Jump to content

αλλο αθεος,αλλο αντιχριστος.


Recommended Posts

φιλε εχω ενα πιστευω και μπορουμε να το συζητησουμε.

πισευω πως ακομα και απο τον καφε να ξεκινησεις με την σωστη ροη θα φτασεις στο απειρο.

ο χριστιανισμος η οποιαδηποτε θρησκεια επειδη πραγματευονται το απειρο,την ιδεα,και την πορεια,ειναι η καλυτερη βαση για να φτασει στο τελος η συζητηση,το αν γενηθηκα σε χριστιανικη κοινωνια ειναι ο λογος που εχω αυτον σαν γραμμη και σαν βαση συζητησης.δεν ειναι ειρωνικο αυτο,αν ημουν στην αφρικη θα ειχα κατι αλλο σαν γραμμη.η ουσια ειναι οτι εγω με τον κινεζο εχουμε ιδια λογικη,το οφελος και την πορεια,μπορουμε να ανταλαξουμε γνωση για την βελτιωση,γιατι συμφωνουμε σε μια αρχη,της βελτιωσης.

με τα ατομα που διαφωνουμε ειναι επειδη δεν εχουν αρχη,το να κατηγορεις ειναι αρχη,ειναι διαφορετικη απο την δικια μου αρχη ομως,στις θρησκειες σε διαφορα με το παω για καφε γινετε ξεκαθαρο οτι το ατομο δεν ξερει γιατι κανει αυτο που κανει.οπως ειδες συμφωνουσα με τον σολομων και τον 123.γιατι?γιατι βλεπω σαυτους εναν ανθρωπο που του επιτιθεντε,ισως τους ιδιους να τους πειραζει αυτο και να 8ελουν να τους συμπα8ω για τα λογια που λενε αλλα αυτο δεν θα ταιριαζε με την δικη μου ολοτητα.με την δικη μου επαγωγη.

εχω δογμα φιλε,πιστευω στην αληθεια καθε φορα,πιστευω οτι η ταμπελες ειναι ο λογος του κακου και αυτοι που τις χρησιμοποιουν ταυτιζονται με το κακο,καπου ειπε καποιος οτι οι παπαδες θελουν κρεμασμα,ειδες μια ταμπελα ποσο ευκολα σκοτωνει καποιον?σου λενε αυτος ειναι κακος και κατευθειαν αρχιζει ο φοβος μεσα μας τις λειτουργιες προστασιας,σου λενε αυτος ειναι τουρκος και κατευθειαν πας στα 400 χρονια σκλαβιας και θυμωνεις.εχω δογμα μεσα μου οτι αν κατι δεν οδηγει στην ενοτητα και στην θεωση του ατομου ειναι λαθος και ειμαι παγιος σαυτο.ειναι λαθος αυτο και τα πραγωγα του,υπαρχει το 1 υπαρχει και το 10,δεν χρειαζετε να ειναι 10 για να μιλησω,μπορει να ειναι και ενα.ολα αρχιζουν απο μια λαθος σκεψη που επαναλαμβανετε,μια καραμελα που μετα απο 5 χρονια επαναληψης εχεις ταυτιστει,εκει δεν εισαι ποια αθεος,εκει περνας σε αλλο ακρο.και επειδη ακριβως ειναι λαθος το ατομο ταυτιζετε,επιτιθετε μετα στους αλλους ανθρωπους και το χειροτερο ειναι οτι δεν εχει επιγνωση τι κανει.

θα τα κανουμε ποιο απλα αργοτερα να συζητησουμε για τις ιδεες.

αν ο ανθρωπος θεσει σαν αρχη του οτι ο αλλος ειναι ανθρωπος πριν απο οτιδηποτε αλλο τοτε εξελισονται διαφορετικα οι συζητησεις.υπαρχουν απανωτες λαθος αρχες και ενα κεντρο που σαν κεντρο του εχει τα συναισθηματα,αυτο δεν ειναι προτυπο,αυτο ειναι ελεος!

και αυτο το κεντρο επειδη υπαρχει απο 10 ατομα δημιουργει ατμοσφαιρα,οι ιδιοι το αγνοουν αλλα υπαρχει θες δε θες.το εγρηγορος του αβαπτιστου γενικοτερα.και το αβαπτιστο εχει αρχη αν και η ιδια η αρχη το αγνοει.

