Jump to content

ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


hrakleitos
 Share

Recommended Posts

:::""""""Αυτό σημαίνει πως το δόγμα των χριστιανών ορθόδοξων πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου! το θεωρεί άραγε κανείς φυσιολογικο;;;;;Να διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος/Να μην αναγράφεται η θρησκεία στις ταυτότητες/να μην τελείται ο γάμος όποσδήποτε στηνεκκλησία/να μην είναι υποχρεωτική η βάφτιση/να μην γίνεται ταφή αλλά καύση//""""""""""

 

 

επαναλαμβανω το θεμα της καυσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ αλλα καθαρα παραδοση και δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι φυσιολογικο να μην θελω να παντρευτω στην εκκλησια και γιατι αν το θελει ο λαος να μ ην διαχωριστει η εκκλησια απο το κράτος? ειναι με συγχωρεις ατοπα ολα αυτα!!!! οι καιροι αλλαξαν σεβομαστε τον χριστιανισμο αλλα θα ηταν καλυτερο αν οι εκπροσωποι του σεβονταν τις οποιοες ιδιαιτεροτητες του καθε ανθρωπου που δρα στα πλαισια μιας ευνομουμενης κατα τα αλλα πολιτειας!!!!!!!!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η ορθόδοξη Εκκλησία σαφώς και έχει κάθε δικαίωμα να εμμένει πεισματικά στο τελετουργικό τυπικό της

Αλλά το ερώτημα είναι άλλο

 

Όταν έχει παγιωθεί ο νηπιοβαπτισμός χωρίς να έχει διαμορφώσει το άτομο άποψη περί των θεολογικών κλπ ,..γεννιέται και μεγαλώνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό πλαίσιο που καταντάει έθιμο? όταν η Εκκλησία διαπλέκεται τόσο στενά με το Κράτος και την Κοινωνία?το να λέμε ότι μπορεί άνετα να εγκαταλείψει την Ορθόδοξη Χριστιανική αγκάλη φαντάζει οξύμωρο

 

Στην ουσία η Εκκλησία αναγκάζει το άτομο να παραμείνει σε κάτι που ποτέ δεν δέχτηκε αυτόβουλα αλλά του επιβλήθηκε ?και κατόπιν αφού θέτει κοινωνικούς περιορισμούς του προτείνει θρασύτατα να επιλέξει?

 

 

-Πόσο εύκολα μπορούμε να εγκαταλείψουμε κάτι που συνδέεται τόσο στενά με τις καθημερινές μας κοινωνικές δραστηριότητες ?

-Γιατί θα πρέπει να ασπαστούμε ένα οποιοδήποτε δόγμα που θα μας επιτρέπει την πραγμάτωση μέρους των απόψεών μας ενώ θα μας υπαγορεύει και είτε έμμεσα είτε άμεσα θα μας επιβάλλει να ενστερνιστούμε κάποιες άλλες?

- Γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα χωρίς προκαταλήψεις να μην ανήκεις παρά μόνο στον εαυτό και στις ιδέες σου?

 

Υπάρχουν αρκετοί που είτε φιλοσοφικά/θεολογικά θεωρούν εαυτούς ως μη ανήκοντες στο Ορθόδοξο δόγμα ωστόσο παραμένουν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους της Εκκλησίας?

Τι είναι αυτό που τους εμποδίζει άραγε....αναρωτιέμαι!!!?

Link to comment
Share on other sites

ΥΠΕΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ :clapping::clapping::clapping:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το πρόβλημα το έχουμε εμείς και όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει τις αρχές της και εμμένει σ' αυτές.

 

Εμείς είμαστε που θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο..

