Jump to content

Μερικά πράγματα είναι άσχημα.....


nefos
 Share

Recommended Posts

Γειά σας φίλοι μου.

 

Για όσους δεν καταλαβαίνουν τον λόγο που πρότεινα συνάντηση με τον 123 δυστηχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, παρά να επιτρέπω στην αχαλίνωτη φαντασία τους να εφευρίσκει συνομοσιωλογικά σενάρια ή ιδιοτελή κίνητρα σαν αίτια της τοποθετήσεως μου.Δεν βρίσκω και δεν έχω και την διάθεση να ασχοληθώ με όσους μεταφράζουν τον λόγο μου στο επίπεδο της προσωπικής τους μιζέριας και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι απειλητικές τυμπανοκρουσίες που συνόδευσαν τα μηνύματα στο προσωπικό μου e-mail, σας ενημερώνω οτι στέκονται ανίκανες να προκαλέσουν φόβο ή οποιοδήποτε άλλο πάθος που θα με ρίξει στο επίπεδο της προσωπικής αντιπαράθεσης ή στο ξαναζέσταμα μιας παρελθοντικής τριβής σε διαδυκτιακό επίπεδο.

 

Αναζητήστε την προσπάθεια ταμπελοποιήσης του 123 ως σατανιστή στον εαυτό του όσο και στους εαυτού σας και όχι στην δική μου πρόταση η οποία απλά υποδείκνυε απλά αυτό που συνέβει.Ο τίτλος ?Τα σολαρίσματα ενός σατανιστή? δεν είναι δικός μου.

 

Για όσους τώρα δεν βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα και είχαν την υπομονή να επιτρέψουν στα πράγματα να εξελιχθούν είναι ακριβώς οι άνθρωποι που θα έπρεπε να πάρουν μέρος στην συνάντηση η οποία θα μας φανέρωνε πρακτικά τις τεχνιτές αντιθέσεις που προκαλούν οι διάφοροι αυτοπροσδιορισμοί και αποτελεί πραγματικά μια προέκταση του ?Όλα και τα Πάντα?. Ο ένας που δηλώνει σατανιστής και ο άλλος που δηλώνει ενάντια στους σατανιστές αποτελούν πραγματική αντίθεση;Πως δυο άνθρωποι πόλωνονται μέσα απο δανειόληπτες κοσμοθεωρίες και αδυνατούν να δούνε την όλη αντιφατική τους λειτουργία;Πως μπορεί να πεις οτι είσαι καλός μάγος χωρίς να υπάρχουν οι κακοί; Πως μπορεί το Αβάπτιστο να λέει οτι δεν χρειάζεται σατανιστές στον χώρο του όταν χάρη σε αυτούς προσδιορίζει τον εαυτό του;Πως κάποιος θα δήλωνε το avatar του ως Αντίχριστο αν δεν υπήρχε ο Χριστός; Πως γίνεται εντέλει να μην προσδιορίζουμε τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους;

 

Μπορούμε βεβαίως να συνεχίσουμε να μιλάμε για αγάπη,σεβασμό,ενότητα,ισότητα,ανθρωπισμό και άλλα τέτοια ευχάριστα στα διάφορα θεματα που έχουμε ανοίξει,μπορούμε επιπλέον να συνεχίσουμε να λύνουμε τα μάγια των μαυρων μάγων και να συμβουλευουμε τους κακόμοιρους συνανθρώπους μας πάνω σε θέματα της Τέχνης αντι να λύσουμε τις αυταπάτες μας (γεια σου ρε arzuna!), ή τα μάγια που έχουμε κάνει στον εαυτό μας.Επίσης θα μπορούσαμε σαν καλοί μαγγανευτές που είμαστε να ανακατέψουμε επιτέλους υλικά που θεωρούμε οτι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και ίσως ανακαλύψουμε ένα υλικό κοινό για όλους μας. Να δούμε εμπειρικά πως δημιουργούμε εμεις οι ίδιοι την περιοθωριοποιήση των συνανθρώπων μας και την ίδια στιγμη ποστάρουμε για την αδελφοσύνη που πρέπει να διαπνέει την κοινωνία μας.Να καταλάβουμε επιτέλους πως ξεγελάμε τον εαυτό μας.Πως;