αν ενα φορουμ ειναι χρωματα,οταν ολοι ειναι πρασινη και μπει καποιος κοκκινος σιγα σιγα αν δεν εχει καλη ριζα θα πρασινιση.

ειναι πολλη ποιο πολυπλοκο φυσικα αλλα αυτος ειναι ο νομος.

τα 40 εχουν μεγαλυτερη δυναμη απο το ενα,εξαρτατε η ποιοτητα του ενα ομως.υπαρχει το υψος εξελιξης,οσο ποιο πανω ανεβαινει και η ποιοτητα,οσο ανεβαινει η ποιοτητα ανεβαινει η δυναμη.τοτε το ενα μπορει να επηρεασει περισσοτερο.

εδω λοιπον εχουμε 10 ατομα με μια ιδεα,καραμελοιδεα,αυτη η ιδεα στο συνολο της οσο δεν εξελισετε για να ανεβει η ποιοτητα της αρχιζει και αποκταει δυναμη,μπαινει καποιος που δεν ταιριαζει στην ποιοτητα αυτης της ιδεας που εχει σχηματιση δικη της οντοτητα και αρχιζουν η επιθεσεις απο 10 ταυτοχρονα σε εναν.

εκει εχουν περασει σε αλλο ακρο και δεν το εχει παρει χαμπαρι κανενας.

η συνειδηση τους επιβαλετε,δεν ειναι δικη τους.

ανορ ξερω εγραψα αρκετα αλλα προσπαθησα να σου δειξω πως σκεφτομαι για να μπορεσουμε να συζητησουμε σαυτο το θεμα.

 

ΕΣΥ το έγραψες ολόκληρο το σεντόνι? Ευχαριστώ...έχει κρυο τελευταία...

 

ΟΚ ΟΚ ΟΚ :worthy: Λυπάμαι προσωπικά,αν σου έθιξα θρησκεία,ιερά και όσια...Δε το θέλαμε :worthy::worthy: Δε θα το ξανακάνουμε και υπόσχομαι τα χεράκια μου μακρυά από τις κακές καραμελίτσες την επόμενη φορά(που μπω στον πειρασμό)και θα'μαι ήπιος... :worthy::worthy::worthy::whistling:

Link to comment
Share on other sites

igmar δεν μπορεις τιποτα να μου θιξεις προσωπικα αληθεια σου λεω. :cheerful:

 

να ο τριτος που με λεει δογματισμενο.

 

καπου πρεπει να εχω δωσει λαθος εντυπωση δεν εξηγητε αλλιως.

 

igmar κανε μου τη χαρη και πες μου σε παρακαλω που εδωσα αυτη την εντυπωση σε παρακαλω.

 

ειπες τις σκεψεις μου σεντονι :(

 

τουλαχιστον ειναι καλο σεντονι η μ.... σεντονι? :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν πιστεύω τον..."Μήτσο" για παράδειγμα.., γιατί έχω καταλάβει ότι λέει ψέμματα, ας πούμε, κι έτσι δεν συμπορεύομαι μαζί του, δεν συναλλάσομαι ιδιαίτερα, απλά ο δρόμος μου είναι άλλος απ' τον δικό του, αυτό με κάνει ..."Αντι-Μητσική";

Προσπαθώ να καταλάβω αυτή τη θεωρία αλλά αδυνατώ!

Όταν δεν συμπορεύομαι με κάτι, είμαι εναντίον του;

Να είναι, στην ουσία, σαν ανύπαρκτο για μένα, δεν υπάρχει περίπτωση;

Χμμμ... σωστή η ερώτηση.

Προσωπκά πιστεύω ότι το πρόθεμα 'αντί-...' το 'δικαιούσαι' όταν πολεμάς αυτό που δεν δέχεσαι. Για παράδειγμα, εάν θεωρείς ότι ο 'Μήτσος' έχει άδικο, αλλά δεν κάνεις τίποτα γι αυτό (απλά αδιαφορείς δηλαδή), τότε όχι, δεν 'δικαιούσαι' να λέγεσαι 'αντι-Μηστικός'. Εάν όμως ασχολείσαι μαζί του πολεμώντας τον, τότε ναι, 'δικαιούσαι' να λέγεσαι 'αντί-Μητσικός'.