Και θα φέρω παράδειγμα. Αφού περιφρονείς την εκκλησία και δεν δέχεσαι το χριστιανικό γάμο γιατί θέλεις να σου δώσει το δικαίωμα να βαφτίσεις παιδί;

Αφού δεν δέχεσαι την χριστιανική ταφή γιατί θέλεις να σου διαβάσει την εξόδιο ακολουθία και μετά να ακολουθήσεις την καύση.Η εκκλησία είναι τίμια απέναντι στις αρχές και το δόγμα της. Όποιος θέλει το ακολουθεί , διαφορετικά σαν υπεύθυνο άτομο διαλέγεις αυτό που του ταιριάζει.Ούτε ο χριστιανικός γάμος είναι υποχρεωτικός , ούτε η βάπτιση, ούτε η χριστιανική ταφή.Μην τα θέλουμε όλα δικά μας .

Προσωπικά , πάντα προτιμούσα την καύση , αν και δεν θα είμαι εγώ , αλλά ο νεκρός μου και εγώ δεν θα είμαι εκεί, οπότε ότι και να με κάνουν δεν θα έχει και πολύ σημασία.

Link to comment
Share on other sites

:::""""""Αυτό σημαίνει πως το δόγμα των χριστιανών ορθόδοξων πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου! το θεωρεί άραγε κανείς φυσιολογικο;;;;;Να διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος/Να μην αναγράφεται η θρησκεία στις ταυτότητες/να μην τελείται ο γάμος όποσδήποτε στηνεκκλησία/να μην είναι υποχρεωτική η βάφτιση/να μην γίνεται ταφή αλλά καύση//""""""""""

επαναλαμβανω το θεμα της καυσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ αλλα καθαρα παραδοση και δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι φυσιολογικο να μην θελω να παντρευτω στην εκκλησια και γιατι αν το θελει ο λαος να μ ην διαχωριστει η εκκλησια απο το κράτος? ειναι με συγχωρεις ατοπα ολα αυτα!!!! οι καιροι αλλαξαν σεβομαστε τον χριστιανισμο αλλα θα ηταν καλυτερο αν οι εκπροσωποι του σεβονταν τις οποιοες ιδιαιτεροτητες του καθε ανθρωπου που δρα στα πλαισια μιας ευνομουμενης κατα τα αλλα πολιτειας!!!!!!!!! :)

 

Νamaste!

Aγαπητέ Ηράκλειτε,θαρρώ δεν με κατάλαβες!

Γράφεις:

επαναλαμβανω το θεμα της καυσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ αλλα καθαρα παραδοση και

και σου θυμιζω τι γράφει το κείμενο..όχι τόσο απλά διατυπωμένο όσο συμπέρανες βέβαια!

 

Διάβασε πάλι πως εντέχνως και επιτυχώς μπερδεύεται το δόγμα με την παράδοση!γιαυτό σου έγραψα στο προηγούμενο ποστ ότι η Ελλάδα είναι κράτος σιαμαίο!:

Ἔχει λεχθῆ κατά κόρον, καί αὐτό ἀποτελεῖ ἕνα βασικό στοιχεῖο, ἐάν τό θέμα τῆς ταφῆς ἤ τῆς καύσεως εἶναι θέμα δογματικό διά τήν Ἐκκλησίαν μας.

 

Καί, βεβαίως, ἐρρέθη κατ' ἀρχήν, ὅτι δέν εἶναι δογματικόν. Καί τοῦτο, διότι ὁ τρόπος τῆς ἀποσυνθέσεως τοῦ σώματος δέν ἔχει, κατά κάποιον τρόπον, ἄμεσον σχέσιν μέ τά πιστεύματά μας. Καί αὐτό εἶναι ἀληθές, ἐκ πρώτης, πάντοτε, ὄψεως. Ἐλέχθη, ὅμως, καί ἡ ἄλλη συμπληρωματική ἄποψις: Μήπως εἶναι μία παράδοσις ἡ ταφή καί ὄχι ἡ καῦσις; Καί ἐάν εἶναι παράδοσις, δέν εἶναι ἀξιοσέβαστος; Καί μήπως διά τῆς παραδόσεως παρεισάγεται, ἐμμέσως, ὄχι ἀμέσως, θέμα δογματικῆς, θά ἔλεγε κανείς, εὐθυγραμμίσεως; Μήπως, μέ ἄλλα λόγια, ἡ μακραίωνη παράδοσις ἐμμέσως ὁδηγεῖ σέ μία πολύ σοβαράν ὑπόστασιν τῆς ταφῆς καί ὄχι τῆς καύσεως;