 

Eλάτε στην συνάντηση!Ελατε να δούμε τον 123 και τα μελανά χρώματα με τα οποία τον ντύσαμε,όπως και να δούμε την ?μαγκιά? του 123 απέναντι στην Νεφέλη.Θα είχε τα μούτρα να την αντικρύσει και να την βρίσει για μια ιδεα όπως κάνει κρυμμένος πίσω από τον αριθμό 1 2 3;Αυτοί που στείλανε μηνύματα για απομάκρυνση του 123 θα μπορούσαν να του το πούνε κατα πρόσωπο και να αιτιολογίσουν την πράξη τους; Θα μπορούσαμε τελικά να δούμε τι πραγματικά μας χωρίζει και τι μας ενώνει;Θα μπορούσαμε να κάνουμε τον 123 φίλο μας ή εστω πραγματικό εχθρό μας;

 

Δεν ανασύρω εγω το παρελθόν όπως καταλαβαίνετε,το παρελθόν απλά το σέρνουμε μαζί μας και το επαναλαμβάνουμε.Αυτό πρέπει να το δούμε πρακτικά για να μας γίνει συνείδηση.Αλλίως κάποιος άλλος 123 θα μπεί στο φόρουμ και μπορει να δηλώσει οτι είναι ενάντια στους wiccans και εμείς ώς υπνωτισμένοι για άλλη μια φορά αφού προσδιοριστούμε να φιμώσουμε μια φωνή που ίσως και να σολάρει αλλά δεν διαφέρει καθόλου από εμάς.Το φόντο λοιπον ειναι εκει.Θέλουμε να το δούμε;

 

Aν όχι θα συνεχίσετε να πιστευετε πως υπάρχουν Λευκοί μάγοι που ξέρουν να αμύνονται αποτελεσματικά ενάντια στις επιθέσεις Μαυρων Μάγων μόνο με την γνώση αμυντικών μηχανισμών.

 

Γιατι η αλήθεια είναι οτι δεν μπορείς να αμυνθείς αποτελεσματικά σε μια ψυχική επίθεση αν δεν γνωρίζεις πως γίνεται η επίθεση και για να γνωρίζεις το πως πρέπει να έχεις επιτεθεί έστω και μια φορά.Λοιπον αν είναι έτσι τα πράγματα τότε εισαι ένας γκρίζος μάγος.Γιατι συνεχίζεις να μας φωνάζεις οτι είσαι κατάλευκος...;

 

Σας υπόσχομαι δεν θα σας πάρω καμια αυταπάτη χωρις πρώτα να σας δώσω μια άλλη.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το περιεχόμενο των pm καλό θα ήταν να παραμένει ακριβώς με αυτή την μορφή ... δηλαδή personal message. Η δημοσίευση τους , χωρίς άδεια νομίζω οτι καθιστά μη νόμιμη πράξη σε όποιο forum ανά το web.

Link to comment
Share on other sites

το περιεχόμενο των pm καλό θα ήταν να παραμένει ακριβώς με αυτή την μορφή ... δηλαδή personal message. Η δημοσίευση τους , χωρίς άδεια νομίζω οτι καθιστά μη νόμιμη πράξη σε όποιο forum ανά το web.

 

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Αnor.Είναι μη νόμιμη πράξη για τους κανονισμούς των forums αλλά είναι νόμιμη πράξη ως προς την αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

για το "σολάρισμα" που είναι καθαρά δικό σου φίλε μου... απλά να σου αναφέρω...

 

οτι είναι αδύνατο μια ομάδα ανθρώπων να αντιδρά χωρίς λόγο και πόσο μάλλον να κατακρίνει σκέψεις και κρίσεις κάποιου ατόμου , που "αβασάνιστα" χαρακτήριζε κατά το δοκούν , χωρίς να έχει επειχηρήματα.