Link to comment
Share on other sites

igmar δεν μπορεις τιποτα να μου θιξεις προσωπικα αληθεια σου λεω. :cheerful:

 

να ο τριτος που με λεει δογματισμενο.

 

καπου πρεπει να εχω δωσει λαθος εντυπωση δεν εξηγητε αλλιως.

 

igmar κανε μου τη χαρη και πες μου σε παρακαλω που εδωσα αυτη την εντυπωση σε παρακαλω.

 

ειπες τις σκεψεις μου σεντονι :(

 

τουλαχιστον ειναι καλο σεντονι η μ.... σεντονι? :cheerful:

 

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ: είναι πολύ καλό κείμενο!Μακροσκελές σαν... σεντόνι ίσως,αλλά καλό!

 

ΟΚ-το παράκανα με το προηγούμενο σχόλιο. Δε σε αποκαλώ δογματισμένο/απλά κατάλαβα πως είσαι ένθερμος χριστιανός (ορθόδοξος; καθολικός; συγνώμη νομίζω δε το διευκρίνησες -έχω φίλους ΜΗ ορθόδοξους,άρα μη σε παραξενεύει η ερώτησή μου...)τη στιγμή που εγώ προσωπικά διάλεξα κάτι άλλο(που απέχει πολύ από τη γνωστή χριστιανική δοξασια)...

 

ΟΚ δε τρέχει τίποτες! :cheerful:

 

Σιγά δηλαδή. Φαντάσου εδώ μέσα ο καθένας/καθεμια πόσες και πόσες "εντυπώσεις" έχει δώσει...

Οπότε,μην ανησυχείς. Δεν έχω σοβαρό λόγο να μη σε θεωρώ νορμάλ άνθρωπο...

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο αν και δεν το διαβάζεις σίγουρα, θα απαντήσω , μπας και το δεί κάποιος άλλος που κινείται στο ίδιο μήκος κύμματος, χριστιανός ή οχι.

 

ΤΟ δόγμα και το απόλυτο, είναι έννοιες που για να ισχύουν , θα πρέπει να έχουν την ΤΕΛΕΙΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΓΝΗ ΒΑΣΗ. Το καθαρότερο αν θές στερέωμα επειχηρημάτων και δομής, για να μπορέσεις να στηριχθείς επάνω του.

 

Απο όσο γνωρίζω τώρα το Τέλειο και το Άπειρο, είναι ναι μεν έννοιες που τις αναγνωρίζουμε , αλλά δεν τις κατανοούμε 100%. Πως είναι δυνατόν λοιπόν , να στηρίξεις όλη την προσωπική σου ιδεολογία σε μια τέτοια ιδέα; (που και αυτό εμπεριέχει κινδύνους λόγω υποκειμενικής αντίληψης και σκέψης)

 

Το στεγανό του απόλυτου που θα περιέχεται στο δικό σου μυαλό ή κάποιου άλλου, είναι λάθος. Είναι πεπερασμένο και υπόκειται σε προσωπικές αλλοιώσεις που πολύ ευκολότερα οδηγούν σε "ταμπέλες" όπως σωστά είπες, σε σύγκριση με μια ανοιχτή κοινωνία συζητήσεων που θα αμφισβητείς ακόμα και αυτή την ύπαρξη σου, χωρίς όμως να περάσεις στην απέναντι όχθη και να χάσεις την αυτοκυριαρχία και υπόσταση σου.

 

Για αυτό σου λέω... κάνε συζήτηση με ανοιχτό μυαλό , χωρίς απαραίτητα να οικειοποιήσαι δόγματα και αντιλήψεις, προσωπικά ή άλλων. Εκείνος που θα προσπαθήσει να αλλοιώσει με βίαιη ψυχολογία και επιβολή τα δικά σου Πιστεύω, είναι ο καθρέφτης του δικού σου εαυτού, με την απόλυτη , δική του, ιδεολογία . Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σε αλλοιώσει/βλάψει...

Μόνο να αποκαλυφθεί μπορεί και μάλιστα χωρίς να το θέλει.

Edited by Anor
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...