 

Εἶναι καί αὐτό ἕνα θέμα, τό ὁποῖον πρέπει, ἀσφαλῶς, νά ἀντιμετωπισθῆ ἀπό τούς θεολόγους μας, διά νά γνωρίζωμεν, ὅτι πολλά ἀπό ἐκεῖνα τά ὁποῖα ἰσχύουν εἰς τήν πίστιν μας μπορεῖ νά μήν ἔχουν δογματικήν κάλυψιν, ἔχουν ὅμως παραδοσιακότητα καί αὐτή ἡ παλαιά παράδοσις εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία προσδίδει εἰς ὅλες αὐτές τίς πρακτικές καί τίς τακτικές μίαν ἀρχαιοπαράδοτον, θά ἔλεγε κανείς, πρακτικήν.

 

Μετά γράφεις:

και δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι φυσιολογικο να μην θελω να παντρευτω στην εκκλησια

που είδες αληθεια ότι διαφωνούμε;;;;;;

είναι απλά ειρωνικο το σχόλιο μου!

Το μόνο που δεν με βρίσκει σύμφωνη ειναι ο διαχωρισμός του κράτους-εκκλησίας!

Εγραψα την άποψη μου περί αυτού.//

οι καιροι αλλαξαν σεβομαστε τον χριστιανισμο αλλα θα ηταν καλυτερο αν οι εκπροσωποι του σεβονταν τις οποιοες ιδιαιτεροτητες του καθε ανθρωπου που δρα στα πλαισια μιας ευνομουμενης κατα τα αλλα πολιτειας!!!!!!!!!

Αυτό εννοούσα ξέρεις!

ότι οι καιροί άλλαξαν! και οι ανθρωποι οφειλουν να εινι ελευθεροι! απλα δεν θεωρω οτι αυτο θα συμβει αν χωρισουμε την πατριδα μας στα δυο!

end of story :angel: .)

 

Εν μέρει συμφωνώ με καποιες από τις κοπέλες που έγραψαν στο θέμα...Ομως..

 

Η Μεδουσα εγραψε:

Η «μαγεία» της καύσης έγκειτο στο ότι όπως ανέβαινε ο καπνός, «έβλεπαν» το Μονοπάτι της ψυχής προς τα πάνω, οι ζώντες πάλι

Σε ποια παράδοση;

Και δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψιν τα στοιχεια της υλης που η καθε θρησκεια πρεσβευει κατα καποιο τροπο; δεν διακρινονται οι θρησκειες που τιμουν τη φωτια; απο τη διαφορετικη αποψη στα περι ψυχης;; εχει καποια σχεση ο χριστιανισμος με τη φωτια;;; επειδη αν θυμαμαι καλα εχει να κανει κυριως με το νερο και τη γη σε ο,τι αφορα στον ανθρωποκαι τα τελετουργικα που τον αφορουν// το φως/πνευμα ανηκει στο πατερα και υιο ...

 

Αλήθεια...προσεξατε στο κειμενο αυτό που γραφει ο Μακαριωτατος στα ψιλα...