 

Το παιδιάστικο της αντίληψης, "αν κοτάτε , αντιμετωπίστε τον" είναι πραγματικά αστείο. Δηλαδή θεωρεί κάποιος οτι θα αλλάξει η γνώμη του για μια διαδικτυακή persona, απλά αν τον δει face-to-face;

 

Τον πραγματικό άνθρωπο 123 , δεν τον γνωρίζω και να σου πω την αλήθεια , επειδή ακριβώς εκφράστηκε με τρόπο αστήριχτο και επιθετικό απέναντι σε κάποιους που δεν γνωρίζει ούτε εκείνος, δίνοντας κοσμητικά στα δικά τους Πιστεύω, δεν μου προκαλέι και το ενδιαφέρον να τον γνωρίσω.

 

Απο την άλλη , όπως είπες , πάντα υπάρχουν κάποιοι που λόγω του "ναρκισσισμού" που τους διακατέχει , θεωρούν οτι η παρουσία τους και μόνο είναι ικανή να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να τους αποδεχτεί. Είναι η κλασσική περίπτωση ατομου με ψυχολογικά προβλήματα. Η δικτυακή προσωπικότητα του 123 λοιπόν αυτό έδειχνε...

και αυτός ήταν ο λόγος ο οποίος φαντάζομαι , αποβλήθηκε ώς "ξένο σώμα" απο το forum, παρά για τα προσωπικά του Πιστεύω.

 

Τώρα για τα λευκής-μαύρης μαγείας κτλ... τα ακούω σαν κάποια αντιμετώπιση-τακτικής videogame που κάποιος ισχυρίζεται οτι είναι ισχυρότερος απο τον άλλον , ενώ στην ουσία κάνουν χρήση των ίδιων όπλων... αν δεν μπορείς και εσύ με την σειρά σου να το δείς... μπορείς να κρατήσεις τις αυταπάτες που τόσο απλόχερα μας "δανείζεις" προς ιδίαν κρίση πριν την χρήση τους και να συνεχίσεις τον ομολογουμένως , περίεργο μονόλογο σου.

 

Υ.Γ. να σημειώσω οτι δεν κάνω προσωπική επίθεση εναντίον σου , αλλά απορώ ώς προς το λογισμό της υποστήριξης σου , σε ενα άτομο που σε κάποιο δημόσιο forum, έδωσε "δημόσιες εξετάσεις" αποδοχής και απερρίφθη. Οι λόγοι και τα κριτήρια μπορεί να είναι λάθος ή οχι ,αλλά αυτό φαντάζομαι οτι είναι και δικαίωμα των ιθυνόντων εδώ.

Απο την άλλη όπως είπα και παραπάνω, επειδή παρακολούθησα την διαμάχη, τις περισσότερες φορές είδα κάτι παιδιάστικες και αστήριχτες γνώμες απο τον 123, με το δόγμα "έτσι νομίζω-έτσι είναι"... την κατάληξη την γνωρίζεις.

Edited by Anor
Link to comment
Share on other sites

μπορείς να κρατήσεις τις αυταπάτες που τόσο απλόχερα μας "δανείζεις" προς ιδίαν χρήσην και να συνεχίσεις τον ομολογουμένως , περίεργο μονόλογο σου.

 

Ευχαριστώ Αnor.

Edited by TheChosenNone
Link to comment
Share on other sites

TheChosenΝοne

 

Διάβασα με προσοχή τα μηνύματά σου και διακρίνω έναν ορθό τρόπο σκέψης. Αξίζει δηλαδή κανείς να συζητάει μαζί σου, δεν μιλάει στον τοίχο. Όσο όμορφα όμως και αν εξέλιξες την σκέψη σου, έχει πιαστεί-ξεκινήσει από λάθος βάση. Και όχι λάθος με τα δικά μου κριτήρια, αλλά αντικειμενικά λάθος βάση.

 

Να εξηγηθώ όμως.

