Jump to content

Τα φύλλα ελιάς


Gold Lion
 Share

Recommended Posts

Λοιπόν είπα να αρχίσω το θέμα αυτό μιας και είναι επίκαιρο. Όλοι μας είδαμε την μικρή κρίση που προκλήθηκε όταν στην εκπομπή της Άννας Δρούζα ειπώθηκε πως το αφέψημα από νερό και ωμά φύλλα ελιάς βοηθά στην καταπολέμηση διάφορων ασθενειών και παθήσεων.

Ποια η άποψή σας για αυτό;

Μία ακόμα συνταγή από τσαρλατάνους;

Ένα παλιό γιατροσόφι;

Ή κάτι που έχει αποτέλεσμα αλλά πολεμήθηκε λόγο των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων των φαρμακοβιομηχανιών και των γιατρών;

Άραγε μπορεί κάτι τόσο απλό να μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες;

 

Παρακαλώ περιμένω την τοποθέτησή σας.

 

:cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Από τη μια... «Μην εμπιστεύεστε όσα λένε για τις συνταγές της ελιάς» συνιστούν οι επιστήμονες

Από την άλλη, όπου υπάρχει καπνός - υπάρχει και φωτιά! :smilewink:

 

Και το φύλλο της ελιάς δεν είναι κάτι απλό... είναι ένα κομμάτι ενός ζωντανού οργανισμού - ενός δέντρου το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα και αρκετά δημοφιλές από αρχαιοτάτων χρόνων. :)

Link to comment
Share on other sites

O μύθος είναι μέρος της ζωής μας... οπότε αν πετύχουμε κάτι που κάνει έστω ενα μικρό καλό , ξαφνικά θα γίνει τόσο μεγάλο που θα προκαλέσει ακόμα και έκτροπα... παραδείγματα;

 

Το ιαματικό νερό της δεκαετίας του 70.

Το δηλητήριο του μπλέ σκορπιού.

Το μηλόζουμο κτλ....κτλ....

 

Και απο κοντά φυσικά και οι τσαρλατάνοι-εκμεταλλευτές για να αρπάξουν απο την παθολογική ασθένεια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι , όταν θεωρούν οτι βρήκαν την "πηγή της νεότητος" σε ότι υλικό ακούσουν ή μαθουν.

Link to comment
Share on other sites

εγω παντος αφου ειμαι περικυκλωμενος απο ελιες(Μυτιληνη)ειπα να δοκιμασω αυτο που το ονομασανε 'φραπελιά΄.νομιζα οτι θα ηταν πικρο αλλα δεν ειναι τελικα.εχω πιει 2 ποτηρια μεχρι τωρα.βεβαια τα φυλα της ελιας τα μαζεψα μονος μου απο αξιοπιστο δεντρο(δεν ειχε ραντιστει ποτε).δεν ξερω να σας πω αν μου εκανε καλο,παντως κακο δεν μου εκανε.βασικα ιταν σαν να επινα τσαι.

Link to comment
Share on other sites

Nα σας πω, και εγώ το δοκίμασα. Όντως δεν ήταν και άσχημο. Να πω δεν υπάρχει κάποιος που να το εκμεταλλεύεται οικονομικά. Ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο μας κάνει καλό. Άκουσα ότι κάποιοι είχαν και στομαχικές διαταραχές. Αν κάνεις το λάθος και τα φύλλα είναι ραντισμένα τότε.....άντε γεια.......

Από την άλλη πλευρά τα κοινά φάρμακα της αγοράς είναι και θαυματουργά και ελεγμένα. Παρόλα αυτά όμως όλα τα φάρμακα προέρχονται από φυσικά εκχυλίσματα όπως της ελιάς. Επιστημονικά το αφέψημα της ελιάς δεν έχεις ερευνηθεί ακόμα. Για αυτό κανείς γιατρός δε μπορεί να πει ότι δεν κάνει κάτι ή ότι κάνει. Άκουσα πως το θέμα δεν είναι καινούριο. Οι φαρμακοβιομηχανίες όμως δεν χρηματοδοτούν την έρευνα για την ελιά γιατί αν αποδειχθεί ότι κάνει όντως κάτι τότε το οικονομικό έλλειμμα θα είναι τεράστιο με αποτέλεσμα να απέρθει μία μεγάλη κρίση στο χώρο αυτό.

Περιμένω και άλλες απόψεις επί του θέματος......

Link to comment
Share on other sites

Οι φαρμακοβιομηχανίες όμως δεν χρηματοδοτούν την έρευνα για την ελιά γιατί αν αποδειχθεί ότι κάνει όντως κάτι τότε το οικονομικό έλλειμμα θα είναι τεράστιο με αποτέλεσμα να απέρθει μία μεγάλη κρίση στο χώρο αυτό.

 

εδώ νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης...!, :cat: :cat: στα κεραμίδια! Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν αφήνουν άλλα κι άλλα να καρποφορήσουν. Κλασσικό παράδειγμα ο καρκίνος, που σκοτώνει κόσμο μεν, αλλά η θεραπεία του θα ...σκότωνε την τσέπη του φαρμακοιατρικού συστήματος...!