Εἶναι γνωστή ἡ θέσις τοῦ Χριστιανισμοῦ γενικότερα περί τῆς ἀξίας τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος, ὡς "ναοῦ τοῦ ἐν ἡμῖν Ἁγίου Πνεύματος" καί δέν εἶναι, ἀγαπητοί μου, χωρίς σημασίαν τό γεγονός, ὅτι οἱ θρησκεῖες ἐκεῖνες, εἰς τάς ὁποίας ἔχει ἐπικρατήσει ἡ καῦσις ἀντί τῆς ταφῆς, ὅλες διακρίνονται διά τήν ἀπαξίαν, τήν ὁποίαν δίδουν πρός τό σῶμα, τό ὁποῖον θεωροῦν δεσμωτήριον καί φυλακήν τῆς ψυχῆς. Καί ἑπομένως, ὁ θάνατος δι' αὐτάς εἶναι ἡ ἀπελευθέρωσις τῆς ψυχῆς. Καί ἑπομένως, ὁ θάνατος δι' αὐτάς εἶναι ἡ ἀπελευθέρωσις τῆς ψυχῆς ἀπό τά δεσμά τοῦ σώματος.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ;;;

απιστευτα κ εκ του πονηρου αυτο....//Το σωμα δηλαδη ειναι ναος>>χωμα>τουβλα>ξυλα>

χμ;;

αλλος λοιπον θελει να βαλει μπορλωτο στο σπιτι του(εμπρησμος!) ενω θα πρεπει να το θαψει να γινει ενα με γη//

Θαρρω πως η συγκεκριμενη θρησκεια ειναι αυτη που απαξιωνει το σωμα οσο αυτο ειναι εν ζωη!!!!τραγικο ειναι να κατηγορουνται οι αλλες θρησκειες που σεβονται το σωμα-ναο της ψυχης όσο αυτό ειναι εν ζωη και απλα το καινε οταν αυτη φευγει ωστε νατην απεγκλωβισουν απο τα δεσμα του υλικου σωματος!!!!

 

Προσεξτε αυτο! ειναι το πιο σημαντικο σημειο σε ολο το πολυ καλα διατυπωμενο κειμενο!

 

Να σας θυμισω την ικανοτητα του Μακαριωτατου:τα ανεκδοτα του//κ το να μπορει καποιος ανα πασα στιγμη να βρει ενα παραδειγμα διδακτικο χωρις να πει τα λογια που επακριβως θελει,αλλα σε οδηγει να συμπερανεις μ' ενα ανεκδοτο ή μια παροιμια....δεν ειναι καθολου αφελης οσο το ποιμνιο...

 

 

Αγαπητη Μαρτινα,ωραιες οι ευστοχες ερωτησεις που απαντουν στο θεμα!

..Εχω φιλους που δεν εχουν βαφτισει τα παιδια τους,θαρρω αφορα στο ελευθεριο της βουλησης του καθενα μας το θεμα της θρησκειας.

Το να σε βαφτισουν ομως χριστιανο επειδη απλα εισαι βρεφος και δεν...ψηφίσεις ,δεν ειναι δα και τραγικο!Απλά κάποια στιγμή στη ζωή σου ως ενσαρκωμενη οντοτητα καλεισαι να συνειδητοποιησεις τη δονηση και τα χαρακτηριστικά του ονοματος που σου δοθηκε/τοσο απλό όσο συμβαίνει και σε κάθε θρησκεία!

 

Το καλο με το χριστιανισμό ξερεις ποιο θεωρω ότι είναι;Πως εχεις το δικαιωμα να πραξεις επακριβως το "πιστευε και μη,ερευνα"...ενω στο δογμα αναλυεται το "πιστευε και μη ερευνα"...Εισαι ελευθερος να πας οσο μακρυα θες και αν παλι γυρισεις να σε δεχτει πισω(σαν τους γονεις μας δηλαδη).Κι αυτή η παραξενη ελευθερια έχει να κανει με τον ιδιο τον Ιησου και ουχι με το δογμα της συγκεκριμενης θρησκειας!

 

 

Αγαπητή Νηριηδα,συμφωνουμε σε ολα..

εκτος απο αυτο που λες στο τελος!

δεν έχει σημασία για την ψυχή μας ο τρόπος της τελετής εφόσον εμείς πεθάνουμε...;

λυπαμια που σου το λεω αλλα θαρρω είναι πολύ αφελης η απαντηση αυτη !

