείμενο θα είναι εδώ την Δευτέρα το υπόσχομαι...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...