 

όσο για την ελίτσα και το αφέψημά της, τι κακό μπορεί να κάνει; Αν κάποιος είναι τώρα μανιακός, και πίνει τριάντα ποτήρια την ημέρα, ε, κάτι θα πάθει. Σε λογικά πλαίσια όμως, δε νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό απ' το να πίνεις ένα οποιοδήποτε άλλο αφέψημα. Δεν είναι δηλητηριώδες δέντρο, αντίθετα είναι από τα πιό σπουδαία. Εξάλλου τα φύλλα πολλών δέντρων προσφέρουν αφέψημα με ωφέλημες ιδιότητες, άσχετο αν δεν τα πίνουμε, όπως τα φύλλα της πορτοκαλιάς. Αν ανοίξουμε σχετικά βιβλία θα τα βρούμε.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στο θέμα των ψεκασμών και των φυτοφάρμακων όπως ειπώθηκε ... αντί για θεραπεία... θα έχεις κερδίσει την αιώνια "ανοσία" σε όλα εδώ στην Γη.

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη βρε παιδιά, η Ευρωπαϊκή Ένωση πριμοδοτεί και υποστηρίζει τις οικολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν μπαίνει λίπασμα, ή αν μπει, θα είναι οικολογικό.

 

Το αφέψημα πάντως, όπως είπε και η evi, σε λογικά πλαίσια δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο. :)

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δοκιμάσει παλιότερα.

Βασικά,με βρασμένα φύλλα ελιάς...

 

Ε! Δε θα'λεγα πως είναι δα και "γουαού" γευσή!!! Σιγά τα ωά! ^_^

Αν θα ξαναέπινα ελιοζούμι; Μπα... :wacko:

 

1.000.000 φορές κλασσικό φραπόγαλο παρά "φραπελιά"...

 

Και ΟΚ το φραπόγαλο υγιεινό δεν είναι,αλλά από γεύση και άρωμα...σκίζει!!! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

απο εδω παντως οι τουριστες Κινεζοι καθε φορα που ερχονται φευγουν με πολλες σακουλες ελιοφυλλα.και αυτο γινοταν προτου γινει γνωστο θεμα στην χωρα μας.πιστευω οτι θα ξερουν κατι παραπανω....

Link to comment
Share on other sites

Μπαχ έχεις δίκιο. Το ίδιο ισχύει και με τους Ιάπωνες. (μάλλον Ιάπωνες είναι οι τουρίστες που βλέπεις καθώς οι κινέζοι είναι φτωχοί για ταξίδια στο εξωτερικό).

Link to comment
Share on other sites

Ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο μας κάνει καλό.

 

Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και αν θυμάμαι καλά και αρκετή βιταμίνη Ε (επίσης αντιοξειδωτικό).

 

Άκουσα ότι κάποιοι είχαν και στομαχικές διαταραχές. Αν κάνεις το λάθος και τα φύλλα είναι ραντισμένα τότε.....άντε γεια.......

Η δακοκτονία γίνεται από τον δήμο και σε όλη την περιοχή, το περίεργο θα ήταν να βρεις δέντρο αράντιστο και όχι το αντίθετο.

Η πιο αθώα επέμβαση που γίνεται είναι η χρήση χαλκού (για τους μύκητες), ο οποίος σε μεγάλη ποσότητα είναι τοξικός. Κάπως έτσι δικαιολογούνται οι στομαχικές διαταραχές.

 

Επιστημονικά το αφέψημα της ελιάς δεν έχεις ερευνηθεί ακόμα.

 

Όχι δα. Μπορεί να μην έχει ερευνηθεί το αφέψημα σαν αφέψημα, αλλά τα συστατικά της ελιάς είναι γνωστά, όπως και οι ιδιότητές τους.

 

Για αυτό κανείς γιατρός δε μπορεί να πει ότι δεν κάνει κάτι ή ότι κάνει.

Οι γιατροί δεν είναι παντογνώστες. Άλλωστε δεν πληρώνονται από τους συνεταιρισμούς, αλλά από τις φαρμακοβιομηχανίες.

 

Οι φαρμακοβιομηχανίες όμως δεν χρηματοδοτούν την έρευνα για την ελιά γιατί αν αποδειχθεί ότι κάνει όντως κάτι τότε το οικονομικό έλλειμμα θα είναι τεράστιο με αποτέλεσμα να απέρθει μία μεγάλη κρίση στο χώρο αυτό.

 

Έρευνα δεν κάνουν μόνο οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και τα πανεπιστήμια.

 

Ρίξτε μία ματιά στην βιβλιογραφία ενός άρθρου που βρήκα, χωρίς μάλιστα να ψάξω ιδιαίτερα.

olive.pdf

Link to comment
Share on other sites

όπως λέει και ο Αρχάγγελος , οι γιατροί και τα νοσοκομεία απο τις φαρμακοβιομηχανίες συντηρούνται.

 

Όλα τα βότανα και τα φυτικά αφεψήματα , έχουν ιδιότητες ιαματικές. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε οτι τα περισσότερα συνθετικά φάρμακα σαν βάση , έχουν τα παραπάνω. Απλά παίζει ρόλο η δοσολογία και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν.

 

Οπότε σίγουρα κάνει καλό , αλλά σε ειδική δοσολογία και μέρος μια διατροφής που θα κάνει καλό στον οργανισμό μας , ΣΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ και πολύ σπανιότερα σαν θεραπεία. Πάντως σίγουρα δεν είναι πανάκεια ιάσης , ή ικανό να αντισταθεί απο μόνο του σε μια ογκολογική κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαρηστώ για το άρθρο Αρχάγγελε. Τελικά μου φαίνετε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έστω και λίγη. :smilewink:

Edited by Gold Lion
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...