Αν εστω λίγο εχεις ασχοληθει με τα της ψυχης ,αναδρομες-καρμα κλπ...θα ξέρεις ηδη πως η" ψυχή" εχει καταγεγραμμενα ΤΑ ΠΑΝΤΑ τόσο την στιγμη της γεννησης οσο κ τη στιγμη του..θανατου...λες να απεχει της αναμνησης της..ταφης του εκαστοτε σωματος που λαμβανει;;

χμ..δε ξερω σκεψου το λιγακι:)

 

 

φως κ αγάπη!

Edited by Atma
Link to comment
Share on other sites

Αφελής ή όχι είναι η άποψη που βρίσκεται σε αρμονία με την ψυχή μου , και είναι και η άποψη του αγαπημένου μου Σωκράτη. Έχω διαβάσει ότι η ψυχή δεν αρέσκεται στο να βλέπει το νεκρό της και το πιστεύω .

 

Αλλά μια και σε βρήκα , για πες μου , πως αισθάνεται η ψυχή του Ινδού όταν μαζί με αυτόν καίνε ζωντανή και τη γυναίκα του ; Ελπίζω να έχει καταργηθεί το έθιμο.Φρικιάζω μόνο που το σκέφτομαι , κατά τ' άλλα η Ινδία είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες.

Κανείς δεν είναι τέλειος...

Edited by Νηρηίδα
Link to comment
Share on other sites

Αφελής ή όχι είναι η άποψη που βρίσκεται σε αρμονία με την ψυχή μου , και είναι και η άποψη του αγαπημένου μου Σωκράτη. Έχω διαβάσει ότι η ψυχή δεν αρέσκεται στο να βλέπει το νεκρό της και το πιστεύω .

 

Αλλά μια και σε βρήκα , για πες μου , πως αισθάνεται η ψυχή του Ινδού όταν μαζί με αυτόν καίνε ζωντανή και τη γυναίκα του ; Ελπίζω να έχει καταργηθεί το έθιμο.Φρικιάζω μόνο που το σκέφτομαι , κατά τ' άλλα η Ινδία είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες.

Κανείς δεν είναι τέλειος...

 

!Σεβαστη η αποψη σου αγαπητη:)

Θαρρω στην Ινδια η γυναικα ειναι η σακτι του ανδρος γι'αυτο και καιγεται μαζι του.../δεν ξερω αν ισχυει σε ολη την επικρατεια της ακομη!

και μην ξεχνας πως δεν καιγεται παντα με το ζορι! πολλες ειναι οισυζυγοι που πεφτουν στην πυρρα μονες τους..(οπως στην ταφη θελουν να πεσουν στον ταφο οι συζυγοι που μενουν πισω../αληθεια το χεις δει αυτο;//μονο που στην περιπτωση της φωτιας ολα γινονται πιο..γρηγορα...)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το πρόβλημα το έχουμε εμείς και όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει τις αρχές της και εμμένει σ' αυτές.

 

Εμείς είμαστε που θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο..

Και θα φέρω παράδειγμα. Αφού περιφρονείς την εκκλησία και δεν δέχεσαι το χριστιανικό γάμο γιατί θέλεις να σου δώσει το δικαίωμα να βαφτίσεις παιδί;

Αφού δεν δέχεσαι την χριστιανική ταφή γιατί θέλεις να σου διαβάσει την εξόδιο ακολουθία και μετά να ακολουθήσεις την καύση.Η εκκλησία είναι τίμια απέναντι στις αρχές και το δόγμα της. Όποιος θέλει το ακολουθεί , διαφορετικά σαν υπεύθυνο άτομο διαλέγεις αυτό που του ταιριάζει.Ούτε ο χριστιανικός γάμος είναι υποχρεωτικός , ούτε η βάπτιση, ούτε η χριστιανική ταφή.Μην τα θέλουμε όλα δικά μας .