Πιστεύεις ότι ο 123 «διώχτηκε» από εδώ επειδή έλεγε πως είναι σατανιστής; Το πρόβλημα δεν είναι στα πιστεύω του καθένα, στην συμπεριφορά του είναι. Γιαυτό και σου είπα ότι ξεκίνησες από λάθος βάση.

Μπορείς να ξαναδιαβάσεις, εφόσον το θεωρείς σημαντικό, τα μηνύματα του εν λόγω μέλους και να το διαπιστώσεις μόνος σου.

 

~~~

 

Τώρα για τα περί ιντερνετικών προσωπικοτήτων και αντιπαραθέσεων. Εδώ με βρίσκεις σύμφωνο ως προς το ένα κομμάτι. Αυτό είναι το κομμάτι που μιλάει για την ένταση που διακατέχει τον καθένα όταν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με ένα ψευδώνυμο. Το δεύτερο, αυτό δηλαδή της γνωριμίας δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Γιατί μπορεί να είμαστε ψευδώνυμα, από πίσω τους όμως υπάρχουν προσωπικότητες. Όταν αυτό το κατανοήσουμε, δεν θα χρειάζεται να γνωρίσουμε κάποιον από κοντά για να τον σεβαστούμε. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να θέσουμε την ματαιοδοξία, τον ναρκισσισμό και το θράσος μας σε καταστολή.

 

Η συμπεριφορά αυτή άλλωστε μου θυμίζει τον άνθρωπο που ήταν κατά των φόνων, μέχρι που του χάρισαν ένα όπλο. Στην γενική του μορφή, θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξής:

Δεν έχει τόση σημασία όταν απορρίπτεις κάτι που δεν είσαι, αλλά όταν απορρίπτεις κάτι που ήσουνα.

(Όχι δεν πέταξα σοφία, ένα μοντέλο είναι για να καταλάβεις πως εφαρμόζεται.)

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μπορώ να μιλήσω πλέον μετά βεβαιότητος όχι για διχασμό, αλλά για τριχασμό ίσως και κάτι παραπάνω. Επειδή όμως όλα αυτά είναι «γνώριμες» συμπεριφορές μιας συγκεκριμένης ηλικιακής περιόδου, θεωρώ το μάταιο του να ασχοληθώ άλλο, γιατί μοιραία κάποια στιγμή θα μεγαλώσει!

 

Άντε! Το ζήσαμε κι αυτό! :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Αυγερινέ

 

Πιστεύεις ότι ο 123 «διώχτηκε» από εδώ επειδή έλεγε πως είναι σατανιστής;
Δεν πιστευω τιποτα φίλε μου. Έγω είδα μια δήλωση που έλεγε οτι στο forum δεν δεχομαστε σατανιστές και είδα οτι πολλά μέλη με αρκετα μεγάλο ιδεολογικό υπόβαθρο ανέγειραν φιλοσοφικές αντιθέσεις όπως και ο ίδιος για να δικαιολογήσουν τις τοποθετήσεις τους. Ενας καφές θα ήταν αρκετός για να διαλυθούνε όλα.Mια πρόταση έκανα,δεν υποχρέωσα κανένα.Παρ'ολ'αυτα εδώ ειμαστε και συνεχίζουμε να προσπαθουμε να αποδείξουμε ποιος είναι λάθος για να είμαστε εμεις οι σωστοι.

 

Το πρόβλημα δεν είναι στα πιστεύω του καθένα, στην συμπεριφορά του είναι.

 

Συμφωνώ φίλε μου,αλήθεια λες. Άρα το πρόβλημα είναι στην κακή συμπεριφορά.Τι αλλάζει όμως στο χώρο των αντιθέσεων;

Ένας ευγενής και ένας αγενής.Ποιά η διαφορα;

 

Σκοτάδι - Φως

Κακό - Καλό

Διάβολος - Θεός

Μαυρος Μαγος - Λευκός Μάγος

Υπαρξη - Μη ύπαρξη

Αντίδραση - Δράση

 

 