Προσωπικά , πάντα προτιμούσα την καύση , αν και δεν θα είμαι εγώ , αλλά ο νεκρός μου και εγώ δεν θα είμαι εκεί, οπότε ότι και να με κάνουν δεν θα έχει και πολύ σημασία.

 

 

ατμα δεν ειδα οτι διαωφωνουμε απλως συμπληρωσα!!!!!

 

 

νηρηιδα το προβλημα το εχει και η εκκλησια και εμεις που παρουσιαζουμε καμια φορα φαινομενα σχιζοειδους προσωπικοτητας!!!! :)

Edited by hrakleitos
Link to comment
Share on other sites

ατμα δεν ειδα οτι διαωφωνουμε απλως συμπληρωσα!!!!!

νηρηιδα το προβλημα το εχει και η εκκλησια και εμεις που παρουσιαζουμε καμια φορα φαινομενα σχιζοειδους προσωπικοτητας!!!! :)

 

 

 

Χαίρομαι που δεν διαφωνείτε και συμφωνείτε να καίγονται οι γυναίκες ζωντανές :clapping:

 

Πολύ θε'ι'κό το βρίσκω :worthy:

Edited by Νηρηίδα
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που δεν διαφωνείτε και συμφωνείτε να καίγονται οι γυναίκες ζωντανές :clapping:

 

Πολύ θε'ι'κό το βρίσκω :worthy:

 

Απο που το συμπερανες αυτο?????????? :blblbl: :):):)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Χαίρομαι που δεν διαφωνείτε και συμφωνείτε να καίγονται οι γυναίκες ζωντανές :clapping:

 

Πολύ θε'ι'κό το βρίσκω :worthy:

 

:wacko:

έχωμια υποψία ότι δεν διάβασες καν την απάντησή μου αλλάσυμπέρανες με βάση την άποψη σου για την απάντησή μου@

αυτό κι αν είναι θεϊκό καλόμ'//ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει!

 

Σου αιτιολόγισα γιατί συμβαίνει αυτό με τις γυναίκες και συ συμπέρανες ότι συμφωνώ με αυτό! έγραψα την άποψη μου όμως που είναι σύμφωνη μάλιστα με το έθιμο στην Ινδία;\που;//

Θαρρώ πως αν διαβάσεις αυτό που σου έγραψα θα καταλάβεις πως δεν έχουν καμμία σχέση οι δυό απαντήσεις!..

Οι γυναίκες στην Ινδία έχουν άλλο ρόλο και δεν δύναται ένας δυτικός στη σκέψη να κατανοήσει παρά μόνο αν το προσπαθήσει/να στρέψει δηλ. τη σκέψη του ανατολικά//κι'αυτό με συγχωρείς αλλά με τον τρόπο που απάντησες το ...αποφεύγεις προς το παρόν!//

 

anyways.

Η καύση των νεκρών είναι ένα θέμα που μάλλον πρέπει να αποσχολήσει τον καθένα ατομικά και όχι μεκριτήρια τον τρόπο σκέψης των άλλων/επειδή ας μην το ξεχνάμε..εδώ έχουμε "ένα σώμα και μια ψυχή που τυγχάνουν...δικά μου":αυτό για αρχή στο σκεπτικό μας και μετά μπορείς/μπορούμε να μιλήσεις/μιλήσουμε και για τους άλλους/

Εγώδεν κρίνω τι θα κάνουν οι άλλοι με το σώμα τους ή τι κάνουν ήδη/αυτό που με αποσχολεί δεν είναι να κατακρίνω ταέθιμα άλλων λαών/αυτό που με αφορά είναι ο δρόμοςο δικός μου/και όχι δεν διαφωνώ με τα έθιμα κανενός...αλλά ούτε και συμφωνώ!Αν και δικαιούμαι να επιλέξω για εμένα.Αυτό είναι όμως κάτι πολύ δύσκολο να το κάνει ο καθένας χμ;\Πόσο δύσκολο όμως είναι να αναλάβει κάποιος την ευθύνη της δικής του ύπαρξης;//Λές για παράδειγμα πως καίνει (ποιοί;) τις γυναίκες στην Ινδία..Οι γυναίκες όμως αυτές αναρρωτήθηκες αν σκέπτονται σαν εσένα;..Εγώ σου λέω πως η Ινδή σύζυγος ,για παράδειγμα, δεν είναι σαν μια χριστιανή σύζυγο που μόλις χηρέψει τις περισσότερες των περιπτώσεων -επειδή κάποιες πεθαίνουν ακολουθώντας τον σύζυγο- αρχίζει να ζει και πάλι από την αρχή/σου λέω πως η Ινδή σύζυγος τελειώνει τη ζωή της με τον σύντροφο της ως η ψυχή που αφήνει τη ζωή μαζί με το σώμα που φεύγει/ εσύ όμως τι κατάλαβες;Εσύ κατάλαβες πως εγώ συμφωνώ να καίνει ζωντανές τις γυναίκες!

Όσο εσύ θα πιστεύεις πως κάτι γίνεται χωρίς τη θέληση τους αυτό θα συμπεραίνεις όσο και αν σου δίνω στοιχεία διαφορετικότητας των λαών...

άρα δεν θα κουβεντιάσουμε ανταλλάσοντας γνώση ,αλλά θα πέσουμε στην παγίδα των λέξεων/και γω δεν παίζω έτσι..

 

Η καύση των νεκρών στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμβεί με το τελετουργικό των Ινδών επειδή δεν είμαστε χώρα Ινδουϊστική ΆΡΑ;;>>Αρα η καύση θα γίνεται σε κρεματόρια όπως στο Άουσβιτσγια //κακό// παράδειγμα// χμ;//

Αν θέλεις να καείς ως σώμα και δεν σε αφορά η τέλεση του μυστηριου για τον αποχαιρετισμό της ψυχής από τα εγκόσμια /πράγμα που αποτελεί τελετουργικό κάθε θρησκειας/τότε όφείλεις να ταχτείς υπέρ του τυπικού κρεματορίου με το σκεπτικό ότι ...γλυτώνει χώρο το νεκροταφείο και άλλες πολιτικές δικαιολογίες(που όμως είναι πραγματικότητα)ότι γίναμε ένα τεράστιο νεκροταφείο...(που όμως δίνει τόσο καλή παραγωγή φρούτων και λαχανικών θα συμπλήρωνα...παρόλο που τα τρώνε οι ξένοι θα ξαναματασυμπλήρωνα..)

 

Η άποψη μου για την καύση είναι εξίσου ισχυρή και θετική υπέρ της όσο και για την ταφή/Ειμαι βαφτισμένη χριστιανή και ζω σαν Ινδουιστρια και ίσως μέχρι να πεθάνω να καταφέρω να βάλω κάτω από την προστασία ενός από τα 4..ή 5 Στοιχεία το όμορφο κορμάκι μου../μέχρι τοτε όμως είμαι ελεύθερη να υποστηρίζω την ελευθερία της άποψης των συνανθρώπων μου και να ζω για την Αλήθεια.)

Αγαπητή Νηριήδα γνωρίζεις αλήθεια μια αίρεση- κάπου στο Αφγανιστάν πρέπει να υπάρχουν ακόμη-,οι οποίοι δεν θέτουν 'νεκρό-εαυτόν" ούτε σε καύση ούτε σε ταφή για να μη μολύνουν αυτα τα δύο στοίχεια;//

Είναι απομεινάρια Ζωροαστριστών και όπως συνηθίζουν ρίχνουν τα πτώματα στους λεγόμενους πύργους της σιωπής/Οι πύργοι αυτοί είναι πολύ ψηλοί και στο πάνω μέρος τους υπαρχει κατι ένα "σουρωτήρι"(ας το πω έτσι..χιουμοριστικα)Αφληνουν το πτώμα εκεί και περνάνε τα όρνια και τρώνε ό,τι μπορούν...Ό,τι απομένει..πέφτει από το σουρωτήρι και μένει εκεί μέσα στον πύργο για πάντα//Υπάρχουν άπειρα οστά λοιπόν μέσα εκεί!Μακάβριο ; Ναι! όπως σε κάθε τελετουργικό που σχετίζεται με το Χάρο!