Αυτό που επιθυμεί η κοινωνία, οι θρησκείες είναι η διατήρηση της δευτερης πλευράς και η εξαφάνιση της πρώτης ενώ όμως έχουμε δει πρακτικά πλέον οτι αυτό δεν γίνεται

 

Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να θέσουμε την ματαιοδοξία, τον ναρκισσισμό και το θράσος μας σε καταστολή.

 

Πως φίλε μου μπορεί καποιος να καταστείλει αυτό που Έιναι;Mπορείς να μου πεις τον τρόπο;Αν ναι θα μου έχεις πει τα Πάντα.Σε ευχαριστω για την πολύτιμη τοποθετηση σου.]

Edited by TheChosenNone
Link to comment
Share on other sites

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε έναν Ευγενή και σε έναν Αγενή;

 

Καταρχήν, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι αμφότεροι επέλεξαν να είναι όπως είναι, δεν υπάρχουν «ελαφρυντικά» για κανέναν.

Έπειτα, η ευγένεια δείχνει σεβασμό στον συνομιλητή, επιτρέπει να λαμβάνουν χώρα ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αντίλογοι και προωθεί την ομαλή συνύπαρξη με τους γύρω μας.

Η αγένεια, κάνει το αντίθετο.

 

Όταν λοιπόν είσαι σε μια κοινωνία και θες να ζεις σε αυτήν, εσύ μαζί με όλους τους υπόλοιπους επιλέγετε τους τρόπους και τις γραμμές στις οποίες θα κινήστε ώστε να μην ενοχλείστε. Καλώς η κακώς, οι κοινωνίες επέλεξαν την ευγένεια. Αυτό πρακτικά, σημαίνει πως οι περισσότεροι επιθυμούν την ευγένεια ώστε να συνυπάρχουν με τους άλλους. Δημοκρατικά λοιπόν, ή ακολουθώ αυτή τη γραμμή ή φεύγω.

Έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Προσθήκη:

 

Πως αντιμετωπίζει κάποιος αυτό που είναι; Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω κάτι τέτοιο. Αυτό που γνωρίζω να σου πω όμως, είναι το εξής.

Άλλο πράγμα αυτό που είμαστε και άλλο οι τρόποι που εκφραζόμαστε στον κόσμο.

Άλλο ο πυρήνας μας και άλλο αυτά που πατάνε πάνω του.

Δεν γεννήθηκε κανένας ματαιόδοξος. Ούτε η ματαιοδοξία είναι το "είναι" κάποιου. Μια συμπεριφορά είναι (και ίσως μια αντίληψη), που αλλάζει μέσω της συνειδητοποίησης και της επιλογής.

Link to comment
Share on other sites

...Επειδή όμως όλα αυτά είναι «γνώριμες» συμπεριφορές μιας συγκεκριμένης ηλικιακής περιόδου, θεωρώ το μάταιο του να ασχοληθώ άλλο...

 

Άντε! Το ζήσαμε κι αυτό! :018bleh:

Άντε! Το ακούσαμε κι αυτό! Και μάλιστα δια του account με το nickname medussa...! :063laugh:

 

Λοιπόν, νομίζω πως αρκετά ασχοληθήκαμε με τον καθέναν που μπαίνει, γράφει 2-3 βλακείες και έχει και την απαίτηση να τον πάρουμε στα σοβαρά.

Είναι αρκετοί στον χώρο των διαδικτυακών fora και είναι κρίμα να διαιωνίζουμε αυτό το φαινόμενο ηλιθιότητας δίνοντάς του τόση σημασία.

Ειλικρινά, είμαι σίγουρος πως μπορείτε να ασχοληθείτε και με πιό σοβαρά πράγματα και να αξιοποιήσετε πολύ πιό δημιουργικά τον χρόνο σας από το να ασχολείστε με τον κάθε ματαιόδοξο/αμόρφωτο/επιδειξία κτλ που θέλει απλά να κερδίσει την προσοχή των άλλων.