 

Τι θα έλεγες λοιπόν για αυτούς τους πιστούς ανθρώπους..που δεν θέλουν να μολύνουν τή φωτιά και τη γη Plus: βηθάνε και στην τροφική αλυσίδα της φύσης;;

 

 

 

 

Η ζωή είναι ωραία!

(αλλά είναι πάντα..λίγη..χμ;)

Edited by Atma
Link to comment
Share on other sites

Με μοναδικό μου προσανατολισμό στη γνώση και στην ανθρωπιά , ( που δεν διαχωρίζεται σε ανατολική και δυτική ) , απάντησες σε όλα και έχω να σου πω μόνο αυτό : <<μέτρον άνθρωπος>>...

 

Αν η Ινδή δεν είναι άνθρωπος

 

Αν ένα έγκλημα στο όνομα μιας θρησκείας το βαπτίζουμε <<έθιμο>>

 

Αν η ευαισθησία μας δεν πληγώνεται με όλα αυτά , απλώς τα αιτιολογούμε και τα δικαιολογούμε

 

Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω παρά μόνο αυτό , <<μέτρον άνθρωπος >>...

Edited by Νηρηίδα
Link to comment
Share on other sites

Με μοναδικό μου προσανατολισμό στη γνώση και στην ανθρωπιά , ( που δεν διαχωρίζεται σε ανατολική και δυτική ) , απάντησες σε όλα και έχω να σου πω μόνο αυτό : <<μέτρον άνθρωπος>>...

 

Αν η Ινδή δεν είναι άνθρωπος

 

Αν ένα έγκλημα στο όνομα μιας θρησκείας το βαπτίζουμε <<έθιμο>>

 

Αν η ευαισθησία μας δεν πληγώνεται με όλα αυτά , απλώς τα αιτιολογούμε και τα δικαιολογούμε

 

Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω παρά μόνο αυτό , <<μέτρον άνθρωπος >>...

 

το θεμα μας ειναι αν η καυση των νεκρων πρεπει να γινει επιλογη γιαυτους που τη θελουν το οτι οι γυναικες καιγονταν μαζι με τους αντρεσ τους αυτο ειναι ενα καταλοιπο της ανδροκρατουμενης εκει κοινωνιας απο εμενα τουλαχιστον και πιστευω απο ολους μας καταδικαστεο το θεμα μ ας ειναι αλλο ως ποτε θα καταπιεζεται η ελευθερη βουληση για το οτιδηποτε δεν βλαπτει κανεναν!!!!!!

Edited by hrakleitos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

προσφατα ο δημαρχοσ αθηναιων ειπε οτι σε συννενοηση με την εκκλησια σε λιγο καιρο θα ειναι ετοιμο το πρωτο οργανωμενο κτηριο στο α νεκροταφειο αθηνων για την καυση αυτων που επιθυμουν(συγκεκριμενα εγω τακουσα στο alpha radio) η εκκλησια ομως δια των εκπροσωπων της το αρνηθηκε κατηγορηματικα!!!!!!!!! το θεμα ομως ποιο ειναι? μηπως πρεπει σαυτη τηχωρα να αρχισοει επιτελους ο θεσμος των δημοψιφησματων με πρωτο αυτο του διαχωρισμου εκκλησιας κρατους?

να ειναι ο καθενας στα χωραφια του επιτελους? μηπως αυτο που απασχολει τουσ παπαδεσ ειναι αυτο των μνημοσυνων και των τρισαγιων τα οποια δυστυχως εχουν καταντησει τα συγχωροχαρτια της Ορθοδοξης Ανατολικης Εκκλησιας? :unsure:

Edited by hrakleitos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...