Link to comment
Share on other sites

..

Edited by TheChosenNone
Link to comment
Share on other sites

Αυγερινέ

 

Καταρχήν, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι αμφότεροι επέλεξαν να είναι όπως είναι, δεν υπάρχουν «ελαφρυντικά» για κανέναν.

 

 

Δεν γεννήθηκε κανένας ματαιόδοξος. Ούτε η ματαιοδοξία είναι το "είναι" κάποιου.

 

 

Αν και αντιφατικά αυτά που μου λές,σε νιώθω. Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε κάτι που ήδη έχει επιλεχτεί από άλλους για εμάς στην κοινωνία και παράλληλα υπάρχει κάτι μέσα μας που μας λέει να είμαστε φυσικοί. Αν τελικά είμαστε απλά αποδέκτες συμπεριφορών και όλες οι συμπεριφορές μας είναι επίκτητες γιατί αναζητάμε σε ένα φορουμ την αυτογνωσία όταν αυτη μας οδηγεί στην αποκάλυψη της πλάνης που έστεισαν για εμας άλλοι;

 

Ας δούμε κάποιον που είναι με την πλευρα των νόμιμων και ευγενων μα παρ'ολ αυτά είναι τουλάχιστον αγενής.

 

Λοιπόν, νομίζω πως αρκετά ασχοληθήκαμε με τον καθέναν που μπαίνει, γράφει 2-3 βλακείες και έχει και την απαίτηση να τον πάρουμε στα σοβαρά.

Είναι αρκετοί στον χώρο των διαδικτυακών fora και είναι κρίμα να διαιωνίζουμε αυτό το φαινόμενο ηλιθιότητας δίνοντάς του τόση σημασία.

Ειλικρινά, είμαι σίγουρος πως μπορείτε να ασχοληθείτε και με πιό σοβαρά πράγματα και να αξιοποιήσετε πολύ πιό δημιουργικά τον χρόνο σας από το να ασχολείστε με τον κάθε ματαιόδοξο/αμόρφωτο/επιδειξία κτλ που θέλει απλά να κερδίσει την προσοχή των άλλων.

 

Για μένα δεν είναι πρόβλημα αυτος ο άνθρωπος.Είναι εδώ και λέει αυτά που λέει χωρίς να τον κρίνει η ηθική της κοινωνίας μου αλλίως θα ζητούσα την απομακρυνση του.Όμως καταλαβαίνω οτι για να Ξεχωρίσει απο το φόντο οφείλει όπως επιτακτικά εχει μάθει απο τον τρόπο αυτοπροσδιορισμού του να βγάλει κάποιον άλλο βλάκα και ηλίθιο,ματαιόδοξο,αμόρφωτο,επειδειξία!

Και κανείς από όσους θέσπισαν κανόνες δεν θα του δείξει με κανένα τρόπο οτι έγινε αυτό που προσπάθησε να αποβάλλει:

 

Yοθέτησε την συμπεριφορα του 123 και συνεχίζει να πιστευει οτι αυτός είναι εντάξει.

 

Διώξαμε το σύμπτωμα που είναι η συμπεριφορά του 123 αλλά η αιτία παραμένει γιατί αυτή είναι βαθιά μέσα μας,σε όλους μας.

 

Αυτο το ονομάζω αυτουπνωση και το παθαίνω και εγω συχνά.

 

Καταλαβαινεις γιατι ειπα οτι επαναλαμβανουμε αναποφευκτα την ίδια συμπεριφορά σε κάποιον αλλο 123;O φίλος Johny είναι ένα πολύ καλό παραδειγμα.Πρόσεξε να δεις πόσο φωνάζει για να μας αποδείξει οτι κάποιος άλλος προσπαθεί και όχι αυτός να κερδίσει την προσοχή των άλλων!Δεν με πειράζει αυτό προσπαθω να δείξω με όλο αυτο το θέμα.Το τρόπο προσδιορισμού μας.

Είναι εδώ μπροστά σας,δείτε το.

 

Εγώ δεν έχω καμμία σημασια.

 

 

Ευχαριστώ.

Edited by TheChosenNone
Link to comment
Share on other sites

Αυγερινέ

Αν και αντιφατικά αυτά που μου λές,σε νιώθω. Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε κάτι που ήδη έχει επιλεχτεί από άλλους για εμάς στην κοινωνία και παράλληλα υπάρχει κάτι μέσα μας που μας λέει να είμαστε φυσικοί. Αν τελικά είμαστε απλά αποδέκτες συμπεριφορών και όλες οι συμπεριφορές μας είναι επίκτητες γιατί αναζητάμε σε ένα φορουμ την αυτογνωσία όταν αυτη μας οδηγεί στην αποκάλυψη της πλάνης που έστεισαν για εμας άλλοι;

Δεν είναι καθόλου αντιφατικά. Σε άλλο είναι αναφέρομαι στην πρώτη φράση και σε άλλο στην δεύτερη. Γιαυτό το έβαλα σε εισαγωγικά, για να ξεχωρίσει.

 

Κοίτα, το πας αλλού τώρα. Αν θεωρήσουμε ότι στην κοινωνία το καθιερωμένο είναι ενάντια στο δικό μας δικαίωμα επιλογής, κάνουμε λάθος. Και αυτό το έχουν δείξει όλες οι επαναστάσεις ανά καιρούς. Αρκεί να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνο παρατηρητές, αλλά και μέλη της κοινωνίας την οποία παρατηρούμε. Δεν είμαστε απλά αποδέκτες συμπεριφορών, αλλά και διαμορφωτές. Όταν κάτι "δεν τραβάει" τότε η κοινωνία το απορρίπτει (και η κοινωνία είναι εγώ εσύ και άλλοι πολλοί, όχι ένα ξένο σώμα). Όπως αντίστροφα, αν κάτι πλέον δεν ενοχλεί, το ενσωματώνει. Και αυτό, σε κάθε εποχή, δεν δείχνει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο απ'την επιθυμία, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που απαρτίζουν την απαρτίζουν.

 

Τώρα γιατί αναζητούμε την αυτογνωσία; Μας οδηγεί στην αποκάλυψη πολλών πραγμάτων. Αυτά εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να μας είναι αρεστά στο σύνολό τους. Κάποια μας αρέσουν ενώ κάποια άλλα όχι. Τα βρήκαμε όμως, τα αποκαλύψαμε και αυτό έχει σημασία για εμάς τους ίδιους. Ακόμα και αυτό εσύ το επιλέγεις (το αν θα αποκαλύψεις τα πράγματα ή όχι).

 

~~

 

Φυσικά και την ανάλογη συμπεριφορά θα έχει ο οποιοσδήποτε, είτε λέγεται 123, είτε Αυγερινός, είτε TheChosenNone είτε οτιδήποτε. Γιατί δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο αλλά με την δράση του.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση φίλε TheChosenName.

 

Αν αποδεχόταν η μικρό-κοινωνία του κάθε forum, την απόλυτη-αλαζονική-ματαιόδοξη συμπεριφορά του όποιου 123. Αν αποδεχόταν το δικό του δόγμα... Έτσι το λέω , έτσι είναι... θεωρείς ΕΣΥ προσωπικά, οτι θα έφτανε ποτέ κανείς σε όποιο μονοπάτι εξέλιξης ή αυτογνωσίας;

 

Ή μήπως τυφλωμένοι απο τον απολυτο προσωπικό μας ναρκισσισμό , θα μέναμε στο αιώνιο σκοτάδι, καθώς οι δικές μας απόψεις θα ήταν , πάντα κατά την δική μας γνώμη , οι σωστές/τέλειες κτλ;

 

Θέλω την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ , σαν σκεπτόμενο άτομο, που μπορεί να συναντήσεις απέναντι σου στην πραγματικότητα ένα τέτοιο άνθρωπο και οχι σε ενα διαδικτυακό τόπο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...